Nepál - Bhután körutazás

13 napos körutazás idegenvezetéssel Nepálban és Bhutánban

Utunk során Himalája vonulataiban is gyönyörködhetünk Nepálban. A 9. században alapított, középkori hangulatú Bhaktapur tekintjük meg, mely a legjobban őrizte meg eredeti hangulatát a három ősi királyi város közül. Bhaktapur gyönyörű templomairól, fafaragásáról és fazekasságáról híres. Sarangkot, mely egy 1600 m magasságban fekvő kis falu, a mellette kiépült kilátóból a Himalája vonulataiban, elsősorban az Annapurnában és a Pokhara-völgyre nyíló panorámában gyönyörködhetünk.

Alapár tartalmazza

Szállást kétágyas elhelyezéssel, félpanziót (reggeli és vacsora, Bhutánban teljes ellátást ami reggeli-ebéd-vacsorát jelent), a programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjakat (25 USD), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.)

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: » Részletes program

1. nap Budapest – Isztambul – Kathmandu

2. nap Kathmandu

3. nap Kathmandu

4. nap Kathmandu – Paro

5. nap Punakha – Thimphu – Paro

6. nap Paro

7. nap Paro – Kathmandu

8. nap Kathmandu – Pokhara

9. nap Pokhara – Sarankot – Pokhara

10. nap Pokhara – Chitwan

11. nap Chitwan Nemzeti Park

12. nap  Chitwan – Kathmandu

13. nap Kathmandu – Isztambul – Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Krokidil, gaviál és rinocéroszborjú - kalandok a Chitwan Nemzeti Parkban, Nepál - Kovács Attila, 2013. november. 19
» Trekking az Annapurna alaptáborba - a harmadik nap - Hegedüs Anett, 2013. január. 11
» India és Nepál - élmények Ázsiából - Turányi-Vadnay Szabolcs, 2011. január. 14
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. június. 17
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2018. június. 14
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2018. június. 11
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2018. június. 05
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

1. nap Budapest – Isztambul – Kathmandu Indulás Budapestről délután, elutazás Isztambulba, ahol átszállás. Továbbutazás Isztambulból Kathmanduba. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. nap Kathmandu Reggel megérkezés Nepál fővárosába, Kathmanduba. Vízum ügyintézés, majd transzfer Patanba, ahol az ősi királyi város nevezetességeit keressünk fel, melyet más néven Lalitpurnak, azaz a „Gyönyörű Városnak” is neveznek. Nepál harmadik legnagyobb városa, melyet i. e. 3. században Ashóka alapított, rézművességéről és kőfaragásairól, több mint 55 templomáról, valamint gyakori fesztiváljairól híres. Séta a Palota-téren: az aranykapuzatú, fa-, és bronzablakos Királyi Palota, néhány a 17. századi, indiai stílusú Krishna Mandir templom, aranyozott réz bejáratú Aranytemplom megtekintése. Este műsoros vacsora egy helyi, nepáli étteremben. Szállás Kathmanduban: Hotel Himalaya.

3. nap Kathmandu Egész napos kirándulás a Kathmandu-völgy és környéki látnivalókkal: utazás a Kathmandutól 35 km-re, 2200 méter magasságban találhatónagarkoti kilátóhoz, ahonnan a völgyet körülölelő Himalája vonulataiban gyönyörködhetünk. Visszautazás a Völgybe, elsőként a 9. században alapított, középkori hangulatú Bhaktapur megtekintése. A három ősi királyi város közül Bhaktapur őrizte meg legjobban eredeti hangulatát. Bhaktapur gyönyörű templomairól, fafaragásáról és fazekasságáról híres. Következő állomásunk Pashupatinath, ahol a Bagmati-folyó partján található a hinduk legszentebb temploma, a Siva-templom. Végül utazásBoudhanath-ba, ahol  Nepál egy mandalát szimbolizáló, legnagyobb sztúpájának megtekintése. A sztúpa körül található házakban 12 000 tibeti, buddhista menekült él. Visszautazás Kathmanduba, ahol szállás.

4. nap Kathmandu – Paro Transzfer a repülőtérre, utazás Földünk egyik legelzártabb országába, Bhutánba. Megérkezés Paróba, (08:45 -10:05), majd továbbutazás Punakhába, a régi fővárosba (137 km/4,5 óra). Vacsora és szállás Punakhában: Hotel Meri Puensum.

5. nap Punakha – Thimphu – Paro Látogatás a XVII. században építtetett Punakha Erődben (Punakha Dzong), más néven a “Nagy Boldogság Palotájában”, a koronázások és királyi esküvők helyszínén. Bhután első királyát, Ugyen Wangchuckot is itt koronázták meg 1906-ban. Az erőd Thimphu és Punakha környéki szerzetesek téli otthonául is szolgál. Továbbutazás Thimphuba (77 km, 3 óra). Útközben megállás ebédre a Dochula-hágón, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik Bhután hósipkás hegyeire. Thimphu csörten és a XVII. században épült Trashichhoe Erőd megtekintése, kézműves empórium és séta a Takin Rezervátumban. Transzfer Paróba (65 km, 2 óra). Szállás Paróban: Tenziling Resort.

6. nap Paro Reggeli után jó erőnlétet kívánó kirándulás a Tigrisfészek-kolostorhoz (Taktsang), melyet buddhista szerzetesek vágtak a sziklafalba a XVII. században. A kolostor legendája szerint Padmasambhava guru, aki elhozta a buddhizmust Bhutánba, egy repülő tigris hátán ezen a helyen landolt a sziklafalon. A tengerszint felett 3120 m-en elhelyezkedő kolostorhoz vezető turistautat fenyvesek és a szélben lengedező imazászlók övezik, melyek a gonosz elűzését szolgálják és pozitív energiát, jó szerencsét hoznak a zarándokoknak. Felérve megcsodálhatjuk a Paro-völgyre nyíló gyönyörű panorámát is. A kolostor megtekintése után ebéd, majd leereszkedés és délután látogatás a Nemzeti Múzeumban (Ta Dzong), ahol a bhutáni képzőművészet remekeit tekinthetjük meg köztük a leghíresebb bronz szobrokat, festményeket. Visszautazás Paróba, vacsora és szállás.

7. nap Paro – Kathmandu Transzfer a repülőtérre, utazás Kathmanduba (11:40 – 12:25). Délután városnézés az i.u. 300 körül, a Licchavi királyság idején alapított fővárosban, Kathmanduban. A mai Kathmandu óvárosa két kereskedelmi útvonal találkozásánál épült fel a 12. században és a város nyüzsgő piacaként is szolgált. Séta a Világörökség részeként nyilván tartott, számos templommal tarkított Durbar téren (a Paloták terén), a Királyi Palota megtekintése. Látogatás az Élő Istennő – Kumari Dewi házánál és a téren található hindu pagodák között. Végül a képeslapokról jól ismert Swayambhunath buddhista sztúpát keressük fel. A sztúpát „Majomtemplomként” is emlegetik, mert úgy tartják, közvetlen környezetében szent majmok élnek. Swayambhunath a nevét a  tóban örökké égő, önmagát tápláló láng után kapta. A központi sztúpa körül megannyi kis sztúpa, szentély, templom áll a Licchavi uralkodók idejéből. A különleges hangulatú épületegyüttes szent zarándokhely mind a buddhisták, mint a hinduizmus hívei számára. Visszatérés a szállásra, szállás Kathmanduban.

8. nap Kathmandu – Pokhara Reggeli után elutazás Pokharába, Nepál második leglátogatottabb városába, mely a Kathmandu-völgytől 200 km-re, nyugatra helyezkedik el és a hóföldte Annapurna árnyékában található. A 900 m magasságban elterülő város mai napig a hegy meghóditását tervező túrázók/hegymászók kiindulópontja. Útközben megállás és séta a nevári kultúrát leghívebben őrző Bandipur faluban, mely sokáig a tibeti-indiai kereskedelmi út egyik fontos állomása volt. Szállás Pokharában: Shangri La

9. nap Pokhara – Sarankot – Pokhara Reggeli után kirándulás a sarangkoti kilátóhoz. Sarangkot egy 1600 m magasságban fekvő kis falu, a mellette kiépült kilátóból a Himalája vonulataiban, elsősorban az Annapurnában és a Pokhara-völgyre nyíló panorámában gyönyörködhetnek. Délután csónakázás a hósipkás hegyekkel körülvett Fewa-tavon. A tó természeti szépségén kívül fontos turisztikai központ a tó partján kiépült éttermeknek, szállodáknak köszönhetően. A Fewa-tóból kivezetett víz elektromosság termelésében játszik nagy szerepet. Szállás Pokharában.

10. nap Pokhara – Chitwan Reggeli után elutazás Pokharából a Chitwan Nemzeti Parkba (165 km/4,5 óra). Chitwan többféle nagyvadnak is élőhelyt biztosít, ilyen az elefánt, az orrszarvú (kb. 400 él itt), vagy a tigris (példányszámuk kb. 30). Ha szerencsénk van, őzeket, vaddisznókat, lajhárokat, édesvízi delfineket is megpillanthatunk, meglátogathatjuk az elefántneveldék valamelyikét, a krokodil rezervátumot, csónakázhatunk a Narayani-folyón, és pár napos tartózkodásunk alatt betekinthetünk a helyi falvak életébe is. Szállás a Nemzeti Parkban: Safari Narayani Hotel.

11. nap Chitwan Nemzeti Park Reggeli után élvezhetjük a Nemzeti Park nyújtotta program lehetőségeket: Elefántszafari (mozgó vadlesként szolgáló elefántokról nézhetjük meg a dzsungel élővilágát), csónakázás a Narayani-folyón, ahonnan a madárvilágot vehetjük szemügyre, majd látogatás egy krokodil-farmon. Szállás Chitwanban.

12. nap Chitwan – Kathmandu Reggeli után visszautazás Kathmanduba (175 km / 5 óra). Délután szabad program, majd este búcsúvacsora egy helyi étteremben. Szállás Kathmanduban.

13. nap Kathmandu – Isztambul – Budapest Reggeli után transzfer a repülőtérre, búcsú Nepáltól. Elutazás Isztambulba. Átszállás, utazás Budapestre. Hazaérkezés este 7 órakor.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást kétágyas elhelyezéssel, félpanziót (reggeli és vacsora, Bhutánban teljes ellátást ami reggeli-ebéd-vacsorát jelent), a programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjakat (25 USD), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.)

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek (Budapest – Isztambul – Kathmandu, Kathmandu – Paro – Kathmandu, Kathmandu – Isztambul – Budapest útvonalon A légitársaságok az  árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!)
Vízumdíjak (25 USD)
Borravaló (50 USD/fő)
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak (25 USD/fő)
Borravaló (50 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
75 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Kathmanduba.

Szállás: 

Kathmanduban: Hotel Himalaya
Punakhában: Hotel Meri Puensum
Paróban: Hotel Tenziling 
Pokharában: Shangri La
Nemzeti Parkban: Safari Narayani Hotel
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós (reggeli és vacsora), Bhutánban teljes (ami reggeli-ebéd-vacsorát jelent) ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Himalája az eurázsiai hegységrendszer része, amely a Tibeti-fennsík és az indiai szubkontinens között húzódik. Itt található a Föld legmagasabb hegycsúcsa, a körülbelül 8850 méter magas Csomolungma (angol nevén Mount Everest). Nepál egy óriási kaleidoszkóp. Csupa látvány, csupa hangzavar és csupa érzelem. A páratlan kulturális és természeti látnivalók tárháza. Különleges aurája a világ minden tájáról ide csábítja a zarándokokat és látogatókat. De a bátor túrázók ritka levegőjű, magaslati Paradicsoma is. Bhután Ázsia délkeleti részén fekvő ország; a Himalájától keletre helyezkedik el. Területe kb. Magyarország felét teszi ki. Földünk egyik legelzártabb országa. A nepáli naptár 56 évvel és 8 hónappal többet mutat, mint az európai. Az év 12 hónapból áll, az évkezdet április közepe. Többnyire a nepálit használja mindenki és a hivatalos iratokban is ez szerepel. Az időeltolódás a közép-európai időhöz képest 3 óra 45 perc nyáron, és 4 óra 45 perc a téli időszámítás alatt
Időjárás: 
Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben a sarkvidékire emlékeztető magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva - és ereszkedve lefelé - az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A monszun a nyári hónapokra jellemző.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! A magyar turisták vízumkötelesek Nepálban. A vízumot nem szükséges előre beszerezni, erre lehetőség van érkezéskor a katmandui repülőtéren vagy a határátkelőhelyeken. Egy űrlapot kell kitölteni és egy igazolványképet csatolni hozzá. Magyar állampolgárok érvényes vízum birtokában utazhatnak be a Bhutáni Királyságba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésér
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés viszonyok messze elmaradnak az európai normáktól, amely táptalajt biztosít a legkülönfélébb betegségeknek. Érdemes az utazóknak hepatitis A és B elleni védőoltást felvenniük utazás előtt, illetve a helyszínen ügyelni arra, hogy ne fogyasszanak nyers és hideg ételeket, valamint kerüljék a csapvizet! A malária is folyamatosan jelen van India csapadékosabb, trópusi klímájú részein. Érdemes ellene gyógyszerrel védekeznünk. Az országban szintén előfordul a dengue láz, amelyet a maláriához hasonlóan szúnyogok terjesztenek. A betegség ellen nem létezik védőoltás, így nagyon fontos, hogy gyakran kenjük be magunkat szúnyogriasztó krémekkel, és hálóval lefedett fekhelyen aludjunk. Indiában előfordultak madárinfluenzás megbetegedések is, de az utazókat ez a fertőzés kevésbé érinti. Azok, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek a helyiekkel, kérjenek ismétlő oltást a gyermekkorban megkapott polio vakcinából is. Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!