Szász-svájci barangolások - Drezda, Berlin, Lipcse, Meissen

6 napos buszos körutazás Németországban

Drezda Szászország fővárosa, "Elba Firenzéje". Berlin a politika, média, kultúra és a tudomány egyik fontos európai központja. Potsdam porosz Versailles” mesebeli kastélya Nagy Frigyes kedvelt lakóhelye, vízjátékaival és gyönyörű parkjával a Világörökség része. Meissen városa melyet a világhírű meisseni porcelán tette híressé. Ismerje meg velünk ezeket a gyönyörű városokat egy felejthetetlen körutazás során.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást reggelivel, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (1,5 %), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, idegenforgalmi adó. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Drezda 
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Németországba. A délutáni órákban érkezünk Szászország fővárosába. Gyalogos városnézés az Elba partján fekvő Drezdában, mely nem csak kereskedővárosként, de a német kultúra fellegváraként is emlegetnek. Egy séta során az álomszerűen szép belvároson keresztül, közepén a szász választófejedelmek és királyok rezidenciájával, megmutatkozik a város páratlan bája, amelyet minden joggal neveznek az Elba Firenzéjének is. A legfontosabb nevezetességek megtekintése után utazás a szállásra.

2. nap: Moritzburg-Spreewald-Berlin
Reggeli a szállodában majd búcsú Drezdától és a Schloßteich szigeten fekvő festői  Moritzburg kastélyhoz látogatunk. A Drezda szomszédságában található kisvárosban található Németország egyik legnagyobb nevezetessége, a szász fejedelmek-majd királyok vadászkastélya és a hozzá kapcsolódó erdő-tó- és kertrendszer. A látványos barokk palotaegyüttes megtekintését követően folytatjuk utunkat Lübbenau festői kisvárosába .  Ladikba szállva felejthetetlen élmény és látvány vár ránk,  egy kis „velencei hangulat zöldbe öltöztetve”,  Spreewald szűk folyamaival és csatornáival garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Berlin külvárosában.

3. nap: Berlin
Egésznapos városnézés Németország fővárosában, Berlinben. Berlin a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A város fontos közlekedési csomópont és egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. A reggeli órákban átlátogatunk az egykori nyugat-berlini területre: Győzelmi oszlop, kormányzati negyed, Brandenburgi kapu, Charlottenburg  majd délután szabadidő keretében egyénileg felkereshetjük a Museuminsel-en található múzeumok egyikét (pl. Bode Múzeum, Pergamon Múzeum, Régi Múzeum, Új Múzeum stb.). vagy felfedezhetjük a várost a Spree folyóról vagy letekinthetünk a városra a hírhedt TV-toronyból is. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Potsdam-Lipcse
Mai  programunk  a „porosz Versailles” mesebeli kastélyánál kezdődik. Nagy Frigyes kedvelt lakóhelye, vízjátékaival és gyönyörű parkjával a Világörökség része. A  Sanssouci kastély megtekintése után folytatjuk utunkat a szász szövetségi tartomány legnagyobb városába. Lipcse történelme nem szűkölködik híres művészekben, akik életük hosszabb-rövidebb időszakában a városhoz kötődtek. Több mint negyedszázadig volt például a város zenei direktora és ma is világhírű fiúkórusának karmestere Johann Sebastian Bach. Friedrich Schiller szintén a közelben kapott ihletet az Örömóda megírásához, de ide járt egyetemre Goethe, Nietzsche és a német kancellár asszony, Angela Merkel is. Gyalogos városnézés Lipcse központjában a legfőbb nevezetességekkel ( Piactér, Óvárosháza, Tams templom, Nikolaikirche..)majd a szálláshely elfoglalása Drezda közelében az esti órákban.

5. nap: Königstein-Bastei-Drezda
Mai napunkat  az Elba völgyében fekvő természeti szépségek birodalmában töltjük. Szász-Svájc leggyönyörűbb vidékének, a híres Bástya-körzetnek (Basteigebiet) a felfedezésére indulunk . Kurort Rathennél kell átkelnünk az Elba jobb partjára, hogy közelről megcsodálhassuk a táblás hegyeket és sziklaalakzatokat, amelyek mintegy 200 méterrel magasodnak a kanyargó folyó fölé. A környék legimpozánsabb, emberi kéz alkotta műemléke a Basteibrücke, egy fantasztikus kőhíd, amely hetvenhat méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Ehhez az egészen különleges építményhez mintegy 2000 tonna követ használtak fel 1851-es felépítésekor, előtte fahíd állt a helyén, amit a harmincéves háborúban leromboltak. Megtekintjük a Königstein-i várat, majd késő délután szabadidő Drezda belvárosában.

6. nap: Drezda-Meissen-Budapest
Reggeli a szállodában, majd búcsú Drezda városától. Utazás a Drezdától 26 km-re az Elba folyó partján fekvő Meissen városába. A várost a világhírű meisseni porcelán tette híressé, amit több száz évvel ezelőtt itt készítettek. Rövid megálló az 1710-ben alapított meissen-i porcelánmanufaktúránál, ahol a porcelángyártás történetével is megismerkedünk a bemutató termekben. A három legrégibb európai porcelánmanufaktúra: a meisseni, a bécsi és a velencei volt. Látogatásunk után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Luther Márton nyomában I. - Eisleben - Etédi Alexa, 2013. július. 03
» A kasseli Wilhelmshöhe hegyi park Németország 38. UNESCO-világöröksége - Etédi Alexa, 2013. június. 28
» A legszebb vasút városa - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást reggelivel, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (1,5 %), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, idegenforgalmi adó. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Zwinger múzeum  10-6 EUR
Rezidencia 12 EUR
Moritzburg  11 EUR
Múzeumsziget  12-10 EUR
Spreewald 9 EUR
Spree hajó  15 EUR
TV torony  13 EUR
Sanssouci kastély  12 EUR
Thomas Kirche 2 EUR
Meissen porcelán manufaktúra  13 EUR
Bastei 7 EUR
Königstein 9 EUR
Idegenforgalmi adó: 2,5 EUR/fő/éj

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szálloda, 2 ágyas zuhanyzós szobákban, egyágyas elhelyezésre felár ellenében van lehetőség.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
A területről: 
Berlin Németország fővárosa, egyben városállamként Németország egyik tartománya és a Berlin-Brandenburg régió centruma. Leglátogatottabb kirándulási helyek: a Charlottenburgi park; a Jungfernheide, a Plötzensee a Spreetől északra; a Tegeli erdő, a hasonló nevű tóval; a város északnyugati határán a Spandaui erdő terül el, Charlottenburgtól délnyugatra pedig a Grunewald, számos mulatóhellyel, délre van továbbá a Hasenheide, szintén gazdag mulatóhelyekben, a város délkeleti részén található a Treptow park.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!