Prága, Drezda, Berlin

Prága - Drezda - Berlin

5 napos buszos körutazás Németországban

Prága az arany város, a "városok királynője". Drezda Szászország fővárosa, "Elba Firenzéje". Berlin a politika, média, kultúra és a tudomány egyik fontos európai központja. Ismerje meg velünk ezeket a gyönyörű városokat egy felejthetetlen körutazás során.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 4 éjszakai szállást reggelivel, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (1,5 %), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, idegenforgalmi adó. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Prága
A kora reggeli órákban elindulunk Prágába, az „arany városba”. Kora délután érkezünk a fővárosba. Megtekintjük a „budai” oldalon a sziklamagaslatra épített várat a Hradzsint. A díszudvarról a Mátyás-kapun, melyet küzdő óriások védelmeznek, jutunk át a várépület belső magjához és a Szent Vitus székesegyházhoz. Megnézzük az Arany utcácska aprócska házait és átsétálunk a Károly hídon az Óvárosba, ahol egy jó hangulatú vacsorán is részt vehetünk egy prágai sörözőben. Prága környéki szálláshelyünkre az esti órákban utazunk.

2. nap: Prága-Drezda-Berlin
Elfogyasztjuk reggelinket, majd elindulunk Berlinbe. Útközben rövid városnézés az "Elba Firenzéjeként" is gyakran emlegetett Drezda elbűvölő városában. A szász főváros, az európai művészetek és kultúra egyik legnagyobb központja. Gyalogos és buszos városnézés a legfontosabb látnivalókkal. (Színház tér, Hofkirche, Miasszonyunk temploma stb.)  A város jelképének a Zwinger-nek a megtekintése után folytatjuk utunkat a szállásra. Berlini szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

3. nap: Kelet-Berlin
Reggeli a szállodában, majd megkezdjük ismerkedésünket Németország legnagyobb városával, mely 1991-ben kapta vissza fővárosi rangját.  Egész napos városnézés a kultúra egyik legjelentősebb metropoliszában, Berlinben.  A mai napon a keleti városrész megtekintésével kezdjük programunkat.  Először az NDK jelképének számító Tv torony megtekintésével kezdődik városnézésünk. Miután a panorámateraszról megtekintettük a városra nyíló fantasztikus kilátást az Alexander Platz megtekintésével folytatjuk berlini túránkat. A Marien Kirche, a Vörösvárosháza, a Nikolai negyed után a Dóm , a Múzeumsziget és az Opera következik, majd szabadidő. Mai programunk a város egyiklegszebb terének a Gendarmenmarkt-nak és a „Checkpoint Charlie”-nak (egykori határátkelőhely) a megtekintésével zárul. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Nyugat-Berlin
Reggeli után folytatjuk városnézésünket. Megtekintjük a város jelképnek számító híres Brandenburgi kaput is, majd mai programunkat Berlin nyugati városrészének a felfedezésének szenteljük. A Potsdamer Platz, a Győzedelmi Oszlop megtekintése után városnézésünk Tiergarten-ben folytatódik. A Holokauszt-emlékmű, a kormányzati negyed és a Reichstag (parlament) épületének külső megtekintése után a Charlottenburg kastélyt keressük fel. A barokk palota külső megtekintése után programunk a híres Kurfürstendamm sugárúttal fejeződik be, melyet „Berlin Champs-Elysées-jének" tartanak . Szabadidő, vásárlási lehetőség.

5. nap: Berlin-Budapest
Reggelink után elbúcsúzunk a várostól, folyamatos hazautazásunkat rövid pihenőkkel megszakítva Budapestre az esti órákban érkezünk.

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 4 éjszakai szállást reggelivel, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (1,5 %), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, idegenforgalmi adó. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Zwinger/múzeum 10-6 EUR
Drezda helyi id. vez. 5 EUR
Tv torony 13 EUR
Berlini Dom 7 EUR
Múzeum sziget 12-10 EUR
Prága 250 CZK
Idegenforgalmi adó 2,5 EUR/fő/éj

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Prága - 3*-os szálloda, Berlin környéke - 3*-os szálloda. Az elhelyezés kétágyas, zuhanyozós szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
A területről: 
Berlin Németország fővárosa, egyben városállamként Németország egyik tartománya és a Berlin-Brandenburg régió centruma. Leglátogatottabb kirándulási helyek: a Charlottenburgi park; a Jungfernheide, a Plötzensee a Spreetől északra; a Tegeli erdő, a hasonló nevű tóval; a város északnyugati határán a Spandaui erdő terül el, Charlottenburgtól délnyugatra pedig a Grunewald, számos mulatóhellyel, délre van továbbá a Hasenheide, szintén gazdag mulatóhelyekben, a város délkeleti részén található a Treptow park.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Prága, Drezda, Berlin
Dunaújváros
4.8
Tisztelt utazom.com!
Először is szeretném megköszönni azt, hogy a véleményemre kíváncsiak, ezzel megkerestek, és ezt itt leírhatom. Pozitívum szerencsére jóval több akadt, mint negatívum. Kezdeném az utazással. A busz tökéletes volt, a társaság szintén. Buszvezetők nagyon kedvesek, rugalmasak, és tökéletes vezetői tudással rendelkeztek. Idegenvezetőnk rendkívül felkészült volt, szintén többször rugalmas, szívügyének tekintette a csoportot, és az esetlegesen felmerülő problémákat. Jó humorérzék, kifogástalan viselkedés jellemezte. Ő az a személy, akire azt mondanám, hogy a civil haveri társaságunkban is megállná a helyét. :) Szállás remek volt Berlinben, étkezés úgyszintén, és most jönne az egyik negatívum: Prágában a holtfáradt társaság hotelről hotelra történő utaztatása az esti órákban, az már egy kicsit fárasztónak tűnt..... de pozitívan kell felfogni ezt is, legalább jobban aludtam. Mondjuk kevesebbet is! :) Programok hibátlanok, megtekintett látványosságok szintén. Nekem mindennap egy kicsit soknak tűnt a lábon megtett kilométerek sokasága, de ezt nem a negatívumok közé sorolnám, hanem a rossz edzettségi állapotomnak köszönhetem. :)
Összességében ha egytől ötig lehetne osztályozni, akkor 4,9-et simán adnék. Meg nem simán is. :)
Kívánok a továbbiakban Önöknek jó munkát, így tovább! Remélem még utazunk együtt.
Óriási Tisztelettel: Nagy Milán
Budapest, XIII. kerület
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat.Külön kiemelném a túravezető elhivatottságát és felkészültségét.
Köszönjük.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!