Advent Nürnbergben 2éj

3 napos buszos utazás adventkor nürnbergbe

Európában talán legnagyobb és leg­fé­nye­sebb karácsonyi vásárátt Nürnbergben rendezik. Ilyenkor az egész óváros fényárban úszik, a ha­tal­mas főtér tele van árusokkal. A mézeskalács, a roston sült kolbász és a forralt bor illata, a kivi­lá­gítás, a felejthetetlen vásári hangulat azt az érzést váltja ki az emberekből, amire karácsonykor vágynak. Az egyik szomszédos téren a gyermek­karácsony keretében a legkisebbeknek külön ka­rá­csonyi vásárt rendeznek.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
3 nap

Szállás

2 éjszaka Regensburg mellett 3*-os szállodában, 2-3 ágyas kényelmes szobákban.

Program: 

1. nap:
Indulás 05.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Passauig, útközben rövid pihenőkkel. Passau a Három folyó városa, de nevezik Észak Velencéjének is.
Az óvárosát egyik oldalról a Duna, másik oldalról az Inn fogja közre, és a vár mellett csatlakozik a keskeny Ilz. A séta során megtekintjük a Dómot, melyben a világ legnagyobb orgonája található 17 000 síppal, valamint a Niedernburgi kolostort, ahol I. István királyunk felesége, bajor Gizella is élt. Rövid szabadprogram után továbbutazás Regensburgba. Városnézés a Duna partján fekvő festői városkában, mely a VIII. századtól érseki székhely és 2006-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. A városnéző séta során megtekintjük többek között az Öreg hidat, a Városháza épületét, a Dómot és az Érseki palotát. Este szállásfoglalás Regensburg mellett.

2. nap:
Reggelit követően Bajorország híres egyetemi és püspöki székhelyével,Bamberggel ismerkedünk, mely az ókori Rómához hasonlóan 7 dombra épült. A gyönyörű belváros a legnagyobb sértetlen történelmi városmag Németországban és 1993 óta az UNESCO világörökség listáján is szerepel. Láthatjuk a régi városházát és a Dómot, mely az európai román stílusú építészet remekműve. Benne található a középkori német szobrászat egyik legfigyelemreméltóbb alkotása, a "Bambergi lovas" nevű szobor, mely valószínűleg Szent István királyunkat ábrázolja. Szabadprogramra is lesz lehetőség. Délutánra Nürnbergbe, Németország műemlékekben egyik leggazdagabb városában utazunk. Nürnberg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa volt, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket. Évszázadokon keresztül itt őrizték a német-római koronaékszereket. Városnézésünk során a fallal körülvett óvárossal ismerkedünk. A közös séta keretében látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, a Szt. Szébaldusz-templomot, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épület­együttesét. A városnézés után szabadidő Európa legrégebbi és leghíresebb fényárban úszó karácsonyi piacán. Már 1628-ban létezett itt piac, erre bizonyíték. A 180 piros-fehér tetős faházikó évente több mint 2 millió látogatót vonz a városba. Mézeskalács, forralt bor, sültkolbász, sült gesztenye...Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

3. nap:
Reggeli után utazás Felső Ausztria székhelyére Linzbe. Rövid városnézésünk során megcsodáljuk a város Fő terét (Városháza; Szentháromság- szobor; Városi plébániatemplom), a régi dómot, várkastélyt. A városnézés után szabadidő az adventi vásár forgatagában. Az adventi időszakban Linz mindig elvarázsolja látogatóit a több száz karácsonyi jászollal kirakataiban, templomaiban. Az adventi kínálat a tradicionális karácsonyi vásárokkal a főtéren, a népkertben és kis vásárokkal a város terein és belső udvaraiban lesz teljes az adventi időszakban. Ebben az időszakban a linzi barokk főtér adja a Christkindlmarkt díszletét, mely hazai kézművesek munkáival, forró punccsal és finom mézeskaláccsal csalogat naponta. Délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Közép-európai körkép - 6 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Emeltszintű autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!