Németország, Fekete-erdő - Egy kis francia és svájci kitérővel

5 napos buszos körutazás

Élje át Ön is egy idilli régió sokszínűségét, a festői szépségű feketeerdei tájat, ősi háztájakat, virágzó parasztgazdaságokat és kerteket, közép- és újkori városképekkel váltakozva. Erősítse magát egy tipikus feketeerdei pálinkával vagy kóstolja meg a feketeerdei meggytortát! Élvezze a friss levegőt, az erdők és a frissen kaszált széna illatát. Az emberek ezen a vidéken életvidámak és minden lehetőséget megragadnak az ünneplésre. Egész évben ünnepelnek, legszívesebben a szabad ég alatt, együtt a vendégekkel.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 4 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Csoportkísérőt, a helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat, a BBP biztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítás és a foglalási díjat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest– Hegyeshalom – Németország (Fekete-erdő)
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról, Debrecenből a kora hajnali órákban. Egész napos utazás, rövid pihenőkkel. Este érkezés egy festői szépségű feketeerdei településre. A jó levegőjű gyógyfalu romantikusan belesimul a virágos, puha tűlevelű erdőkkel szegélyezett domboldalakba. Szállás elfoglalása (4 éj).

2. nap: Franciaország: Strasbourg – Colmar
Reggeli után Strasbourgba utazunk. Strasbourg Franciaország keleti határán fekszik, ahol az Ill folyó a Rajnába torkollik. Itt található az Európai Parlament, az Európa Tanács és az Emberi Jogok Európai Bírósága. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. A Notre-Dame Katedrális uralja Strasbourg látképét, melynek méretei és látványa lenyűgöző. 124 méter magas templomtornya mindig is a turisták kiindulási és viszonyítási pontja volt. Több író is áradozott a katedrálisról, legcsodálatraméltóbb része a gótikus templomhajója, a reneszánsz csillagászati órája és gazdag szobros díszítése. Teraszára 332 lépcsőfok vezet fel és ha felértünk, megértjük Victor Hugo szavait: „Olyan magasan vagyunk, hogy a táj nem egy táj többé... hanem egy térkép, egy élő térkép...Egyik toronyból a másikba járva végigtekintettem Franciaországon, Svájcon és Németországon”. Megtekintjük a hatalmas katedrálist, majd a Petite France negyed favázas, virágos házsorai között sétálunk és hajókázunk a csatornában. Délután Colmarral, Franciaország egyik legbájosabb kisvárosával ismerkedünk. A legelzásziabb városnak tartják sokan ezt a nagy történelmi múltú települést,amely Nagy Károly óta a királyok kedvelt városa, nevét a királyi palota egyik tornyáról, a galambok tornyáról kapta.

3. nap: Freiburg – Titi-tó – Glottertal
Reggeli után ellátogatunk Freiburgba, a napfény és a jó hangulat városába. Freiburg azonban a jókedvű embereknél sokkal többet tartogat: Németország egyik legszebb óvárosát, amelyen keresztül jellegzetes „patakocskák”, a járda mellett haladó kis vízfolyások csobognak. Gazdag kultúrát és történelmet, sok kávézót, hangulatos kocsmákat, badeni konyhát és egy csodálatos környezetet, valamint egy olyan atmoszférát, amely egyszerűen egy kicsit könnyedebb és felhőtlenebb – egyszóval: déliesebb. Erről legjobban úgy győződhetünk meg,ha egy sétát teszünk az óvárosban. Az óváros felé emelkedik Németország egyik legszebb megszentelt épületének, a lenyűgöző székesegyháznak 116 méter magas tornya. Délután a festői szépségű Titi-tó és Glottertal-on keresztül visszaérkezünk a szálláshelyre. Titi-tó a legkedveltebb német tó, amióta Udo Brinkmann itt horgászott és Glottertalt erületén forgatták a Klinika című sorozatot.

4. nap: Schaffhausen (Svájc) – Bodeni-tó– Mainau-sziget
Reggeli után a schaffhauseni Rajna-vízeséshez utazunk, mely Európa legnagyobb vízesése. A kontinens egyik legvarázslatosabb természeti csodája Svájc északi, Németországgal határos részén található. Majd a Bodeni-tavon hajóra szállunk és megtekintjük a Mainau-szigeti tavaszt. Mainau kissziget a Bodeni-tó északi medencéjében, híd köti össze a szárazfölddel. Mint botanikus kert, történelmi kastélypark és kulturális központ, Németország egyik legvonzóbb turisztikai létesítménye. Már Kr. e. 5000-ből való település nyomait is találtak a sziget területén. A legendák szerint a Szentföldről hazatérő skandináv kereszteslovagok hosszú útjuk után Mainau szigetén pihentek meg, s ajándékként keleti virágmagvakat hoztak, melyek az első elvetett magok voltak a szigeten. 1827-ben Esterházy Miklós vette meg a szigetet és ritka növények sokaságát ültette Mainau földjébe. A 45 hektárnyi terület szinte teljes egészében több ezernyi virág özönében fürdik.A csodakert növény- és fagazdagsága egészen más világot varázsol elénk. Mainau másik csodavilága a lepkeház. Az ezer négyzetméteres üvegház páradúslevegőjében rengeteg színpompás pillangó repdes.

5. nap: Nillhof – Stuttgart – München– Hegyeshalom – Budapest – Nyíregyháza– Debrecen
Reggeli után elutazunk Nillhof-ba, ahol Utasainknak lehetősége van egy helyi cukrászdában egy csésze kávé, egy szelet feketeerdei meggytorta elfogyasztásával búcsúzni Németország lenyűgöző tájaitól. Indulás haza, kis pihenőkkel érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2017. május. 16
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2015. június. 23
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 4 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Csoportkísérőt, a helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat, a BBP biztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítás és a foglalási díjat.

Kötelező költségek: 

Csoportkísérő, helyi idegenvezető díja.
Útlemondási biztosítás.
Foglalási díj.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, csoportkísérő, helyi idegenvezető díja: kb. 80 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek. Csatlakozási lehetőség: Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest

Szállás: 

Elhelyezés 3*-os szállodában. 4 éjszaka 3 csillagos szállodában egy festői szépségű feketeerdei településen, ahonnan könnyű séta tehető a magaslati hegyekbe. A szobákban fürdőszoba, WC, TV található. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Az alapár reggelis ellátást tartalmaz. 4 alkalommal vacsora felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Elzász: Nyugaton a Vogézek hegyvidéke található, keleten a Rajna völgye. A Rajna keleti határfolyó is. Délen egy kis rész a Jura hegységbe esik. Habár Franciaország legkisebb régiója, hossza négyszerese szélességének. Éghajlata fél-kontinentális, hideg, csapadékmentes telekkel és meleg nyarakkal. Legmagasabb pontja 1426 méter magas, neve Grand Ballon. Nyugatról a hegyek elzárják a csapadékot a régiótól. Németország, Svájc, illetve Lotaringia és Franche-Comté régiók határolják. Franciaország második legszárazabb városa is Elzászban található: ez Colmar, ahol az évi csapadék nem éri el az 550 millimétert sem.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!