Németország középkori gyöngyszemei: Nürnberg-Bamberg-Würzburg

4 napos buszos utazás Bajorországban

Programunk során ellátogatunk Passauba a Három folyó városába, amelyet Észak Velencéjének is szoktak nevezni, megtekintjük a Dómot, melyben a világ legnagyobb orgonája található 17 000 síppal, valamint a Niedernburgi kolostort, ahol I. István királyunk felesége, bajor Gizella is élt. Megismerkedünk Bamberggel, mely az ókori Rómához hasonlóan 7 dombra épült, vagy ellátogatunk a Weltenburgi kolostorba.

Részvételi díj tartalmazza

Utazást autóbusszal, 3 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetés.

Részvételi díj nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, idegenforgalmi adót.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

2 éjszaka Regensburg mellett 3*-os szállodában, 2-3 ágyas kényelmes szobákban
Az elhelyezés kétágyas, zuhanyozós szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap:
Indulás 05.00-kor Budapestről. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül, útközben rövid pihenőkkel. Első programunk Németországban a hírnév templomaként ismertté vált Walhalla megtekintése. A germán mitológia világában a háborúkban elesett, legbátrabb harcosok lakhelye után Walhallának elnevezett épület megépítését I. Lajos bajor uralkodó rendelte el 1830-ban. A tervek szerint, klasszicista stílusban egy ókori görög templomot imitáló épület került kialakításra nem messze Regensburgtól. A mintegy Pantheonként működő csarnokban jelenleg 190 prominens személy mellszobrát és emléktábláját őrzik. Innen továbbutazás Regensburgba. Városnézés a Duna partján fekvő festői városkában, mely a VIII. századtól érseki székhely és 2006-ban felkerült az UNESCO Világörökségi listájára. A városnéző séta során megtekintjük többek között az Öreg hidat, a Városháza épületét, a Dómot és az Érseki palotát. Este szállásfoglalás Regensburg mellett.

2. nap:
Reggelit követően utazás a Weltenburgi kolostorba. Kelheimtől nem messze a Duna hihetetlen éles kanyart vesz. Az így kialakult félszigeten található a német nyelvterület legrégebbi bencés kolostora, ahol a bencés szerzetesek már 1050 óta főzik saját sörüket, így ez a serfőzde a ma is működők közül a legrégebbi múltra tekint vissza a világon. Délután Nürnbergbe, Németország műemlékekben egyik leggazdagabb városába utazunk. Nürnberg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa volt, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket. Évszázadokon keresztül itt őrizték a német-római koronaékszereket. Városnézésünk során a fallal körülvett óvárossal ismerkedünk. A közös séta keretében látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, a Szt. Szébaldusz-templomot, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épület­együttesét. A városnézés után szabadidő. Szállás Nürnberg mellett.

3. nap:
Reggeli után fakultatív kirándulás: Rothenburg ob der Tauber-Bamberg-Würzburg vagy szabadprogram Nürnbergben
Reggeli után Rothenburg ob der Tauberbe látogatunk. A Bajorország szívében található csodaváros a Világörökség szigorúan védett városkája, teljes egészében megőrizte középkori városképét. Ép városfalak, 33 bástya, kaputornyok, több száz éves házak, dísz kutak, templom, városháza várnak minket. Innen továbbutazás Würzburgba, mely a történelem, kultúra és a bor legszebb találkozása, barokk város déli hangulattal és frank kedélyességgel. Würzburg a különböző korokon és stílusokon keresztül vezető, elragadó felfedezőkörútra invitál: a Szt. Kilián dóm egek felé meredő két tornya már messziről mutatja az utat a városhoz. A Bruno püspök által 1040-ben építtetett dóm összesen 105 méter hosszal Németország negyedik legnagyobb román stílusú templomépülete. A Világörökség részét képező érseki palota és vele együtt a kert, a Residenzplatz, valamint a Marienberg erőd Würzburg jelképeként messze földön ismertek. Rövid szabadidő után utazás Bajorország híres egyetemi és püspöki székhelyére Bambergbe, mely az ókori Rómához hasonlóan 7 dombra épült. A gyönyörű belváros a legnagyobb sértetlen történelmi városmag Németországban és 1993 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Láthatjuk a régi városházát és a Dómot, mely az európai román stílusú építészet remekműve. Benne található a középkori német szobrászat egyik legfigyelemreméltóbb alkotása, a "Bambergi lovas" nevű szobor, mely valószínűleg Szent István királyunkat ábrázolja. Szabadprogramra is nyílik lehetőség, majd visszautazás a szálláshelyre. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

4. nap:
Reggeli után hazaindulás, útközben még rövid városnéző séta Felső Ausztria székhelyén Linzben. Rövid városnézésünk során megcsodáljuk a város Fő terét (Városháza, Szentháromság-szobor, Városi plébániatemplom), a régi dómot, várkastélyt. A városnézés után szabadidő, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2023. január. 29
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2022. május. 26
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 3 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetés.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adók, további étkezések, belépőlegyek.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, a helyszínen vacsora igényelhető.

A területről: 
Bajorország Dél-Németországban fekszik. A következő tájegységek tartoznak hozzá: délen a Bajor-Alpok, a Dunáig az Alpok nyúlványai, a három nagy felső-bajorországi tóval, a Keletbajor-középhegység
a Sváb és a Frank Alb. Bajorország legalacsonyabb pontja Kahl am Mainban van (107 m), legmagasabb pontja pedig a Zugspitze csúcsa (2962 m). A tartomány legnagyobb folyója a Duna, amely Passau mellett lépi át az osztrák határt.
Időjárás: 
A bajorországi éghajlat északnyugatról keletre átmegy egy kontinentális éghajlatba. Évente mintegy 100 napon nulla foknál alacsonyabb a hőmérséklet, a nyugati szél a csapadék (kb. 70 centiméter) fő oka, az Alpoknál helyenként 180 centiméterre emelkedhet. A napsütési órák száma 1600 és 1900 között van.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Budapest, XXII. kerület
4.8
Jól összeállított, tartalmas program volt. A túravezető nagy tudású, barátságos, segítőkész, humoros, jól összefogta a társaságot. A sofőrök is barátságosak, szolgálatkészek voltak, jól vezettek. A szállás szerintem jó volt, bár jelentős minőségi különbség volt a Barholomaeus Hotel javára. De funkcióját tekintve az Ibis is rendben volt, tiszta, egyszerű, a reggeli is megfelelő, de inkább egy napra jó, amikor az ember nem is igazán pakolna ki. Wifi mindkettőben volt, ami nekünk fontos volt, hűtő egyikben sem - de az utazás ár-érték arányát tekintve összességében azt mondanám, hogy nagyon elégedett vagyok.
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!