6 napos buszos utazás Bajorországba

Királyi Kastélyok Bajorországban

6 napos buszos utazás Bajorországba

Jöjjen el egy páratlan utazásra és tekintse meg Hellbrunn, Hohenschwangau, Neuschwanstein és Linderhof kastélyait vagy Bajor Alpok csúcsát, a Zugspitze panorámáját.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 5 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged-Budapest-Salzkammergut–Salzburg (körny.) (550 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest-Bécs-Linz útvonalon az Alpok egyik romantikus szegletébe, a Salzkammergut vidékére. Salzburg közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Markus Sittikus hercegérsek által építtetett hellbrunni kastély. A közel 400 éves rezidencia termei eredeti berendezéssel, gyönyörűen kialakított parkja szobrokkal és szökőkutak sorával, különleges vízi játékokkal lepi meg az idelátogatót. Szállásunk Salzburg környékén lesz.

2. nap: Liechtensteinklamm és Innsbruck (370 km)
A mai napon Salzburg tartomány egyik csodás szurdokvölgyébe, a Liechtensteinklamm-ba utazunk tovább. A rohanó hegyi patak által kivájt 800 méter hosszú vadregényes patakvölgyet közel 300 méter magas sziklafalak között haladva járhatjuk be könnyű és biztonságos turistaúton, közben közeli élményt szerezhetünk a természet roppant erejéről. Tovább utazunk, fotószüneteket tartva Zell am See városánál és a Kitzsteinhorn csúcs alatt. Délután érkezünk Innsbruckba, Tirol szépséges fővárosába. Városnézés: Burg, Hofpark, Hofkirche, Szent Jakab dóm, aranytetős ház, szentháromság oszlop. Szabadidőben sétálhat az ódon belváros girbegurba utcáin és az egyik kávéházban megkóstolhatja a mindig kiváló tiroli rétest. Innsbruckból szálláshelyünkre hajtunk (4 éj). 

3. nap: Hohenschwangau, Neuschwanstein és Linderhof kastélyok (140 km)
Reggeli után jöjjön velünk egy fantasztikus kastélytúrára. Bajorországi Miksa és fia, II. Lajos király álomvilágába csöppenve csodálhatjuk meg a XIX. századi építészet már-már hihetetlen remekműveit. A festői „romantikus úton” közelítjük meg a zöld alpesi tájba meseszerűen beilleszkedő sárga Hohenschwangau kastélyát, amely látogatásunk első színhelye lesz. Innen sétálunk át a szinte wagneri hangulatot idéző, a Pöllat szakadék felett szinte lebegő Neuschwanstein hófehér kastélyához. Lenyűgöző a kastély külseje is, belső termei azonban – ahol szinte az egykori germán mondavilág alakjai elevenednek meg – szinte mágikus hatással vannak a látogatóra. Napunk záró fejezeteként a Versailles-t is lepipáló Linderhof kastélyt tekintjük meg. Hivalkodó rokokó pompája és pazar kertje a bajor uralkodók egykori fényűző életének ékes bizonyítéka. Estére térünk vissza szálláshelyünkre. 

4. nap: Barangolás Felső-Bajorországban, hajózás a Starnbergi tavon (200 km)
Felső-Bajorországnak számtalan természeti szépségekben gazdag, rejtett kincse van. A bajor tóvidék kincse a Starnbergi-tó. Hajóra szállunk, a fedélzetről csodáljuk meg a tóparti arisztokrata villákat: Berg kastélyát, a Thurn-und-Taxis kastélyt, a tutzingi várat és Sisi gyermekkorának kedvelt helyszínét, Possenhofen kastélyát. Elhaladunk a Rózsák Szigete mellett is, majd ismét buszra szállunk és az Ammersee partján fekvő Andechs kolostorához hajtunk. Itt született egykori királynénk, a Bánk bánban is megénekelt Merániai Gertrúd. A bencés kolostor temploma a középkor hajnala óta fontos bajor zarándokhely, de az itt élő szerzetesek által életben tartott hagyományok a sörfőzés ősi tudományára is kiterjednek, még mindig a régi receptek szerint készítik a nedűt, amelyet a hatalmas sörházban (csülök és más bajor finomságok „kísérőjeként”) mi is megkóstolhatunk. A nap végén Berg településen felkeressük II. Lajos király nagyszerű neogótikus emlékkápolnáját. A „tündérkirálynak” nem csak az élete, de halála is rejtélyes volt – a hátborzongató történetet hallgassa meg a helyszínen! Estére szállásunkra térünk vissza.

5. nap: Garmisch-Partenkirchen és a Zugspitze. Ettal és Oberammergau (90 km)
A reggelit követően fakultatív ajánlatunk: megfelelő időjárási körülmények esetén kabinos felvonó és/vagy fogaskerekű igénybe vételével felmegyünk a Bajor-Alpok csúcsára, a 2962 m magas Zugspitze-re, amelynek hatalmas panorámateraszáról letekintve a közeli Eibsee gleccsertava, a Loisach völgye és az Alpok láncai felejthetetlen látványt nyújtanak. Innen a közeli Garmisch-Partenkirchenbe, Bajorország e kedves, legismertebb üdülőhelyére látogatunk. Az évezredes múltra visszatekintő város 1937-ben Téli Olimpia, azóta pedig világhírű síversenyek állandó színhelye. Megtekintjük az Olimpiai Stadiont és a lélegzetelállító sáncokat, majd a történelmi belvárosban teszünk sétát: középkori polgárházak, reneszánsz városháza és a St. Martins templom. Szabadidőben a Ludwigstrasse hangulatos kávéházai és látványos kereskedőházai várják a látogatót. Szabadidő. A délután folyamán Ettalba utazunk tovább. Az 1330-ban itt alapított templom fontos katolikus zarándokhely, egyházi iskolájában a mai napig szerzetesek oktatnak. A kolostor megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség a kiváló ettali likőrökből. Napunkat a bajor Alpok gyöngyszemének is mondott festői faluban, Oberammergauban zárjuk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmalerei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Estére szálláshelyünkön pihenjük ki a nap fáradalmait.

6. nap: Kufstein és Salzburg, majd Budapest–Szeged (790 km)
Reggeli után elhagyjuk szálláshelyünket, Ausztrián keresztül indulunk hazafelé. Útközben Kufsteinben pihenőt tartunk, rövid városnézéssel. Autópályán folytatjuk utunkat Hegyeshalom felé, útközben pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd utunkat folytatjuk Szegedre.

Kapcsolódó cikkek

» Ősz a Wilder Kaiserben - Négyesi Miklós, 2012. október. 05
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2016. október. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2016. október. 15
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. január. 14
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2014. június. 18
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Ékszerdoboz Ausztriában - a festői Hallstatt - Kovács Attila, 2014. január. 09
Fakultatív programok

Fakultatív programok 15 főtől indulnak
– Zugspitze felvonóval.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 5 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések személyes kiadások.

Zugspitze felvonóval 50 Euro/fő
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 80 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 Euro/fő

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
 

Szállás: 

Elhelyezés 5 éjszakára *** szállodában kétágyas zuhanyzós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Németországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
6 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
4.7
6 napos buszos utazás Bajorországba
Budapest
4.0
A körutazásban szereplő programok megvalósultak, csupán egy kirándulás helyett kellett a rossz időjárás miatt egy városlátogatást beiktatni.
Az alpesi táj és a kastélyok gyönyörűek voltak.
A szállás átlagos volt, az autóbusz nem volt kényelmes, mert túl közel voltak az ülések egymáshoz.
Budapest, XXII. kerület
5.0
Tartalmas,szép kirándulás volt. Az idegenvezető - Hédi- rutinos, tapasztalt. Nagyon jó kikapcsolódás volt. Ausztria nagyon szép.
Budapest, XI. kerület
5.0
Ezzel az úttal egy gyermekkori álmom vált valóra.Bajorország fantasztikus hely, a kastélyok gyönyörűek. Nagyon jól éreztük magunkat, minden nagyon jó volt, fantasztikusak voltak a programok, kítűnő volt a szállás és az ellátás. Köszönünk mindent.
Budapest, XI. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Vác
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, II. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!