Karácsony Nürnbergben csillagtúrákkal (Passau, Bamberg, Regensburg)

Karácsony Nürnbergben Csillagtúrákkal Passau Bamberg Regensburg

4 napos adventezés Németországban

Csodálatos látvány, amikor a több mint 400 standon az ünnepi fényekben a legkülönfélébb kézműves vásári portékák, a pirított cukrozott mandulák vagy a híres nürnbergi hármas kolbászt kínáló árusok kínálatában vész el a látogató. Bármelyik pillanatban találkozhatunk a Jézuskát megszemélyesítő Christkindl-lel!

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást a belépőjegyeket, és a karácsonyi vacsorát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged – Budapest– Hegyeshalom – Passau– Nürnberg (780 km)
Elutazás Szegedről a reggeli órákban. A Budapest-Hegyeshalom-Bécs-Linz útvonalon
haladva kora délutánra érjük el az osztrák-bajor határvárost, a festői Passaut. Gyalogos városnézésünk során sétálunk a Duna partján, az óváros szívében megtekintjük a passaui dómot (benne a világ legnagyobb történelmi orgonája), az ősi egyetem épületeit, majd a középkori hangulatú sikátorokon átvágva elérjük a püspöki palotát és a bajor uralkodócsalád, a Wittelsbachok rezidenciáját. Fotószünetet tartunk Európa egyik legszebbnek mondott természeti látványosságánál, a Duna, az Inn és az Ilz folyók találkozásánál, az Angolkisasszonyok templomában pedig tisztelgünk első királynénk, Boldog Gizella síremlékénél. Szabadidőben szétnézhetünk a főtéren tartott karácsonyi vásárban, és megkóstolhatjuk a helyi forralt bort vagy az illatozó puncsok valamelyikét. Tovább utazunk, estére érkezünk Nürnbergbe, ahol 3 éjszakán át szállásunk lesz.

2. nap: Bayreuth és Nürnberg (180 km)
A reggelit követően a közeli Bayreuth-ba utazunk. Felkeressük a Wagner és Liszt emlékhelyeket, az őrgrófi operaházat és palotát. Kora délután visszatérünk Nürnbergbe. A német-római császárság egykori székhelyen, Luxemburgi Zsigmond magyar király szülőhelyén gyalogszerrel fedezzük fel a városfallal és tornyos városkapukkal övezett történelmi belváros számtalan látnivalóját. Gyönyörű gótikus fagerendás házak, köztük Albrecht Durer szülőházának megtekintése, a Kaiserburg megmászása (várospanoráma), Tucher kastély, Szent Lőrinc katedrális, Miasszonyunk temploma, városháza, a nürnbergi mesterdalnokok céhe, Szentlélek ispotály, történelmi fahidak a Pegnitz folyón. Sötétedés után szabadidő. Nürnberg ekkor különösen pazar arcát mutatja: Európa egyik legnagyobb adventi vásárát tartják itt, évente mintegy kétmillió látogatóval. Csodálatos látvány, amikor a több mint 400 standon kigyúlnak az ünnepi fények, a legkülönfélébb kézműves vásári portékákat, a pirított cukrozott mandulát vagy a híres nürnbergi hármas kolbászt kínáló árusok kínálatába pedig könnyen vész bele az ember. Igazi különlegesség, hogy a város bármely pontján, bármelyik pillanatban találkozhatunk a Jézuskát megszemélyesítő Christkindl-lel. A gyermekeknek önálló vásárt is rendeznek az egyik téren, a felnőtteket pedig ingyenes rézfúvós élőzenei programok, illetve történelmi postakocsizás szórakoztatja. A helyi karácsonyi „postahivatalban” ünnepi bélyeggel ellátott képeslapot vásárolhatunk és küldhetünk haza.

3. nap: Rothenburg ob der Tauber és Bamberg (310 km)
Reggelink elfogyasztása után egész napos kirándulásra indulunk. Az un. romantikus
úton először Rothenburg ob der Tauberbe buszozunk. Óvárosa szinte teljes épségben őrzi középkori hangulatát, a favázas házak, városfalak és bástyák látványa évszázadokkal repít minket vissza az időben. A Szent Jakab katedrálisban megtekintjük Tilman Riemenschneider mester 16. századi Szent Vér oltárát, majd a Nemet Karácsonyi Múzeum következik, végezetül szabadidő a Kathe Wohlfahrt karácsonyi faluban. Délután tovább utazunk az UNESCO világörökség részét képező Bambergbe. Rómához hasonlóan hét dombra épült ősi püspöki székhely legszebbnek mondott része a „folyóparti Velence” névvel illetett városrész. Messze földön híres a gótikus-csipkés városháza, az utolérhetetlen hangulatot árasztó macskaköves utcák sora és a bambergi katedrális, amelynek egyik magyar vonatkozása a vélhetően Szent István királyunkat ábrázoló lovas szobor. Késő délután visszatérünk Nürnbergbe, készülődés a karácsonyi vacsorára (igény szerint egymást megajándékozva fogyasztjuk el vacsoránkat). Éjféli mise Nürnberg templomainak valamelyikében (fakultatív).

4. nap: Regensburg – Passau – Hegyeshalom – Budapest – Szeged (780 km)
Délelőtt elindulunk hazafelé. Útközben pihenőt tartunk Regensburg óvárosában (UNESCO világörökség). Sétánk során átkelünk Európa egyik legöregebb dunai kőhídján, megnézzük a rómaiak által emelt városkaput, a sóházat, Kepler lakóházat, a német birodalmi gyűlés házát, a reneszánsz városházat, a híres középkori lakótornyokat. Bemegyünk az 1273-tol közel 600 éven keresztül épített, lenyűgöző Szent Péter katedrálisba is, amelynek 105 méter magas kettős tornya messziről uralja a város látképet. Ezzel az élménnyel utazunk tovább a Linz-Bécs-Hegyeshalom útvonalon Budapest fele. Tovább utazás Szeged fele, érkezés a késő esti órákban

Kapcsolódó cikkek

» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Luther Márton nyomában I. - Eisleben - Etédi Alexa, 2013. július. 03
» A kasseli Wilhelmshöhe hegyi park Németország 38. UNESCO-világöröksége - Etédi Alexa, 2013. június. 28
» A legszebb vasút városa - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást a belépőjegyeket, és a karácsonyi vacsorát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 35 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 4 Euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

3 éjszaka 3*-os szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. Felár ellenében vacsora és karácsonyi vacsora igényelhető.
A területről: 
Kereskedők, feltalálók és tudósok: Ők tették a középkorban Nürnberget a földkerekség legpompásabb városává. A vár oltalmában virágzott a kézművesség és a művészet, egy szabad, új szellem adott lelket a városnak, és szinte sehol máshol nem lehetett annyira jól élni – és meggazdagodni. Hogy ez ma is így van-e még, az már egy másik kérdés. Azonban továbbra is ugyanolyan jó itt élni, mint ahogy ezt minden látogató hamar észre is veszi.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Németországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!