Drezda, Meissen, Szász-Svájc - csillagtúra Szászországban

4 napos kiskörút Németországban

A tarto­mányi fővá­roson kívül gyönyörű kisvá­rosok szere­pelnek a prog­ra­munkban, például a régebbi feje­delmi szék­hely, Meissen (a por­celán városa), és Görlitz, ahol több mint 3000 műemlék épület talál­ható. A termé­szeti szép­ségek kedve­lőinek sem kell csalód­niuk, hiszen a Szász-Svájc Nemzeti Park területén fantasz­tikus szikla­kép­ződ­mé­nyek között hömpölyög az Elba.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 3 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, az ide­gen­ve­ze­tést és a felsorolt progra­mo­kat

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítást és a belépődíjakat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

Kétágyas, fürdő­szo­bás szállodai szobák­ban.
Az augusztusi csoport esetén: egy emelt szintű 3 csillagos szállodában, mely Drezdában található, nem messze a városközponttól.
A májusi, júniusi és októberi csoportok esetén: egy valamivel egyszerűbb 3 csillagos szállodában Drezda környékén.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Drezda
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri par­kolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Brno – Prága út­vo­na­lon Drezdába, Szász­ország főváro­sába. A II. világ­há­bo­rúban szinte földig rombolt város ma ismét régi fényében tün­dö­köl, a tör­té­nel­mi épüle­teket újjá­épí­tették. A város­né­ző séta fő attrak­ciói a kö­vet­ke­zők: Staatsoper (Állami Ope­ra­ház), Hofkirche (kato­likus ka­ted­rá­lis), Resi­denz­schloss (az ural­kodó kastélya), Fürstenzug (a szász ural­kodók felvo­nulása – 102 méter hosszú fríz), Brühl-terasz (az Elba felett), Frauenkirche (Né­met­or­szág leg­na­gyobb barokk temp­loma), Kultúr­pa­lota (oldalán az NDK-fal) stb. Szállás Drezdában vagy kör­nyé­kén (3 éj).

2. nap: Meissen, Drezda
Kirándulás a szép fekvésű Meissenbe. Az Elba-parti városról minden­kinek Európa legelső és leg­hí­re­sebb porcelán­ma­nu­fak­tú­rája jut eszébe, de a gyönyörű óváros műem­lékei is párat­lanok. Séta az alsó­vá­rosban, majd lifttel felme­gyünk a felső­vá­rosba, ahol megte­kintjük a pompás gótikus szé­kes­egy­házat és annak múze­umát. Ezt köve­tően sza­bad­idő, ezalatt ide­gen­ve­ze­tőnk­kel lehe­tő­ség lesz az Albrechtsburg (az egykori válasz­tó­fe­je­delmi várkas­tély) nagy­szerű belső terme­inek meg­te­kin­té­sé­re. Kora délután a porce­lán­ma­nu­fak­tú­rával is­mer­ke­dünk (a por­ce­lán­ké­szí­tés bemu­tatása, múzeum, vásár­lási lehe­tő­ség), majd újra Drezdába utazunk.
Látogatás a Zwingerben. A palota­együttes a német barokk egyik mester­műve, képtára Euró­pában az egyik legran­go­sabbnak számít. A késő délu­táni órák­ban sza­bad­idő lesz Drezdában, ezalatt az érdek­lő­dőkkel való­szí­nű­leg lesz még lehe­tő­ség egy újabb múzeum meg­te­kin­té­sé­re.

3. nap: Szász-Svájc (Bastei, Königstein, sétahajózás az Elbán), Pirna
A Szász-Svájc Drezda és a cseh határ között található. Németország egyik legszebb tájegysége ez, gyönyörű folyóvölgyekkel, jellegzetes formájú táblás hegyekkel és fantasztikus sziklaképződményekkel.
A Szász-Svájcban tett körutazásunk egyik fő állomását a Bastei lenyűgöző sziklavilága jelenti. Külön érdekessége ennek a területnek a középkori sziklavár.
Innen továbbutazunk Königstein hatalmas fellegvárához. A vár falairól pazar kilátás nyílik az Elba völgyére. (Mind a Bastei, mind Königstein vára könnyen megközelíthető idősebb utasaink számára is.)
Ezt követően sétahajózás az Elbán Königstein és Pirna közt, mely során a hajóról is megcsodálhatjuk ezt a gyönyörű vidéket.
A nap hátralévő részét Pirnában töltjük. Ezt az Elba-parti kisvárost a Szász-Svájc kapujának is szokták nevezni. Közös séta, majd szabadidő a hangulatos történelmi óvárosban.

4. nap: Görlitz
A délelőtti programunk Német­ország legke­letibb városa, Szász­ország egyik gyöngy­szeme, Görlitz, ahol több mint 3000 műemlék épület talál­ható. A város a II. világ­há­ború végén harc nélkül került a szovjet csapatok birto­kába, így aztán a vá­ros­né­zés során a korábbi évszá­zadok szinte minden építé­szeti stílusa tanul­má­nyoz­ható a góti­kától a szecesszióig. Sétánk során egy rövid időre átke­lünk majd a Neisse folyó hídján a szom­szé­dos lengyel városba, Zgorzelecbe is.
A késő délelőtti órákban indulunk hazafelé. Átkelés Csehor­szágba, majd haza­uta­zás a Liberec – Prága – Brno – Rajka – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re és Szé­kes­fe­hér­vár­ra a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Luther Márton nyomában I. - Eisleben - Etédi Alexa, 2013. július. 03
» A kasseli Wilhelmshöhe hegyi park Németország 38. UNESCO-világöröksége - Etédi Alexa, 2013. június. 28
» A legszebb vasút városa - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 3 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, az ide­gen­ve­ze­tést és a felsorolt progra­mo­kat

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítást és a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP utasbiztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Meissen dóm EUR 4,50
Albrechtsburg EUR 6,50
porcelán manufaktúra EUR 8,-
Drezda Zwinger EUR 11,-
Bastei középkori sziklavár EUR 1,50
komp EUR 1,20
Königstein vára EUR 10,-
Sétahajózás az Elbán EUR 17,-

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 százaléka, amely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belüli foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60 százaléka, amely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

Kétágyas, fürdő­szo­bás szállodai szobák­ban.
Az augusztusi csoport esetén: egy emelt szintű 3 csillagos szállodában, mely Drezdában található, nem messze a városközponttól.
A májusi, júniusi és októberi csoportok esetén: egy valamivel egyszerűbb 3 csillagos szállodában Drezda környékén.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető. (kiéve az augusztusi csoportnál, Drezdában a szálloda környékén az étkezés könnyen meg­oldható, az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Németországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!