5 napos buszos utazás Bajorországban

Bajorországi Csodák

5 napos buszos utazás Bajorországban

Bajorország Európa egyik leggazdagabb területe. Ezen az úton mi főként a természeti gazdagságát és a kulturális örökségeit tekintjük meg. A Zugspitze az ország legmagasabb csúcsa, a Chiemsee és a Bódeni-tó Bajorország legnagyobb tavai. Az 5 nap során többször túrázunk, ehhez megfelelő öltözet és kondíció szükséges.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

  • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
  • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
  • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
  • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

Utazás autóbusszal, 4 éj szállást 3-4* szállodákban, félpanziós ellátást, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, idegenforgalmi adót.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
minimum 35 fő

Szállás

4 éjszaka ***/**** szállodában. Az elhelyezés kétágyas, zuhanyozós szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Szeged (Debrecen, Pécs) – Budapest – Ausztria – Németország (690 km)
Reggeli indulás után hegyeshalmi határátlépéssel utazunk Ausztrián keresztül Németországba. Első programunk a Berchtesgaden Nemzeti Park területén lévő szurdok megtekintése. Vadregényes, de kaptatós út vezet a vízesésekkel tarkított, meredek sziklafalak közti szoroshoz. Ezt a hasadékot a Wimbach gyorsfolyású patak vájta ki évezredek alatt. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat a Chiemgaui Alpok völgyében, és érjük el szállásunkat (2 éj). Vacsora.

2. nap: Reit im Winkl – Walchsee – Aschau (150 km)
Reggeli után egy festői bajor kis faluba indulunk. Reit im Winkl közel 700 m magasságban a kirándulók és a téli sportok szerelmeseinek kedvelt pihenőhelye, sok apró üzlettel, kávézóval, tipikus bajor házakkal, ajándéktárgy-árusokkal. Ezt követően visszatérünk Tirolba, a Walchseehez. Aki akar, itt sétálhat a tóparti csinos kis településen, ahol számtalan festett falu házban gyönyörködhet. Lehetőség van arra is, hogy felvonózzunk a közeli csúcsra, ahonnan pazar a rálátás a tóra és környékére. Innen vagy gyalogosan, vagy nyári bobbal, libegővel juthatunk vissza a völgybe. Délután lehet választani, hogy a szállásunk közelében egyénileg sétálnak, vagy a gyalogos túrát kedvelők közös, de megerőltető kiránduláson vehetnek részt. Busszal megyünk a Chiemi-Alpokba. Aschauból a híres Kampenwand felvonóval jutunk fel az 1664 m magas csúcsra. Tiszta időben remekül látszanak a környék tavai, zöldellő hegyoldalai és meredek csúcsai. Innen gyalog (kb. 2,5 óra) túrázunk le a völgybe, aki fáradt, az a felvonóval is visszamehet buszunkhoz. Este érünk vissza szállásunkra.

3. nap: Zugspitze – Oberammergau – Wieskirche (320 km)
Irány Németország legmagasabb csúcsa. Felvonóval jutunk fel a 2962 m magas Zugspitze kilátójához. Itt van a két ország határa is. Tiszta időben fantasztikus körpanorámában gyönyörködhetünk. Több 3000 m magas csúcs, köztük a Grossglockner is látható innen. Rövid pihenő, majd egy másik kabinos felvonóval a hegy túloldalára, 2500 m magasságra utazunk, ahol lehetőség van rövid sétára is. Ismét felvonóra szállunk, úgy jutunk vissza buszunkhoz. Folytatjuk utunkat Oberammergau felé. A csinos kis falu világszerte híres népművészetéről és passiójátékáról, de a hangulata, látványos polgárházainak szépsége is felejthetetlen élmény. Nem messzire innen található az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő búcsújáróhely, a Wieskirche. Mesés rokokó stílusú belseje mindenkit elkápráztat. Késő délután folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, mely Memmingenn-nél lesz ****-os szállodában. (2éj)

4. nap: Meersburg – Lindau (220 km)
A természeti csodák folytatódnak ezen a délelőttön is. A Bajor-Alpok leglátogatottabb szurdokát keressük fel. A sziklahasadékban történő séta során lenyűgöz bennünket a folyó és az azt övező meredek sziklafalak harmóniája. Kellemesen elfáradva indulunk a Bodeni-tó németországi részének két legromantikusabb városába. Először Lindaut keressük fel, aminek középkori magja egy kis szigetre települt, amit egy híd köt össze az újvárosi résszel. Ezen átsétálva jutunk el a régi patrícius házak között a több mint 500 éves Óvárosházához, majd az 1000 éves Peterskirche egyedülálló freskóit nézzük meg. A városka bájos hangulatához hozzájárul a tópart és a világítótorony. Folytatjuk utunkat, majd a vörösboráról is híres Meersburg városkában teszünk egy sétát. Megnézzük a legrégebbi német erődöt, az Öreg kastélyt, sétálunk a hangulatos tóparton. Az óváros favázas házai, masszív várostornyai, kapui figyelemre méltóak. A Bodeni-tavat elhagyva megyünk vissza szállásunkra, ahol már vacsorával várnak bennünket.

5. nap: Bad Reichenhall – Ausztria – Budapest (800 km)
Hazafelé indulunk. A világhírű Mozart-golyó leggazdagabb kínálata a gyártás helyén van, ez Bad Reichenhall centrumában található. Ezt keressük föl. Az üzlet választéka több mint 100-féle Mozart csokoládéból áll. Vásárlásunk után a Salzburg – Bécs útvonalon hazautazunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 4 éj szállást 3-4* szállodákban, félpanziós ellátást, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, idegenforgalmi adót.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 74 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű, légkondícionált autóbusszal történik.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!