5 napos buszos utazás Bajorországban

Bajorországi Csodák

5 napos buszos utazás Bajorországban

Bajorország Európa egyik leggazdagabb területe. Ezen az úton mi főként a természeti gazdagságát és a kulturális örökségeit tekintjük meg. A Zugspitze az ország legmagasabb csúcsa, a Chiemsee és a Bódeni-tó Bajorország legnagyobb tavai. Az 5 nap során többször túrázunk, ehhez megfelelő öltözet és kondíció szükséges.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazás autóbusszal, 4 éj szállást 3-4* szállodákban, félpanziós ellátást, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, idegenforgalmi adót.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
minimum 35 fő

Szállás

4 éjszaka ***/**** szállodában. Az elhelyezés kétágyas, zuhanyozós szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Szeged (Debrecen, Pécs) – Budapest – Ausztria – Németország (690 km)
Reggeli indulás után hegyeshalmi határátlépéssel utazunk Ausztrián keresztül Németországba. Első programunk a Berchtesgaden Nemzeti Park területén lévő szurdok megtekintése. Vadregényes, de kaptatós út vezet a vízesésekkel tarkított, meredek sziklafalak közti szoroshoz. Ezt a hasadékot a Wimbach gyorsfolyású patak vájta ki évezredek alatt. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat a Chiemgaui Alpok völgyében, és érjük el szállásunkat (2 éj). Vacsora.

2. nap: Reit im Winkl – Walchsee – Aschau (150 km)
Reggeli után egy festői bajor kis faluba indulunk. Reit im Winkl közel 700 m magasságban a kirándulók és a téli sportok szerelmeseinek kedvelt pihenőhelye, sok apró üzlettel, kávézóval, tipikus bajor házakkal, ajándéktárgy-árusokkal. Ezt követően visszatérünk Tirolba, a Walchseehez. Aki akar, itt sétálhat a tóparti csinos kis településen, ahol számtalan festett falu házban gyönyörködhet. Lehetőség van arra is, hogy felvonózzunk a közeli csúcsra, ahonnan pazar a rálátás a tóra és környékére. Innen vagy gyalogosan, vagy nyári bobbal, libegővel juthatunk vissza a völgybe. Délután lehet választani, hogy a szállásunk közelében egyénileg sétálnak, vagy a gyalogos túrát kedvelők közös, de megerőltető kiránduláson vehetnek részt. Busszal megyünk a Chiemi-Alpokba. Aschauból a híres Kampenwand felvonóval jutunk fel az 1664 m magas csúcsra. Tiszta időben remekül látszanak a környék tavai, zöldellő hegyoldalai és meredek csúcsai. Innen gyalog (kb. 2,5 óra) túrázunk le a völgybe, aki fáradt, az a felvonóval is visszamehet buszunkhoz. Este érünk vissza szállásunkra.

3. nap: Zugspitze – Oberammergau – Wieskirche (320 km)
Irány Németország legmagasabb csúcsa. Felvonóval jutunk fel a 2962 m magas Zugspitze kilátójához. Itt van a két ország határa is. Tiszta időben fantasztikus körpanorámában gyönyörködhetünk. Több 3000 m magas csúcs, köztük a Grossglockner is látható innen. Rövid pihenő, majd egy másik kabinos felvonóval a hegy túloldalára, 2500 m magasságra utazunk, ahol lehetőség van rövid sétára is. Ismét felvonóra szállunk, úgy jutunk vissza buszunkhoz. Folytatjuk utunkat Oberammergau felé. A csinos kis falu világszerte híres népművészetéről és passiójátékáról, de a hangulata, látványos polgárházainak szépsége is felejthetetlen élmény. Nem messzire innen található az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő búcsújáróhely, a Wieskirche. Mesés rokokó stílusú belseje mindenkit elkápráztat. Késő délután folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, mely Memmingenn-nél lesz ****-os szállodában. (2éj)

4. nap: Meersburg – Lindau (220 km)
A természeti csodák folytatódnak ezen a délelőttön is. A Bajor-Alpok leglátogatottabb szurdokát keressük fel. A sziklahasadékban történő séta során lenyűgöz bennünket a folyó és az azt övező meredek sziklafalak harmóniája. Kellemesen elfáradva indulunk a Bodeni-tó németországi részének két legromantikusabb városába. Először Lindaut keressük fel, aminek középkori magja egy kis szigetre települt, amit egy híd köt össze az újvárosi résszel. Ezen átsétálva jutunk el a régi patrícius házak között a több mint 500 éves Óvárosházához, majd az 1000 éves Peterskirche egyedülálló freskóit nézzük meg. A városka bájos hangulatához hozzájárul a tópart és a világítótorony. Folytatjuk utunkat, majd a vörösboráról is híres Meersburg városkában teszünk egy sétát. Megnézzük a legrégebbi német erődöt, az Öreg kastélyt, sétálunk a hangulatos tóparton. Az óváros favázas házai, masszív várostornyai, kapui figyelemre méltóak. A Bodeni-tavat elhagyva megyünk vissza szállásunkra, ahol már vacsorával várnak bennünket.

5. nap: Bad Reichenhall – Ausztria – Budapest (800 km)
Hazafelé indulunk. A világhírű Mozart-golyó leggazdagabb kínálata a gyártás helyén van, ez Bad Reichenhall centrumában található. Ezt keressük föl. Az üzlet választéka több mint 100-féle Mozart csokoládéból áll. Vásárlásunk után a Salzburg – Bécs útvonalon hazautazunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2022. május. 26
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2021. január. 28
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 4 éj szállást 3-4* szállodákban, félpanziós ellátást, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, idegenforgalmi adót.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 74 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű, légkondícionált autóbusszal történik.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!