Bajorország, Tirol és a Dolomitok

4 napos buszos körutazás Bajorországban

Tirol egy közép-Európai terület, mely ma Ausztria és Olaszország része. Nevét Tirol grófjairól kapta, akik a Meran közeli Tirol településről származtak. Bajorország a romantikus középhegységek és a fenséges alpesi csúcsok földje. Bajorország Európa szívében fekszik Németország délkeleti részén. Bajorország rengeteg látnivalót kínál: számtalan festői falu, középkori fejedelmi vagy püspöki székhely és persze München, tartományi székhely és világváros, fekszik a területén.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, 3 éj szállást reggelivel, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Berchtesgaden
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Délután látogatás Hitler egykori vendégházában, ahonnan szép tiszta időben csodálatos körpanoráma tárul elénk a környező alpesi világra. (Rossz idő esetén , illetve októbertől májusig látogatás a Königsee partján!) A hegycsúcshoz vezető 6 és fél kilométeres, csupán négy méter széles, kacskaringós utat háromezer munkás alig tizenhárom hónap alatt építette fel. Lifttel jutunk fel a Sasfészek csúcsára, majd látogatásunkat követően utazás az Innsbruck közeli szállásunkra.

2. nap: Linderhof-Oberammergau-Füssen
Egész napos kirándulás a Bajor-Alpok mesés kastélyaihoz. II. Lajos bajor királyt már életében mítosz lengte körül. „Örök rejtély akarok maradni magam és mások számára is" - írta tizenévesen egyik levelében. Ez a titokzatosság azóta is vonzza az emberek millióit. Kastélyait, melyekbe a személyzeten kívül senki emberfia nem léphetett be, halála óta 50 millióan látogatták meg. Első megállónk az Oberammergau mellett található Linderhof. Látogatás II. Lajos egyetlen befejezett kastélyában, a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épített neorokokó linderhofi kastélyban. A kastély két érdekessége közül az egyik a süllyeszthető asztal, amit a vacsora végeztével le lehetett engedni, és így a királynak nem kellett a szolgákkal érintkeznie. A másik érdekessége az egyetlen hálószoba. Az osztrák határ közelében a németországi Füssen városa mellett, egy sziklaszirten áll a Walt Disneyt is megihlető XIX. századi Neuschwanstein kastély. A „kastélyok kastélyának” is gyakran emlegetett „Új Hattyúkő kastély”csupa torony és bástya épületegyüttese egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása után folytatjuk utunkat a romantika világába. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap: Bressanone-Bolzano-Dolomitok
Reggeli után fakultatív kirándulás Dél-Tirolba. (Ár: 30 EUR/fő) Az Európa hídon és a Brenner hágón keresztül fantasztikus tájakon utazva érjük el Tirol egyik legősibb városát, Bressanone-t (Brixen). Ismerkedés a Rienz és Eisack folyók találkozásánál fekvő egykori püspöki székhellyel, majd a Dóm tér a reneszánsz püspöki palota megtekintése után folytatjuk utunkat. Következő megállónk Alto-Adige tartomány fővárosa, Bolzano. A települést Dél-Tirol kapujaként is említik. Városnézés, majd rövid szabadidő. Délután a Dolomitok vidékének legszebb részeiből kapunk egy kis ízelítőt. A világ egyik legszebb hegyi útján a Nagy Dolomitok útvonal egy részén végighaladva tartunk rövid pihenőket, fotószüneteket. A teljes egészében 110 km hosszú útszakasz Trentino, Alto-Adige és Veneto vidékén halad keresztül, ennek egy szeletét délutáni kirándulásunk alkalmával mi is felfedezzük. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Innsbruck-Rattenberg
Reggeli után rövid gyalogos és buszos városnézés Tirol fővárosában, a fontos nevezetességekkel. Majd folytatjuk utunkat az Inn folyó partján fekvő Rattenberg városába, melyet Tirol legkisebb városaként is emlegetnek. A szépséges kisváros, különleges középkori hangulatával és üvegművészetével méltán vívta ki a világhírnevet.  Belvárosi sétánkat követően búcsú a tiroli „üvegvárostól”. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, 3 éj szállást reggelivel, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Berchtesgarden - 16,10 EUR
Königsee - 13,60 EUR
Linderhof - 8,5+1 EUR
Neuschwanstein - 12+1 EUR
Bolzano arheológiai múzeum - 9 EUR
Innsbruck Hofkirche - 7 EUR
 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Innsbruck közelében - 3*-os szálloda.  Az elhelyezés egyszerűen berendezett kétágyas, fürdőszobás szobákban történik. Felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz a szállásokon. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Bajorország Németország legnagyobb területű tartománya. 1919 óta hivatalos elnevezése Bajor Szabadállam (Freistaat Bayern), ami a korábbi királyság helyett választott köztársasági államformát jelzi. A peremterületein hegyvidéki tartomány gazdasági ereje miatt az ország egyik legfontosabb területe. Gazdag hagyományokkal rendelkezik, és a világon mindenütt ismert a bajor sör kiváló minősége.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!