Adventi vásár Nürnbergben

4 napos buszos kiskörút

Egész Európában talán a legnagyobb és leg­fé­nye­sebb karácsonyi vásárt Nürnbergben rendezik. Ilyenkor az egész óváros fényárban úszik, a ha­tal­mas főtér tele van árusokkal. Évente több mint kétmillióan látogatnak el ide, nem csak a kará­csonyi bevásárlás kedvéért. A mézeskalács, a roston sült kolbász és a forralt bor illata, a kivi­lá­gítás, a felejthetetlen vásári hangulat azt az érzést váltja ki az emberekből, amire karácsonykor vágynak. Az egyik szomszédos téren a gyermek­karácsony keretében a legkisebbeknek külön ka­rá­csonyi vásárt rendeznek.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió
Program: 

1. nap: Nürnberg

Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Is­mer­ke­dés a híres adventi vásár hangulatával. Szállás Nürnberg kör­nyé­kén (3 éj).

2. nap: Nürnberg

Vá­ros­né­zés Nürnbergben, Német­ország mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb váro­sában. Nürnberg a kö­zép­korban a Német-Római Biro­dalom egyik leg­fon­to­sabb városa volt, az újon­nan megvá­lasztott királyok és császárok itt tartották az első biro­dalmi gyűlé­süket. Évszá­za­dokon keresztül itt őrizték a német-római korona­éksze­reket. A nagy­mé­retű óvárost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástya­tor­nyokkal erő­sítettek meg. A közös séta kere­tében látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szent­lélek kór­házat, a Miasszo­nyunk-temp­lomot, a régi város­házát, a Szt. Szébaldusz-temp­lomot, Albrecht Dürer házát és a nürn­bergi vár pompás épü­let­együt­tesét. 
A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő, ba­ran­go­lás a kará­csonyi vásárban. Az érdek­lődők­nek ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség lesz a Germán Nemzeti Múzeum meg­te­kin­té­sé­re, mely Német­ország leg­na­gyobb kultúr­tör­té­neti múzeuma.

3. nap: Bayreuth, Bamberg

Egész napos kirándulás 2 híres történelmi városba, Bayreuthba és Bambergbe. Utazás a Frank-Svájc szép tájain keresztül Wagner váro­sába, Bayreuthba.
A közös séta során látjuk a város szép barokk és rokokó palotáit, a híres Őrgrófi Opera­házat, majd le­he­tő­ség lesz a Wagner-villa vagy a mellette talál­ható Liszt Ferenc Múzeum meg­te­kin­té­sé­re. Liszt Ferenc (Wagner apósa) ebben a házban halt meg 1886-ban. A szabad program után elláto­gatunk Liszt Ferenc sír­jához is.
Délután vá­ros­né­zés egy ősi püspöki székhe­lyen, Bambergben, mely az ókori Rómához hason­lóan 7 dombra épült, és Német­ország azon kevés városai közé tartozik, melyet megkímélt a II. világ­háború. Cso­dá­latos óvárosa épségben megmaradt, közel 1000 év építé­sze­tével ismer­ked­hetünk a sétánk so­rán. A vá­ros­né­zés fény­pont­ját a folyó­parti „Kis-Ve­len­ce” negyed, a kü­lön­le­ges fekvésű, gyö­nyö­rű­szép vá­ros­háza és a kated­rális jelenti. Ez utóbbi az európai román stílusú építé­szet remek­műve. Benne talál­ható a kö­zép­ko­ri német szob­rászat egyik leg­fi­gye­lem­re­mél­tóbb alko­tása, a „Bambergi lovas” nevű szobor, mely való­szí­nű­leg a mi Szent István ki­rá­lyun­kat áb­rá­zolja.

4. nap: Regensburg

Hazautazás a Nürnberg – Linz – Bécs – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Útközben séta a Duna menti Regensburgban, a Szt. Péter-dóm, a kö­zép­ko­ri kőhíd és a kö­zép­ko­ri tornyos házak meg­te­kin­té­se. Érkezés Buda­pest­re és Szé­kes­fe­hér­vár­ra az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2014. június. 18
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Luther Márton nyomában I. - Eisleben - Etédi Alexa, 2013. július. 03
» A kasseli Wilhelmshöhe hegyi park Németország 38. UNESCO-világöröksége - Etédi Alexa, 2013. június. 28
» A legszebb vasút városa - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, egyéb étkezéseket, fakultatív programokat

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépődíjak.

Belépődíjak, az árak tájékoztató jellegűek!
Nürnberg
Albrecht Dürer háza EUR 4,-
Germán Nemzeti Múzeum EUR 5,-
Bayreuth
Liszt Ferenc Múzeum EUR 2,-
Richard Wagner Múzeum EUR 6,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautó­busszal.

Szállás: 

3 éjszaka egy hangulatos fogadóban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. A szobák 3 csillagos színvonalúak. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Budapest, XIX. kerület
4.8
Nagyon jol ereztuk magunkat az ut soran.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!