8 napos buszos körutazás Dél-Németországban

A Bodeni-tótól a Fekete-erdőig

8 napos buszos körutazás Dél-Németországban

Németország délnyugati tartományába, Baden-Württembergbe kalauzoljuk utasainkat. Nem vélet­le­nül lett ez a vidék Németország egyik fő üdülő­öve­zete. Turisztikai attrakciókban a többi 15 német tartomány közül egyedül Bajorország versenyezhet vele. A tartomány fő vonzerejét a Fekete-erdő szép tájai, a romantikus mesevárak, a Bodeni-tó kör­nyé­ké­nek elbűvölő kisvárosai jelentik és mindezeket megkoronázza néhány világhírű nevezetesség, mint például Mainau virágszigete, az Európa-park vagy Ludwigsburg pompás barokk kastélya.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a kompátkelést a Bodeni-tavon, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat.

Hossz: 
8 nap

Szállás

7 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban. (3 éjszaka a Boden-tónál egy partközeli 4 csillagos szállodában, 3 éjszaka a Fekete-erdőben egy emelt szintű 3 csillagos szállodában és 1 éjszaka Stuttgart környékén egy 4 csillagos szállodában. A Fekete-erdőben található szállodában úszómedence is van, mely utasaink számára díjmentesen használható.)
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

1. NAP: WEINGARTEN
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Linz – München – Memmingen – Weingarten útvonalon. A Boden-tótól északra fekvő kisváros nagy nevezetessége a hatalmas bazilika, mely Németország legnagyobb barokk korban épült temploma. A bazilika megtekintése után a szállodai szobák elfoglalása. Szállás Weingartenben (3 éj).

2. NAP: KONSTANZ, REICHENAU SZIGETE, MAINAU-VIRÁGSZIGET, BIRNAU
Kora délelőtt kompátkelés a Boden-tavon (kb. 20 perces hajózás), majd ismerkedés Konstanzcal, a Boden-tó vidékének legnagyobb városával. Az ősi történelmi óváros a tó déli oldalán szinte beékelődik Svájc területébe. Továbbutazás Reichenau szigetére, az UNESCO világörökséghez tartozó kora román Szent György apátsági templom megtekintése.
A délután jelentős részét Mainau szigetén töltjük. A 45 hektáros sziget tulajdonképpen egy hatalmas park (mediterrán növényzet, színpompás virágok, pillangóház, pálmaház stb.). Visszaútban a szállodához látogatás Birnau gyönyörű barokk zarándoktemplomában, mely magányosan áll a Boden-tó feletti szőlőskertek közepén.

3. NAP: MEERSBURG, FRIEDRICHSHAFEN, LINDAU
Délelőtt barangolás Meersburgban, Németország egyik legfestőibb kisvárosában. Meersburg ódon favázas házai a Boden-tó mellett a késő középkorba viszik vissza a látogatókat. Lehetőség a vármúzeum megtekintésére is.
A kora délutáni órákban pihenő, szabad program Friedrichshafenben, illetve közös látogatás a híres Zeppelin léghajómúzeumban. Ezután átruccanás Bajorországba (a Boden-tó északkeleti részén egy rövid partszakasz oda tartozik). Városnézés Lindau bájos óvárosában, mely a Boden-tó egy kis szigetét foglalja el.

4. NAP: SIGMARINGEN, LICHTENSTEIN-VÁRKASTÉLY, HOHENZOLLERN-VÁR, DONAUESCHINGEN
Búcsú a Boden-tó látnivalóitól, utazás a Duna-parti Sigmaringenbe. Fotószünet a Duna fölé magasodó várkastélynál, majd továbbutazás a Schwäbische Alb nevű középhegység szép tájain keresztül. Látogatás a meghökkentő fekvésű Lichtenstein-várkastélyban, mely a XIX. századi német várromantika egyik legszebb emléke.
Délután a hatalmas Hohenzollern-várat nézzük meg, mely egy magányos hegy tetejére épült. (Lehetőség van kisbuszokkal is felmenni a vár bejáratához.) Továbbutazás a Fekete-erdő irányába. Útközben pihenő Donaueschingenben, a történelmi Duna-forrásnál. Szállás a Fekete-erdő nevű hegység középső részén, egy nagyon hangulatos üdülőhelyen Tribergben, a városközpont közelében (3 éj).

5. NAP: TRIBERG (VÍZESÉS, FEKETE-ERDŐ MÚZEUM, KAKUKKOS ÓRÁK), TITI-TÓ, FREIBURG
A délelőttöt Tribergben töltjük. Könnyű túrázás a Tribergi vízeséshez (Németország legmagasabb vízesése), majd szabadidő, lehetőség a Fekete-erdő Múzeum megtekintésére. Ezután Triberg mellett a világ legnagyobb kakukkos óráját nézzük meg.
A déli órákban utazás a Titi-tóhoz. Séta a tóparton, majd továbbutazás a Pokol-völgyön keresztül Freiburgba, a Fekete-erdő „fővárosába”, Dél-Németország egyik legszebb városába. A városnézés után visszautazás a szállodába szép hegyvidéki tájakon keresztül.

6. NAP: EURÓPA-PARK
Pihenés a Fekete-erdőben, lehetőség kirándulásra, túrázásra.
Fakultatív program: Európa-park
Egész napos kirándulás Németország legnagyobb tematikus szórakoztató parkjába, a francia határ közelében fekvő Európa-parkba. A park megtekintése felér egy gyors európai körutazással (német falu, olasz falu, görög falu, angol falu, skandináv falu, spanyol falu, orosz falu, brit falu, svájci falu stb. – a házak eredeti méretben vannak felépítve). Emellett utasaink a több mint 100 attrakció jó részét is kipróbálhatják. (Bővebb információ a park honlapján: www.europapark.de)
A fakultatív program ára: 5.900 Ft + belépődíj (garantált indulás).

7. NAP: SCHILTACH, MAULBRONN, LUDWIGSBURG
Utazás a Fekete-erdő északi részén fekvő Maulbronnba. Útközben rövid séta egy kisvárosban, Schiltachban, mely tele van ősi favázas házakkal. Maulbronn cisztercita kolostora és a körülötte lévő, fallal körülvett házak Németország egyik legépebben megmaradt középkori épületegyüttese (UNESCO világörökség). Látogatás a kolostorban, majd továbbutazás a Stuttgart melletti Ludwigsburgba, a „sváb Versailles”-ba. Németország legnagyobb barokk kastélyának közös megtekintése után marad elég idő, hogy mindenki felfedezhesse a kastély gyönyörű parkjának különleges attrakcióit. Szállás Stuttgart környékén (1 éj).

8. NAP: ULM
Indulás hazafelé. Útközben séta a Duna-parti Ulmban. A város legnagyobb nevezetessége a Münster, melynek 161 méter magas tornya a legmagasabb templomtorony az egész világon. Hazautazás a München – Linz – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Figyelem: A napok sorrendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2021. január. 28
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Luther Márton nyomában I. - Eisleben - Etédi Alexa, 2013. július. 03
» A kasseli Wilhelmshöhe hegyi park Németország 38. UNESCO-világöröksége - Etédi Alexa, 2013. június. 28
» A legszebb vasút városa - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Európa-park. A fakultatív program ára: 5 900 Ft + belépődíj (garantált indulás).

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a kompátkelést a Bodeni-tavon, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 
 
Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
 
Mainau virágsziget EUR 17,50
Friedrichshafen Zeppelin Múzeum EUR 10,-
Lichtenstein-várkastély EUR 7,-
Hohenzollern-vár EUR 10,-
kisbusz a várhoz EUR 2,90 
Triberg vízesés EUR 4,50
Fekete-erdő Múzeum EUR 6,-
Európa Park EUR 46,-
Maulbronn kolostor EUR 7,20
Ludwigsburg kastély EUR 10,80
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éjszakai buszozás.

Étkezés: 

A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében van lehetőség félpanzió igénybevételére.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!