Napsütötte Toszkána 2019.10.29-11.02.

5 napos repülős utazás

Utazásunk során megismerkedünk a gasztronómia fellegváraként emlegetett Bolognával, a reneszánsz bölcsőjeként számon tartott Firenzével, a ferde tornyáról híres Pisával, valamint Leonardo da Vinci szülőhelyével. Ezen kívül lehetőség nyílik kisebb, jellemzően az olasz hangulatot magában hordozó falvakat is közelebbről megismerni, mint például Sienát és San Gimignanót, valamint egy toszkán borászatban elkölteni egy kellemes borvacsorát.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy Budapest-Bologna útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza
Különbusz a programok során
Szállás négy éjszakára a Hotel Boston 4* szállodában, Montecatini Termé-ben kétágyas szobában
Reggeli
Városnézés Bolognában
Városnézés Firenzében
Magyar idegenvezetés

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket
Útlemondási biztosítást (nem kötelező)
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Javasolt szervizdíj

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
min.: 25 fő

Szállás

A 4*-os Hotel Boston, amely Montecatini Terme központjában található, félúton Pisa és Firenze között. A középkategóriás szállodából remek kilátás nyílik a környező toszkán tájra, hiszen tetőtéri medencével várja a látogatókat. A szobák felszereltségéhez tartozik az ingyenes Wifi-hozzáférés, a síkképernyős TV, minibár, légkondicionáló, hajszárító és egyéb piperecikkek. A szállodától mindössze pár perces sétával elérhető a Terme di Montecatini gyógyfürdő, de a közelben található a függővasút is, amely az óvároshoz biztosít közvetlen összeköttetést.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

Október 29., kedd
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Bolognába (10.50-12.20). Bologna Olaszország gasztronómiai fővárosa, ezért utunk érkezést követően rögtön a világ legnagyobb ’food park’-jába vezet, az egyedülálló FICO Eataly World-be. Amellett, hogy itt található a világ legnagyobb agrifood-farmja, számtalan étterem közül válogathatunk, ahol elkölthetjük tradicionális olasz ebédünket, válogathatunk trattoriák, bisztrók, street-food bódék közül. Miután jóllaktunk felfedezzük Bologna belvárosát, ahol Európa legelső egyeteme található. A főbb látnivalók közé tartozik a Piazza Maggiore, a Basilica di San Petronio, a Fontana dei Nettuno, az Archiginnasio (egyetemi könytvár), és a két ferde torony: az Asinella és a Garisenda torony.
Késő délután transzfer a szállásra, Montecatini Termé-be a Hotel Boston 4*-ba.

Október 30., szerda
Reggelit követően Firenzébe látogatunk, ahol a reneszánsz fővárosának látnivalóit tekintjük meg. Gyalogos városnézésünk során érintjük többek között a Signoria teret, a Városházát (Palazzo Vecchio) és a tér híres szobrait, majd a Pitti Palotát, a Santa Maria Novella templomot és a San Lorenzo teret.
Délután szabadprogram Firenzében, vagy fakultatív programlehetőség az Uffizi képtár látogatása magyar idegenvezetéssel. A program ára: 30 euró/fő (helyszínen fizetendő).

Október 31., csütörtök
Reggelit követően szabadprogram a környék felfedezésére, vagy egész napos fakultatív kirándulás Pisába és Vincibe.
Utunk első állomása Pisa, ahol betekintést nyerhetünk egy igazi vibráló kisváros hangulatába.  Számtalan kávézó és bár, épen maradt román stílusú épületek, gótikus templomok és reneszánsz terek teszik felejthetetlenné városlátogatásunkat. Megnézzük az UNESCO világörökség részét képező Piazza del Miracoli-t (Csodák tere). Itt található a világhírű Pisai ferde torony (Torre pendente), amely 56 méteres magasságával hivatalosan a szomszédos dóm harangtornyaként funkcionál. A 11. századi hatalmas Dóm, a Dom Santa Maria Assunata volt az első elliptikus dóm, amely Euróban épült. Itt található továbbá Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája (Battistero di San Giovanni).
Folytatjuk utunkat Vincibe, amely a híres festő, Leonardo da Vinci szülőhelye és egy rövid bepillantást teszünk a világhírű festő életébe. A Leonardo Múzeum három fő épületből áll. A Palazzo Uzielli Gustavo Uzielliről kapta a nevét, aki Leonardo egyik tanítványa volt. Itt található többek között a könyvesbolt, ill. a mechanikus órák. A Conti Guidi Castle-ben fantasztikus, a festő által tervezett gépek kerültek kiállításra, pl. bicikli, autó, gépfegyver, daru, valamint a torony panoráma teraszáról csodás kilátás nyílik a környező vidékre. A legújabb része a múzeumnak a Piazza dei Guidi, amely híven jelképezi Leonardo geometriai, matematikai és tudományos érdeklődését. A program ára 85 euró/fő (helyszínen fizetendő).

November 01., péntek
Reggelit követően szabadprogram a környék felfedezésére, vagy egész napos fakultatív kirándulás: Siena és San Gimignano városnézés, majd borvacsora.
Reggeli után városnézésre indulunk először Sienába, ahol a világörökség részét képező óvárosban teszünk egy kellemes sétát, megtekintve a városka híres tereit és épületeit. Ezt követően tovább indulunk San Gimignano-ba. Az elénk táruló kicsiny dombon álló tornyok látványa ismerős lesz mindenki számára, aki látott már Toszkánáról fényképet. Egykor 70 torony állt San Gimignano dombján, napjainkban 13 emlékezteti a látogatókat a múltra. Hangulatos séta keretében megismerjük többek között a Piazza del Duomo, a Piazza delle Erbe és a Piazza della Cisterna tereit és tornyait.
A napot egy igazi toszkán borászatban zárjuk, ahol megismerjük a borászat történetét és természetesen megkóstoljuk boraikat egy hangulatos borvacsora keretében. A program ára 90 euró/fő (helyszínen fizetendő).

November 02., szombat
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, indulás Bolognába, majd elutazás Budapestre (12.55-14.20).

Az út kiemelt értékei:

  • Városnézés Bolognában, Firenzében, Pisában, Vinciben, Sienában és San Gimignanóban

  • Utazás közvetlen járattal, kényelmes menetrenddel
  • Szállás Toszkána központjában, középkategóriás szállodában
  • Olaszországban élő, az olasz kultúrára és gasztronómiára szakosodott magyar idegenvezető
  • Világörökségi helyszínek az út során: a reneszánsz bölcsője Firenze, Pisában a Csodák tere, Siena történelmi óvárosa, San Gimignano középkori tornyai

Kapcsolódó cikkek

» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» San Gimignano, a középkori felhőkarcolók városa - Etédi Alexa, 2013. február. 18
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív programok

Uffizi képtár látogatása magyar idegenvezetéssel. A program ára: 30 euró/fő (helyszínen fizetendő).
Egész napos fakultatív kirándulás Pisába és Vincibe.
Utunk első állomása Pisa, ahol betekintést nyerhetünk egy igazi vibráló kisváros hangulatába.  Számtalan kávézó és bár, épen maradt román stílusú épületek, gótikus templomok és reneszánsz terek teszik felejthetetlenné városlátogatásunkat. Megnézzük az UNESCO világörökség részét képező Piazza del Miracoli-t (Csodák tere). Itt található a világhírű Pisai ferde torony (Torre pendente), amely 56 méteres magasságával hivatalosan a szomszédos dóm harangtornyaként funkcionál. A 11. századi hatalmas Dóm, a Dom Santa Maria Assunata volt az első elliptikus dóm, amely Euróban épült. Itt található továbbá Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája (Battistero di San Giovanni).
Folytatjuk utunkat Vincibe, amely a híres festő, Leonardo da Vinci szülőhelye és egy rövid bepillantást teszünk a világhírű festő életébe. A Leonardo Múzeum három fő épületből áll. A Palazzo Uzielli Gustavo Uzielliről kapta a nevét, aki Leonardo egyik tanítványa volt. Itt található többek között a könyvesbolt, ill. a mechanikus órák. A Conti Guidi Castle-ben fantasztikus, a festő által tervezett gépek kerültek kiállításra, pl. bicikli, autó, gépfegyver, daru, valamint a torony panoráma teraszáról csodás kilátás nyílik a környező vidékre. A legújabb része a múzeumnak a Piazza dei Guidi, amely híven jelképezi Leonardo geometriai, matematikai és tudományos érdeklődését. A program ára 85 euró/fő (helyszínen fizetendő).
Egész napos fakultatív kirándulás: Siena és San Gimignano városnézés, majd borvacsora.
Reggeli után városnézésre indulunk először Sienába, ahol a világörökség részét képező óvárosban teszünk egy kellemes sétát, megtekintve a városka híres tereit és épületeit. Ezt követően tovább indulunk San Gimignano-ba. Az elénk táruló kicsiny dombon álló tornyok látványa ismerős lesz mindenki számára, aki látott már Toszkánáról fényképet. Egykor 70 torony állt San Gimignano dombján, napjainkban 13 emlékezteti a látogatókat a múltra. Hangulatos séta keretében megismerjük többek között a Piazza del Duomo, a Piazza delle Erbe és a Piazza della Cisterna tereit és tornyait.
A napot egy igazi toszkán borászatban zárjuk, ahol megismerjük a borászat történetét és természetesen megkóstoljuk boraikat egy hangulatos borvacsora keretében. 
A program ára 90 euró/fő (helyszínen fizetendő).​

Elsőbbségi beszállás
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy Budapest-Bologna útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza
Különbusz a programok során
Szállás négy éjszakára a Hotel Boston 4* szállodában, Montecatini Termé-ben kétágyas szobában
Reggeli
Városnézés Bolognában
Városnézés Firenzében
Magyar idegenvezetés

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket
Útlemondási biztosítást (nem kötelező)
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Javasolt szervizdíj

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Javasolt szervizdíj: 5 Euró/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 5 Euró/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Javasolt szervizdíj: 5 Euró/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Bolognába (10.50-12.20
Elutazás Budapestre (12.55-14.20)
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza

Szállás: 

A 4*-os Hotel Boston, amely Montecatini Terme központjában található, félúton Pisa és Firenze között. A középkategóriás szállodából remek kilátás nyílik a környező toszkán tájra, hiszen tetőtéri medencével várja a látogatókat. A szobák felszereltségéhez tartozik az ingyenes Wifi-hozzáférés, a síkképernyős TV, minibár, légkondicionáló, hajszárító és egyéb piperecikkek. A szállodától mindössze pár perces sétával elérhető a Terme di Montecatini gyógyfürdő, de a közelben található a függővasút is, amely az óvároshoz biztosít közvetlen összeköttetést.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető (4 darab háromfogásos vacsora).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!