Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

18 napos körutazás Afrikában

Új, színesebb program! 2020-as programunk a korábbi évek programjaihoz képest is gazdagabb, teljesebb, és több lehetőséget kínál Afrika különleges állatvilágnak a felfedezéséhez, a helyiek megismeréséhez. Mivel tettük még érdekesebbé, gazdagabbá a programunkat? Több időt töltünk a Namib-sivatagban, megismerve Sossusvlei-t, Namíbia egyik legkülönlegesebb látványosságát. Felkeressük az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt és a Damara falumúzeumot is. A Chobe Nemzeti Parkban két szafari programunk lesz (hajós is).
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

16 éjszakai szállást helyi 3-4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában
reggelis ellátást, 1 ebédet és 11 vacsorát (italok nélkül)
megadott programokat és a szükséges belépőket
helyszíni közlekedést bérelt expedíciós szafari busszal
nemzeti park belépőket
magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket illetékkel
vízumdíjakat
borravalókat
útlemondási biztosítást 
fakultatív programok
egyágyas felárat
egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
18 nap
Létszám: 
Maximum 20 fő

Szállás

Helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban.

Program: 

1-2. nap: Budapest - Windhoek
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással utazás Namíbia fővárosába, Windhoek-ba. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása. Hangulatos welcome vacsora egy tipikus helyi étteremben. Szállás Windhoek-ben (1 éj).

Szállás: Safari Court Hotel

3. nap: Windhoek – Sesriem 
Reggeli után útnak indulunk Sesriembe, a Namíb-sivatag szívébe, ahol a vörös dűnék között vezetett dzsip szafarin csodálhatjuk a megkövesedett tájat. Szállás Sesriem térségében, majd megnézzük a csodás naplementét (1 éj).

Szállás: Namib Desert Lodge Gondwana Collection Namibia

4. nap: Sesriem - Namíb-sivatag - Swakopmund
Reggeli után irány Namíbia leghíresebb látnivalóinak egyike: Sossusvlei. A néhol 300 méter magas dűnék látványa utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz, teszünk egy rövidebb gyalogos túrát is, megismerkedünk a vörös dűnék világával közelebbről is. Megállunk a 45-ös dűnénél, illetve a Sesriem kanyonnál, majd Dead Vlei-nál, ahol olyan nagy a szárazság, hogy a növények nem tudnak elrothatdni, csak kiszáradni. Ma 900 éves feketére kövesedett fák állnak a gyorsan múló idő mementójaként. A program után utazás Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára.  Szállás Swakopmundban (2 éj).

Szállás: The Delight Swakopmund

5. nap: Swakopmund
Swakopmund egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett utcái. Délelőtt a városnéző sétánk alatt megismerkedünk a városkával, a helyi piaccal a városban élő törzsek életével, meglátogatunk egy herero családot is, és még a piacra is kilátogatunk.  A túránkat stílszerűen fekete erdő tortával is zárhatjuk egy kávéházban az Atlanti – óceán közelében. Délután szabad programunk van, ez idő alatt delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség. Aki akar helyben repülőről, a magasból is megismerkedhet a környék, az óceánpart, a sivatag szépségeivel.

6. nap: Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein
Reggeli után az óceán partvonalát követve Cape Cross (Kereszt-fok) felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A mai programunk az óceánpart ezen szakaszának a megismerése - megállunk egy zátonyra futott hajó roncsánál is - és Cape Cross felfedezése. Szállásunk Twyfelfontein körzetében lesz (1 éj).

Szállás: Damara Mopane Lodge

7. nap: Twyfelfontein - Kamanjab
A mai napon elsőként az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt keressük fel, ahol találkozhatunk a velwícsiával (welwitsia mirabilis), a „növényvilág kacsacsőrű emlősével” is. A nap végén az Ovahimba falut is felkeressük, ahol meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással foglakozó helyi törzset, a hölgyek hajviseletéről és testfestéséről is híres himbákat. A falucska lakói ma mai napig őrzik a hagyományaikat, viseletüket, szokásaikat. Szállás Kamanjabnál.

Szállás: Oppi Koppi Guesthouse

8. nap: Kamanjab - Etosha Nemzeti Park
Reggeli után Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába, az Etosha Nemzeti Park déli részére indulunk. A táplálékbőség miatt is, az állatvilág rendkívül változatos, nagy számban élnek orrszarvúk, elefántok, zsiráfok, zebrák és a rájuk vadászó nagymacskák. A délutáni szafarink alatt könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat. Szállás az Etosha Nemzeti Park közelében (1 éj).

Szállás: Etosha Safari Camp

9. nap: Etosha Nemzeti Park
Kora reggel indulunk útnak, majd ebédszünet, elfoglaljuk a szállásunkat ezúttal a park keleti részén. Egy kellemes pihenő után elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Vadleseink során megnézzük, felkeressük a különböző itatókat, magaslati pontokat, a minél több élmény megszerzése érdekében. Az éjszakánkat a park területén lévő lodge - ban töltjük. A szálláshelyek mellett található egy itató, ahol számtalan állat megfordul és a naplemente csodálatos hátteret biztosít a felvételekhez. Szállás Okuakeujoban (1 éj).  

Szállás: NWR Namutoni

10. nap: Etosha Nemzeti Park – Rundu
Reggeli után még egy újabb rövid vadlesre indulunk, majd az Okavango felé utazunk. Szállás Runduban (1 éj).

Szállás: Hakusembe River Lodge

11. nap: Rundu – Divundu
A táj azon kevesek közé tartozik Namíbiában, ahol művelt földterületekkel is találkozunk. Útközben felkeressük a Divundu falut, ahol betekinthetünk a törzs mindennapi életébe és még a törzsi táncukat is elsajátíthatjuk.  Majd továbbutazunk az Okavango partjára, a szálláshelyünkre. Szállás Divunduban (1 éj).

Szállás: Divava Lodge

12. nap: Divundu - Maun
A mai napon dél felé fordulunk Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb és különleges élőhelyeiről, állatvilágáról híres szárazföldi deltájához. A nap végén érkezés Maunba, az Okavango – delta kapujába. A városon belül a modern épületek és a hagyományos kunyhók színes kavalkádja fogad minket. Szállás Maunban (1 éj).

Szállás: Cresta Rileys

13. nap: Okavango-delta - Moremi Vadrezervátum
Reggeli után útra kelünk, először terepjáróval, majd csónakkal (mokoro) haladunk a delta egyik ágában lévő táborhelyünkhöz, ahol, mint régen a felfedezők, a természetben töltjük a napunkat és az éjszakánkat, komfortos sátrakban. Jószerencse esetén a programunk során megfigyelhetjük, ahogyan a gnú, kafferbivaly és antilop csordák legelésznek. Kis szerencsével elefántokat is láthatunk. Naplemente előtt gyalogos vadlesre indulunk. Szállás az Okavango-deltában (1 éj).

Szállás: Okavango Delta Mobile Expedition 

14. nap: Okavango-delta – Maun
A napfelkelte már a vadlesen talál minket, hogy találkozhassunk olyan állatokkal is, amelyek inkább éjszaka aktívak. A délelőtt folyamán elhagyjuk a szálláshelyünket, és Maunba utazunk. Délután szabadprogram, illetve fakultatív programok, repülős kirándulás az Okavango-delta fölött (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Szállás Maunban (1 éj).

Szállás: Cresta Rileys

15. nap: Maun – Chobe Nemzeti Park
Kora reggel indulunk a Chobe Nemzeti Park felé. Délután hajókiránduláson veszünk részt, megismerkedve a nemzeti park gazdag élővilágával. Kis szerencsével kafferbivalyokat, elefántokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk. Szállás Kasane-ban (1 éj).

Szállás: Cresta Mowana

16. nap: Chobe Nemzeti Park - Viktória-vízesés
Reggel terepjárós szafarira indulunk a Chobe Nemzeti Parkban, majd a határátkelés után érkezünk meg a zimbabwei Victoria Falls üdülővárosába. A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban, A Livingstone szobortól indulva a trópusi park ösvényein sétálgathatunk, és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. A nap hátralévő részében fakultatív programok közül is választhatunk. Szállás a Viktória-vízesésnél (1 éj).

Szállás: The Kingdom

17-18. nap: Viktória-vízesés -  Budapest
Reggel még fakultatív programok közül választhatunk, majd transzfer Victoria Falls repülőterére, átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés másnap, a 18. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek
Namíbia – Dél-namíbiai dűnetenger
Namíbia – Twyfelfontein sziklarajzai
Botswana – Okavango-delta
Zimbabwe – Viktória-vízesés (természeti)

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Viktória-vízesés, helikopteres sétarepülés (15 perc): kb. 155 USD
Viktória-vízesés, elefánt szafari: kb. 150 USD
Rafting a Zambézi-folyón: kb. 200 USD

A fakultatív programok díjai a helyszínen fizetendők.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

16 éjszakai szállást helyi 3-4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában
reggelis ellátást, 1 ebédet és 11 vacsorát (italok nélkül)
megadott programokat és a szükséges belépőket
helyszíni közlekedést bérelt expedíciós szafari busszal
nemzeti park belépőket
magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket illetékkel
vízumdíjakat
borravalókat
útlemondási biztosítást 
fakultatív programok
egyágyas felárat
egyéb személyes kiadásokat

Kötelező költségek: 

vízumdíjak

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók: kb. 85 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Étkezés: 

A részvételi díj reggeli ellátást, 1 ebédet és 11 vacsorát tartalmaz. (italok nélkül)

Időjárás: 
A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen.
Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!