Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

18 napos körutazás Afrikában

Új, színesebb program! 2020-as programunk a korábbi évek programjaihoz képest is gazdagabb, teljesebb, és több lehetőséget kínál Afrika különleges állatvilágnak a felfedezéséhez, a helyiek megismeréséhez. Mivel tettük még érdekesebbé, gazdagabbá a programunkat? Több időt töltünk a Namib-sivatagban, megismerve Sossusvlei-t, Namíbia egyik legkülönlegesebb látványosságát. Felkeressük az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt és a Damara falumúzeumot is. A Chobe Nemzeti Parkban két szafari programunk lesz (hajós is).

Alapár tartalmazza

16 éjszakai szállást
helyi 3-4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában
reggelis ellátást, 1 ebédet és 10 vacsorát (italok nélkül)
megadott programokat és a szükséges belépőket
helyszíni közlekedést bérelt expedíciós szafari busszal
nemzeti park belépőket
magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket illetékkel
vízumdíjakat
borravalókat
útlemondási biztosítást 
további étkezések, napi főétkezések

Hossz: 
18 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 20 fő

Szállás

Helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban.

Program: 

Program:
1-2. nap: Budapest - Bécs - Windhoek

Elutazás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Bécsből menetrend szerinti járattal, átszállással utazás Namíbia fővárosába, Windhoek-be. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása. Hangulatos welcome vacsora egy tipikus helyi étteremben. Szállás Windhoek-ben (1 éj).

Szállás: Safari Court Hotel

3. nap: Windhoek – Sesriem
Reggeli után ismerkedünk Windhoek-kal, megnézzük a gyarmati idők emlékeit. Az egykori erődöt, a mai parlament, a gyarmati adminisztráció épületét „Tintenhaus-t” (kívülről) San Nujoma „Namíbia atyjának szobrát. Ezt követően Sesriembe, a Namíb-sivatagba utazunk. Szállás Sesriem térségében (1 éj).

Szállás: Desert Quiver Camp

4. nap: Sesriem - Namíb-sivatag-Swakopmund
Reggeli után irány Namíbia leghíresebb látnivalóinak egyike: Sossusvlei. A néhol 300 méter magas dűnék látványa utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz, teszünk egy rövidebb gyalogos túrát is, megismerkedünk a vörös dűnék világával közelebbről is. A program után utazás Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára. Útközben fotó megállókkal, ismerkedünk a sivatag ezenrészével, többek között a híres 7-es dűnénél is megállunk. Szállás Swakopmundban (2 éj).

Szállás: The Delight Swakopmund

5. nap: Swakopmund
Swakopmund egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett utcái. Délelőtt a városnéző sétánk alatt megismerkedünk a városkával, a helyi piaccal a városban élő törzsek életével, meglátogatunk egy herero családot is, és még a piacra is kilátogatunk.  A túránkat stílszerűen fekete erdő tortával is zárhatjuk egy kávéházban az Atlanti – óceán közelében. Délután szabad programunk van, ez idő alatt delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség. Aki akar helyben repülőről, a magasból is megismerkedhet a környék, az óceánpart, a sivatag szépségeivel.

6. nap: Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein
Reggeli után az óceán partvonalát követve Cape Cross (Kereszt-fok) felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A mai programunk az óceánpart ezen szakaszának a megismerése - megállunk egy zátonyra futott hajó roncsánál is - és Cape Cross felfedezése. Szállásunk Twyfelfontein körzetében lesz (1 éj).

Szállás: Damara Mopane Lodge

7. nap: Twyfelfontein - Kamanjab
A mai napon elsőként az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt keressük fel, ahol találkozhatunk a velwícsiával (welwitsia mirabilis), a „növényvilág kacsacsőrű emlősével” is. A nap végén a Damara falumúzeumot is felkeressük. Szállás Kamanjabnál.

Szállás: Oppi Koppi Guesthouse

8. nap: Kamanjab - Etosha Nemzeti Park
Reggeli után különleges időutazásban lesz részünk. Meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással foglakozó helyi törzset, a hölgyek hajviseletéről és testfestéséről is híres himbákat. A falucska lakói ma mai napig őrzik a hagyományaikat, viseletüket, szokásaikat. Délután szafarira indulunk Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába, az Etosha Nemzeti Parkba. A táplálékbőség miatt is, az állatvilág rendkívül változatos, nagy számban élnek orrszarvúk, elefántok, zsiráfok, zebrák és a rájuk vadászó nagymacskák. Szerencsés esetben az állat leseink során könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat. Szállás az Etosha Nemzeti Park közelében (1 éj).

Szállás: Etosha Safari Camp

9. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napunkat vadlessel töltjük a nemzeti park területén. Kora reggel indulunk útnak, majd ebédszünet, elfoglaljuk a szállásunkat, és egy kellemes pihenő után elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Vadleseink során megnézzük, felkeressük a különböző itatókat, magaslati pontokat, a minél több élmény megszerzése érdekében. Az éjszakánkat a park területén lévő lodge - ban töltjük. A szálláshelyek mellett található egy itató, ahol számtalan állat megfordul és a naplemente csodálatos hátteret biztosít a felvételekhez. Szállás Okuakeujoban (1 éj).  

Szállás: NWR Namutoni

10. nap: Etosha Nemzeti Park – Grootfontein – Rundu
Reggeli után Rundu felé haladunk. A táj azon kevesek közé tartozik Namíbiában, ahol művelt földterületekkel is találkozunk. Útközben felkeressük a Hoba meteoritot, amely a legnagyobb meteorit a világon, és mintegy 80 ezer évvel ezelőtt csapódott a földbe. A meteorit melletti parkban az ország őshonos növényeit is megtekinthetjük. Megérkezünk Grootfontein városába, majd továbbutazunk az Okavango partjára, a szálláshelyünkre. Szállás Runduban (1 éj).

Szállás:Hakusembe River Lodge

11. nap: Rundu – Divundu
Reggeli után az Okavango–deltánál lévő folyóparti szállásunkra, Divunduba indulunk. Érkezés után ismerkedünk a környékkel egy gyalogos „falutúra” keretén belül. Megnézzük hogyan és milyen körülmények között élnek a helyiek, mit esznek, miként próbálják megőrizni a hagyományaikat. Szállás Divunduban (1 éj).

Szállás: Divava Lodge

12. nap: Divundu - Maun
A mai napon dél felé fordulunk Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb és különleges élőhelyeiről, állatvilágáról híres szárazföldi deltájához. A nap végén érkezés Maunba, az Okavango – delta kapujába. A városon belül a modern épületek és a hagyományos kunyhók színes kavalkádja fogad minket. Szállás Maunban (1 éj).

Szállás: Cresta Rileys

13. nap: Okavango-delta
Reggeli után útra kelünk, először terepjáróval, majd csónakkal (mokoro) haladunk a delta egyik ágában lévő táborhelyünkhöz, ahol, mint régen a felfedezők, a természetben töltjük a napunkat és az éjszakánkat, komfortos sátrakban. Jószerencse esetén a programunk során megfigyelhetjük, ahogyan a gnú, kafferbivaly és antilop csordák legelésznek. Kis szerencsével elefántokat is láthatunk. Naplemente előtt gyalogos vadlesre indulunk. Szállás az Okavango-deltában (1 éj).

Szállás: Delta Rain Camp

14. nap: Okavango-delta – Maun
A napfelkelte már a vadlesen talál minket, hogy találkozhassunk olyan állatokkal is, amelyek inkább éjszaka aktívak. A délelőtt folyamán elhagyjuk a szálláshelyünket, és Maunba utazunk. Délután szabadprogram, illetve fakultatív programok, repülős kirándulás az Okavango-delta fölött (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Szállás Maunban (1 éj).

Szállás: Cresta Rileys

15. nap: Maun – Chobe Nemzeti Park
Kora reggel indulunk a Chobe Nemzeti Park felé. Délután hajókiránduláson veszünk részt, megismerkedve a nemzeti park gazdag élővilágával. Kis szerencsével kafferbivalyokat, elefántokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk. Szállás Kasane-ban (1 éj).

Szállás: Cresta Movana

16. nap: Chobe Nemzeti Park - Viktória-vízesés
Reggel terepjárós szafarira indulunk a Chobe Nemzeti Parkban, majd a határátkelés után érkezünk meg a zimbabwei Victoria Falls üdülővárosába. A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban, A Livingstone szobortól indulva a trópusi park ösvényein sétálgathatunk, és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. A nap hátralévő részében fakultatív programok közül is választhatunk. Szállás a Viktória-vízesésnél (1 éj).

Szállás: The Kingdom

17-18. nap: Viktória-vízesés - Bécs - Budapest
Reggel még fakultatív programok közül választhatunk, majd transzfer Victoria Falls repülőterére, átszállással hazautazás Bécsbe. Bécsből azutóbusszal utazás Budapestre. Érkezés másnap, a 18. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Namíbia – Dél-namíbiai dűnetenger
Namíbia – Twyfelfontein sziklarajzai
Botswana – Okavango-delta
Zimbabwe – Viktória-vízesés (természeti)

Kapcsolódó cikkek

» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. október. 12
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» A vad szépség földje - a Namib-sivatag - Kovács Attila, 2019. július. 09
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív programok

Viktória-vízesés, helikopteres sétarepülés (15 perc): kb. 155 USD
Viktória-vízesés, elefánt szafari: kb. 150 USD
Rafting a Zambézi-folyón: kb. 200 USD

A fakultatív programok díjai a helyszínen fizetendők.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

16 éjszakai szállást
helyi 3-4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában
reggelis ellátást, 1 ebédet és 10 vacsorát (italok nélkül)
megadott programokat és a szükséges belépőket
helyszíni közlekedést bérelt expedíciós szafari busszal
nemzeti park belépőket
magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket illetékkel
vízumdíjakat
borravalókat
útlemondási biztosítást 
további étkezések, napi főétkezések

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyeket illetékkel
vízumdíjak
borravalók
útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak: kb. 54 000 Ft
Borravalók: kb. 85 USD/fő
További étkezések, napi főétkezések: kb. 10-20 USD/fő/alkalom

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók, további étkezések.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

 

Tervezett menetrendek (változhat)
November 28. Bécs - Addisz Abbeba 22:20 - 06:40  ET 725O / kb. 7 óra 30 perc
November 29  Addisz Abeba - Windhoek 08:35-13:20  ET 835O / kb. 5 óra 45 perc

December 14. Victoria Falls-Addisz Abbeba 13:00-21:30  ET829O / kb.7óra30perc   
December 15. Addisz Abbeba - Bécs 00:15 - 04:45 ET 726O / kb. 7 óra 30 perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.    

Szállás: 

Helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
Reggeli, 1 ebéd és 10 vacsora (italok nélkül)
Időjárás: 
A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen.
Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek:
Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó.
Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.
A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosával.
Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.
Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!