Nagykörút Taiwan szigetén - Taipei - Nap-Hold tó - Taroko-szurdok - Hualien - Pitou-foki Nemzeti Park

8 napos Körutazás Taiwan szigetén

Tajvan szigete napos tengerpartokat, erdőkben gazdag hegyeket, csendes vidékeket kínál. A kínai és japán örökségből származó templomok és műemlékek keverednek a felhőkarcolókkal a városokban, amelyek hajnalig mozgásban vannak. Káprázatos fesztiválok, bőséges hőforrások, élvezetes étkezések.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedés külön busszal- hajóval, elhelyezés 3-4*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, a belépőket és helyi étkezések árát (Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.), a helyszínen fizetendő borravalókat, sztornó biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
minimum 16 fő

Szállás

Elhelyezés 3-4*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Taipeibe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: … Taipei

Érkezés, majd transzfer a hotelbe. Taiwan szigete napos tengerpartokat, erdőkben gazdag hegyeket, valamint csendes vidékeket kínál. A kínai és japán örökségből származó műemlékek és templomok keverednek a felhőkarcolókkal. Fővárosa a Taiwan szigetének északi részén elterülő Taipei-i-medencében fekszik, melyet hegyek vesznek körül - a legmagasabbak a várostól északkeletre elterülő Tatun-hegy és a Csisin-hegy, mindkettő 1000 méternél magasabb. Vacsora. Szállás Taipeiben.

3. nap: Taipei – Nap-Hold-tó

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Taipeiben. Megtekintjük a Nemzeti Palotamúzeumot, ahol a világ legnagyobb kínai gyűjteménye található: az 5000 éves kínai császárság kézműves remekei és vagyont érő jádekövei. Ezután ellátogatunk a Mártírok Szentélyéhez, az óriási épület a mártírok bátor szellemét szimbolizálja. A pekingi Tiltott Város csarnokához hasonlító szentély az ország háborús áldozatainak állít emléket. Délután utazás a sziget belsejébe, a sziget legnagyobb édesvizű tavához, a hegyekkel övezett Nap-Hold-tóhoz, mely eredetileg két külön tengerszem volt, később vizüket felduzzasztották, így egy tóvá alakultak. Önmagában is hatalmas turisztikai látványosság. Vacsora. Szállás a Nap-Hold-tónál.

4. nap: Nap-Hold-tó – Taipei – Keelung – Yehliu – Taipei

Reggeli, majd hajókázás a tavon. Ezután visszautazás Taipeibe, ahol megtekintjük a Szabadság tér keleti oldalán álló Csang Kaj-Sek Emlékcsarnokot, a Csang Kaj-sek emlékére készített hófehér emlékművet, melynek északi és déli oldalán található a Nemzeti Színház és Koncertterem épülete. Látogatás a Taipei 101 nevű felhőkarcolónál, ami a város jelképévé vált és 2009-ig a világ legmagasabb, befejezett felhőkarcolója volt a maga 101 emeletével. (Felmehetünk a 89. emeleten található csillagvizsgálóhoz is, ára kb. 25 USD/fő, helyszínen fizetendő.). Vacsora. Szállás Taipeiben.

5. nap: Taipei – Taroko-szurdok – Hualien

Reggeli, majd ellátogatunk a Taroko-szurdokba, mely Taiwan egyik legszebb nemzeti parkjában található. A park büszkesége a Liwu-folyóból meredeken kiemelkedő, már-már függőleges márványfalú szurdok, melynek 3000 méter magas hegyormait pengeéles sziklák és őserdők tagolják. A nemzeti park különleges élővilága világhírű. Utunk során megtekintjük az Örök Tavasz Szentélyét, amely az útépítésekben elhunyt munkásoknak állít emléket, illetve egy márvány-gyárat is. Érkezés Hualienbe, a kb. 110 000 lakosú megyeszékhelyre, mely sokak szerint a legkellemesebb klímájú város Taiwan szigetén. A város mellett találhatóa Taroko szurdok, egylenyűgöző 19 km hosszú kanyon, melyet a Liwu-folyó vájt ki a környéket felépítő átalakult metamorf kőzetekből. A taroko szó a környéken élő truku bennszülöttek nyelvén azt jelenti, a "csodálatos és nagyszerű". A területen értékes márvány és jáde bányák találhatók. Vacsora. Szállás Hualienben

6. nap: Hualien – Pitou-foki Nemzeti Park – Taipei

Reggeli után utazás az északi partra, ahol megtekintjük a Pitou-foki Nemzeti Parkot, amely a szél és a tenger által kialakított lenyűgöző sziklaformációival ejti ámulatba a látogatót. Ezután ellátogatunk Chiufen faluba, mely egykor a taiwani aranykitermelés központja volt. Délután megtekintjük a Yehliu parkot, melynekközel 2 kilométeres tengerpartja rendkívül különleges látványt nyújt. A Pitou-foki erózió formálta bizarr homokkő képződményekhez hasonlóan az itteni sziklaalakzatok és formációk az egyes üledékrétegekben jelen lévő eltérő ásványi anyagoknak köszönhetően szokatlan színekben és formákban pompáznak, melyek közül az egyik egy óriás teknősbékát ábrázol. Ezt követően visszautazás Taipeibe. Vacsora, szállás Taipeiben.

7. nap: Taipei ...

Reggelit követően szabad program, majd délután látogatás a Lungshan templomnál, mely a város leghíresebb temploma, a hagyományos tajvani építészet szimbóluma, mely más régi taiwani épületekhez hasonlóan megőrizte dél-kínai jellegét. Földrengések és tűzvészek következtében többször megsérült, nem egyszer teljesen elpusztult, de a taipei-iek kitartó munkájának köszönhetően mindannyiszor eredeti pompájában helyre állították. Belső szentélyében keverednek a buddhista, taoista elemek a helyi, Matsu istennőhöz köthető díszítésekkel. Vacsora, transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

8. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

A változtatás jogát fenntartjuk!

10-15 fő közötti felár: 18.000 Ft/fő (Az ár változhat!)

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedés külön busszal- hajóval, elhelyezés 3-4*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, a belépőket és helyi étkezések árát (Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.), a helyszínen fizetendő borravalókat, sztornó biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, Útlemondási biztosítás.
 

Helyszíni költségek leírása: 

145 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Helyszínen fizetendő borravaló: ajánlott mértéke 4 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről átszállással Taipeibe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Tajvan egy csendes-óceáni sziget Kína partjaitól kb. 200 km-re délkeletre. A szigetet északról a Kelet-kínai-tenger, keletről a Fülöp-tenger, délnyugatról a Dél-kínai-tenger határolja. Tajvan keleti része hegyvidék, mely a szigetnek kb. kétharmadát foglalja el, nyugat felé síkság terül el.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj a BBP biztosítást tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!