Nagykörút Indonéziában - Sulawesi (Celebes), Bali, Komodo

14 napos óriáskörút Indonéziában

Indonézia a világ legnagyobb szigetországa, több, mint 18 000 sziget. Az Indonézia Kis Szunda-szigetek tartományához tartozó Bali az egyik legszebb üdülőhely a világon. De rengeteg érdekes látnivalót tár az idelátogató elé: botanikus kertek, vulkánok, hőforrások, szentélyek, templomok, megismerhetjük az ősi hagyományokat és kultúrát.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedés autóbusszal, terepjáróval, hajóval, csónakkal, elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, vendégházban, 2 ágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, 1 éjszaka helyi egyszerű turistahajón reggelikkel, valamint a csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, egyágyas felárat, belépők árát, vízum és a kilépési illetékek díját.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
minimum 16 fő

Szállás

Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), vendégházban, 1 éjszaka hajón 2 ágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest …
Budapestről elrepülés átszállással Bali szigetére. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: … Bali szigete
Megérkezés Indonéziába, Bali szigetére, transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Balin.

3. nap: Bali – Makassar – Tana Toraja
A reggelit követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Szulavézi szigetére (Celebesz), Makassarba. Utazás Tana Torajába, útközben gyönyörködhetünk a környező rizsföldekben, és völgyekkel szabdalt hegyvonulatokban. Rövid pihenő egy kis faluban, ami cölöpökre épült házairól ismert. Vacsora, szállás Tana Torajában.

4. nap: Toraja régió
A reggelit követően egésznapos kirándulást teszünk a régió leglátványosabb helyein. A torajáknál az élet célja a halál, ennek megfelelően a halottkultuszuk szinte egyedülálló a világon. Lemoban meglátogatjuk a sziklasírokat, ahol a kis sírkamrákat, az előttük lévő teraszokat és az oda temetett halott képmását, a Tau-Tau-t a hegyoldalba vésik. Londaban, az ősi sziklasírokban a falu előkelőségeinek a hamvai találhatók, a helyi vezetőnk kerozinlámpával kísér el bennünket a szellemvilágba. Kete-Kesu, ahová szintén ellátogatunk, a fafaragásáról és primitív festményeiről híres. Délután megálló a Rantepao piacnál, ahol megcsodálhatjuk a helyi kézműves termékeket és természetesen vásárolhatunk is belőlük. Vacsora, szállás Tana Torajaban.

5. nap: Tana Toraja
Reggeli után folytatjuk Dél-Szulavézi és a toraja föld felfedezését. Utazás Palawaba, ahol gyönyörű példáit láthatjuk a tradicionális toraja házaknak (tongkonan). A rendre északi irányba tekintő házak cölöpökre épültek, a tetők sarkai pedig ívesen magasodnak felfelé, alakjuk azokat a hajókat jelképezik, melyeken a toraja ősök először érkeztek a térségbe. Továbbutazás Batutumonggaba, ahol gyalogosan fedezzük fel a környéket, meglátogatunk civilizációtól távol eső falvakat, kávé- és bambuszültetvényeket és rizsföldeket. Vacsora, szállás Tana Torajában.

6. nap: Toraja – Makassar - Bali
Reggelit követően visszautazás Makassarba. Útközben rövid pihenő-megálló Bambapuangban, ahonnan kilátás nyílik az "Erotikus Hegyre". A legenda szerint a hegy egy megkövült testvérpárnak állít emléket. Transzfer a repülőtérre, elrepülés Balira. Vacsora, szállás Balin.

7. nap: Bali szigete
Reggeli a hotelben, szabad program, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora, szállás Bali szigetén.

8. nap: Bali – Labuan Bajo – Rinca sziget – Labuan Bajo
A reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Nyugat-Floresre, Labuan Bajoba. A reptérről transzfer a kikötőbe, behajózás, majd kb. 3-4 órás hajókázást követően a Komodo Nemzeti Park területén fekvő Rinca szigetén varánusz sárkánylesre indulunk, de a nap során természetesen más fajokkal is találkozhatunk, többek között hosszú farkú makikkal, vagy vízi bivalyokkal. Vacsora, szállás a hajó fedélzetén.

9. nap: Labuan Bajo – Komodo – Labuan Bajo
Reggeli után áthajózunk Komodora, mely a nemzeti park legnagyobb szigete. A park jelentőségét mutatja, hogy UNESCO 1991-ben a Világörökség részévé és bioszféra rezervátummá nyilvánította. Komodo szigetén gyalogos túrán próbáljuk ismét becserkészni a világ legnagyobb gyíkfajának példányait, a komodói sárkánygyíkokat. Délután a világ egyik legszebb öblében, a rózsaszín öbölben búvárkodhatunk. Késő délután érkezünk vissza Labuan Bajoba. Vacsora, szállás Labuan Bajoban.

10. nap: Labuan Bajo – Bali szigete
A reggeli után transzfer a repülőtérre, elrepülés Bali szigetére. Transzfer a szállodába. Szabad program, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora, szállás Bali szigetén.

11. nap: Bali szigete
Reggeli a hotelben, szabad program, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora, szállás Bali szigetén.

12. nap: Bali
Reggelit követően kirándulás a Bali leghíresebb tengerparti templomához, a Tanah Lot templomhoz. A következő megálló a Pura Luhur Batukaru, a buja trópusi erdőben megbújó búcsújáró hely szép szentélyeivel és szakrális medencéivel. Jatiluwih falunál a Világörökség részét képező, domboldalakat borító teraszos rizsművelés szépsége tárul elénk. Visszafelé jövet Mengwi-ben az egek urának szép templomát tekintjük meg. Vacsora és szállás Balin.

13. nap: Bali szigete …
Reggeli a szállodában, fürdés, pihenés, szabad program. Transzfer a repülőtérre és átszállással hazarepülés, étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

14. nap: … Budapest
Menetrendtől függően megérkezés Budapestre.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedés autóbusszal, terepjáróval, hajóval, csónakkal, elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, vendégházban, 2 ágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, 1 éjszaka helyi egyszerű turistahajón reggelikkel, valamint a csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, egyágyas felárat, belépők árát, vízum és a kilépési illetékek díját.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek.
Repülőtéri illetékek.
Vízum kb.
Kilépési illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illeték, kb.: 20 USD (Helyszínen fizetendő)

A belépőket, nemzeti parki belépőket, speciális engedélyeket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 215 USD

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb 235 USD/fő +4 USD/fő/nap
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről elrepülés átszállással Bali szigetére.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
A világ negyedik legnépesebb országa, egyben a legnépesebb muszlim-többségű ország is.Az Indonéz Köztársaságot 18 100-nál is több sziget alkotja, amelyek közül kb. 6000-en élnek emberek. Szigetei az egyenlítő két oldalán helyezkednek el, így az országnak trópusi éghajlata van. Indonézia művészetét az évszázadok során számos kultúra befolyásolta. A híres jávai és bali táncok (a Kecak-tánc) például a hindu kultúra és mitológia vonásait hordozzák magukon. Szintén jól ismert művészeti ág a jávai és bali Wayang árnyjáték színház, ahol mitológiai történeteket mutatnak be a művészek. A batik és az ikat ruházati darabok készítése számos szigeten jelentős művészeti színvonalat ért el.
Időjárás: 
Az ország éghajlata egyenlítői, trópusi. Az országban mindössze két évszak van: esős (november-március) és száraz, hasonlóan Délkelet-Ázsia más területeihez. Az évi csapadékmennyiség nagyon magas
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!