Nagykörút Indonéziában - Sulawesi (Celebes), Bali, Komodo

14 napos óriáskörút Indonéziában

Indonézia a világ legnagyobb szigetországa, több, mint 18 000 sziget. Az Indonézia Kis Szunda-szigetek tartományához tartozó Bali az egyik legszebb üdülőhely a világon. De rengeteg érdekes látnivalót tár az idelátogató elé: botanikus kertek, vulkánok, hőforrások, szentélyek, templomok, megismerhetjük az ősi hagyományokat és kultúrát.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedés autóbusszal, terepjáróval, hajóval, csónakkal, elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, vendégházban, 2 ágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, 1 éjszaka helyi egyszerű turistahajón reggelikkel, valamint a csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, egyágyas felárat, belépők árát, vízum és a kilépési illetékek díját.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 16 fő
Program: 

1. nap: Budapest …
Budapestről elrepülés átszállással Bali szigetére. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: … Bali szigete
Megérkezés Indonéziába, Bali szigetére, transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Balin.

3. nap: Bali – Makassar – Tana Toraja
A reggelit követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Szulavézi szigetére (Celebesz), Makassarba. Utazás Tana Torajába, útközben gyönyörködhetünk a környező rizsföldekben, és völgyekkel szabdalt hegyvonulatokban. Rövid pihenő egy kis faluban, ami cölöpökre épült házairól ismert. Vacsora, szállás Tana Torajában.

4. nap: Toraja régió
A reggelit követően egésznapos kirándulást teszünk a régió leglátványosabb helyein. A torajáknál az élet célja a halál, ennek megfelelően a halottkultuszuk szinte egyedülálló a világon. Lemoban meglátogatjuk a sziklasírokat, ahol a kis sírkamrákat, az előttük lévő teraszokat és az oda temetett halott képmását, a Tau-Tau-t a hegyoldalba vésik. Londaban, az ősi sziklasírokban a falu előkelőségeinek a hamvai találhatók, a helyi vezetőnk kerozinlámpával kísér el bennünket a szellemvilágba. Kete-Kesu, ahová szintén ellátogatunk, a fafaragásáról és primitív festményeiről híres. Délután megálló a Rantepao piacnál, ahol megcsodálhatjuk a helyi kézműves termékeket és természetesen vásárolhatunk is belőlük. Vacsora, szállás Tana Torajaban.

5. nap: Tana Toraja
Reggeli után folytatjuk Dél-Szulavézi és a toraja föld felfedezését. Utazás Palawaba, ahol gyönyörű példáit láthatjuk a tradicionális toraja házaknak (tongkonan). A rendre északi irányba tekintő házak cölöpökre épültek, a tetők sarkai pedig ívesen magasodnak felfelé, alakjuk azokat a hajókat jelképezik, melyeken a toraja ősök először érkeztek a térségbe. Továbbutazás Batutumonggaba, ahol gyalogosan fedezzük fel a környéket, meglátogatunk civilizációtól távol eső falvakat, kávé- és bambuszültetvényeket és rizsföldeket. Vacsora, szállás Tana Torajában.

6. nap: Toraja – Makassar - Bali
Reggelit követően visszautazás Makassarba. Útközben rövid pihenő-megálló Bambapuangban, ahonnan kilátás nyílik az "Erotikus Hegyre". A legenda szerint a hegy egy megkövült testvérpárnak állít emléket. Transzfer a repülőtérre, elrepülés Balira. Vacsora, szállás Balin.

7. nap: Bali szigete
Reggeli a hotelben, szabad program, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora, szállás Bali szigetén.

8. nap: Bali – Labuan Bajo – Rinca sziget – Labuan Bajo
A reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Nyugat-Floresre, Labuan Bajoba. A reptérről transzfer a kikötőbe, behajózás, majd kb. 3-4 órás hajókázást követően a Komodo Nemzeti Park területén fekvő Rinca szigetén varánusz sárkánylesre indulunk, de a nap során természetesen más fajokkal is találkozhatunk, többek között hosszú farkú makikkal, vagy vízi bivalyokkal. Vacsora, szállás a hajó fedélzetén.

9. nap: Labuan Bajo – Komodo – Labuan Bajo
Reggeli után áthajózunk Komodora, mely a nemzeti park legnagyobb szigete. A park jelentőségét mutatja, hogy UNESCO 1991-ben a Világörökség részévé és bioszféra rezervátummá nyilvánította. Komodo szigetén gyalogos túrán próbáljuk ismét becserkészni a világ legnagyobb gyíkfajának példányait, a komodói sárkánygyíkokat. Délután a világ egyik legszebb öblében, a rózsaszín öbölben búvárkodhatunk. Késő délután érkezünk vissza Labuan Bajoba. Vacsora, szállás Labuan Bajoban.

10. nap: Labuan Bajo – Bali szigete
A reggeli után transzfer a repülőtérre, elrepülés Bali szigetére. Transzfer a szállodába. Szabad program, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora, szállás Bali szigetén.

11. nap: Bali szigete
Reggeli a hotelben, szabad program, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora, szállás Bali szigetén.

12. nap: Bali
Reggelit követően kirándulás a Bali leghíresebb tengerparti templomához, a Tanah Lot templomhoz. A következő megálló a Pura Luhur Batukaru, a buja trópusi erdőben megbújó búcsújáró hely szép szentélyeivel és szakrális medencéivel. Jatiluwih falunál a Világörökség részét képező, domboldalakat borító teraszos rizsművelés szépsége tárul elénk. Visszafelé jövet Mengwi-ben az egek urának szép templomát tekintjük meg. Vacsora és szállás Balin.

13. nap: Bali szigete …
Reggeli a szállodában, fürdés, pihenés, szabad program. Transzfer a repülőtérre és átszállással hazarepülés, étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

14. nap: … Budapest
Menetrendtől függően megérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Bali látnivalói - Kovács Attila, 2017. április. 14
» Hajóval Indonézia szigetvilágában - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Rózsaszín tengerpart, Komodó, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Lusta szörny - a komodói varánusz - Kovács Attila, 2013. december. 17
» Gili Air, Lombok - Kovács Attila, 2013. december. 05
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2016. január. 22
» Vihar a szigeten, Lombok, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Moyo sziget, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedés autóbusszal, terepjáróval, hajóval, csónakkal, elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, vendégházban, 2 ágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, 1 éjszaka helyi egyszerű turistahajón reggelikkel, valamint a csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, egyágyas felárat, belépők árát, vízum és a kilépési illetékek díját.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek.
Repülőtéri illetékek.
Vízum kb.
Kilépési illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illeték, kb.: 20 USD (Helyszínen fizetendő)

A belépőket, nemzeti parki belépőket, speciális engedélyeket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 215 USD

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb 235 USD/fő +4 USD/fő/nap
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről elrepülés átszállással Bali szigetére.

Szállás: 

Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), vendégházban, 1 éjszaka hajón 2 ágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A világ negyedik legnépesebb országa, egyben a legnépesebb muszlim-többségű ország is.Az Indonéz Köztársaságot 18 100-nál is több sziget alkotja, amelyek közül kb. 6000-en élnek emberek. Szigetei az egyenlítő két oldalán helyezkednek el, így az országnak trópusi éghajlata van. Indonézia művészetét az évszázadok során számos kultúra befolyásolta. A híres jávai és bali táncok (a Kecak-tánc) például a hindu kultúra és mitológia vonásait hordozzák magukon. Szintén jól ismert művészeti ág a jávai és bali Wayang árnyjáték színház, ahol mitológiai történeteket mutatnak be a művészek. A batik és az ikat ruházati darabok készítése számos szigeten jelentős művészeti színvonalat ért el.
Időjárás: 
Az ország éghajlata egyenlítői, trópusi. Az országban mindössze két évszak van: esős (november-március) és száraz, hasonlóan Délkelet-Ázsia más területeihez. Az évi csapadékmennyiség nagyon magas
Csomagolás: 
Vízum: 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!
Biztosítás: 
A BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Indonéziába történő utazáshoz jelenleg semmilyen kötelező védőoltás nem szükséges, hacsak nem fertőzött területről érkezünk. Az ideutazás egészségügyi kockázatairól részletes felvilágosítást az Országos Epidemiológia Központ (OEK) honlapján www.oek.hu kaphatnak. Érdemes magunkkal hozni recept nélkül kapható antibiotikumokat, fájdalom- és lázcsillapítót, fertőtlenítőt, gézt és sebtapaszokat. Mivel az egészségügyi ellátás igen drága a nem csoportosan utazóknak is feltétlenül ajánljuk az indulás előtt a megfelelő anyagi fedezetet nyújtó betegség-, baleset- poggyászbiztosítás megkötését.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!