Nagy Vietnam körutazás tengerparti pihenéssel - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

16 napos csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Vietnam legjavát mutatjuk meg utasainknak ezen a felejthetetlen körutazáson! Északon a fővárost, Hanoit és a legendás szépségű Halong-öblöt fedezzük fel, majd Hue városával és a bűbájos Hoi An-al ismerkedünk Közép-Vietnamban. Délen pedig nem hagyhatjuk ki Ho Chi Minh várost, a Mekong deltát és Phan Thiet mesés tengerpartját sem!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza

vietnami vízum és vízumügyintézés díja: 25 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Hossz: 
16 nap/13 éj
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban és hajón.

Program: 

1-2. nap: érkezés Hanoiba
Elutazás Budapestről a délutáni órákban dubaji átszállással Hanoiba, éjszaka a repülőgépen. Másnap a déli órákban érkezünk a vietnami fővárosba, transzfer a szállodába (2 éj). Este részt veszünk egy hagyományos vízi-bábszínház előadáson.

3. nap: Hanoi   
Egész napos városnézésre indulunk Hanoiban, a fő látnivalók: a Ho Chi Minh Mauzóleum, Ho Chi Minh egykori lakóháza, az Egyoszlopú Pagoda és az Irodalom temploma, amit Vietnam első egyetemeként is emlegetnek. Délután látogatás az érdekes Néprajzi Múzeumban, majd séta a nyüzsgő óvárosban és a Hoan Kiem tónál, ahol elénk tárul a Ngoc Son templom és a Felkelő nap hídjának csodás látképe.

Az estét az óvárosban töltjük, egy izgalmas gasztro túrára indulunk, amely során megkóstoljuk a helyi specialitásokat, mint például a híres tojásos kávét, a Banh Cuon-t (rizstészta palacsinta) és a Hang Dieu utca egyik éttermének népszerű tésztakülönlegességét.

4. nap: Halong-öböl      
Reggeli után elutazás a fenségesen szép Halong-öbölhöz. A kb. 2,5-3 órás transzfer során apró falvak között utazunk, megfigyelhetjük az itt élők mindennapi tevékenységeit. A Halong-öbölben hajóra szállunk, a délutánt az apró szigetek és sziklaformációk között hajózva töltjük. A Halong-öböl és a szomszédos Lan Ha-öböl határán található, lenyűgöző Dark&Bright barlangokhoz látogatunk, majd - ha az időjárás engedi - a csodás Ba Trai Dao sziget homokos partján pihenhetünk és fürdőzhetünk. Hajónk mesés környezetben, egy mészkőszigetekkel körülvett smaragdzöld öbölben horgonyozva tölti az éjszakát. Ebéd, vacsora és szállás a hajón (1 éj).

5. nap: Halong-öböl, utazás Huéba        
Érdemes korán kelni, hogy megcsodálhassuk a napfelkelte fényeit és akár egy tai chi órán is részt vehetünk a fedélzeten! Délelőtt a misztikus szépségű Hoa Cuong vagyis Gyémánt cseppkőbarlangba látogatunk, majd dél körül visszatérünk a kikötőbe. Visszautazás Hanoiba, transzfer a repülőtérre, elutazás Hue városba (2 éj).

6. nap: Hue       
Egész napos városnézés Hue ősi császári városában, látogatás az UNESCO Világörökség részeként számon tartott császári Citadellánál, a hatalmas komplexumot a pekingi Tiltott város mintájára építették. A fő látnivalók az impozáns Ngo Mon kapu, a Dien Tho palota és a Thai Hoa palota. Délután hajókirándulás a Parfüm-folyón a Hét Történet Pagodájához, majd látogatás Tu Duc uralkodó síremlékénél, Hue egyik legszebb látnivalójánál. Pavilonok, templomok, oltárok között, a tóparton sétálva ismerkedünk a hagyományos vietnami művészet és építészet példájaként is emlegetett komplexummal. 

7. nap: Danang, Hoi An
Délelőtt elutazás a Hai Van hágón keresztül Danang felé. Útközben látogatás a mesés Lang Co tengerparton és a Márvány hegyeknél, majd transzfer Hoi An festői városába, a délkelet-ázsiai régió egykori legfontosabb kereskedelmi központjába. Szállás Hoi Anban (2 éj).

8. nap: My Son és Hoi An          
Délelőtt látogatás a közelben fekvő My Son romjainál. Az egykori Champa Királyság vallási központjának maradványai festői látványt nyújtanak a gyönyörű zöld környezetben. Délután gyalogos városnézés, séta Hoi An hangulatos óvárosában, láthatjuk a régi kereskedőházakat, ellátogatunk a 400 éves japán fedett hídhoz, a Phuoc Kien pagodához, majd az ősi, több mint 300 éves Quang Thang kereskedőházban megismerkedünk az itt készített híres „Fehér Rózsa” elnevezésű, rákkal vagy sertéshússal töltött gombócok elkészítésével, az általunk készített fehér rózsákat pedig meg is kóstolhatjuk majd!

9. nap: Cu Chi alagutak
Reggel transzfer Danang repülőterére, elutazás Ho Chi Minh városba. Az érkezést követően kirándulásra indulunk a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon közötti 200 kilométernyi alagút erődként és búvóhelyként szolgált a vietnami háború alatt. 3-4 méter mélyen a föld alatt irodák, konyhák, tárgyalótermek, fegyverraktárak hálózatát fedezhetjük fel. Délután utazás Ho Chi Minh városba, bejelentkezés a szállodába (3 éj).

10. nap: Saigon
Délelőtt ismerkedés az egykori Saigon látnivalóival, megtekintjük a főposta épületét, az Újraegyesítés palotáját, a Notre Dame katedrálist, majd a város kínai negyedében található Thien Hau pagodába és a Ben Thanh piacra is ellátogatunk, ahol beszerezhetjük a még hiányzó ajándékokat. Utolsó állomásunk a War Remnants múzeum lesz, itt a vietnami háború történetével ismerkedhetünk meg. Délután szabad program Ho Chi Minh városban.

11. nap: Mekong-delta
Egész napos kirándulás a Mekong-deltába, a festői Ben Tre tartományba, ahol hajóra szállunk és a Chet Say folyón (a Mekong-folyó egyik ága) hajózva ismerkedünk a helyiek mindennapi életével. Látogatás egy kókuszdió feldolgozó üzemnél, ahol megkóstolhatjuk a friss kókuszt is. Séta egy kis faluban, majd utazás rizsföldek és farmok között, egy helyi étterembe, ahol az ebéd során regionális specialitásokkal ismerkedünk. Délután hajókázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

12. nap: utazás a tengerpartra 
Reggel elutazás a tengerparti Phan Thiet felé, érkezés délután. Bejelentkezés a tengerparti szállodába, kikapcsolódás a pálmafák ölelte homokos strandon. Szállás Phan Thiet-ben (3 éj).

13-14. nap: Phan Thiet
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

15-16. nap: utazás Budapestre
Délelőtt szabad program, délután transzfer Ho Chi Minh város repülőterére, hazautazás dubaji átszállással az éjszakai órákban. Érkezés Budapestre másnap kora délután.

A programok sorrendje változhat.

xNagy Vietnam körutazás tengerparti pihenéssel - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

vietnami vízum és vízumügyintézés díja: 25 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Helyszíni költségek leírása: 

borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 50 USD/fő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal.
Repülési idő: Odaúton kb. 12 óra, visszaúton kb. 13 óra

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást, 2 ebédet és 1 vacsorát tartalmaz.

A területről: 
Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Időjárás: 
Vietnam: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban. Kambodzsa: Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, s az időjárást itt is három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!