Nagy USA Körút - Keleti és Nyugati part együtt!

18 vagy 22 napos körutazás az USA-ban

Intenzív 18 napos körutazással felfedezzük Amerikát! A túra fénypontjai:Times Square, Broadway, Central Park, Washington DC, Miami Beach, San Francisco, Yosemite Nemzeti Park, Las Vegas, Grand Canyon, Santa Monica – 66-os út, Hollywood, Beverly Hills. Egy igazi élményteli utazás.

Alapár tartalmazza

Retúr repülőjegyet Budapestről turista osztályon, elhelyezést jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodai szobákban, közlekedést klimatizált autóbusszal, helyi- és állami adókat, magyar idegenvezetést a túra során, gazdag programajánlat, transzfereket és belépőjegyeket a leírás szerint.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap), borravalókat helyi szokás szerint 45 USD/fő (összesen a körút során), utasbiztosítási és útlemondási díjat valamint a fakultatív programokat.

Hossz: 
18 vagy 22 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap:
Utunk Budapestről indulva a reggeliórákban veszi kezdetét, melynek első megállója nem más, mint az USA fővárosa,Washington DC. Érkezést követően a jó elhelyezkedésű szállodánk felé vesszük az irányt.

2. nap: Washington
A délelőtt folyamán megismerjük Washington DC-t: felkeressük a város legnépszerűbb látványosságait. Olyan Amerika történelmében, és jelenlegi működésében is meghatározó helyszíneket nézünk meg,mint a Fehér Ház, Capitolium, Legfelsőbb Bíróság épülete, FBI Building és a Jefferson-és Lincoln-emlékművek. Délután a Nemzeti Légi- és Űrhajózási Múzeumot látogatjuk meg, ahol az amerikai repülés és űrhajózásról tudhatunk meg számos érdekességet. Hogy a napot megfelelően zárjuk,Washington egyik népszerű éttermében vacsorázunk.

3. nap: Utazás New Yorkba
Harmadik napunkon búcsút veszünk a fővárostól, buszra szállunk és útra kelünk a világ legizgalmasabb metropoliszába: New Yorkba. A 4 órás utat követően délutáni órákban érkezünk meg.

4. nap: New York városnézés
Fél napos városnéző körutunk során idegenvezetőnk elkalauzol minket New York City világhírű látványosságaihoz.Megtekintjük a folyton nyüzsgő Time Squaret, a Manhattan látképét meghatározó Empire State Buildinget, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadwayt, ésaz amerikai függetlenséget jelképező Szabadság-szobrot. A program ezzel nem érvéget, hiszen még csak most jön a New Yorki poszterekről jól ismert Brooklyn híd, a tőzsde leghíresebb központja, a Wall Street, a 2001. szeptember 11-ei tragédia emlékhelye, a 911 Memorial, és még a különleges High Line is, amely egy már nem működő magasvasút 2,3 km hosszú szakaszán kiépített nyilvános park.Mindezek után remek fakultatív programok is várnak ránk: részt vehetünk egyhelikopteres sétarepülésen Manhattan felhőkarcolói felett, vagy a New York bynight programon, melynek keretei között éjszakai fényekben fedezhetjük fel Manhattant, hajókázással és vacsorával gazdagítva az estét.

5. nap: New York városnézés
Délelőtt folytatjuk a városnézést,és bejárjuk a Central Park környékét. Végig haladunk a Fifth Avenuen, amelyen New York olyan jól ismert épületei sorakoznak, mint a Rockefeller Center, St.Patrick katedrális és a Museum Mile. Megnézzük még az előadó művészet egyik szent helyét, a Lincoln Centert és a Time Warner Center rendkívül látványos ikertornyait. A délutáni szabadprogram alatt lehetőség nyílik a belváros önálló felfedezésére. Mindenképpen ajánljuk, hogy tegyenek egy sétát a gyönyörű Central Parkban, amely tavával, és elbűvölő növényzetével egy teljesen más világba repít a város sűrűjéből. Esti fakultatív programlehetőségünk egy igazi NewYorki élmény: egy világhírű musicalt megtekintve a rivaldafényben fedezhetjük fel a Broadwayt.

6. nap:New York / látogatás a Szabadság Szoborhoz
Egész napos szabadprogram, vagy félnapos kirándulás az Ellis Island-re majd a Szabadság Szobor talapzatához látogathatunk el. Az Ellis Island-en található a Bevándorlási Múzeum, próbáljuk felidézni a hangulatot, amikor a hosszú hajóút után a fáradt és csüggedt emberek végre megérkeznek az „Ígéret Földjére.” 
 

7.nap: New York - Budapest
Utunk a kontinens túloldalán San Franciscoban folytatódik, ahova a szállodai kijelentkezést követően repülővel jutunk el. Transzfer visz minket a szállodába. A nap hátralevő részében a szállodai bejelentkezés után szabadprogram.

8.nap: San Francisco városnézés
A délelőtt folyamán felkeressük a város ikonikus látnivalóit. Vár ránk Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötője, a filmekből jól ismert Golden Gate híd, és a világ legkanyargósabb utcájaként ismert Lombard Street. Ellátogatunk a Twin Peaks kilátóra is, ahonnan páratlan kilátás nyílik a város egészére. A délutáni szabadprogram alatt mindenkinek lehetősége nyílik, hogy saját maga fedezze fel a várost. Mindenképpen ajánljuk a híres piros kábelvasút kipróbálását, és a Union Square üzleteiben való vásárlást! Esti fakultatív programunk keretei között az éjszakai énjét ismerhetjük meg a városnak: sétahajóból tekinthetünk a ragyogó városra, miközben elfogyasztjuk könnyű vacsoránkat.

9. nap: Monterey és Carmel
Egész napos fakultatív kirándulásunk ma Monterey és Carmel látványos városaiba kalauzol el minket. Utunk a Csendes-óceán legszebb partszakaszain vezet végig, melynek része a világ egyik legszebb panorámaútja, a 17-Mile Drive is. Amíg végighajtunk a partvidéken, csodás öblei és sziklaformációi kápráztatnak el bennünket. Monterey egykori halászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdani szardínia konzervgyár felújított negyedében pedig múltszázadi hangulatban bolyonghatunk az utcácskákban. Carmel művészvárosában felfedezzük a helyi galériákat és antik kereskedéseket, majd visszatérünk San Franciscoba.

10. nap: Yosemite NP
A Nyugati Part szebbnél szebb természeti csodákkal büszkélkedhet, ma ezek közül fogunk megnézni egyet. A Yosemite Nemzeti Park bámulatos vízeséseiről,gránitcsúcsairól és óriásfenyőiről híres. Busszal közlekedve járjuk be a parkterületét, hogy láthassuk minden csodás szegletét. Az éjszakát a Nemzeti Park közelében Fresnoban töltjük el. (Az óriásfenyők területe jelenleg zárva tart, a tervek szerint 2018-ban nyílik meg a látogatók előtt újra.)

11. nap: Utazás Las Vegasba (út közben Barstow outlet)
A Mojave sivatagon keresztül vezet utunk Las Vegasba, a szerencsejátékok fővárosába. Út közben rövid kitérőt teszünk, hogy a Barstow Outlet kihagyhatatlan vásárlási lehetőségével éljünk. Kora esti órákban érkezünk meg a fény városába. A lehetőségekkel teli Las Vegasban idegenvezetőnk segít kiválasztani az Önízlésének megfelelő fakultatív programjainkat. Kis ízelítő ajánlatunkból: Las Vegas by night fakultatívunk az éjszakai arcát mutatja be a fényárban úszó LasVegasnak, Las Vegas Show programunkon pedig szemtanúi lehetnek egy látványos show műsornak.

12. nap: Grand Canyon
A mai nap folyamán a Las Vegas-i utazások kihagyhatatlan kiruccanása következik: felfedezzük a Grand Canyon szépségeit. Út közben megnézzük a Colorado-folyóra épült Hoover-gátat,majd a kanyonban szemtanúi leszünk a híres vöröslő sziklaformációknak. Bejárjuk a legszebb látványt nyújtókilátópontokat, ahol mindenki kedvére készítheti majd a lélegzetelállító fotókat. Nem csak a csodás látvány nyújt életre szóló emlékeket, extra programokkal egészíthetjük ki élményeinket: vár ránk az izgalmakkal teli szemlélődés a Skywalk üvegpadlós kilátójából vagy egy sétarepülés a kanyon felett.

13. nap: Zion Nemzeti Park vagy outlet körút
Ma nehéz választás áll előttünk, 2 remek programlehetőség közül választhatunk. Bejárhatjuk a város híres outlet üzleteit, vagy a Zion Nemzeti Parkban nézhetjük meg a természet csodáit. A park Utah állam büszkesége, amely híres a Virgin folyó által vájt fenséges kanyonjairól, vízeséseiről és sziklaformációról.

14. nap: Utazás San Diegoba (út közben Calico)
Dél-Kalifornia felé vesszük az irányt, az első megállónk a Calico Ghost Town. Az egykori bányásztelepülés szellem városa a western filmek hamisítatlan hangulatát adja vissza. San Diego városába délután érkezünk, ahol egyből fél napos városnézés bekezdünk. Meglátogatjuk a mesébe illő Balboa Parkot, a viktoriánus épületeivel büszkélkedő Gázlámpás negyedet és a mexikói hangulatú óvárost.

15. nap: USS Midway 
A délelőtt folyamán ismét 2 csodás program áll rendelkezésünkre: ellátogathatunk az USS Midway múzeumba, vagy egyénileg ellátogathatunk a Sea Worldbe. Előbbiben egy múzeummá alakított, egykori repülőgép hordozó anyahajót tekinthetünk meg, ami kötelező program a történelem szerelmeseinek! Utóbbiban pedig a delfinek és bálnák intelligenciájának lehetünk tanúi, miközben megcsodáljuk a tengeri állatok elképesztő műsorait. Az Angyalok városa a következő úti célunk, ahol egyenesen az óceán-parti Santa Monica Beachre megyünk. Itt szabadprogram keretei közt fedezhetjük fel a helyet, és megismerhetjük a Baywatch sorozatbeli „díszleteket”. Miután jól szemügyre vettük a hullámlovasokat, megéri elmenni a promenádra, egy sétára. Az esti órákban jelentkezünk be a szállodánkba.

16. nap: Los Angeles városnézés
Most Los Angeles vára felfedezésünkre, így bele is csapunk a közepébe. Bejárjuk Hollywoodot, a luxus otthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a kiemelkedő üzleteiről híres Rodeo Driveot, és az élettel teli Sunset Boulevardot. A délutáni fakultatív programon a Universal filmstúdiókba látogathatunk el, ahol a filmkészítés varázslatos világába tekinthetünk be.

17 - 18 nap: hazaút
Amerikai utunk a végéhez közeledik, az utolsó szabadprogram következik. Ideje búcsút venni Los Angeles városától, és vele együtt az USA-tól. Felszállunk repülőnkre, és irány Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2014. július. 25
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
Fakultatív programok

Kihagyhatatlan fakultatív élmények:
Helikopteres sétarepülés (részvételi díjon felül a helyszínen 35 USD/fő fizetendő)
New York by night
Broadway musical
Niagara vízesés magyar idegenvezetéssel 
Vacsora Washington népszerű grill éttermében 
San Francisco by night
Kirándulás Monterey/Carmel 
Las Vegas Show
Las Vegas by night 
Grand Canyon helikopterrel (ebéddel) 
Grand Canyon belépőjegy a Skywalk üveghídra (ebéddel) 
Kirándulás a Zion N. Parkba 
San Diego / Sea World 
Universal Studios 

Az élmény meghosszabbítható: 4 éjszaka Hawaii szigetén a világhírű Waikiki Beachen: repülővel, transzferrel, 3*, 4*, 5* -os szállodában

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Retúr repülőjegyet Budapestről turista osztályon, elhelyezést jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodai szobákban, közlekedést klimatizált autóbusszal, helyi- és állami adókat, magyar idegenvezetést a túra során, gazdag programajánlat, transzfereket és belépőjegyeket a leírás szerint.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap), borravalókat helyi szokás szerint 45 USD/fő (összesen a körút során), utasbiztosítási és útlemondási díjat valamint a fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
ESTA engedély.
BBP utasbiztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók.
Étkezés (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).
Borravalók helyi szokás szerint 45 USD/fő (összesen a körút során)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járatokkal. 

Szállás: 

Jó minőségű és elhelyezkedésű klimatizált szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A kiutazáshoz Esta engedély szükséges (8.000 Ft/fő)
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!