Nagy Új-Zéland körutazás

Kalandok a világ végén - csoportos körutazás

Tartson velünk a Föld másik oldalára, és ismerje meg az elszigetelt Új-Zéland különleges élővilágát és meseszerű tájait. A „hosszú fehér felhő földjének” északi és déli szigete modern nagyvárosokat, vulkanikus képződményeket, gejzíreket, fjordokat, és kizárólag itt élő állatokat rejt. Átfogó körutunk során megkóstoljuk a világhírű új-zélandi bort, megismerjük az őslakosok misztikus világát, hajózunk kristálytiszta fjordon, bálnát lesünk, és átszeljük a hegyeket egy panoráma-gőzmozdony fedélzetén.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyek, szállás 14 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték kb. 220 000 Ft/fő, vízum (ETA és IVL): 15 000 Ft/fő, fakultatív programok, borravalók (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.

Hossz: 
18 nap /14 éj
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 20 fő
Program: 

1-3. nap: utazás Új-Zélandra, Auckland
Elutazás Budapestről késő délutáni órákban, kényelmes dohai átszállással, az időzónák miatt érkezés Auckland-be a helyi idő szerinti 3. nap hajnali óráiban. Transzfer a szállodába, pihenés és feltöltődés, reggeli, akklimatizálódás a helyi időzónához. Délután a város felfedezésére indulunk. Új-Zéland legnagyobb városa egy keskeny földnyelven terül el, így két hatalmas öböllel és kikötővel rendelkezik, mely meghatározza a helyiek mindennapjait. A városra lélegzetállító kilátás nyílik a 328 méter magas Sky Tower kilátójából, mely a déli félteke legmagasabb építménye és Auckland látképének ikonikus része. Szállás Auckland-ben (1 éj).

4. nap: Waitomo, Rotorua
Csodás tájakon utazva érjük el Waitomo-t, ahol megtekintjük a híres cseppkőbarlangot. Lélegzetelállító élményt nyújtanak a barlang mélyén hajókázva a sötétben világító parázsférgek látványa. Délután a Hobbiton Movie Set-be látogatunk el, mely nem csak a Gyűrűk Ura rajongóinak nyújt felejthetetlen élményt. Továbbutazunk Rotorua-ba, mely a róla elnevezett tó partján helyezkedik el. Lefekvés előtt érdemes még sétálni egyet a parton és szippantani egyet a friss levegőből. Szállás Rotorua-ban (2 éj).

5. nap: Te Puia Termál Park
Rotorua környéke földrajzi elhelyezkedése révén jelentős geotermikus aktivitás jellemzi – a turisták legnagyobb örömére. A város szélén található Whakarewarewa Termál völgyben, pontosabban a Te Puia Termál Parkban a maori kultúrával és különleges természeti csodákkal ismerkedünk, többek között láthatjuk a Pohutu gejzírt is. Este elmélyülünk az őslakosok misztikus világában egy maori faluban, és megismerkedünk a régi hagyományokkal, ceremóniákkal és itt fogyasztjuk el tradicionálisan készült vacsoránkat is.

6. nap: Wai-o-Tapu, Napier
Továbbhaladunk dél felé és egy rövid buszozással érjük el a Wai-o-Tapu termálvölgyet, ahol földöntúli látványt nyújtanak a gejzírek, fortyogó iszapmedencék és vulkanikus kráterek. Délután érkezés a Hawke’s öböl partján fekvő Napierbe. A kisváros az Art Deco irányzat fellegvára, melyről a gyalogos városnézés során bizonyosodhatunk meg. Szállás Napier-ben (1 éj).

7. nap: Gladstone borászat, Wellington
Hosszabb buszozással érjük el az északi sziget fő kikötővárosát, Wellingtont. Utunkat csodás vidéki hangulat, apró települések kísérik, majd a Gladstone Borászatban frissülünk fel, ahol ebédünk mellé elfogyaszthatjuk jól megérdemelt új-zélandi borunkat is. Érkezés Új-Zéland fővárosába, Wellington-ba. Szállás Wellington-ban (2 éj).

8. nap: Wellington
Délelőtt a Cook-szoros partján fekvő főváros felfedezésére indulunk. Megnézzük a koloniális gótikus stílusban épült Szent Pál Székesegyházat, majd a Mount Victoria csúcsáról csodájuk meg a kikötőre és városra nyíló kilátást. Ezt követően fogaskerekűvel jutunk fel a Botanikus Kert bejáratához, ahonnan egy kellemes sétával jutunk vissza a város nyüzsgésébe. A kikötő hangulatos promenádján található a Te Papa Nemzeti Múzeum, ahol az ország történelméről, kultúrájáról és élővilágáról tudhatunk meg többet.

9. nap: komp az északi és déli sziget között
Reggel kompra szállunk és a Cook-szoroson áthajózva érkezünk meg a déli szigetre. A közel 4 órás út sokak szerint a világ egyik legszebb kompútja. A fedélzeten ételek és italok fogyasztása mellett lehetőség van akár egy mozifilmre is beülni. Buszra szállva a sziget keleti partvonalát követve továbbutazunk dél felé. Szállás Kaikoura-ban (1 éj).

10. nap: Kaikoura
Kaikoura környéke csodás természeti kincsei miatt népszerű. Főképpen a vízi élővilág megfigyelésének központja. Délelőtt szabad program, fakultatív programlehetőségekkel (angol nyelven): Kora reggeli bálnales katamaránnal: 33.500 Ft/fő, Delfinekkel úszás: 29.900 Ft/fő. Délután a part mentén továbbhaladva érjük el Christchurch városát, ne lepődjünk meg, ha út közben sütkérező oroszlánfókákat látunk a parton lazítani. Szállás Christchurch-ben (1 éj).

11. nap: Christchurch, Moeraki sziklák, Dunedin
Reggel Christchurch felfedezésére indulunk: megtekintjük a katedrális romjait és az egyetem épületét, a botanikus kertet és az Avon folyót. Továbbutazunk a part mentén és a rövid ebédszünetet követően Új-Zéland újabb érdekes természeti képződményét, a Moeraki sziklákat tekintjük meg. A szinte szabályos gömb formájú, parton heverő sziklákhoz természetesen mitológiai magyarázat is tartozik. A közeli Katiki Point világítótornyával pedig egy kis szerencsével a sárgaszemű pingvinkolóniát is megleshetjük tisztes távolságból. Este érkezünk meg Dunedin-be, ahol a szállás elfoglalását követően este lehetőség van pihenni, vagy sétát tenni a helyi „Oktogon” környékén, azaz a belvárosban. A névből már lehet asszociálni Skóciára, hiszen a várost főképp skót telepesek népesítették be, melynek nyomait a mai napig őrzi a város. Szállás Dunedin-ben (1 éj).

12. nap: panorámavasút, Te Anau
Reggel transzfer Dunedin vasútállomásának impozáns épületéhez, ahol múltidéző gőzhajtású panorámavonatra szállunk, és százéves viaduktokon és alagutakon áthaladva csodáljuk meg a Taieri folyó kanyonját, sőt, a legjobb fotóhelyeken meg is áll a vonat és szippanthatunk is egyet a friss levegőből. A végállomás az aprócska Pukerangi, ahol ismét buszra szállva folytatjuk utunkat folyókon és termőföldeken át, majd a Takitimu Hegyek látképe után megérkezünk a Fiordland Nemzeti Park bejáratához, Te Anau-ba. Szállás Te Anau-ban (1 éj).

13. nap: Milford Sound
A mai napon kirándulást teszünk a Milford Soundhoz. A gleccser által kivájt fjord Új-Zéland egyik legismertebb látnivalója és egyben utunk számos csúcspontjának egyike. A hajókirándulás során megcsodálhatjuk a fölénk magasodó sziklafalakat és a vízeséseket, miközben megebédelünk a fedélzeten. Délután továbbutazunk és este érkezünk meg Queenstown-ba, ahol a szállásunk lesz (2 éj).

14. nap: Queenstown
A Déli Alpok ölelésében fekvő, a Wakatipu-tó partján elhelyezkedő Queenstown az aktív és extrém sportok kedvelőinek Mekkája. Az egész napos szabad program során lehetőség van különböző programokat kipróbálni, bungee jumping-olni, gőzhajózni vagy dzsip túrázni, a nyugodtabb programot keresők pedig egy rövid sétával elérhetik a kabinos felvonót, mely a Bobs Peak csúcsra biztosít kényelmes feljutást. Pazar kilátás nyílik innen a tóra és a hegyvonulatokra. Előre foglalható fakultatív programok (a helyszínen valószínűleg már nem lesz lehetőség csatlakozni): Fél napos dzsip szafari délelőtt vagy délután a Skippers Kanyonban: 41.900 Ft/fő, Skyline felvonó a Bobs Peak csúcsra ebéddel: 16.900 Ft/fő, őrült tempójú gyorshajózás kanyonok között: 31.900 Ft/fő.

15. nap: Karioitahi Beach
Kora reggel transzfer Queenstown repülőterére, elutazás Auckland-be. Az északi szigetre visszatérve a nyugati part felé vesszük az irányt, ahol utolsó éjszakáinkat töltjük. A Karioitahi Beach a helyiek körében is népszerű kirándulóhely, Auckland közelsége miatt. A sziklaszirtre épült szállodánkból csodálatos panoráma nyílik az óceánra és érdemes megnézni a naplementét is. Vacsora a szállodában. Szállás Karioitahi Beach-en (2 éj).

16. nap: Karioitahi Beach
Szabad program a szállodában. Tegyen egy kellemes sétát a parton mezítláb, vagy jó idő esetén akár be is lehet merészkedni a vízbe. Ingyenes transzferjárattal meglátható a szomszédos Waiuku is, ahol a kellemes pub mellett érdemes meglátogatni búcsúzóul az aprócska múzeumot is. Vacsora a szállodában.

17-18. nap: utazás Budapestre
Délelőtt kijelentkezés a szállodából, transzfer Auckland repülőterére, utazás dohai átszállással Budapestre, érkezés helyi idő szerint a másnap a kora reggeli órákban.

A programok sorrendje változhat!

Kapcsolódó cikkek

» Képek Új-Zélandról.... - Kovács Attila, 2019. szeptember. 05
» A hosszú felhő földje: Új Zéland - Kovács Attila, 2019. augusztus. 23
» Kajakozás Új- Zélandon - Kovács Attila, 2019. július. 12
» Új-Zéland déli szigetének legszebb tájain - Kovács Attila, 2019. július. 06
» Új-Zéland: a Déli sziget csodái - Kovács Attila, 2019. június. 25
» Öveket becsatolni: irány Középfölde! - Kovács Attila, 2019. május. 07
» Látványos kisfilm Új-Zéland legszebb tájairól - Kovács Attila, 2019. február. 05
» Új Zéland tájain - Kovács Attila, 2019. február. 04

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyek, szállás 14 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték kb. 220 000 Ft/fő, vízum (ETA és IVL): 15 000 Ft/fő, fakultatív programok, borravalók (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 23 óra

Étkezés: 
15 reggeli, 2 ebéd (ebből egy borkóstolóval), 3 vacsora
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!