Nagy török körutazás

10 napos körutazás Törökországban

Az ezeréves kultúrával rendelkező, mesés szépségű ország sok meglepetést tartogat az odalátogatóknak: letűnt kultúrák felfedezésre váró nyomai, a mesés szépségű tájak, a helyiek vendégszeretete, az ízletes ételek és nem utolsó sorban a 8000 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart várja a turistákat!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, Audio-guide-ot.

Hossz: 
10 nap

Szállás

Szófiában 3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!
Törökországban 
4*-os szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Budapest-Plovdiv
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a  plovdivi tranzit szállásunkig. Vacsora a szállodában. (*Késői érkezés esetén hideg vacsora.)

2. nap: Isztambul
Reggeli után megkezdjük utazásunkat Isztambul felé. A világ legdinamikusabban fejlődő városa, amely két földrészen terül el, és a történelem alakulására már a középkorban is befolyással bírt Európában csakúgy, mint Ázsiában. Bár területileg kisebb része van Európában, mégis európai városnak tartják. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása, vacsora, majd a környék felfedezésére indulunk.

3. nap: Isztambul
Reggeli után városnézés a két földrészen épült fővárosban. Konstantinápolyt a Bizánci Császárság, majd az Oszmán Birodalom fénykorában a világ köldökeként emlegették. A város híres történelmi negyede őrzi a szultánok emléke mellett az ókeresztény uralkodók emlékét is, amit városnézésünk során mi is meglátogatunk: Topkapi szerájt, a háremmel együtt, az Hagia Szófia templomot, amit a keresztények építettek, mecsetté vált, ma pedig múzeum. Itt Theodosius obeliszkje mellett elsétálva a Sultan Ahmet, azaz a Kék mecset belső világa hat ránk lenyűgözően. A keresztény időkben épült ciszterna, ma az egyik legkülönlegesebb látványosság. Délután szabad program, vagy fakultatív hajózás a Boszporuszon (Ár: 30 EUR/fő), fűszer bazár látogatással egybekötve. Szállásunkra az esti órákban érkezünk vissza.

4. nap: Ankara-Kappadókia
Korai reggeli, majd indulás Kappadókiába. Útközben megállunk Ankarában, a török fővárosban, ahol megtekintjük a Törökország alapítójának, Mustafa Kemal Atatürk-nek monumentális Mauzóleumát. Délután tovább utazás, az esti órákban érkezünk Kappadókiába. Vacsora és szállás Kappadókiában.

5. nap: Kappadókia
Mai napunkat egy csodálatos fakultatív programlehetőséggel kezdhetjük: hőlégballonozás a felkelő nap fényében fürdő Kappadókia lenyűgöző tája felett. (A program időjárás függő, a helyszínen fizetendő.) Reggeli, majd egésznapos kirándulás Kappadókia történelmi emlékei között, mely során meglátogatjuk a Göreme templomvölgyet a sziklába vájt kolostoraival. Uchisar erőd vár, Dervent völgy, ezt követően ellátogatunk egy ékszer, ónixműhelybe, ahol megismerkedhetünk az ónix megmunkálása, valamint egy szőnyegboltban lehetőségünk nyílik az itt készített remekműveket megcsodálni – esetleg megvásárolni. Visszautazás a szállodába a késő esti órákban. Vacsora és szállás Kappadókiában. Este a vacsora után fakultatív lehetőség: török est egy hangulatos barlangmulatóban. Gazdag folklór- és hastánc-bemutató, korlátlan italfogyasztás. (Ár: 45 EUR/fő)

6. nap: Konya-Pamukkale
Reggeli, majd utazás Pamukkaléba. Első megállónk egy Karavanszeraj, aminek nevezetessége a XIII. századból származó karavánszeráj, azaz erődített pihenőhely, amely fontos megállója volt az egykori selyemútnak. Innen Konyába utazunk, a kerengő dervisek városában megtekintjük a Mevlana Múzeumot. Konya különleges ékszere Törökországnak, külföldiek ritkábban fordulnak meg itt, csak azok zarándokolnak el, akiket a nevezetességeken kívül az ország vallása is érdekel, illetve akik kíváncsiak a proféta szakálldarabkájára, amit itt őriznek. A város építészeti és iparművészeti szempontból a szeldzsuk művészet kincsestára. Érkezés Pamukkaléba a délutáni órákban. Vacsora és szállás Pamukkaléban.

7. nap: Pamukkale
A pamukkalei tájat nevezik Törökország egyik legfantasztikusabb természeti csodájának. Az ókori gyógyfürdő ma modern gyógy-központ Pamukkaleban. Hihetetlen látvány a táj hófehér mészkő teraszaival, termálvízével természeti csoda, világszinten is ritkaság. Sétálunk a fehéren csillogó termálvizes mészkő teraszokon, melyek már messziről csodás látványt nyújtanak. Ezután ismerkedünk az ókori Hierapolis város romjaival, mely a közeli termálvíznek köszönhetően a Római Birodalom egyik híres fürdővárosa volt. Fakultatív fürdési lehetőség Cleopatra fürdőjében (a belépő a helyszínen fizetendő). Délután tovább utazunk az Égei-tenger partjára, Kusadasiba, érkezés a szállodába, vacsora.

8. nap: Ephesos
Reggeli után meglátogatjuk a világ hét csodájához tartozó Artemis-templom maradványait, majd Ephesosba antik romvárosába utazunk, mely az ókor egyik legjelentősebb városa volt. A romváros ma Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetessége, láthatjuk többek között Celsus híres könyvtárát (Alexandria után ez volt a második legnagyobb könyvtár a világon). Ephesos meglátogatása után lehetőség lesz jó minőségű bőráruk vásárlására is, majd vissza indulunk a szállásunkra vacsora a szállodában

9. nap: Trója
Reggeli után fürdési lehetőség az Égei-tengerben, majd utazás a legendás Trója városába, ahol a megelevenedő történelem középpontjában a híres faló másolata áll. Az 1870-es években a német amatőr régész, Heinrich Schliemann találta meg Homérosz Iliásza alapján a sokak szerint nem létező várost és kezdte feltárni a területet. Továbbindulás Canakkaléba, vacsora és szállás a környéken.

10. nap: Rodostó
Reggeli után tovább indulunk, az új tengeri hídon kelünk át a Dardanellákon, majd folytatjuk utunkat Rodostóba, a magyar történelem számára is oly fontos városba. Megtekintjük II. Rákóczi Ferenc házát, ahol élete utolsó másfél évtizedét élte. Városnézésünk után búcsúzunk Törökországtól és megkezdjük utunkat hazafelé. Esti érkezés a plovdivi szállásra.

11. nap: Plovdiv-Budapest
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, hazaindulunk. Folyamatosan utazunk, rövid pihenőkkel. Budapestre - a forgalomtól és a határokon való várakozástól függően - a késő esti órákban érkezünk meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Fakultatív programok

Török est Kappadókiában korlátlan italfogyasztással és műsorral: 40 €/fő
Hajókirándulás a Boszporuszon: 30 €/fő
Hőlégballonozás Kappadókiában: 150 €/fő 
 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Kötelezően fizetendő Audio-guide 6.050,- Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Belépők kb. 180 EUR
Borravaló 10 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő 06:30
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4. 07:30

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

A területről: 
Az a hely, ahol Ázsia megvetette a lábát Európában, különböző kultúrák olvasztótégelye, egyben híd a két kontinens között. Az ország gyors ütemben modernizálódik - olykor annyira gyorsan, hogy úgy érezzük, mintha a folyamat a szemünk láttára játszódna le. Világias, Nyugat-orientált, élénk szabadpiaci gazdasággal. Konyhaművészetéről csak legekben lehet beszélni, tengerpartjai álomszépek, városai közül sokat látványos, régi mecsetek és várak tarkítanak. Ráadásul Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének legolcsóbb úticélja.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!