Nagy-Rozsutec gyalogtúra.

1 napos túra a Kis-Fátra egyik legszebb csúcsára

Ha velünk tartasz, kellemes társaságban mászhatod meg a Kis-Fátra méltán legnépszerűbb csúcsát, a Nagy-Rozsutec mészkőpiramisát, melyre közepes magassága ellenére felső részén magashegyi jellegű út vezet. Egy létrákkal és láncokkal járhatóvá tett vadregényes szurdokvölgyön át jutunk el a csúcs lábához, ahonnan meredek emelkedő vezet a szép kilátásáról híres csúcsra.

Alapár tartalmazza

az utazást, a szervezést, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk. Fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség. Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg a magashegyi túrázás élményét, velünk most kipróbálhatod egy magashegyi csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintemelkedés miatt – csak kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk. 

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1 nap: Budapest – Stefánová. Felső-szakadék – Rozsutec-nyereg – Nagy-Rozsutec – Medziholie-nyereg – Stefánová. Stefánová – Budapest.

Hajnalban találkozunk (04.30-kor) Budapesten a Műcsarnok melletti parkolóban, indulás 04.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Kis-Fátrában található Stefanová üdülőfaluba (633 m). A kis településről lombhullató erődben haladva egy füves nyeregbe érkezünk, amelyről leereszkedünk az Alsó- és Felső-szakadék közötti útelágazáshoz. Innen a Felső-szakadék (Horné diery) létrákkal és láncokkal járhatóvá tett szurdokában jutunk egyre magasabbra, majd megérkezünk a Kis- és a Nagy-Rozsutec között található Rozsutec-nyeregig (1200 m). A széles, füves nyeregből aztán már kicsit meredekebben emelkedik a piros jelzésű turistaút, és a Nagy-Rozsutec alsó részén erdős, feljebb azonban sziklás északi gerincén jutunk fel a Kis-Fátra egyik legismertebb csúcsára (1610 m). A mészkőcsúcsra vezető út során szebbnél-szebb havasi virágokban, a csúcskereszt mellett pedig káprázatos panorámában gyönyörködhetünk. A csúcsról annak déli, szintén sziklás, láncokkal biztosított gerincén meredeken ereszkedünk le egy ugyancsak füves nyeregbe, melyből könnyű sétával jutunk vissza a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 12 km, szintkülönbség kb. 1030 méter fel és le, a menetidő 7-8 óra.

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szervezést, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a  napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!  Túrabot jó szolgálatot tehet.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz! Útközben vízvételi lehetőség nincs, minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal!
Csomagolás: 
Egy kisebb 20 - 25 literes hátizsákba csomagold a szükségesnapi élelmet, ruházatot, és az innivalót, váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd!
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz,- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!