Nagy körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen

15 napos körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen területén

Az igényes, tartalmas és gazdag programunk a legszebb tengerparti üdülőhelyen fejeződik be, egy kis pihenéssel Phuketen. Miért érdemes ezen a körutazáson részt venni? Mert ez Thaiföld Ázsia egyik legszebb országa és itt a legkedvesebbek a helyiek. Mert Thaiföld mindazt nyújtani tudja, amit az utazó elvárhat: gyönyörű természet, bámulatos műemlékek, világörökségek, mindig és mindenütt mosolygó helyiek, vendégszeretet.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

12 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást 9 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-10. napig)a megadott programokat a szükséges belépőkkel, a helyszíni transzfereket, a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

Nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékeket, útlemondási biztosítás, borravalók, baleset, betegség és poggyász biztosítás, fakultatív programok, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Szállás

Helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban.

Program: 

1-2. nap: Budapest – Chiang Mai
Elutazás Budapestről átszállással Chiang Maiba, Thaiföld második legnagyobb városába. Ebéd után bebarangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét.

Este szabadidő, hogy felfedezzük az éjszakai bazár kincseit. Szállás Chiang Maiban (2 éj).

Szállás: Amora Hotel Chiang Mai  

3. nap: Elefánt tábor - Chiang Mai – „Hosszú nyakúak” faluja
Reggel felkeressük a Mae Sa-ban lévő elefánt tábort, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk. Folytatva utunkat meglátogatjuk a „hosszú nyakúak” törzsi faluját, ebéd után pedig San Kam Phaeng-et, a kézműves központot, ahol megismerkedhetünk a híres thai papírernyők, selyem, ezüst tárgyak és tikfa faragások készítésével. 

4. nap: Thatorn – Chiang Rai
Látogatás a burmai határnál fekvő Thatorn városába. Tradicionális thai csónakba szállva elhajózunk a Kok folyó hangulatos falvaihoz. Baan Ruammitban fakultatív program keretében elefánt túrát tehetünk (jelentkezés a helyszínen). Látogatás a yao és akha törzseknél, majd pihenés a Huay Maekamin vízesésnél, mielőtt továbbutazunk Chiang Raiba. Vacsora és szállás Chiang Raiban (2 éj).

Szállás:  Teak Garden Resort in Chiang Rai 

5. nap: Aranyháromszög    
Elsőként Wat Rhong Khunt, a Fehér templomot keressük fel, majd a burmai határnál fekvő Mai Sai városkát. Ezután a helyi piacon vásárolhatunk. Ebéd után a híres Aranyháromszögbe, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékére utazunk. Látogatás az ópium múzeumban, majd hajókázás a Mekong-folyón.

6. nap: Lampang – Sukothai – Phitsanulok
Továbbutazás Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. Látogatás a Phra That Lampang Luang templomnál, majd a Sukothai Történelmi Parkban, mely az UNESCO Világörökség része. Ebéd után továbbutazás Phitsanulokba, ahol annak fő látványosságát, a 14. században épült Wat Phra Si Rattana Mahathat templomot keressük fel. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

Szállás: Topland Phitsanulok  

7. nap: Lopburi – Ayutthaya
Következő megállónk Lopburi, a majmok városa. Ebéd után ismét egy világörökségi helyszínre, Ayutthayába látogatunk. Csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai az ősi főváros fényes múltjáról mesélnek. Szállás Ayutthayában (1 éj).

Szállás:  Krungsri River Hotel 

8. nap: Ayutthaya - Bang Pa In – Bangkok
Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, melynek pavilonjai és palotái a Chao Praya folyó mellett épültek. Továbbutazás Bangkokba, ebéd. Délután szabadidő. Este fakultatív vacsora a Baiyoke Sky étteremben, ahol a kilátóból a város látványában gyönyörködhetünk. Szállás Bangkokban (2 éj).

Szállás: Aetas Lumpini Hotel

9. nap: Bangkok
Reggeli után Bangkok városnézés. Első megállónk Wat Traimit, az Aranybuddha temploma, majd Wat Pho, a fekvő Buddha temploma következik. Ezután a királyi palotával és a Smaragd Buddha templomával folytatjuk. Ebéd után „klong” túrára indulunk, csónakba szállunk és Thonburi csatornáin hajózunk. Utunk a khmer építészet egyik különleges remekénél, a Hajnal templománál végződik. Estére fakultatív programként egy vacsorás, műsoros sétahajózást ajánlunk a Chao Praya folyón.

10. nap: Bangkok - Damnoen Saduak úszópiac - Kwai-folyó - Kanchanaburi
Elsőként a Mae Klong vasúti piacot keressük fel, ahol az árusok portékái a síneken (is) hevernek. Megérkezünk Damnoen Saduak úszópiacra, ahol helyiek százai árulják portékájukat a csónakjaikról. Vásárlási lehetőség, majd utazás Kanchanaburiba. Látogatás a Kwai-folyó híres hídjánál és a múzeumában. Vacsora és szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj).

Szállás: River Kwai Jungle Rafts 

11. nap: Bangkok – Phuket
Transzfer vissza Bangkokba, majd délután Phuketre repülünk. Szállás Phuketen (3 éj).

Szállás:  Phuket Graceland Resort 

12-13. nap: Phuket
Mindkét nap szabad program, fakultatív programlehetőségekkel: szigettúra, hajós tengeri kirándulások, esti élményparki és show programok, kalandtúrák tengeri horgászattal vagy bemutató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

14-15. nap: Phuket - Budapest
Az egész napos szabadidőt követően késő délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre. Érkezés a 15. napon. 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Sukhothai történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések
Ayutthaya történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések   

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2020. november. 06
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2021. október. 22
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2021. október. 20
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2021. szeptember. 25
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2021. szeptember. 17
» Thaiföld álomszép vidékein - Kovács Attila, 2021. szeptember. 05
» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2021. augusztus. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Baiyoke Sky vacsora: 15 000 Ft

Hajókirándulás Chao Praya folyón vacsorával: 20 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

12 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást 9 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-10. napig)a megadott programokat a szükséges belépőkkel, a helyszíni transzfereket, a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékeket, útlemondási biztosítás, borravalók, baleset, betegség és poggyász biztosítás, fakultatív programok, egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 70 USD/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, átszállással.

Tervezett menetrend (változhat)
December 01. Budapest - Doha     08:05 - 15:20  QR202 / kb. 5 óra 20 perc
December 01. Doha - Chiang Mai   20:00 - 06:00(másnap)  QR822 / kb. 6 óra

December 14. Phuket - Doha         19:40 - 23:05  QR841 / kb. 7 óra 20 perc
December 15. Doha - Budapest      01:50 - 05:40  QR201 / kb. 6 óra 10 perc

 

Március 05. Budapest - Doha      08:05 - 15:25  QR202 / kb. 5 óra 20 perc
Március 05. Doha - Chiang Mai   20:00 - 06:00(másnap)  QR822 / kb. 6 óra

Március 18. Phuket - Doha         19:40 - 23:05  QR841 / kb. 7 óra 20 perc
Március 19. Doha - Budapest     01:50 - 05:40  QR201 / kb. 6 óra 10 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Étkezés: 
reggelis ellátás, 9 alkalommal ebéd vagy vacsora, italok nélkül.
A területről: 
Thaiföld független alkotmányos monarchia Délkelet-Ázsiában, Indokínában. Keletről Laosz és Kambodzsa, délről Malajzia és a Thai-öböl, nyugatról az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1939. június 24-ig az ország hivatalos neve Sziám volt. 1945-ben ugyan visszakapta eredeti nevét, de 1949. május 11-től újra Thaiföld a hivatalos elnevezése. Thaiföld ma a világ egyik első számú turisztikai célpontja, hírnevét elsősorban gazdag kultúrájának és a mai napig élő évezredes hagyományainak köszönheti.
Időjárás: 
Thaiföld: Thaiföldön 3 évszak váltja egymást: márciustól május végéig tart a nyár, júniustól szeptemberig az esős - bár rengeteg napsütést is adó- évszak, és októbertől február végéig a hűvösebb napok.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

KAMBODZSA

Időeltolódás: +6 óra

Pénznem: Riel. 1 KHR = 100 sen. Az USD-t szinte mindenütt elfogadják, váltani nem szükséges. Hitelkártyát nem fogadnak el. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele tilos.

Elektromosság: 220 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.
 

THAIFÖLD

Időeltolódás: + 6 óra

Pénznem: Baht. 1 THB = 100 satang. A nemzetközi hitelkártyákat a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. USD kivitele javasolt. Maximum 50 000 THB vihető ki az országból.

Kilépési illeték: 500 THB-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren.

Öltözködés: Könnyű, kényelmes pamut viselet a legajánlatosabb, a nylon ruhanemű kerülendő. A hűvösebb időszakban és a hegyekbe vagy távoli nemzeti parkokba való utazáshoz pulóver szükséges. Bizonyos éttermekben és éjszakai klubokban öltöny, nyakkendő viselete kötelező.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!