Nagy körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen

15 napos körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen területén

Thaiföld mindazt nyújtani tudja, amit egy utazó elvárhat: Ázsia egyik legszebb országa, gyönyörű természet, bámulatos műemlékek, világörökségek, mindig és mindenütt mosolygó helyiek és vendégszeretet.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

12 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást 9 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-10. napig)a megadott programokat a szükséges belépőkkel, a helyszíni transzfereket, a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

Nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékeket, útlemondási biztosítás, borravalók, baleset, betegség és poggyász biztosítás, fakultatív programok, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Szállás

Helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban.

Program: 

1-2. nap: Budapest – Chiang Mai
Elutazás Budapestről két átszállással Chiang Maiba, Thaiföld második legnagyobb városába. Érkezés után bebarangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét.
Este szabadidő, hogy felfedezzük az éjszakai bazár kincseit. Szállás Chiang Maiban (2 éj).
Szállás: Amora Hotel Chiang Mai  

3. nap: Elefánt tábor - Chiang Mai – „Hosszú nyakúak” faluja
Reggel felkeressük a Mae Sa-ban lévő elefánt tábort, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk. Folytatva utunkat meglátogatjuk a „hosszú nyakúak” törzsi faluját, ebéd után pedig San Kam Phaeng-et, a kézműves központot, ahol megismerkedhetünk a híres thai papírernyők, selyem, ezüst tárgyak és tikfa faragások készítésével. Fakultatív programként a híres Khantoke” esten, egy zenével és táncos bemutatóval egybekötött vacsorán vehetünk részt.

4. nap: Thatorn – Chiang Rai
Látogatás a burmai határnál fekvő Thatorn városába. Tradicionális thai csónakba szállva elhajózunk a Kok folyó hangulatos falvaihoz. Baan Ruammitban fakultatív program keretében elefánt túrát tehetünk (jelentkezés a helyszínen). Látogatás a yao és akha törzseknél, majd pihenés a Huay Mae Sai vízesésnél, mielőtt továbbutazunk Chiang Raiba. Vacsora és szállás Chiang Raiban (2 éj).
Szállás:  Teak Garden Resort in Chiang Rai 

5. nap: Aranyháromszög    
Elsőként Wat Rhong Khunt, a Fehér templomot keressük fel, majd a burmai határnál fekvő Mai Sai városkát. Ezután a helyi piacon vásárolhatunk. Ebéd után a híres Aranyháromszögbe, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékére utazunk. Látogatás az ópium múzeumban, majd hajókázás a Mekong-folyón.

6. nap: Lampang – Sukothai – Phitsanulok
Továbbutazás Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. Látogatás a Phra That Lampang Luang templomnál, majd a Sukothai Történelmi Parkban, mely az UNESCO Világörökség része. Ebéd után továbbutazás Phitsanulokba, ahol annak fő látványosságát, a 14. században épült Wat Phra Si Rattana Mahathat templomot keressük fel. Szállás Phitsanulokban (1 éj).
Szállás: Topland Phitsanulok  

7. nap: Lopburi – Ayutthaya
Következő megállónk Lopburi, a majmok városa. Ebéd után ismét egy világörökségi helyszínre, Ayutthayába látogatunk. Csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai az ősi főváros fényes múltjáról mesélnek. Szállás Ayutthayában (1 éj).
Szállás:  Krungsri River Hotel 

8. nap: Ayutthaya - Bang Pa In - Kwai-folyó - Kanchanaburi
Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, melynek pavilonjai és palotái a Chao Praya folyó mellett épültek. Ezután továbbutazás Kanchanaburiba. Látogatás a Kwaifolyó híres hídjánál. Vacsora és szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj).
Szállás: River Kwai Jungle Rafts   

9. nap: Kanchanaburi - Erawan Nemzeti Park - Bangkok
Reggeli után elsőként megnézzük az elefántfürdetést, majd egy közeli Mon faluba látogatunk. Ezután az Erawan Nemzeti Park felé vesszük az irányt, ahol fürdésre és pihenésre is lesz lehetőségünk a csodálatos vízesésnél. Ebéd után továbbutazás Bangkokba. Este fakultatív vacsora a Baiyoke Sky étteremben, ahol a kilátóból a város látványában gyönyörködhetünk. Szállás Bangkokban (2 éj).
Szállás: Aetas Lumpini Hotel

10. nap: Bangkok  
Reggeli után Bangkok városnézés. Első megállónk Wat Traimit, az Aranybuddha temploma, majd Wat Pho, a fekvő Buddha temploma következik. Ezután a királyi palotával és a Smaragd Buddha templomával folytatjuk. Ebéd után „klong” túrára indulunk, csónakba szállunk és Thonburi csatornáin hajózunk. Utunk a khmer építészet egyik különleges remekénél, a Hajnal templománál végződik. Estére fakultatív programként egy vacsorás, műsoros sétahajózást ajánlunk a Chao Praya folyón. 

11. nap: Bangkok – Phuket
Transzfer a repülőtérre, ahonnan délután Phuketre repülünk. Szállás Phuketen (3 éj).
Szállás:  Phuket Graceland Resort 

12-13. nap: Phuket
Mindkét nap szabad program, fakultatív programlehetőségekkel: szigettúra, hajós tengeri kirándulások, esti élményparki és show programok, kalandtúrák tengeri horgászattal vagy bemutató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

14-15. nap: Phuket - Budapest
Az egész napos szabadidőt követően késő délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre. Érkezés a 15. napon. 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Sukhothai történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések
Ayutthaya történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések   

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2020. november. 06
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2022. december. 03
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2022. november. 11
» Varázslatos utazás Thaiföldön - Kovács Attila, 2022. november. 03
» Thaiföldi utazás: szokatlan képsorokon megörökítve - Kovács Attila, 2022. október. 18
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2022. október. 13
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2022. szeptember. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Baiyoke Sky vacsora: 17 000 Ft
Hajókirándulás Chao Praya folyón vacsorával: 22 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

12 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást 9 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-10. napig)a megadott programokat a szükséges belépőkkel, a helyszíni transzfereket, a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékeket, útlemondási biztosítás, borravalók, baleset, betegség és poggyász biztosítás, fakultatív programok, egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 70 USD/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

repülővel, menetrend szerinti Emirates járattal, átszállással

Étkezés: 

reggelis ellátás, 9 alkalommal ebéd vagy vacsora, italok nélkül.

A területről: 
Thaiföld független alkotmányos monarchia Délkelet-Ázsiában, Indokínában. Keletről Laosz és Kambodzsa, délről Malajzia és a Thai-öböl, nyugatról az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1939. június 24-ig az ország hivatalos neve Sziám volt. 1945-ben ugyan visszakapta eredeti nevét, de 1949. május 11-től újra Thaiföld a hivatalos elnevezése. Thaiföld ma a világ egyik első számú turisztikai célpontja, hírnevét elsősorban gazdag kultúrájának és a mai napig élő évezredes hagyományainak köszönheti.
Időjárás: 
Thaiföld: Thaiföldön 3 évszak váltja egymást: márciustól május végéig tart a nyár, júniustól szeptemberig az esős - bár rengeteg napsütést is adó- évszak, és októbertől február végéig a hűvösebb napok.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

KAMBODZSA

Időeltolódás: +6 óra

Pénznem: Riel. 1 KHR = 100 sen. Az USD-t szinte mindenütt elfogadják, váltani nem szükséges. Hitelkártyát nem fogadnak el. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele tilos.

Elektromosság: 220 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.
 

THAIFÖLD

Időeltolódás: + 6 óra

Pénznem: Baht. 1 THB = 100 satang. A nemzetközi hitelkártyákat a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. USD kivitele javasolt. Maximum 50 000 THB vihető ki az országból.

Kilépési illeték: 500 THB-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren.

Öltözködés: Könnyű, kényelmes pamut viselet a legajánlatosabb, a nylon ruhanemű kerülendő. A hűvösebb időszakban és a hegyekbe vagy távoli nemzeti parkokba való utazáshoz pulóver szükséges. Bizonyos éttermekben és éjszakai klubokban öltöny, nyakkendő viselete kötelező.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!