Nagy körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen

15 napos körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen területén

Az igényes, tartalmas és gazdag programunk a legszebb tengerparti üdülőhelyen fejeződik be, egy kis pihenéssel Phuketen. Miért érdemes ezen a körutazáson részt venni? Mert ez Thaiföld Ázsia egyik legszebb országa és itt a legkedvesebbek a helyiek. Mert Thaiföld mindazt nyújtani tudja, amit az utazó elvárhat: gyönyörű természet, bámulatos műemlékek, világörökségek, mindig és mindenütt mosolygó helyiek, vendégszeretet.

Alapár tartalmazza

12 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást, 9 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-10. napig), a megadott programokat, a helyszíni transzfereket, a belépőjegyeket a programban szereplő látnivalókhoz, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékek, nútlemondási biztosítás, BBP biztosítás, egyágyas felár, fakultatív programok.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Szállás

12 éjszakai szállás, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban.

Program: 

1-2. nap: Budapest – Chiang Mai
Elutazás Budapestről átszállással Chiang Maiba, Thaiföld második legnagyobb városába. Ebéd után bebarangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét.

Este szabadidő, hogy felfedezzük az éjszakai bazár kincseit. Szállás Chiang Maiban (2 éj).

3. nap: Elefánt tábor - Chiang Mai – „Hosszú nyakúak” faluja
Reggel felkeressük a Mae Sa-ban lévő elefánt tábort, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk. Folytatva utunkat meglátogatjuk a „hosszú nyakúak” törzsi faluját, ebéd után pedig San Kam Phaeng-et, a kézműves központot, ahol megismerkedhetünk a híres thai papírernyők, selyem, ezüst tárgyak és tikfa faragások készítésével. Fakultatív programként a híres Khantoke” esten, egy zenével és táncos bemutatóval egybekötött vacsorán vehetünk részt.

4. nap: Thatorn – Chiang Rai
Látogatás a burmai határnál fekvő Thatorn városába. Tradicionális thai csónakba szállva elhajózunk a Kok folyó hangulatos falvaihoz. Baan Ruammitban fakultatív program keretében elefánt túrát tehetünk (jelentkezés a helyszínen). Látogatás a yao és akha törzseknél, majd pihenés a Huay Maekamin vízesésnél, mielőtt továbbutazunk Chiang Raiba. Vacsora és szállás Chiang Raiban (2 éj).

5. nap: Aranyháromszög    
Elsőként Wat Rhong Khunt, a Fehér templomot keressük fel, majd a burmai határnál fekvő Mai Sai városkát. Ezután a helyi piacon vásárolhatunk. Ebéd után a híres Aranyháromszögbe, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékére utazunk. Látogatás az ópium múzeumban, majd hajókázás a Mekong-folyón.

6. nap: Lampang – Sukothai – Phitsanulok
Továbbutazás Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. Látogatás a Phra That Lampang Luang templomnál, majd a Sukothai Történelmi Parkban, mely az UNESCO Világörökség része. Ebéd után továbbutazás Phitsanulokba, ahol annak fő látványosságát, a 14. században épült Wat Phra Si Rattana Mahathat templomot keressük fel. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

7. nap: Lopburi – Ayutthaya
Következő megállónk Lopburi, a majmok városa. Ebéd után ismét egy világörökségi helyszínre, Ayutthayába látogatunk. Csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai az ősi főváros fényes múltjáról mesélnek. Szállás Ayutthayában (1 éj).

8. nap: Ayutthaya - Bang Pa In – Kwai-folyó - Kanchanaburi
Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, melynek pavilonjai és palotái a Chao Praya folyó mellett épültek. Ezután továbbutazás Kanchanaburiba. Látogatás a Kwai-folyó híres hídjánál és a múzeumában. Vacsora és szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj). 

9. nap: Kanchanaburi - Bangkok
Reggeli után elsőként Damnoen Saduak úszópiacra látogatunk, ahol helyiek százai árulják portékájukat a csónakjaikról. 

Ezután a Mae Klong vasúti piacot keressük fel, ahol az árusok portékái a síneken (is) hevernek. Továbbutazás Bangkokba, ebéd útközben. Délután szabadidő. Este fakultatív vacsora a Baiyoke Sky étteremben, ahol a kilátóból a város látványában gyönyörködhetünk. Szállás Bangkokban (2 éj).

10. nap: Bangkok
Reggeli után Bangkok városnézés. Első megállónk Wat Traimit, az Aranybuddha temploma, majd Wat Pho, a fekvő Buddha temploma következik. Ezután a királyi palotával és a Smaragd Buddha templomával folytatjuk. Ebéd után „klong” túrára indulunk, csónakba szállunk és Thonburi csatornáin hajózunk. Utunk a khmer építészet egyik különleges remekénél, a Hajnal templománál végződik. Estére fakultatív programként egy vacsorás, műsoros sétahajózást ajánlunk a Chao Praya folyón.

11. nap: Bangkok – Phuket
Transzfer vissza Bangkokba, majd délután Phuketre repülünk. Szállás Phuketen (3 éj).

12-13. nap: Phuket
Mindkét nap szabad program, fakultatív programlehetőségekkel: szigettúra, hajós tengeri kirándulások, esti élményparki és show programok, kalandtúrák tengeri horgászattal vagy bemutató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

14-15. nap: Phuket - Budapest
Az egész napos szabadidőt követően késő délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre. Érkezés a 15. napon. 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Sukhothai történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések
Ayutthaya történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések   

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2019. október. 12
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2019. október. 08
» Thaiföld - Kovács Attila, 2019. október. 07
» Thaiföld képekben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 30
» Három hét nyaralás Thaiföldön - Kovács Attila, 2019. szeptember. 22
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2019. szeptember. 13
» Képeslap Thaiföldről... - Kovács Attila, 2019. szeptember. 08
» Thaiföldi emlékek - Kovács Attila, 2019. szeptember. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív programok

Baiyoke Sky vacsora: 14 000 Ft

Hajókirándulás Chao Praya folyón vacsorával: 20 000 Ft

Khantoke vacsora: 10 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

12 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást, 9 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-10. napig), a megadott programokat, a helyszíni transzfereket, a belépőjegyeket a programban szereplő látnivalókhoz, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékek, nútlemondási biztosítás, BBP biztosítás, egyágyas felár, fakultatív programok.

Kötelező költségek: 

nemzetközi és a belföldi repülőjegyek és illetékek kb. 265 000 Ft, borravalók kb. 70 USD/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

borravalók, további étkezések, személyes kiadások, kilépési illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat)

December 3. Budapest - Doha      08:05 - 15:25  QR202 / kb.5óra 20perc

December 3. Doha - Chiang Mai   20:10 - 06:00(másnap)  QR822 / kb.5óra 50perc

December 16. Phuket - Doha         19:40 - 23:00  QR841 / kb.7óra 20perc

December 17. Doha - Budapest     01:35 - 05:40  QR201 / kb.6óra 5perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

12 éjszakai szállás, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban.

Étkezés: 
reggelis ellátás, 9 alkalommal ebéd vagy vacsora, italok nélkül.
A területről: 
Thaiföld független alkotmányos monarchia Délkelet-Ázsiában, Indokínában. Keletről Laosz és Kambodzsa, délről Malajzia és a Thai-öböl, nyugatról az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1939. június 24-ig az ország hivatalos neve Sziám volt. 1945-ben ugyan visszakapta eredeti nevét, de 1949. május 11-től újra Thaiföld a hivatalos elnevezése. Thaiföld ma a világ egyik első számú turisztikai célpontja, hírnevét elsősorban gazdag kultúrájának és a mai napig élő évezredes hagyományainak köszönheti.
Időjárás: 
Thaiföld: Thaiföldön 3 évszak váltja egymást: márciustól május végéig tart a nyár, júniustól szeptemberig az esős - bár rengeteg napsütést is adó- évszak, és októbertől február végéig a hűvösebb napok.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése az utazás feltétele. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Thaiföld: Nincs kötelező védőoltás. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott! Csak palackozott vizet fogyasszanak!

KAMBODZSA

Időeltolódás: +6 óra

Pénznem: Riel. 1 KHR = 100 sen. Az USD-t szinte mindenütt elfogadják, váltani nem szükséges. Hitelkártyát nem fogadnak el. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele tilos.

Elektromosság: 220 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.
 

THAIFÖLD

Időeltolódás: + 6 óra

Pénznem: Baht. 1 THB = 100 satang. A nemzetközi hitelkártyákat a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. USD kivitele javasolt. Maximum 50 000 THB vihető ki az országból.

Kilépési illeték: 500 THB-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren.

Öltözködés: Könnyű, kényelmes pamut viselet a legajánlatosabb, a nylon ruhanemű kerülendő. A hűvösebb időszakban és a hegyekbe vagy távoli nemzeti parkokba való utazáshoz pulóver szükséges. Bizonyos éttermekben és éjszakai klubokban öltöny, nyakkendő viselete kötelező.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!