Nagy Burma körutazás tengerparti pihenéssel

15 napos csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Lenyűgöző látnivalók, barátságos helyiek, szépséges tájak varázsolják majd el körutazásunk során, amit néhány nap teljes kikapcsolódás követ Burma egyik csodás tengerpartján.

Alapár tartalmazza

repülőjegyek, szállás 12 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

 repülőtéri illeték, vízum, borravalók (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

3 és 4-csillagos szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1 – 2. nap: Yangon
Elutazás Budapestről kora délután dubaji átszállással Yangonba. Érkezés éjjel Dubajba, transzfer a szállodába. Pár órás pihenést követően kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás Yangonba. Érkezés helyi idő szerint másnap délután Yangonba, a régi burmai fővárosba. Transzfer a szállodába, szállás Yangonban. (2 éj)

3. nap: Yangon
Az egykori Rangoon lenyűgöző gyarmati és spirituális öröksége révén Délkelet-Ázsia egyik legizgalmasabb városa. Séta a nyüzsgő belvárosban, látogatás a város központjában álló Sule pagodában, a Scott Market piacon, ahol kedvünkre vásárolhatunk. Délután megcsodáljuk Burma legszentebb buddhista pagodáját, a Shwedagon pagodát, melyet 40 tonna tiszta arany és számtalan drágakő borít, a csúcsára pedig egy 76 karátos gyémántot helyeztek.

4. nap: Mandalay
Reggel elutazás repülővel Mandalay-be, Burma egykori királyi fővárosába. A város látnivalóival ismerkedünk: megtekintjük a Mahamuni pagodát, mely a legszentebb Buddha örzője. A hagyomány szerint Buddha életében öt képmása készült, melyek közül az egyiket itt láthatjuk. Ezután a  Kuthodaw pagodába látogatunk, ahol az udvarban 729 márványtáblára vésve látható a buddhisták szent könyve, a Tripitaka, melyet a világ legnagyobb könyvének tartanak. Shwenandaw arany kolostora megtekintése után megmásszuk a 240 m magas Mandalay dombot, ahonnan csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk. Szállás Mandalayben. (2 éj)

5. nap: Amarapura, Ava, Sagaing
Reggel útnak indulunk, a környéken fekvő egykori fővárosokkal ismerkedünk. Hatszáz fehérre festett pagodájával a Sagaing dombot Mianmar vallási központjának tekintik, 3000 szerzetes és 100 meditációs központ otthona. Útközben gyönyörű pagodákat láthatunk, látogatást teszünk egy helyi piacon. Egy kis folyón átkelve érjük el az egykori Inn-Wat, majd lovaskocsikkal utazunk tovább megtekinteni az ősi palota maradványait. Ezt követően az egykori fővárosba, Amarapura-ba látogatunk, megállunk egy selyemszövő műhelyben, majd a Mahagandayon kolostornál, mely több mint ezer fiatal szerzetes otthona. Naplementekor a híres U Bein hídhoz is ellátogatunk, a tíkfa híd több mint 1 kilométeres hosszúságban nyúlik át a Taungthaman-tavon.

6. nap: Mingun
Reggeli után helyi hajóra szállunk, utazás Mingunba. Az egy órás hajózás alatt megfigyelhetjük a folyóparti halászfalvak mindennapjait, a vízben játszó gyerekeket és a vízben mosó asszonyokat. Mingunban felfedezzük a be nem fejezett, monumentális Mingun pagoda romjait, a 19. századi Hsinbyume pagodát és a 90 tonnás Mingun harangot, amit a világ legnagyobb harangjának tartanak. Visszautazás hajóval Mandalaybe, majd délután utazás busszal Baganba. Szállás Baganban (3 éj).

7. nap: Bagan
A 11. és 13. század között, amikor Bagan volt Burma fővárosa az uralkodók hatalmas sztúpák és templomok ezreit építették, melyek nagy része még ma is áll az Irrawaddy-folyó partjain. Az egész napos kirándulás során megtekintjük a híres Shwezigon pagodát, majd a helyi kultúrával ismerkedünk: egy lakk- és fafaragó műhelyben megcsodálhatjuk, ahogy a generációk óta tanult technikákkal állítják elő a gyönyörű mesterműveket. Ezután az Ananda templomhoz látogatunk, mely Bagan egyik legszebb temploma, majd láthatjuk Bagan legmagasabb templomát illetve a gigantikus Dhammayangyi templomot is.

8. nap: Mount Popa
A mai napon elhagyjuk Bagan nyüzsgő városát, látogatás a Popa hegyhez. Az 1500 méter magas kialudt vulkán az egyik legnépszerűbb zarándokhelyszín az országban, emellett csodálatos kilátást élvezhetünk innen a 777 lépcső megmászása után, mely a tetejére épült buddhista kolostorhoz vezet fel. Baganba való visszautazásunk közben megállunk egy helyi faluban, megismerkedünk a pálma gyümölcséből nyert melasz készítésével.

9. nap: Inle-tó
Kora reggeli transzfer a repülőtérre, utazás Heho-ba, Shan állam szívébe. Innen egyórás, festői út vezet az Inle-tóhoz. Hajókirándulásra indulunk a lenyűgöző környezetben fekvő tavon. A tó partján cölöpökre épült falvakat láthatunk, amiket a helyi Intha törzs tagjai laknak, akik különleges módon, a lábukkal eveznek és a tavon úszó kerteket hoznak létre, ezeken termelik a zöldségeket. Délután a Nga Hpe Chaung kolostorba látogatunk, ami egyaránt híres a Shan Buddha képeiről és macskáiról. A Phaung Daw Oo pagoda a tó legszentebb helye, öt aranylemezekkel borított Buddha kép található itt. Szállás a tónál (2 éj).

10. nap: Inle-tó
Reggel hajóra szállunk, meglátogatjuk a helyi piacot, ahol a környező falvakból érkező lakosok árulják portékáikat. Ezután hajón továbbutazunk Pa-Oh faluba utazunk, a tó nyugati partjára. Gyalogosan fedezzük fel a festői Indein templomkomplexumot, mely több száz mohával benőtt, kisebb sztupából áll.

11. nap: Ngapali
Reggel transzfer Heho repülőterére, elutazás Thandwe városába, majd transzfer Ngapali mesés tengerpartjára. Szállás tengerparti szállodában (3 éj).

12-13: Ngapali
Kikapcsolódás a tengerparton.

14-15. nap: visszautazás Yangonba
Délelőtt visszautazás repülővel Yangonba, felkeressük a 72 méter hosszú fekvő Buddhának otthont adó Kyauk Htet Gyi pagodát, majd beszerezhetjük az utolsó ajándéktárgyakat. Késő este transzfer a repülőtérre, elutazás dubaji átszállással. Érkezés Budapestre a másnap déli órákban.

A programok sorrendje változhat.

 

x

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyek, szállás 12 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

 repülőtéri illeték, vízum, borravalók (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, vízum és vízumügyintézés díj, borravalók.

Helyszíni költségek leírása: 

borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 70 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal.

Szállás: 

3 és 4-csillagos szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.

Egészségügyi tudnivalók: 
Egyéb trópusi betegségek előfordulhatnak Mianmarban. A csapvíz nem iható. A fővárosban és nagyobb városokban a palackozott víz és üdítőital-ellátás jól megoldott, vagy fogyasszunk forralt vizet. A palackok zárókupakjának eredetiségét érdemes ellenőrizni, italunkba ne kérjünk jeget és még a fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni. Ajánlott a szúnyogriasztók használata és az általános higiéniai szabályok fokozott betartása. Utazás előtt javasoljuk, hogy konzultáljanak háziorvosukkal, védőoltások ügyében pedig vegyék fel a kapcsolatot az Országos Epidemiológiai Központtal

Pénznem: Mianmari kjap (MMK)

Egyéb  hasznos információk:
A hitelkártyákat és utazási csekkeket kevés helyen fogadják el. A bankautomaták száma ugyan folyamatosan nő az országban, a lefedettség azonban még korántsem nevezhető elfogadhatónak, ezért javasoljuk, hogy az utazó hozzon magával megfelelő mennyiségű USD készpénzt a tartózkodás költségeinek fedezésére.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!