Myanmar (Burma) körutazás - Az arany templomok hazája

12 napos körutazás Thaiföldön

Thaiföld sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. Barangolja be velünk Thaiföld meseszép tájait.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, 4 belső repülőjárattal és légkondicionált autóbusszal Burmán belül, 9 éjszaka szállást reggelivel, a megadott ebédeket helyi éttermekben (ital nélkül), a leírt programokat a szükséges belépőkkel (kivéve múzeum) helyi idegenvezetővel, közlekedéssel, magyar nyelvű idegenvezetőt Budapestről, kilépési illeték Yangonban, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és díjak, helyi borravalók (javasolt összege 3 USD/nap), vízumdíj és felárak.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. NAP
Elutazás Myanmar fővárosába, Yangonba átszállással.

2. NAP
Megérkezés Yangonba a reggeli órákban. A szállodai szobák elfoglalása (vagy csomagszoba), majd városnézés: Sule Pagoda, Városháza, Mahabandoola Park, Bogyoke Aung San Múzeum – Aung San generális háza, akinek lánya Nobel-díjat kapott a demokráciáért vívott erőszakmentes küzdelméért 1991-ben. Továbbutazás és a Chaukhtutgyi Palota megtekintése. Megállás egy közeli kolostornál, ahol betekintés a buddhista szerzetesek életébe. Délután a legszebb és legnagyobb buddhista szentély, a Swedagon Pagoda meglátogatása a naplemente előtt. A palota 20 912 darab színarany téglából épült, több mint 10 000 gyémántot, drágakövet, zafírt, rubint tartalmaz. Szállás Yangonban.

3. NAP
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Baganba.Megérkezés után városnézés és kirándulás a város környékén: Bagan régészeti terület, mely UNESCO Világörökség része. A feltárt területek megtekintése: NyaungO piac, Shwezigon Pagoda, KyansitthaUmin, Wet-kyi-inn Gubyaukgyi templom a 13. századi festményekkel és a Htilominlo templom. Délután elutazás a Manuha templomhoz, majd az Ananda templom – mely építészeti remekmű –, és az Oak-Kyaung kolostor meglátogatása. Este a csodás naplemente látványában gyönyörködhet Bagan egyik templomáról. Szállás Baganban.

4. NAP
A napfelkelte megtekintése Baganban, majd reggeli a szállodában.Elutazás a Popa hegyre,mely a várostól kb. 50 km-re található, melyet a helyiek a szellemek lakóhelyeként tisztelnek és 37 szellemszobrot állítottak fel a szellem múzeumban. A program sok lépcsőzéssel jár. Ebéd, majd visszautazás Baganba, útközben a környező falvak megismerése. Megérkezés Baganba, a Dhama Yar Ka Zedi és a Law Ka Nanda pagodák meglátogatása, a program végén a csodás naplemente az óváros felett. Szállás Baganban.

5. NAP
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutaztás Mandalayba. Megérkezés után utazás az Amarapurára, az U Bein-híd megtekintése. A híd egy palota része volt, melyet csak teakfából építettek. Továbbutazás a Mahagandayone kolostorhoz, ahol megtekinthető több mint ezer szerzetes, ahogy a nap első étkezését elfogyasztják. Ezt követi a Mahamuni Pagoda csodás Buddha szobrával, a Mandalay domb, ahonnan szép panoráma tárul elénk. Szállás Mandalayban.

6. NAP
Reggeli, majd hajókázás Mingunba (másfél óra) az Ayeyarwaddy folyón. Útközben a csodás tájba és a folyóparton élők életébe nyerünk betekintést. Megérkezés a Saging-dombra, ahol több, mint 700 kolostor található, valamint ezüstműhelyek.Továbbutazás Avába, ahonnan utazás lovaskocsival a MaenuOkkyaung kolostorhoz és a Bargayar kolostor meglátogatása. Szállás Mandalayban.

7. NAP
Reggeli, transzfer a repülőtérre, elutazás Hehoba. Megérkezés után transzfer a Pindaya barlangokhoz, ahol 8000 márványból, teakfából és egyéb anyagból készített Buddha szobor áll egy labirintus szerű barlangban. Továbbutazás Shwe U Min Paya-ba, ahol alacsony építésű sztupák láthatóak. Szállás Pindayában.

8. NAP
Reggeli után elutazásNyaung Shwe kikötőhöz, majd az Inle-tó felfedezése hajóval: Phaungdaw pagoda, Paw Khon falu (selyemüzem, egyéb kézműves termékek) az Ugró Macska Kolostora. Szállás az Inle-tónál.

9. NAP
Reggeli után utazás a helyi falvakba: Indein, Htanpai falu ( Pao emberek) Bamboo falu 1050 pagodával a 17. századból, Ywamagyio kolstor, Kyaesarkone halászfalu és a természetes úszókert. Délután transzfer a repülőtérre, visszautazás Yangonba, szállás.

10. NAP
Korai reggeli után elutazás Kyaikhtiyóba, ahol a világraszóló látványosság, az Arany Szikla áll. Maga a pagoda a szikla tetején található. A sziklára felutazás nyitott dzsippekkel, ebéd a program közben. Szállás Kyaikhtiyóban.

11. NAP
Reggeli, majd elutazás Bago-Yangon útvonalon. Útközben kirándulás a Mon Királyság egykori székhelyére, Bagoba. A városnézés magában foglalja a Shwethalyaung kolostort, a Shwe-Maw-Daw és Kyaik-Pun Buddha szobrok megtekintését. Ebéd, majd Bago további látványosságainak megtekintése.Transzfer a repülőtérre, visszautazás átszállással Budapestre dohai átszállással, tranzitszállás Dohában.

12. NAP
Megérkezés a menetrend szerint Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2018. május. 20
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2018. május. 11
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2018. április. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel, 4 belső repülőjárattal és légkondicionált autóbusszal Burmán belül, 9 éjszaka szállást reggelivel, a megadott ebédeket helyi éttermekben (ital nélkül), a leírt programokat a szükséges belépőkkel (kivéve múzeum) helyi idegenvezetővel, közlekedéssel, magyar nyelvű idegenvezetőt Budapestről, kilépési illeték Yangonban, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek és díjak, helyi borravalók (javasolt összege 3 USD/nap), vízumdíj és felárak.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Programban nem szereplő belépők, borravalók, leírásban nem szereplő étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulás előtt 30 napon belül történő befizetés esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest–Yangon–Budapest útvonalon kétszeri átszállással menetrendszerinti repülőjárattal, valamint belső repülőjárattal Yangon–Bagan–Mandalay–Heho–Yangon útvonalon.

Szállás: 

Középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában (2 éjszaka Yangon, 2 éjszaka Bagan, 2 éjszaka Mandalay, 1 éjszaka Pindaya, 1 éjszaka Inle-tó, 1 éjszaka Kyaikhtiyo). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi reggeli ellátást és a leírásban megadott ebédeket tartalmazza.
A területről: 
Thaiföld Délkelet-Ázsia gyöngyszeme, a köztudatban a "mosolyok országa" néven is ismert. Az egykor Sziámnak nevezett királyság jelenleg a Távol-Kelet harmadik legnagyobb országa, gazdag kultúrája és az ott élők kedvessége elbűvöli az idelátogatókat.
Időjárás: 
A száraz évszak novembertől március elejéig tart. Ritka az eső, a hőmérséklet kellemes, 25-30 °C körüli. A tenger vize strandolásra alkalmas (26-28°C). Észak-Thaiföldön (14 napos program) kissé hűvösebb időre kell számítani, az éjszakai hőmérséklet akár 10°C alá is csökkenhet, egy vastagabb pulóverre szükség lehet.
Vízum: 
Magyar állampolgárok esetében az út­le­vélnek még legalább a Thaiföldre érkezés nap­ját követő 7 hónapig érvényesnek kell len­nie. Burmában 45,- USD vízum díj fizetendő!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A Kwai folyónál és Észak-Thaiföldön a dzsungelben előfordultak régebben maláriás megbetegedések. Bár a helyi partneriroda szerint ma már nincs ilyen veszély, azért az ide utazók konzultáljanak orvosukkal a malária elleni tabletta szükségességéről. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!