Mura menti kerékpártúra

4 napos kerékpártúra

Bringatúrára indulunk közép Ausztriában a Mura-folyó mellett kígyózó kerékpárúton. A közel 250 kilométeren, csodaszép alpesi táj, vadvirágos rétek, és hangulatos kisvárosok kísérik utunk.

-14%

kedvezmény egyes
időpontokban!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

14 % kedvezmény az első 8 fő részére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, a teljes körű asszisztenciát, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a szállásokat választásod szerint, az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
12 - 18 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, de a sorozatterhelés nehezítheti a körülményeket. Hosszú, meredek emelkedőkre nem kell számítani a bringázások során, ám egy-két rövidebb emelkedőre igen . A nyílt szakaszokon előfordulhat erős szél.

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Tamsweg, Murau
2. nap: Murau, Judenburg
3. nap: Judenburg, Leoben, Bruck an der Mur
4. nap: Bruck an der Mur, Graz

 

További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. április. 17
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. április. 07
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. március. 02
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
» Duna menti biciklitúra (Passau-Bécs) - 5 nap
» Alpok-Adria kerékpártúra - 8 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Tamsweg, Murau

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. A déli órákban érkezünk meg az ausztriai Salzburg tartományában fekvő, Tamsweg településre. A közelben található a Mura forrása. A folyó 454 kilométer utat tesz meg, amíg eléri a Dráva-folyó torkolatát.  A Mura partján fekvő kisvárosból indul kerékpártúránk. Alpesi legelők, mesebeli fenyves erdők kísérik utunk, miközben körülöttünk fantasztikus hegyvonulatok pompáznak. Útközben megmászunk egy-két emelkedőt, apró falvakon haladunk keresztül, majd a késő délutáni órákban érkezünk meg első szállásunkra, Murauba. Szállásunk egy belváros közeli panzióban lesz. Táv kerékpárral: 38 km

2. nap: Murau, Judenburg

A reggelit követően felkeressük a kedvelt alpesi kisváros, Murau nevezetességeit. A délelőtti napsütés már a bringáink nyergében talál minket. Elvarázsolt vidéken tekerünk a szűk folyóvölgyben, alpesi csúcsok, vadvirágos mezők kísérik utunk. Jól megérdemelt ebédünket egy út menti vendéglőben fogyaszthatjuk el. A délután folyamán érjük el mai szállásunkat, Judenburg kisvárosban. Szállásunk egy belváros közeli vendégházban lesz.
Táv kerékpárral: 50 km, Szállás: panzió

3. nap: Judenburg, Zeltweg, Leoben, Bruck an der Mur

Reggel felkereshetjük a kisváros látnivalóit, majd folytatjuk utunkat.  Zeltweg településen megpihenünk, majd a Mura kanyarulatában fekvő Leoben településig bringázunk káprázatos alpesi tájon. Itt megebédelünk, és bejárjuk a városka hangulatos belvárosát. Délután még egy rövidebb 16 kilométeres szakasz vár ránk Bruck an der Mur kisvárosig. Szállásunk a városka egyik panziójában lesz.
Táv kerékpárral: 72 km, Szállás: panzió

4. nap: Bruck an der Mur, Frohnleiten, Peggau, Graz

Elérkezett kerékpáros kalandunk utolsó napja. Felnyergeljük kerékpárjainkat és elindulunk  Graz irányába. Útközben megállunk egy rövid pihenőre Frohnleiten kisvárosban, majd a folyó vonalát követve a déli órákban gurulunk be Grazba. Amíg túravezetőink felpakolják kerékpárjainkat felkeressük a város látnivalóit. Ebéd után indulunk Magyarországra. Érkezés az esti órákban Budapestre. Táv kerékpárral: 58 km

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, a teljes körű asszisztenciát, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a szállásokat választásod szerint, az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
150 - 250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike, Trekking, de országúti típusú kerékpárra is részt vehetsz a túrán, mert túránk aszfaltozott kerékpáruton vezet. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk a túra kiindulópontjára, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Irodánk kisbuszával utazunk a túra kiindulópontjára. A kisbusz a kerékpározások során is a közelünkben lesz, szállítja a csapat felszerelését, biztonságos háttérként szolgál. A túra végen, kisbusszal utazunk Budapestre.

 

Szállás: 

Panziók, vendégházak 2-5 fős szobáiban töltjük az éjszakákat előzetes választásod szerint:

Panzió/vendégház kétágyas elhelyezés: 43.900 Ft/fő/3 éj

Panzió/vendégház/hosztel 3-4-5 ágyas szobákban: 32.900 Ft/fő/3 éj

 Mivel főszezonban szervezzük kerékpáros túránkat előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára! Előfordulhat, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia.

Étkezés: 
Önellátó, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron a kerékpározások alatt is mindennap lesz lehetőség vásárlásra.
Időjárás: 
Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. Napközben 25-30 C fokra kell számítani, estefelé 15 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 20 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XV. kerület
5.0
Szuper volt, mint mindig. Köszönjük.
Gyál
5.0
Kiváló szervezés, gyönyörű tájak és városok, a túravezetők hozták a tőlük megszokott figyelmességet, maximális segítőkészséget. Az időjárással is szerencsénk volt, jó hogy vittünk naptejet! A társaság pedig a mi túránkon volt a legjobb!!!
Budapest, XXIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
gyor
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!