Montenegro - Horvátország - Vajdaság - Dinári hegységtől az Adriáig (Újvidék, Dubrovnik, Kotor, Belgrád)

Montenegro - Horvátország - Szerbia - Albánia

7 napos körutazás a Dinári hegységtől az Adriáig

Horvátország rendkívül gazdag történelmi emlékekben, elég csak a világörökség részét képezõ dubrovniki Óvárosra vagy Rovinj épületeire gondolnunk.Montenegróban ebben a pici országban olyan természeti kincsek vannak, melyeket sehol nem találhatunk meg Európában de egyedül állóak a világon is.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 5 éj szállást, reggelis ellátást valamint az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket. Belépőket: kb.55 EUR/fő, valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
panzió

Szállás

Egy éjszaka az autóbuszon. Sutomoréban középkategóriájú panzióban, apartmanokban, illetve Székelykevén a faluturizmus keretein belül magánházaknál. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest – M5 – Szeged – Röszke (határállomás)  –  Szabadka  – Újvidék  – Pétervárad  –  Belgrád (városnézés, a nándorfehérvári várban a Száva-torkolatnál, Kalemegdán-park, belváros, sétálóutca, stb.) – Pancsova – folyamatos utazás a buszon Montenegróba.

2. nap: Reggel érkezés Sutomoréba, a tengerpartra, szállás elfoglalása, szabadidő (pihenés, strandolás, stb).  Szállás Sutomoréban középkategóriájú panzióban.

3. nap: Sutomore – Kotor – Cetinje – Lovcen. Reggeli után Kotor városának és a fantasztikus Kotori-öbölnek megtekintése (a Világörökség része), pihenés, fürdőzés, napozás a tengerparton vagy fakultatív hajókázás a Kék barlanghoz (kb. 15-20 EUR/fő) – szállás Sutomoréban.

4. nap: Sutomore – Albánia. Reggeli után indulás – Shkoder – Tirana –  Berat (Ezer ablak városa: UNESCO világörökségének része) – Elbasan (óváros, királymecset, Szűz Mária templom, török fürdő, stb.) – Tirana (séta a városban: Szkander-bég tér, Et’hem Bey mecset, óratorony, stb.)  – szállás Sutomoréban.   Budva – Dubrovnik városnézés. Reggeli után indulás Dubrovnikba (városnézés: Revelin erőd, Orlando oszlopa, Ferences templom stb.) – szállás Sutomoréban.

5. nap: Budva – Dubrovnik városnézés. Reggeli után indulás Dubrovnikba (városnézés: Revelin erőd, Orlando oszlopa, Ferences templom stb.) – szállás Sutomoréban.

6. nap: Reggeli után indulás Székelykevére – Podgorica – Molykovac – Nova Varos (rövid pihenő) – Zlatibor – Ub  útvonalon –  vacsora, szállás Székelykeve.

7. nap: Székelykeve – Belgrád –  Pétervárad (a XVIII. századi magyar várépítészet legnagyobb erődítményrendszere a Duna jobb partján) – Újvidék (séta a Vajdaság fővárosában, városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház és a püspöki palota kívülről) – Szabadka (szecessziós városháza, Kosztolányi Dezső gimnáziuma, római katolikus székesegyház, színház, stb.)  – Röszke (határállomás) – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Ismét ideiglenes konzuli szolgálat Splitben - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2021. március. 03
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2020. december. 29
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2018. július. 14
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Horvátország:

2021. április 1-től Horvátországba az alábbiak szerint utazhatunk:
- a határátlépéstől számított 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy az EU által hitelesített antigén teszttel
- oltási igazolással - amennyiben a második oltás óta legalább 14 nap eltelt. Horvátország az orosz és a kínai vakcinát is elfogadja
- 180 napnál nem régebbi orvosi igazolással arról, hogy átestünk a koronavíruson
- 7 évnél fiatalabb gyermekek a szülővel teszt nélkül utazhatnak
- az EU által zöldnek minősített országból teszt és karantén nélkül be lehet lépni (Magyarország jelenleg piros)
Az utazás megkezdése előtt egy rövid online regisztráció kitöltése szükséges: https://entercroatia.mup.hr/

Utazásainkoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!

Honlapunkon számos ajánlat közül válogathatsz, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keresel, de akár kész útitervedet segítsünk megvalósítani, írj nekünk: ajanlatkeres@utazom.com

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 5 éj szállást, reggelis ellátást valamint az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket. Belépőket: kb.55 EUR/fő, valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőkre kb. 55 Euro/fő szükséges.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.00 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét-Auchan parkoló, Szeged-Volán Pu. (Mars tér), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 

Egy éjszaka az autóbuszon. Sutomoréban középkategóriájú panzióban, apartmanokban, illetve Székelykevén a faluturizmus keretein belül magánházaknál. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Székelykevén félpanzió, Sutomoréban reggeli, igény esetén félpanzió.
A területről: 
Székelykeve: A Bánát déli részén, Belgrádtól keletre, az Al-Duna közelében az ezeréves határnál fekvő magyar falu, melyet a Bukovinából idevándorló székelyek alapítottak 1878-ban. A nevében a honfoglalást idéző település egyben a legdélebbi magyar település Európában.
Sutomore: Sutomore Bartól 6 km-re fekvő, 1200 m hosszú kavicsos partjával, sétányával az egyik legkedveltebb nyaralóhely. A Rumije-hegység védelmében elterülő, citrus és oliva ligetek övezte üdülőhely Budvától 30 km-re fekszik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!