Montenegro, a fekete hegyek országa

4 napos körutazás a Balkán vadregényes tájain

Montenegró, a „Fekete hegyek országa” a Balkán vadregényes szépségű és legendáktól övezett vidéke. Égig érő hegyei, jól szeparált völgyeinek harcedzett, elszánt népei a világhódító bizánci császárokat, török szultánokat és a Serenissima zsoldosait is egykoron meghátrálásra kényszerítették.

Alapár tartalmazza

A megadott szállást félpanzióval, helyi közlekedést, repülőjegyet, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépőjegyeket (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítást (1,5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről menetrend szerint. Érkezés Podgoricába 14:40-kor. A csomagok felvétele, majd utazás a tengerpartra, a szálloda irányába. Útközben ismerkedés Montenegró különleges, fordulatokban gazdag történelmével, jellegzetes földrajzával. Látogatás Virpazarban, a Skhodra-i tó partján, Montenegró egyik látványos nemzeti parkjában. A különleges, területét drámai módon változtató, rendkívül gazdag madár-hal és növényvilággal megáldott tó „szívében” a kis múzeum megtekintése (állatvilág, növényvilág bemutatása az Európában csak itt szabadon élő, 4 méteres szárny fesztávolságú fehér pelikánnal), majd kis hajókkal kirándulás a tavon a hatalmas tavirózsa mezők, nádasok, kis szigeteken álló kolostor-és erődromok, valamint számos vízimadár között. Ismerkedés a „halász szemekkel”, a hajó fedélzetén helyben sütött fánk és méz kóstoló, helyi rakijával. Továbbutazás Budvába, a nagyvilági üdülővárosba. A szállodai szobák elfoglalása, közös vacsora. Este fakultatív séta Budva középkori falakkal övezett óvárosában és nyüzsgő, Monte Carlot idéző tengerparti sétányán, elegáns yacht kikötőjében. Éj Budvában.

2. nap:
Reggeli a szállodában. Kirándulás autóbusszal a Kotori-öbölbe (Cattaro). Ismerkedés az öböl kialakulásával, a velencei és magyar időkkel, a Perast-i kalózvilággal és az Oszták-Magyar Monarchia hadiflottájának történetével. Átkelés a Tivati-szoroson komppal (15 perces út), majd rövid városnézés Herceg-Noviban, az egykori Osztrák-Magyar Monarchia híres üdülő városában. A spanyol zsoldosok által épített citadella megtekintése, majd szabad program. Továbbutazás  Denovici és Kumbor  mellett, ahol egykoron az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészeti légi bázisa és tengeralattjáró bázisa volt. Látogatás Perastban, a híres középkori kalózvárosban, átkelés kis hajókkal a mesterségesen létrehozott (egykoron elfoglalt ellenséges hajókat vontattak ide, kővel megtöltötték, majd elsüllyesztették őket) szigeten, ahol mód nyílik a templom és a kis múzeum megtekintésére. Továbbutazás Cattaroba (Kotor). Az UNESCO Világörökség listáján szereplő, festői város megtekintése. A szédítő magasságban a hegyoldalra felkúszó és a tenger felé terjeszkedő, vaskos középkori falak védelmében épült óváros velencei gótikus palotáinak, a földrengések által többször elpusztított de mindig helyreállított Szt. Trifun katedrális és az Osztrák-Magyar Monarchia egykori haditengerészeti főparancsnokság épületének megtekintése. Fakultatív látogatási lehetőség a kicsiny, de színes, sokoldalú gyűjteményt felvonultató tengerészeti múzeumban, ahol a leghíresebb magyar hadihajók is nagy számban (fényképek, makettek) megtalálhatók. Szabad program a széles kínálattal rendelkező mediterrán piacon. Visszautazás majd szabad program és vacsora Budvában. Éj Budvában.

3. nap:
Reggeli a szállodában. Kirándulás autóbusszal Montenegró déli partvidékére. Ismerkedés a „milliomosok” félszigetével, Sveti Stefan-nal, amely egykoron sziget volt, ma elegáns szálloda-félszigetté alakítva szigorúan védett és tiltott terület mindenki számára, aki nem a félsziget szállodáiban lakik. Fényképezés a festői, középkori jellegét megőrző félszigetnél. Továbbutazás Castel Lastua (ma Petrovac) öble fölött a hegyoldalba vágott úton, ismerkedés a Zenta cirkáló kalandos történetével (a kínai boxer lázadás leverésében betöltött szerepétől elsüllyedéséig) és az 1914-es tengeri csatával, melynek során a cirkáló az öböl 71 méteres mélységű vizében elmerült. Továbbutazás Bar városába, majd Bar meredek hegyoldalban található óvárosába (Stari Bar). Látogatás a festői környezetben épült, máig  hatalmas falakkal övezett, egészen különleges hangulatú romvárosban. A török egyik leghíresebb és legvirágzóbb nyugat-balkáni támaszpontja mai állapotában is visszaadja az itt hosszú távra berendezkedő mohamedán világ egykori  hangulatát. Fakultatív ebéd lehetőség, török tea-és kávé megkóstolása az apró, törökös (gerendavázas, vitorlavászonnal a naptól védett) házakban kialakított éttermek egyikében. Visszautazás Budvába. Szabad program, vacsora a szállodában. Éj Budvában.

4. nap:
Reggeli után a szálloda elhagyása, majd utazás autóbusszal  a Lovcen-hegyre, a montenegróiak szent hegyére. Feljutás a lélegzetelállító szerpentinen Kotor fölött a kilátóhoz (innen fényképezési lehetőség az egész öbölrendszerre nyíló panorámánál), majd helyi sonka (prsut) kóstoló és vásárlási lehetőség egy helyi fogadóban. Utazás a Lovcen hegy különleges természeti környezetében (kopár karszt fennsík dolinákkal, eleinte buja növényzet, majd fenyvesek, aztán kopár sziklák), ismerkedés a Njegus-történettel. A hatalmas hegy kettős csúcsánál fényképezés (a csúcsra nem megy fel a csoport, csak a közvetlen közelébe), majd a Lovcen nemzeti park magashegyi, klimatikus üdülői mellett, Cetinjén (az egykori fővároson) átutazva érkezés Podgoricába, a repülőtérre. Elutazás menetrend szerint (indulás 15:40-kor), érkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Montenegro legszebb strandjai - Sveti Stefan - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Montenegro csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. május. 01
» Budva, Montenegro - Ürögi Beáta, 2014. augusztus. 23
» Durmitor, Montenegro - Ürögi Beáta, 2014. augusztus. 23
» A vidéki Montenegró képekben - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Montenegro városkái: Kotor és Budva - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Perast, Montenegro - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Kotor, Montenegro - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Borkóstoló egy családi pincészetben (helyszínen fizetendő).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást félpanzióval, helyi közlekedést, repülőjegyet, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépőjegyeket (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítást (1,5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3*szállodában 2 ágyas szobákban Budvában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Montenegróban októberben is meleg, napfényes időjárás várható. Javasolt a napszemüveg és a napsapka, könnyű, nyári viselet. Extrém esetekben eső, illetve hidegebb idő is előfordulhat, így széldzseki, pulóver ajánlott. A Lovcen-hegyen (1800 métert meghaladó magasság) hideg, hegyvidéki időjárás várható. A program során meglátogatandó keresztény templomokban az elvárt viselet térd alá érő szoknya/nadrág, vállakat, dekoltázst fedő öltözet (ha ez nincs, a legtöbb helyszínen biztosítanak, de ez kevésbé higiénikus). A jó időre való tekintettel a fürdőruhákat se felejtsék itthon, a tenger alkalmas lehet fürdőzésre.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Vietnam-Kambodzsa: kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!