Montenegró - Bosznia-Hercegovina

6 napos buszos körutazás

Horvátországról manapság elsősorban csodálatos kikapcsolódást ígérő tengerpartja jut eszünkbe. Ám ez az ország ennél jóval többet tartogat az iránta érdeklődők számára. Lélegzetelállító természeti kincsei, páratlan növény- és állatvilága mellett számos jelentős műemlékkel is büszkélkedhet. Montenegró a magyar utazó tudatában egy "alvó Csipkerózsika". Ebben a kis balkáni országban a kultúrák, a nyelvek és a színes természeti látnivalók sokasága alakítja a tájak és a lakosság változatos képét. Aki legalább egy kis időre maga mögött szeretné hagyni a 21. század közép-európai civilizációjának zaklatott tempóját, az válassza úticélként Montenegrót, Európa egyik utolsó oázisát, ahol egy időre elrejtőzködhet.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
-  2 éj 3*szállodában Boszniában
- 3 éj 3*szállodában Montenegróban
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Részvételi díj nem tartalmazza

- félpanzió (5 reggeli + 5 vacsora)
- belépők és járulékos költségek ára
- BBP biztosítás (Irodánkban köthető)
- útlemondási biztosítás
- egyéb személyes kiadások

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
30 fő

Szállás

2 éj 3*szállodában Boszniában, 3 éj 3*szállodában Montenegróban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Mostar(Bosznia-Hercegovina)
Indulás a kora reggeli órákban.  Folyamatos utazás Mohács-Eszék-Samac-Doboj-Maglaj-Zenica-Szarajevó útvonalon. Érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Gyalogos városnéző sétánk során megnézzük a Kriva-Cuprija (Görbe palló), az Öreg-híd mellett a rézművesek festői utcáját. Meglátogatjuk Koski Mehmed pasa dzsámiját a piacot, és elsétálhatunk Karadjoz bég dzsámijához is. Este fakultatív vacsora fantasztikus panorámával a Neretva partján. Szállás elfoglalása boszniai szálláshelyünkön (1 éj).

2. nap: Mostar – Kravica – Dubrovnik - Budva (Horvátország – Montenegró)
Reggeli után Bosznia Hercegovina egyik legszebb természeti látványosságához, a Kravica vízeséshezlátogatunk. Kellemes séta vagy kisvonatozás után tárul szemünk elé a panoráma, amit számtalan festő rajzolt már le, és költők írtak verseket róla. Itt kóstolhatunk a helyi likőrökből, majd továbbutazunk Dalmácia ékszerdobozához, Dubrovnikba. Helyi idegenvezetőnk kíséretében a városfalakon a Pile kapunál lépünk be, megtekintjük az Onofrio kutat, Klarisszák kolostorát, majd a Stradunon sétálva eljutunk az Orlandó oszlophoz, Rektori Palotához, Szent Balázs templomhoz és végül kijutunk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk. Ez a csodálatos város a tengerről egy még különlegesebb arcát mutatja: megnézzük a városfalakat, megkerüljük a Lokrum-szigetet, elhaladunk a karantén mellett, miközben a környék legendáival ismerkedünk. Szabadidőnkben, az óváros sikátoraiban fényképezkedünk, vagy andalgunk, fagyizunk és napozunk a kikötőben. Továbbutazás Montenegrói szállásunkra Budvára (3 éj).

3. nap: Njegus – Cetinje – Lovćen Nemzeti Park(Montenegró)
Egész napos szabadprogram, fürdési lehetőség.
Reggeli után lélegzetelállító útvonalon haladunk a Lovćen Nemzeti Park felé. Útközben megállunk Njegusiban sonkát és házi sajtot kóstolni. Innen utunk az országtörténelmi fővárosába, Cetinjébe vezet, ahol Nikola király palotájával és a montenegrói uralkodócsalád kalandos történetével ismerkedhetünk. Délután visszatérünk Budvára, a tengerpart legszebb óvárosába. Korzózunk a tengerparton, sétálunk a barátságos kis utcákon, este pedig a szállodában vacsorázunk.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró / fő + belépők

4. nap: Tivat – Kotori-öböl – Szirti Madonna-sziget - Perast – Kotor (Montenegró)
Egész napos szabadprogram, fürdési lehetőség.
Reggeli után Tivatba indulunk. Egész napos hajókiránduláson vehetünk részt, mely során bejárjuk aKotori-öböl legfontosabb településeit. A Verige-szorost elhagyva kikötünk a Szirti Madonna-szigeten, ahol megtekintjük a vallási emlékekben gazdag kegytemplomot. Innen tovább hajózunk Perastba,Montenegró legszebb barokk városkájába, ahol megnézzük a Szt. Miklós templomot; majd innen Kotorba vezet utunk. Helyi idegenvezetőnk kalauzol végig minket a velencei és partizán emlékekben is gazdag óvárosi látnivalókon: Óratorony, Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, nemesi paloták, Szt. Lukács templom, de a piacot sem hagyjuk ki! A Monarchia egykori hadikikötőjét magunk mögött hagyva elhaladunk Stoliv és Lepetane előtt és visszatérünk Tivatba, ahol az elegáns Porto Montenegró jachtkikötőben is sétálunk egyet. Este vacsora a szállodában.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró / fő + belépők

5. nap: Budva – Herceg Novi – Trebinje - Szarajevó(Bosznia-Hercegovina.
Reggeli után Herceg Noviba látogatunk, ahol a hős spanyol katonák legendás történetével ismerkedünk. Városnéző sétánk éppúgy érinti a Kanli Kula (Véres Erőd) bástyáit, mint az Óratornyot és a főtér színes házait. A kávészünetünket követően búcsút intünk a tengerpartnak és Trebinje érintésével már Szarajevó felé utazunk. Útközben fakultatív vacsorázási lehetőség egy olyan étteremben, ahol Tito is többször megfordult. Éjszakai szállásunk Bosznia-Hercegovinában (Szarajevóban) (1 éj).

6. nap: Szarajevó (Bosznia-Hercegovina fővárosa) – Budapest – Debrecen – Nyíregyháza
Reggelit követően Bosznia-Hercegovina fővárosával ismerkedünk. Városnéző sétánkat az Emlékezés lángjánál kezdjük, majd a Ferhadiján folytatjuk, megnézzük a városi piacot, a Szt. Szűz Mária ortodox katedrálist, a Jézus Szent Szíve katedrálist, de Ferhat bég dzsámiját is. Bejárjuk a Baščaršija zegzugos, különböző mesterségek képviselői által benépesített utcáit, elhaladunk a Bég Bezisztán mellett, a Miljacka partján pedig megállunk a Latin-híd mellett. Itt lőtte le Gavrilo Princip a Habsburg trónörököst, Ferenc Ferdinándot és feleségét. Innen visszakanyarodunk az Óratoronyhoz, Gazi Husrev bég dzsámijához, megnézzük a kor legpatinásabb iskoláját, kóstolunk a messze földön híres burekból és ízelítőt kaphatunk a helyi kávékultúrából is. Természetesen a rézművesek utcáját sem hagyhatjuk ki, ahonnan már csak pár lépés a város ikonikus kútja a Sebilj. Némi szabadidőt követően hazaindulunk. Várható hazaérkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Njegus – Cetinje – Lovćen Nemzeti Park(Montenegró)
Reggeli után lélegzetelállító útvonalon haladunk a Lovćen Nemzeti Park felé. Útközben megállunk Njegusibansonkát és házi sajtot kóstolni. Innen utunk az országtörténelmi fővárosába, Cetinjébe vezet, ahol Nikola király palotájával és a montenegrói uralkodócsalád kalandos történetével ismerkedhetünk. Délután visszatérünkBudvára, a tengerpart legszebb óvárosába. Korzózunk a tengerparton, sétálunk a barátságos kis utcákon, este pedig a szállodában vacsorázunk.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró / fő + belépők

Tivat – Kotori-öböl – Szirti Madonna-sziget - Perast – Kotor (Montenegró)
Reggeli után Tivatba indulunk. Egész napos hajókiránduláson vehetünk részt, mely során bejárjuk aKotori-öböl legfontosabb településeit. A Verige-szorostelhagyva kikötünk a Szirti Madonna-szigeten, ahol megtekintjük a vallási emlékekben gazdag kegytemplomot. Innen tovább hajózunkPerastba,Montenegró legszebb barokk városkájába, ahol megnézzük a Szt. Miklós templomot; majd innen Kotorbavezet utunk. Helyi idegenvezetőnk kalauzol végig minket a velencei és partizán emlékekben is gazdag óvárosi látnivalókon: Óratorony, Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, nemesi paloták, Szt. Lukács templom, de a piacot sem hagyjuk ki! A Monarchia egykori hadikikötőjét magunk mögött hagyva elhaladunk Stoliv és Lepetane előtt és visszatérünk Tivatba, ahol az elegáns Porto Montenegró jachtkikötőben is sétálunk egyet. Este vacsora a szállodában.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró / fő + belépők

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
-  2 éj 3*szállodában Boszniában
- 3 éj 3*szállodában Montenegróban
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Részvételi díj nem tartalmazza: 

- félpanzió (5 reggeli + 5 vacsora)
- belépők és járulékos költségek ára
- BBP biztosítás (Irodánkban köthető)
- útlemondási biztosítás
- egyéb személyes kiadások

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 120 €/fő.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői
A változtatás jogát fenntartjuk!

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!