Mongólia - Körutazás Dzsingisz kán országában

9 napos körutazás Mongóliában

Miért érdemes Mongóliába utazni? Mert ... Izgalmas a mongol-tatár történelmi múlt felidézése, megérkezni egy olyan repülőtérre, aminek Dzsingisz kán a neve, egyedi a mongol hétköznapok kultúrája, gyakran egészen időutazásos, nyers, vad sztyeppés tájak és persze a jurták.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést kisbusszal, teveháton, elhelyezést: 2 éj középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, 5 éj komfortos jurta táborban, közös fürdőszobával reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet reptéri illetékekkel, üzemanyagfelárral, az útlemondási biztosítást, vízumdíjat, helyszíni belépők és a program szerinti étkezéseket.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 16 fő
Program: 

1.nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Mongólia fővárosába, Ulanbatorba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2.nap: ... Ulanbator - Gandan kolostor
Érkezés Ulanbatorba, majd városnézés, mely során látogatás teszünk a Gandan kolostorban, amely az ország legnagyobb láma szenthelye és a mongol buddhizmus központja. Megcsodálhatjuk a 26 méter magas aranyozott Migjid Janraisig szobrot és bepillantást nyerhetünk a szerzetesek rituáléiba. Délután a Genghis téren álló Parlament és a Nemzeti Múzeum megtekintése. Vacsora, szállás Ulanbatorban.

3.nap: Ulanbator - Khugnu Khan Nemzeti Park – Erdene Khamba kolostor
Reggeli, majd utazás a Khugnu Khan Nemzeti Parkba, ahol megcsodálhatjuk a sziklás hegyek, félsivatagok, Gobi sivatagi homokdűnék és sztyeppék alkotta lenyűgöző tájat és annak élővilágát. Egy könnyű sétát követően megtekintjük a XVII. századi Erdene Khamba kolostort. Délután látogatás egy nomád családnál, megismerjük a századok óta változatlan nomád életmódot és a sztyeppei mindennapokat. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.

4.nap: Elsen Tasarhai - Erdene Zuu kolostor – Karakorum romjai
Reggeli, majd utazás az Elsen Tasarhai-i homokdűnékhez, melyek 80 km hosszan húzódnak az ország közepén. Teveháton ismerkedünk meg a dűnék szépségeivel. A világ két-púpú tevéinek 2/3-a Mongóliában él, melyek sokkal kényelmesebbek, mint szaharai egy-púpú rokonaik. Ezt követően látogatás a 108 sztúpával rendelkező Erdene Zuu kolostorban, Mongólia első láma szenthelyén, ahol imádkozó majmokat láthatunk. Továbbutazás és látogatás a Mongol Királyság egykori fővárosánál, Karakorum romjainál. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.

5.nap: Tsenher völgy - hőforrás
Reggeli után útra kelünk Mongólia legtermékenyebb, legbujább vidékére, a Tsenher völgybe, ahol zöld erdőkkel borított hegyek és bővízű folyók kanyarognak, amerre a szem ellát. Felkeressük a völgy melegvízű hőforrását, mely számos betegségre jótékony hatással van. Délután lehetőség van megmártózni a forrásban, vagy csak sétálni és gyönyörködni a tájban. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.

6.nap: Hustai Nemzeti Park
Reggeli, majd utazás a Hustai Nemzeti Parkba, mely a mongol vadlovak hazája. A park sztyeppéi több száz gyógynövénynek is otthont adnak. Látogatás a helyi múzeumban, ahol lehetőség van megtekinteni a Takhi és Marmots vadlovakat. A szerencsések rókát, szarvast, őzt vagy sast is láthatnak. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.

7.nap: Terelj Nemzeti Park - Ariyabal templom
Reggeli után utazás a Terelj Nemzeti Parkba, Mongólia meglátogatottabb parkjába, mely természeti szépségeiről, erdős alpesi hegyeiről és különleges sziklaformációiról ismert. Meglátogatjuk a teknős sziklát és az Ariyabal meditációs templomot. A hegy tetején álló templom csak gyalogosan közelíthető meg, de a lélegzetelállító látvány megéri fáradozást. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.

8.nap: Bogd Khan palotamúzeum
Reggeli, majd folytatjuk utunkat Ulanbatorba. Útközben látogatás a Dzsingisz kán szoborkomplexumnál. A 40 méter magas lovasszobor a világ legnagyobbika. Lehetőség van felmenni a szoborban lévő kilátóba. Délután érkezés Ulanbatorba, majd látogatás a Bogd Khan Palotamúzeumban. Az épületegyüttes a XIX-XX. század fordulóján épült és a mongol vallás fejének ajánlották. Ezt követően részt veszünk egy zenés tánc show-n, ahol megismerkedhetünk a mongol zenével. Vacsora, szállás Ulanbatorban.

9.nap: Ulanbator – Budapest
Transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Megérkezés menetrendtől függően.

Kapcsolódó cikkek

» A kumisz: néhai életünk itala - Gőgös Norbert, 2012. május. 09
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést kisbusszal, teveháton, elhelyezést: 2 éj középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, 5 éj komfortos jurta táborban, közös fürdőszobával reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet reptéri illetékekkel, üzemanyagfelárral, az útlemondási biztosítást, vízumdíjat, helyszíni belépők és a program szerinti étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy reptéri illetékekkel, üzemanyagfelárral, vízumdíj, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések, stornó biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A 120 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Borravaló: ajánlott 6 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
120 USD/fő a belépő, borravaló: ajánlott 6 USD/nap/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről átszállással Mongólia fővárosába, Ulanbatorba

Szállás: 

Elhelyezés: 2 éj középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, 5 éj komfortos jurta táborban, közös fürdőszobával reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhet

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Kína ma a világ harmadik katonai, második gazdasági potenciálja, a világ legnépesebb állama (1,3 milliárd lakossal), ám a jelenleg működő népességszabályozási program eredményeként rövidesen meg kell válnia ettől a rangjától. Jelentős kínai etnikum él a világ különböző területein, elsősorban Délkelet-Ázsiában és a fejlett nyugati államokban. Mongólia Belső-Ázsiában található köztársaság, északról Oroszország, délről a Kínai Népköztársaság határolja, tengerpartja nincsen. Területének nagy része füves puszta, északon és nyugaton magas hegyekkel, délen a Góbi-sivataggal. Fővárosa Ulánbátor, itt él a népesség egyharmada. Teljes határvonala 8220 km, ebből 3643 km jut Oroszországra és 4677 km Kínára.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Vízum (Mongólia és Kína): kb. 39.000,-Ft/fő. Vízumot Budapesten a kínai nagykövetségen csak magyar útlevéllel, vagy magyar személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával rendelkezők kaphatnak.
Biztosítás: 
Magyar állampolgároknak turista célú beutazáshoz nem kell vízum, ha 30 napnál rövidebb időt töltenek az ázsiai országban. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!