Momiji őszi nagykörút

14 napos körutazás Japánban magyar idegenvezetéssel

Ha velünk tart közel kéthetes nagy körutunk során, útja minden percét kihasználva ismerheti meg a csodás ország gazdag, hagyományőrző kultúráját. Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak: az ősz vörösen izzó juharfáival (a Momijik) az egyik legszebb időszak. Az enyhe őszi idő tökéletes arra, hogy felfedezze velünk a vidéki Japán varázslatos tájait. Tokió, Kiotó és Nara mellett meglátogatjuk Okayama csodaszép kertjét, majd tovább utazunk Shikokura, ahol Matsuyama környékének felfedezése után átkelünk a híres Shimanami Kaido hídjain, ahonnan fenséges látvány tárul elénk. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem, ám ezúttal kissé letérünk a megszokott ösvényről és felderítjük az ország rejtettebb arcait is.

Előfoglalási kedvezménnyel 2018. Május 31-ig: 749.000 Ft /fő-től, amely a szabad helyek függvényében és visszavonásig érvényes!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon, 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában 2 ágyas standard szobákban, reggelit minden nap, egy vacsorát Oszakában, transzfereket (busz és taxi), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Okayamában, Matsuyamában, Hirosimában, Miyajimán, Tokióban és a Fuji hegynél, 7 napos Japan Rail Pass vasúti bérletet, retúr repülőtéri transzfert, belépőket a programok során.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, 1 ágyas felárat (társítás kérhető!)

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 15 fő
Program: 

Jelentkezési határidő: 2018.09.25.

1. nap:
Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság menetrendszerinti járatain átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. nap:
A késő délutáni órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal jutunk el a szállodához, ahol elfoglaljuk a szobákat. Szállás Oszakában.

3. nap:
Reggeli a szállodában, majd busszal kezdjük meg Oszaka, valamint a csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezését. Elsőként meglátogatjuk a hatalmas Oszaka kastélyt, majd a Tiszta víz templomát, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Innen a Tükör-tó partján álló Aranytemplomhoz megyünk, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról hires Nijo kastély meglátogatásával folytatjuk. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Oszakában.

4. nap:
Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Uji városának legnagyobb látványosságát, a Byodo-in templomot tekintjük meg. Este vacsora egy helyi étteremben, ahol az ország konyhájának is nevezett Oszaka kedvelt fogásaival ismerkedhetünk meg. Szállás Oszakában.

5. nap:
Reggeli után tömegközlekedéssel jutunk ki az oszakai állomásra, ahonnan alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Okayama felé, ahol rövid megállónk alkalmával megtekintjük Japán három legszebb kertjének egyikét, a Korakuent. Innen vonattal utazunk tovább Shikoku szigetére, mely az ország főszigeteinek legkisebbike, és emellett a nemzetközi turisták által valószínűleg legkevésbé látogatott is. Késő délutánra érkezünk meg a festői Matsuyama városába. Transzfer a szállodába privát busszal, majd a szobák elfoglalása. Szállás Matsuyamában.

6. nap:
A szállodai reggeli után egész napos buszos városnézésen veszünk részt, elsőként a város középkori kastélyát látogatjuk meg. A Matsuyama Kastély arról is híres, hogy a Japánban eredeti formájában és szerkezetében megmaradt 12 kastély egyike. Innen a belvárosban tett séta során felkeresünk egy hagyományos bevásárló árkádot, majd következő állomásunk a Dogo városrész, ami nem másnak ad otthont, mint Japán egyik legöregebb forrásvizes fürdőjének, a Dogo Onsennek. A program során idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerhetünk az onszenfürdő működésébe, sőt, aki gondolja, itt maradhat és ki is próbálhatja a fürdő szolgáltatásait. Szállás Matsuyamában.

7. nap:
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd autóbusszal indulunk Hiroshima városa felé. Út közben elsőként egy, valószínűleg világszerte egyedi törölköző-múzeumot látogatunk meg, az Imabari Ichihirot. Innen, vissza Japán legnagyobb szigete, Honshu felé a Shimanami Kaidon kelünk át, amely a Seto-beltenger számtalan kicsiny szigetét egy összefüggő híd- és úthálózattal köti össze. Hogy tovább fokozzuk a látványt, megállunk út közben a 308 méter magasan fekvő Kirosan kilátónál is, mely az Oshima-szigeten található. Busszal folytatjuk az utat Hiroshimáig, ahol bejelentkezünk következő szállásunkra. Szállás Hirosimában.

8. nap:
Mai, kissé mozgalmasabb napunk során megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hirosima Dómés az Atombomba Múzeum megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Szállás Hirosimában.

9. nap:
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Egy időre búcsút intünk a vidéki Japánnak, és szuperexpressz vonattal utazunk a fővárosba, Tokióba. A délutáni érkezést követően tömegközlekedéssel jutunk el a szállodánkba, így rögtön alkalmunk nyílik belekóstolni a város folyamatos pezsgésébe. Szállás Tokióban.

10. nap:
A reggelit követően buszos városnézés keretében tekintjük meg a fenséges Császári Palota előtti teret és a lenyűgöző Meiji-szentélyt, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Délután szabad program áll rendelkezésre. Szállás Tokióban.

11. nap:
Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió, elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Következő állomásunk Akihabara, a modern elektronikai cikkek Mekkája, itt bejárhatjuk a világ legnagyobb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát. Szállás Tokióban.

12. nap:
A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

13. nap:
Reggeli után némi szabad program áll rendelkezésre, majd a kijelentkezést követően privát busszal folytatjuk a városnézést, mielőtt hazaindulnánk a tokiói nemzetközi repülőtérről. Lehetőségünk lesz a Ginza negyed üzleteiben vásárolgatni, majd a Tokyo Tower kilátójából még egyszer körbetekinthetünk a tokiói panorámán. A város egyik legmodernebb városrészén, Odaibán keresztül jutunk a Narita repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul járatunk Dubai-on keresztül Budapestre. Hazaérkezés november 7-én a délelőtti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Oszaka, a nemzet konyhája - Etédi Alexa, 2015. április. 24
» Kyoto, Japán korábbi fővárosa - Etédi Alexa, 2015. április. 17
» A Felkelő Nap országának fővárosa, Tokió - Etédi Alexa, 2015. április. 16
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon, 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában 2 ágyas standard szobákban, reggelit minden nap, egy vacsorát Oszakában, transzfereket (busz és taxi), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Okayamában, Matsuyamában, Hirosimában, Miyajimán, Tokióban és a Fuji hegynél, 7 napos Japan Rail Pass vasúti bérletet, retúr repülőtéri transzfert, belépőket a programok során.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, 1 ágyas felárat (társítás kérhető!)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon.

Szállás: 

Oszaka: Hearton Hotel Nishiumeda 3*
Matsuyama: Matsuyama Tokyu REI Hotel 3*
Hiroshima: Hotel New Hiroden 3*
Tokió: Sunshine City Prince Hotel 3*

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz minden nap és egy vacsorát Oszakában.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!