Momiji (exkluzív), a japán vidék csodái

13 napos körutazás Japánban magyar idegenvezetéssel

Az út során betekintést nyerhet az egykori főváros császári palotájába, első osztályon utazhat a híres shinkanszen vasúton, megkostólhatja az igazi japán Teppanyakit és még számos kiemelt programmal és kényelemben lehet része exkluzív csoportos utazásunkon!

Alapár tartalmazza

 • Repülőjegyet turista osztályon Budapest-(Frankfurt)-Oszaka -/- Tokió-(München)-Budapest útvonalon
 • 4-5 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas szobákban
 • Reggelit minden nap, valamint vacsorát Kiotóban, Tokióban és Hiroshimában
 • Transzfereket (privát busszal és taxival)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt a program szerint
 • Első osztályú Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • A belépőket a programok során

Alapár nem tartalmazza

 • Repülőtéri illetékek (turista osztályon kb. 150.000 Ft/fő-től)
 • (Az árak foglaltság függvényében változhatnak!)
 • Kötelező útlemondási biztosítást (2,5%)
 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • Programban nem feltűntetett étkezéseket
 • Egyágyas felárat: 280 000 Ft (társítás kérhető)
Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
min. 15 fő
Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről a Lufthansa járatain frankfurti átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2 nap:
A reggeli órákban érkezés a Kansai nemzetközi repülőtérre, majd a tömegközlekedést elkerülve, busszal indulunk városnézésre Oszakába és Kiotóba. Oszaka Japán harmadik legnagyobb városa Tokió és Yokohama után, egykori főváros, akkor nevén: Naniwa. Bejárjuk a modern belvárost és megnézzük a többször újjáépített Oszaka kastélyt, majd tovább indulunk Kiotóba.
Szállás Kiotóban.

3. nap:
Reggeli a szállodában, majd a busszal elindulunk az ősi japán tradícionális kultúra ezeréves központjába, Kiotóba. Eredetileg a „Béke fővárosa” (Keiankyo), majd később a Kiotó, azaz főváros nevet kapta. A városnézés első látványossága a Tükör-tó partján álló Aranytemplom, majd a spirituális kőkertjéről híres rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el. A délután folyamán meglátogatjuk a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélyt, az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciáját. Innen a Kiotói Császári Palotát járhatjuk be, ahol számos császár trónra lépési ceremóniáját tartották. Parkja Momiji idején káprázatos színekbe öltözik. A program végeztével transzfer a szállodába.
Szállás Kiotóban.

 4. nap:
Reggeli után Narába indulunk, Japán első állandó fővárosa volt egészen 784-ig. A város otthont ad Japán néhány legrégibb és legnagyobb templomainak. A „Nagy keleti templom” azaz a Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, ahol találkozhatunk a város jelképeivé vált szabadon kószáló őzzekkel, akiket a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a területen. Az gyönyörű kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentély után Japán egyik jól ismert helyszínét keressük fel: a Fushimi Inari-taisha szentély egymást követő, végtelenül kígyózó narancsszínű torii kapui elvarázsolják a látogatót. Este vacsora egy helyi hagyományos étteremben csodálhatjuk meg egy igazi maiko (gésatanonc) táncát. A vacsora után transzfer a kiotói szállásunkra.
Szállás Kiotóban.

5. nap:
Reggeli után ismét busszal indulunk Arashiyamába, ahol meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Tenryu-ji templomot, melynek kertje megőrizte eredeti alakját. Innen nyílik a varázslatos Sagano bambuszerdő. Mintha tényleg egy mesébe csöppennénk, a zöldes-szürkés bambuszok kecses eleganciával nyújtózkodnak az ég felé, a közöttük vágott, keskenyen kanyargó ösvényre halványan beszüremlik a fény. Délután szabad program áll rendelkezésre Kiotóban, így lehetőség nyílik egyénileg egy jakatabune hajóban ebédelni a gyorsfolyású Katsura-folyón.
Szállás Kiotóban.

6.nap:
Korai reggeli elindulunk busszal a Kiotói Pályaudvarra, ahol végre alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japánszuperexpresszt. 250 km/órás sebességgel jutunk el Hirosimába. Busszal indulunk városnézésre a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hirosima Dóm és az Atombomba Múzeum megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. A program végeztével elfogyasztunk egy jellegzetes vacsorát egy helyi étteremben.
Szállás Hirosimában.

7. nap:
Reggeli után vonattal indulunk a Japán vidék megismerésére. A délutáni órákban érkezünk meg Takayamába, az Edo-korszak romantikáját őrző hegyek közt fekvő városkába. Rövid buszos városnézés során megtekintjük a Takayama Jinyát, melyet egészen 1969-ig hivatali használatban volt, korábban ebből a villából irányította a sógunátus képviselője az egész prefektúrát. A jó állapotban lévő hagyományos épület ma már múzeumként szolgál, de szobáiban sétálva úgy érezhetjük, hogy több száz évet repültünk vissza az időben. Ezután barangolunk az óvárosban.
Szállás Takayamában.

8. nap:
Reggeli után a napot Shirakawa-go falu meglátogatásával kezdjük, ahová busszal jutunk el. A híres kis településen a vöröslő őszi táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. Felkeressük a Wada kereskedőcsalád rezidenciáját, valamint a kilátóból megcsodáljuk a lenyűgöző őszi tájat. Busszal utazunk tovább Kanazawába, mely várost fantasztikus fekvése mellett, kulturális látnivalói is az ország egyik leghangulatosabb helyévé teszik. Bejárjuk Kanazawa régi szamuráj és gésa negyedének utcáit, melyek varázslatos hangulatot árasztanak, valamint sétát teszünk a kastély egykori parkjában, a Kenroku-enben, mely egyike Japán 3 legszebb kertjének. A nap során ellátogatunk a Nomura szamuráj család ősi rezidenciájába, sétálgatunk a hagyományos boltocskákkal teli utcákban, és bejárjuk az Ochaya Shima teaház gyönyörű termeit.
Szállás Kanazawában.

9. nap:
A reggelit követően ismét szuperexpresszel utazunk, ezúttal a 2015-ben átadott egyik legújabb vonalon jutunk el az ország fővárosába, Tokióba. Érkezés után buszos városnézés keretében megközelítjük a fenséges Császári Palotát. A délután folyamán egy különleges élményben lesz részünk: teaszertartáson vehetünk részt a káprázatos szépségű Happo-en Kertben, majd szabad programként felfedezhetjük Tokió luxus negyedét, Ginzát. Estre transzfer a tokiói szálláshelyre.
Szállás Tokióban.

10.nap:
Reggeli a szállodában, majd városnézésre indulunk busszal Tokióba. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletéről csodálhatjuk meg a várost. Napközben megtekintjük a lenyűgöző egykori császárról elnevezett Meiji-szentélyt hatalmas parkjával, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Este megtapasztaljuk egy helyi teppenyaki étterem látvány- és ízvilágát, majd a vacsora után visszatérünk a szállodába.
Szállás Tokióban.

11. nap:
A reggeli után a város zajából a természeti kincsekben és történelmi emlékekben bővelkedő Nikkoba indulunk busszal, ahol megtekintjük a lenyűgöző Toshogu Szentélyt. Itt találkozhatunk a híres három majom szobraival, akik nem hallanak, nem látnak és nem beszélnek. Majd felkeressük a Tamozawa villát, amely, több, mint 100 szobájával a császári család egykori rezidenciája volt. A villa egyike a legnagyobb olyan épületeknek, amelyet fából építettek Japánban és számtalan olyan technikákat alkalmaztak építése során, amelyet a modern világ már nem használ. A délután folyamán meglátogatjuk a Nantai hegy lábánál fekvő káprázatos látványt nyújtó Chuzenji tavat, majd megcsodálhatjuk a majdnem 100 méter magas Kegon vízesést. A program végeztével busszal térünk vissza szálláshelyünkre.
Szállás Tokióban.

12. nap:
Ez a nap Japán szent hegyről, a Fujiról szól. Busszal utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel a méltán híres Hakone Nemzeti Parkot. Utunk során meglátogatjuk a Chureito Pagodát, ahonnan tiszta időben gyönyörű felvételeket készíthetünk a hegyről. Sétahajókázás közben a Kawaguchi-tavon még tovább gyönyörködhetünk a tükröződő Fuji hósapkás lankáiban. Busszal jutunk vissza Tokióba, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.
Szállás Tokióban.

13. nap:
Reggeli után a Haneda Repülőtérre indulunk, ahonnan a Lufthansa járataival müncheni átszállással érkezünk majd Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. január. 04
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • Repülőjegyet turista osztályon Budapest-(Frankfurt)-Oszaka -/- Tokió-(München)-Budapest útvonalon
 • 4-5 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas szobákban
 • Reggelit minden nap, valamint vacsorát Kiotóban, Tokióban és Hiroshimában
 • Transzfereket (privát busszal és taxival)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt a program szerint
 • Első osztályú Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • A belépőket a programok során
Alapár nem tartalmazza: 
 • Repülőtéri illetékek (turista osztályon kb. 150.000 Ft/fő-től)
 • (Az árak foglaltság függvényében változhatnak!)
 • Kötelező útlemondási biztosítást (2,5%)
 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • Programban nem feltűntetett étkezéseket
 • Egyágyas felárat: 280 000 Ft (társítás kérhető)
Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, kötelező útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Leírásban nem szereplő étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal a Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon.

Szállás: 

Kiotó: Kyoto Tokyu Hotel
Hiroshima: Hotel Granvia Hiroshima
Takayama: Hoshokaku
Kanazawa: ANA Crowne Plaza Hotel Kanazawa
Tokió: Hotel Grand Pacific Le Daiba

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz minden nap, valamint vacsorát Kiotóban, Tokióban és Hiroshimában.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!