Moldávia - Odessza

7 napos körutazás

Moldávia – Odessza körutazás – Miért éppen ide? Mert a keleti határainktól alig ötszáz kilométerre van, mégis alig tudunk róla valamit… A szovjet időkben még a világ 4. borexportőre volt Kisinyov múzeumokkal, parkokkal, templomokkal tarkított belvárosán túl egyedülálló természeti és kultúrtörténeti emlékei vannak: szurdokok, vízesések, kolostorok és Európa egyik legnagyobb barlangrendszere A déli országrész a gagauzok otthona, Transznisztria pedig az egykori Szovjetunió hamisítatlan hangulatát idézi Odessza bővelkedik a várostörténeti, irodalmi és képzőművészeti emlékekben, igazi multikulturális város!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

transzferek
programok
elhelyezés 3* belvárosi hotelekben, reggelivel
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
borkóstoló
magyar nyelvű idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőjegyek Wizzair/Ryanair
20 kg feladott poggyász
félpanziós ellátás Moldáviában (élőzenés vacsorák, bor, autentikus ételek)
Budapest-Bécs transzfer igény esetén
Dnyeszterfehérvár fakultatív program ebéddel
útlemondási biztosítás és baleset, betegség és poggyász biztosítás
borravaló
valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Hossz: 
7 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 14 fő

Szállás

Kisinyov: Hotel Astoria***
https://www.astoriahotel.md/

Odessza: Hotel Mozart***
https://mozart-hotel.com/enhttps://www.hotel-deribas.com/en/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Program: 

1.nap Bécs > Kisinyov
Indulás Bécsből a délutáni órákban a Wizzair menetrendszerinti járatával Kisinyovba. Érkezés után transzfer a belvárosi szállodába, majd rövid esti séta.
Szállás: Kisinyov (3 éjszaka)

2.nap Kisinyov > Orheiul Vechi > Cricova Borászat
Reggeli után felfedezzük Kisinyov Belvárosát. Megállunk az orosz-török háború emlékére állított diadalívnél, III. István moldvai fejedelem szobránál, akinek az uralkodása alatt Moldova erős állammá fejlődött, a Parlamentnél és a Katedrálisnál. Ezt követő megállónk Orheiul Vechi, a természet alkotta amfiteátrum. A területen ősi település nyomait találták meg a környező barlangokban. A sziklaormon egy impozáns, ősi moldáv erődítmény romja látható. Késő délután Cricovaba érkezünk, ahol a méltán híres, különleges adottságokkal rendelkező Cricova borászatot látogatjuk meg. A hatalmas, 53 hektáron elterülő, 130 km hosszú pincerendszer értékes borokat, látványos termeket és érdekes történeteket tartogat a látogatók számára. Borkóstolón ízlelhetjük meg a pompás borokat.
Szállás: Kisinyov

3.nap Kisinyov > Manuc Bey kastély > Comrat > Besalma (Gagauzia)
Reggeli után Manuc Bey műemlék kastély együttesét keressük fel. Ez a történelmi és építészeti emlék  Hincesti település mellett található az ország közép-nyugati térségében. Manuc Bey kiemelkedő kereskedő és diplomata volt a 18.században. Munkássága végén alakította ki a most látható épület együttest. Következő megállónk Comrat, a gagauzok fővárosa dél-nyugat Moldáviában. A gagauzok a Budzsák síkságán élő, mintegy 230 ezer főt számláló, török nyelvet beszélő nép. Hagyományosan mezőgazdasági tevékenységgel, jellemzően szőlőtermesztéssel foglalkoznak. Ebéd egy gagauz étteremben (fakultatív), majd délután a Besalmaban található Gagauz Múzeumot látogatjuk meg, ahol értékes néprajzi és történelmi gyűjtemény mutatja be az elmúlt kétszáz év gagauz emlékeit. A múzeum legértékesebb kincsei a gagauzok letelepedéséről szóló eredeti filmek.
Szállás: Kisinyov

4.nap Kisinyov > Bender > Transznisztria > Odessza
Reggeli után Tighina híres erődje felé vesszük utunkat. Ezt a középkori erődöt Moldávia hercege építtette, majd török uralom alá került (15-16.sz.). Az erőd impozáns tornyaival a mai napig őrzi a régmúlt idők emlékeit. Következő megállónk a Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság, más néven Transznisztria, melynek fővárosában Tiraspolban hamisítatlan időutazáson vehetünk részt. Ez az alig 4000 négyzetkilométernyi terület 1990-ben vívta ki „függetlenségét” komoly orosz támogatással. Az ENSZ tagállamai Transznisztriát máig nem ismerték el, azonban a terület saját parlamenttel, kormánnyal, nemzeti bankkal és saját fizetőeszközzel (transznisztriai rubellel) rendelkezik. Sétánk után folytatjuk az utazásunkat Odesszába.
Szállás: Odessza (3 éj)

5.nap Odessza
Odessza területe már a bronzkorban is lakott volt. A mai város helyén a 14. században krími tatár település állt, majd török, később orosz uralom alá került. A mai várost 1794-ben alapították és a cári birodalomhoz csatolták. A 19. században Odessza szabadkikötői státuszt kapott, és otthona lett a legkülönbözőbb nemzetekből származó embereknek, melynek következtében Odessza bővelkedik a várostörténeti, irodalmi és képzőművészeti emlékekben. Sétás városnézésünk során elmegyünk a Primorszky sugárútra, a Voroncov palotához, a neobarokk stílusú 19. századi Operaházhoz, és a város jelképéhez, a Patyomkin lépcsőhöz. Sétánk után meglátogatjuk a katakombákat. A város régi épületei mészkőből épültek, ám az egykori mészkőbányákat nemsokára a város alóli mészkőkitermelés váltotta fel. Ezek a földalatti aknák szövevényes labirintust képeznek, különleges turistalátványosságként, ezeket nevezik odesszai katakombáknak.
Szállás: Odessza

6.nap Odessza > Dnyeszterfehérvár
Pihenés Odesszában, vagy fakultatív program Dnyeszterfehérvárra, mely 80 km-re fekszik Odesszától, a Dnyeszter torkolatánál. A bizánciak erődöt építettek itt és Aszprokasztronnak (‘fehér várnak’) nevezték – ez a név több nyelvben is megmaradt. A 14. században I. Lajos király elfoglalta, később a Moldvai Fejedelemség fontos vára volt. Zsigmond király idején is fontos szerepet játszott elhelyezkedése okán. A török hódítások miatt Hunyadi János, majd Hunyadi Mátyás is megerősítette a vár védelmi rendszerét. 1484-ben a fekete-tengeri kikötők közül utolsóként foglalták el a törökök, a 18. században pedig Oroszországhoz, majd Besszarábiához, végül a 20. században Romániához került. A II. világháború alatt a Szovjetunióhoz került, ma pedig Ukrajna része. Magyarok a 18. század közepéig lakták. Magyarul Dnyeszterfehérvár, Magyar-Neszter-Fejérvár, Ackerman vagy Akkermann néven említették. A város fő látnivalója az óriási erőd, melyet programunk során megtekintünk.
Szállás: Odessza

7.nap Odessza > Budapest
Járatunk csak az esti órákban indul Budapestre, így lehetőségünk van felfedezni Odessza belvároson kívüli érdekes helyszíneit is. Reggelit követően lemegyünk a tengerpartra, ellátogatunk a II. világháborús emlékparka és múzeumba, illetve felfedezük a környék egyéb látnivalóit. Este utazás Budapestre Ryanair közvetlen járattal.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Kicsi Kijev - Kovács Attila, 2022. április. 28
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Félpanziós ellátás Moldáviában (élőzenés vacsorák, bor, autentikus ételek) 35.000 Ft/fő
Budapest-Bécs transzfer igény esetén kb. 10.000 Ft/fő
Dnyeszterfehérvár fakultatív program ebéddel 18.000 Ft/fő

Az ár és program változtatás jogát fenntartjuk!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

transzferek
programok
elhelyezés 3* belvárosi hotelekben, reggelivel
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
borkóstoló
magyar nyelvű idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőjegyek Wizzair/Ryanair
20 kg feladott poggyász
félpanziós ellátás Moldáviában (élőzenés vacsorák, bor, autentikus ételek)
Budapest-Bécs transzfer igény esetén
Dnyeszterfehérvár fakultatív program ebéddel
útlemondási biztosítás és baleset, betegség és poggyász biztosítás
borravaló
valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Bécsből repülővel.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető Moldáviában.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.
A programban feltüntetett árak 1€ = 350 Ft árfolyamig érvényesek.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!