Mohács - Bácska - Újvidék - Szerémség

3 napos buszos körutazás Szebiában és Horvátországban

3 napos buszos körutazás Szerbiában, megannyi magyar értéket felkutatva.

Alapár tartalmazza

utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal, 2 éj panzióban Doroszló környékén, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

félpanziós ellátás, helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára, BBP biztosítás.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

2 éj panzióban.
Program: 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Mohács – Zombor – Bácskertes – Apatin – Doroszló (Szerbia)
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora hajnali órákban. Rövid pihenőkkel érkezés a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyhez. Látogatást teszünk az 1526. augusztus 29-i csata helyszínén Az emlékparkot 1976-ban nyitották meg, mely 1700 katona sírhelye. II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrai, a Szent Koronát formázó impozáns fogadóépület, a csatát bemutató kiállítóterem mind-mind fokozzák a sírkert magasztos hangulatát. Következő megállónk már Szerbiában lesz, Zomborban. Elsőként megtekintjük a régi Megyeháza tanácstermében Eisenhut Ferenc 'Zentai csata' c. festményét (1896), mely ma Szerbia legnagyobb olajfestménye. Szabadprogram, majd Bácskertes archaikus palóc kultúrájába tekintünk be. A sokszoknyás az eredeti palóc és a magyar nyelvterületen egyedi népviselet, a mai napig a mindennapok tartozéka. Ellátogatunk a falumúzeumba. A következő megállónk Apatin, mely 17.000 lakosú és 21 nemzetiségű város. Szerb-bizánci stílusban épült ortodox temploma a Duna part legnagyobb monumentális látványa. Templomlátogatás, majd szabadprogramunkban megkóstolhatjuk a legnépszerűbb szerb sört, a Jelen Pivot. Este érkezés a felerészben magyar, felerészben pedig vegyes nemzetiségű Doroszlóra. Szállás elfoglalása, vacsora (2 éj).

2. nap: Szerbia: Doroszló – Újvidék – Pétervárad – Karlóca (Szerbia)
Reggeli után látogatás a híres doroszlói Szentkúthoz, Bácska legnagyobb zarándokhelyéhez. Tovább indulunk a Vajdasági Autonóm Tartomány székvárosába, Újvidékre. Sétánk alatt megismerkedünk a belváros nevezetességeivel. A Szabadság téren láthatjuk a legfontosabb és legimpozánsabb épületeket és megannyi csodás palotát. Betekintünk a Magyarok Templomába. A sétálóutcája lenyűgöző látványosság, tele kávézókkal, üzletekkel, éttermekkel. Szabadprogramunk után a péterváradi várat tekintjük meg, mely kiterjedésében az egyik legnagyobb európai vár. Továbbindulunk a Szerémség „ legszerbebb” településére, Karlócára. A település az 1699-es karlócai békekötés helyszíne a Császár és a Török Porta között. Megtekintjük a békekötés helyszínén 1817-ben épített Békehozó Miasszonyunk kápolnát. Az újonnan épült kilátóból pedig gyönyörű panorámában gyönyörködhetünk. Sétánk és a szabadprogram alatt további látnivalók a Szent Miklós ortodox katedrális, Pátriáka hivatala, karlócai gimnázium, „négy oroszlán” szökőkút, stb. Este visszaérkezünk Doroszlóra, vacsora.

3. nap: Horvátország: Erdőd – Kopácsi-rét – Laskó – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után ellátogatunk a környék leggazdagabb tájházába (szerb, horvát, bunyevác), ahol az egyedien díszes doroszlói népviseletet tekintjük meg. A Vajdaság csücskében fennmaradt középkori Erdőd várát is felkeressük. Továbbindulunk a Kopácsi-rétre, a Duna és a Dráva torkolatához, mely az egyik legjobb természeti állapotban megőrzött ártéri terület Európában. A táj csodálatos. Nemzetközi jelentőségű vizes élőhelye pedig gazdag élővilágát tanúsítja. Behajózunk a Kopácsi-tóig. A hajóról fotózhatjuk a madarak népes táborát. Laskón meglátogatjuk a török időket is átélt református templomot, majd az "Ősök jussán" nevű sétányon egy szittya vezér által őrzött világháborús hősök emlékművét. Udvari határátkeléssel érkezünk Budapestre az esti, Nyíregyházára majd Debrecenbe az éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Szerbia keselyűkkel és tengeri kajakkal: az Uvac kanyon - Kovács Attila, 2020. október. 18
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Zuhatag, avagy a Duna-áttörés - Hudanik Zsolt, 2012. május. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal, 2 éj panzióban Doroszló környékén, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

félpanziós ellátás, helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára, BBP biztosítás.

Kötelező költségek: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 50 €/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 50 EUR/ fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépők és járulékos költségek ára: kb. 80 €/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M6 autópálya pihenői

Szállás: 
2 éj panzióban.
Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!