Misztikus skót kastélyok és az eredeti whiskey nyomában

8 napos városlátogatás Skóciában

Barangolás és whisky kostólás a Skót-felföldön, ahol a legtöbb whisky lepárló található az egész Föld tekintetében. Ezernyi érdekességet rejt az út, melyeket be is mutatunk!

Alapár tartalmazza

2 éjszaka Edinburghban, központi 3*-os szállodában reggelivel 1 éjszaka Aberdeenben 4*-os szállodában félpanzióval 2 éjszaka Inverness 4*-os szállodában reggelivel 1 éjszaka Fort Willianban 4*-os szállodában reggelivel 1 éjszaka Glasgowban 3*-os szállodában reggelivel 1 alkalommal vacsora ( 3. napon) Whisky üzem látogatások és kóstolók, valamint kulturális belépők a program szerint helyszíni közlekedés a program szerint magyar idegenvezető  

Alapár nem tartalmazza

Lufthansa repülőjegy illetékkel,1 db 23 kg feladható poggyásszal, 1 db kézipoggyásszal, Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás, Egyéb költségek BBP biztosítás Egyágyas felár, borravaló (ajánlott, a helyszínen fizetendő).

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Garantált indulás.

Szállás

3* - 4* szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Edinburgh
Elutazás Budapestről 06:15-kor a Lufthansa járatával, frankfurti átszállással. Érkezés Edinburghbe 12:05-kor, majd transzfer belvárosi szállodánkba. Miután kicsit felfrissítettük magunkat, gyalogosan fel fedezzük a Grossmarketet, a Candlemaker Row-t, és a Victoria Street utcáit és tereit, melyek igazi középkori hangulatot árasztanak. Igény szerint megtekintjük a Szent Egyed templomot és a Bogáncs kápolnát, végül a „Királyi mérföld” út végén található Holyroodhouse királyi palotát kívülről, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.  Szállás Edinburghben (2 éj). Szállás: Old  Waverley Hotel 3*

2. nap: Edinburgh
Reggeli után a gyalogos séta során megtekintjük a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Ezt követően a Salisbury szikláknál az Arthur széke magaslatról csodáljuk meg a tájat. Délután Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő jachtját (ide tömegközlekedési eszközzel jutunk el), amely 40 évig szolgálta a királynőt, és több mint 1 millió mérföldet tett meg. A programok végén esti szabadidő eltöltési lehetőség, a szállodába mindenki egyénileg tér vissza.

3. nap: St Andrews – Dundee - Aberdeen
Reggeli után indulás Aberdeen-felé. Útközben megállunk egy rövid időre St. Andrews-ban, a golf szülőföldjén, mely városban található Skócia legrégibb egyeteme, ahol Vilmos herceg is tanult. Kívülről megtekintjük a város katedrálisának romjait. Ezután tovább indulunk Skócia negyedik legnagyobb városába, Dundee-ba, ahol megcsodálhatjuk az RRS Discoveryt, a Robert F. Scott déli-sarki expedíciójára épített kutató hajót. Programunkat a világon az egyik leghírhedtebb kísértetjárta kastély, a Glamis Castle megtekintésével folytatjuk, amely II.Erzsébet édesanyjának a családi kastélya, aki itt született 1900-ban. . A nap végén Aberdeen-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk is. Szállás: Park Inn Aberdeen 4*

4. nap: Balmoral – Dallas Dhu Lepárló  - Cawdor kastély - Drumnadrochit
Reggeli után a Cairngorms Nemzeti Park szélén található Balmoralba utazunk. Az 1856-ban épült, skót főúri építészet egyik gyöngyszemét, az angol királyi család nyári rezidenciáját, egyúttal II. Erzsébet magánkastélyát tekintjük meg (kívülről). Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1899-ben alapított Dallas Dhu whisky üzemben, majd délután a Shakespeare: Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás és vacsora Invernessben. (2 éj)
Szállás: Columba Hotel Inverness 4*

5. nap: Dunrobin kastély – Glen Ord Whisky Üzem – Loch Ness
A mai napon először a szörnyről is világszerte híres Loch Ness-tó partjára indulunk. Megtekintjük Urquhart várát, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad minket. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Ez után kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1838-ban alapított híres Glen Ord Whisky üzemben. Ezt követően északabbra kirándulunk. Megtekintjük a tornyocskákkal csipkézett, tengerre néző, teraszon álló 187 szobás Dunrobin kastélyt. Este szabad idő eltöltési lehetőség Invernessben.

6. nap: Eilean Donan kastély – Skye sziget – Armadale - Glenfinnan – Fort William
Reggeli után indulunk az Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat. Itt forgatták a Hegylakó c. film egyes jeleneteit. A várat egy középkori kőhídon átkelve érjük el. Ezután érkezünk a MacLeod klán ősi területére, a híres Skye szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában, Portreeban, és gyönyörködünk a tájban, ezután indulunk Armadale-ba, ahonnan komppal kelünk át Mallaig-ba. Innen Fort William felé vesszük az irányt, és útközben lehetőségünk lesz megcsodálni az 1800-as évek óta fenn álló, a Harry Potter című filmből is ismert Gleanfinnan Viaductot, amelyen átrobogott a híres Roxfort Express. Este szállás Fort Williamben.
Szállás: Nevis Bank Inn 4*

7. nap: Fort William – Glencoe – Glasgow
Délelőtt egy rövid városnézéssel kezdjük a napunkat a bájos, nyüzsgő kis városban,Fort Williamsben, aztán Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe látványos útján keresztül. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonalds klán tagjait. Délután érkezünk Glasgowba, ahol egy rövid városnézéssel folytatjuk programunkat. Szállás a városban. Szállás: Moxy Hotel Glasgow Merchant City 3*

8. nap: Glasgow – Edinburgh - Budapest
Reggeli után még egy kis szabadprogram, majd transzfer az glasgow-i repülőtérre. Indulás 13:25-kor, érkezés Budapestre átszállással 23:20-kor.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradícionális jelleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek!

UNESCO Világörökségi Helyszínek
Edinburgh ó- és újvárosa

Kapcsolódó cikkek

» A legendás Skócia - Kovács Attila, 2019. február. 18
» Skóciában... - Kovács Attila, 2018. július. 21
» Skócia tájain - Kovács Attila, 2017. december. 10
» Skócia öröksége - Kovács Attila, 2017. június. 25
» Hegymászás bringával - Danny MacAskill a Cullin gerincen - Kovács Attila, 2015. augusztus. 30
» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

2 éjszaka Edinburghban, központi 3*-os szállodában reggelivel 1 éjszaka Aberdeenben 4*-os szállodában félpanzióval 2 éjszaka Inverness 4*-os szállodában reggelivel 1 éjszaka Fort Willianban 4*-os szállodában reggelivel 1 éjszaka Glasgowban 3*-os szállodában reggelivel 1 alkalommal vacsora ( 3. napon) Whisky üzem látogatások és kóstolók, valamint kulturális belépők a program szerint helyszíni közlekedés a program szerint magyar idegenvezető  

Alapár nem tartalmazza: 

Lufthansa repülőjegy illetékkel,1 db 23 kg feladható poggyásszal, 1 db kézipoggyásszal, Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás, Egyéb költségek BBP biztosítás Egyágyas felár, borravaló (ajánlott, a helyszínen fizetendő).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás (1,5%), idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: helyszínen fizetendő: kb. 8 GBP/fő.
Borravalók: kb. 16 GBP/fő.
14 GBP/fő Whiskey üzem látogatások kóstolókkal
Kulturális belépők 49.700 Ft/fő 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Lufthansa
Oda út: Budapest - Frankfurt - Edinburgh: 06:15 - 12:05
Haza út: Glasgow -Frankfurt - Budapest:  13:25 - 23:20

Szállás: 

3* - 4* szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
reggeli, 3 alkalommal vacsora (3.4.5. nap).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!