Misztikus skót kastélyok és az eredeti whiskey nyomában

8 napos városlátogatás Skóciában

Barangolás és whisky kostólás a Skót-felföldön, ahol a legtöbb whisky lepárló található az egész Föld tekintetében. Skócia romantikus várai, csodálatos kastélyai betekintést engednek a skót nép történelmének, hagyományainak megismeréséhez. A program része a csodálatos Skye-sziget megtekintése is! Ezernyi érdekességet rejt az út, melyeket be is mutatunk!

Alapár tartalmazza

7 éjszaka szállás 3-4*-os szállodákban, reggelivel, 1 alkalommal vacsora ( 6. napon), 1 alkalommal vacsora ( 3. napon) Whisky üzem látogatások és kóstolók, valamint kulturális belépők a program szerint, helyszíni közlekedés a program szerint magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Lufthansa repülőjegy illetékkel, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás
Egyébb személyes kiadások, baleset, betegség és poggyász biztosítás, Egyágyas felár, Borravaló (ajánlott, a helyszínen fizetendő)

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Garantált indulás.

Szállás

3* - 4* szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Edinburgh
Elutazás Budapestről 06:15-kor a Lufthansa járatával, frankfurti átszállással. Érkezés Edinburghbe 12:05-kor, majd transzfer belvárosi szállodánkba. Miután kicsit felfrissítettük magunkat, gyalogosan fel fedezzük a Grassmarketet, a Candlemaker Row-t, és a Victoria Street utcáit és tereit, melyek igazi középkori hangulatot árasztanak. Igény szerint megtekintjük a Szent Egyed templomot és a Bogáncs kápolnát, végül a „Királyi mérföld” út végén található Holyroodhouse királyi palotát kívülről, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.  Szállás Edinburghben (2 éj). Szállás: Holiday Inn Express City Centre vagy Jurys Inn Edinburgh

2. nap: Edinburgh
Reggeli után a gyalogos séta során megtekintjük a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Ezt követően a Salisbury szikláknál az Arthur széke magaslatról csodáljuk meg a tájat. Délután Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő egykori jachtját (ide tömegközlekedési eszközzel jutunk el), amely 40 évig szolgálta a királynőt, és több mint 1 millió mérföldet tett meg. A programok végén esti szabadidő eltöltési lehetőség, a szállodába mindenki egyénileg tér vissza.

3. nap: St Andrews – Dundee - Aberdeen
Reggeli után indulás Aberdeen-felé. Útközben megállunk egy rövid időre St. Andrews-ban, a golf szülőföldjén, mely városban található Skócia legrégibb egyeteme, ahol Vilmos herceg is tanult. Megtekintjük a város katedrálisának romjait. Ezután tovább indulunk Skócia negyedik legnagyobb városába, Dundee-ba, ahol megcsodálhatjuk az RRS Discoveryt, a Robert F. Scott déli-sarki expedíciójára épített kutató hajót. Programunkat a világon az egyik leghírhedtebb kísértetjárta kastély, a Glamis Castle megtekintésével folytatjuk, amely II.Erzsébet édesanyjának a családi kastélya, aki itt született 1900-ban. A nap végén Aberdeen-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás: Premier Inn Aberdeen City Centre

4. nap: Crathes/Braemar kastélya – Dallas Dhu Lepárló  - Cawdor kastély - Inverness
Reggeli után megtekintjük Crathes vagy Braemar kastélyát. Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1899-ben alapított Dallas Dhu whisky üzemben -amely ma múzeumként működik -, majd délután a Shakespeare: Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás Invernessben. (2 éj)
Szállás: Hotel Premier Inn Inverness Centre

5. nap: Dunrobin kastély – Glen Ord Whisky Lepárló – Loch Ness
A mai napon először a szörnyről is világszerte híres Loch Ness-tó partjára indulunk. Megtekintjük Urquhart várát, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad minket. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Ez után kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1838-ban alapított híres Glen Ord Whisky üzemben. Ezt követően északabbra kirándulunk. Megtekintjük a tornyocskákkal csipkézett, tengerre néző, teraszon álló 187 szobás Dunrobin kastélyt. Este szabad idő eltöltési lehetőség Invernessben.

6. nap: Eilean Donan kastély – Skye sziget – Armadale - Glenfinnan – Fort William
Reggeli után indulunk az Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat. Itt forgatták a Hegylakó c. film egyes jeleneteit. A várat egy középkori kőhídon átkelve érjük el. Ezután érkezünk a MacLeod klán ősi területére, a híres Skye szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában, Portreeban, és gyönyörködünk a tájban, ezután indulunk Armadale-ba, ahonnan komppal kelünk át Mallaig-ba. Innen Fort William felé vesszük az irányt, és útközben lehetőségünk lesz megcsodálni az 1800-as évek óta fenn álló, a Harry Potter című filmből is ismert Glenfinnan Viaductot, amelyen átrobogott a híres Roxfort Express. Este szállás Fort Williamben.
Szállás: Ballacullish kastélyhotel vagy Nevis Bank Inn

7. nap: Fort William – Glencoe – Glasgow
Délelőtt egy rövid városnézéssel kezdjük a napunkat a bájos, nyüzsgő kis városban,Fort Williamben, aztán Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe látványos útján keresztül. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. Délután érkezünk Glasgowba, ahol egy rövid városnézéssel folytatjuk programunkat. Szállás a városban. Szállás: Alexander Thomson Hotel

8. nap: Glasgow – Edinburgh - Budapest
Reggeli után még egy kis városnézés,  szabadprogram, majd transzfer az edinburgh-i repülőtérre. Indulás 18:00-kor, érkezés Budapestre átszállással 23:20-kor.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradícionális jelleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek lehetnek! A programváltozás jogát fenn tartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2020. október. 20
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2020. október. 19
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2020. október. 18
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2020. október. 16
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2020. október. 16
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2020. október. 15
» Dublin képekben - Kovács Attila, 2020. október. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

7 éjszaka szállás 3-4*-os szállodákban, reggelivel, 1 alkalommal vacsora ( 6. napon), 1 alkalommal vacsora ( 3. napon) Whisky üzem látogatások és kóstolók, valamint kulturális belépők a program szerint, helyszíni közlekedés a program szerint magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Lufthansa repülőjegy illetékkel, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás
Egyébb személyes kiadások, baleset, betegség és poggyász biztosítás, Egyágyas felár, Borravaló (ajánlott, a helyszínen fizetendő)

Kötelező költségek: 

idegenforgalmi adó., repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: helyszínen fizetendő: kb. 15 GBP/fő.
Borravalók: kb. 15 GBP/fő.
Belépők

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel
Lufthansa menetrend szerinti járatával

Várható menetrend (változhat)
Oda út: Budapest - München - Edinburgh: 06:05 - 10:10
Haza út:Edinburgh -Frankfurt - Budapest: 18:00 - 23:20

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

Szállás: 

3* - 4* szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
reggeli, 3 alkalommal vacsora (3.4.5. nap).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!