Misztikus Mexikó - Azték és Maja piramisok

16 napos körutazás Mexikóban

Mexikóvárostól Playa del Carmenig járjuk be az országot, és nem marad ki egyetlen fontos látványosság sem, részletes betekintést nyerünk az ősi azték és maya kultúra által ránk hagyott emlékekre. Körutazásunk minden egyes napjára izgalmas látnivalókat állítottunk össze. Vagy a szédületes piramisok lábánál imádkozunk Esőistenhez vagy egy gyarmati időkben épült székesegyházban, vagy egy kristálytiszta vizű cenotéban vagy a Misol Ha vízesésnél úszhatunk, vagy egy piacon alkudozunk kézműves termékekre, vagy a Mexikó „Grand Canyon”-jának vízesései között hajózunk, vagy egy tzotzil rituálén veszünk részt, vagy ízletes, fűszeres, csípős mexikói ételeket kóstolgathatunk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel 
az elhelyezést a körutazás alatt helyi 4*-os szállodákban,
a Maya Riviérán helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban
a körutazás során félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül),
a Maya Riviérán all inclusive ellátást
a helyszíni közlekedést
a megadott programokat
a belépőket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalót kb. 150 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
16 nap

Szállás

a körutazás alatt helyi 4*-os szállodákban, Playa del Carmenben helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban

Program: 

1. nap: Budapest – Mexikóváros
Elutazás Budapestről Mexikóvárosba, átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába. Késői vacsora és szállás Mexikóvárosban (3 éj).

Tervezett szállás: Hotel Casa Blanca vagy hasonló 

2. nap: Mexikóváros
Reggeli után városnézés Mexikóvárosban, a 2.400 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő városban. A világ egyik legnagyobb tereként ismert Alkotmány tér (Zocalo) monumentális épülete az öthajós Metropolitan Katedrális, tőle jobbra pedig a Nemzeti Palota található, melyet Diego Rivera Mexikó legfontosabb történelmi eseményeit megörökítő falfestményei díszítenek. Látjuk majd az aztékok templomának romjait is. Ebéd egy helyi étteremben, majd meglátogatjuk az Antropológiai Múzeumot, ahol az ország különböző kultúráival ismerkedhetünk meg és páratlan értékű műkincseket láthatunk. 

3. nap  Teotihuacan piramisok – Guadalupe
Kirándulás a Teotihuacan régészeti lelőhelyhez, mely az istenek városa. Megcsodálhatjuk a Nap és a Hold lenyűgöző piramisait, sétálunk a „Holtak sugárútján”, megismerjük a Quetzal-pillangó-palotát és a tollas kígyó templomát (Quetzalcoatl), valamint a fellegvár obszidián műhelyét. Ebéd után meglátogatjuk a Guadalupe-i bazilikát, ahol a Guadalupe-i Szűz eredeti képét láthatjuk. A program végeztével visszautazás Mexikóvárosba.

4. nap: Mexikóváros – Puebla – Oaxaca
A Puebla felé vezető útról látjuk majd a Popocatepetl és Ixtaccihuatl vulkánokat, tetejüket mindig hó borítja. A vulkánok uralják a völgyet, ahol a Puebla de los Angeles épült, az óváros a gyarmati építészet ékes példája és a világörökség része. Gyalogos városnézés Puebla koloniális központjában, mely a „Talavera” kerámiákkal díszített épületeiről híres. Látjuk majd a barokk palotákat, a Szent Domonkos templomot és a Rózsafüzér kápolnát arany oltárával, a kézműves piacot, onyx műhelyeket. Ebéd, majd transzfer az Oaxaca-i hotelbe. Szállás Oaxaca-ban (2 éj).

Tervezett szállás: Hotel Casa Conzatti vagy hasonló  

5. nap: Oaxaca – Monte Alban
Meglátogatjuk Monte Alban csodálatos régészeti lelőhelyét, Mexikó egyik legimpozánsabb városát, melyet bölcsek, harcosok és csillagászok laktak. A tengerszint feletti 1940 méteres magasságban ez a terület egy Gran Plaza-n összpontosul, melyet paloták, templomok, szentélyek és sírok vesznek körül, mely szintén világörökségi helyszín. Visszatérve a városba, felfedezzük Oaxaca fenséges városát, és meglátogatjuk a gyarmati időszak legnevesebb emlékeit: a főteret (Zócalo), Santo Domingo székesegyházat, Benito Juarez piacot, ahol többek között ízletes ételeket, textileket, kerámia és bőr kézműves termékeket láthatunk majd. Vacsora a szállodában.

6. nap: Oaxaca – Tule – Mitla – Tehuantepec
Reggel meglátogatjuk Tule fáját, a világ legidősebb mexikói mocsárciprus fáját (ahuehuete), mely több mint 2000 éves, 42 méter magas, törzsének kerülete pedig mintegy 58 méter. Ezután meglátogatjuk Mitla-t, az Oaxacai vallás és kultúra legjelentősebb poszt-klasszikus régészeti lelőhelyét, amely Mesoamerica legmodernebb építészeti példája is egyben. A túra után továbbutazunk Tehuantepec-be (kb. 4,5 óra). Vacsora a szállodában. Szállás Tehuantepec-ben (1 éj)

Tervezett szállás: Hotel Calli  vagy hasonló 

7. nap: Tehuantepec – Tuxtla Gutiérrez – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas
Kora reggeli indulás Tuxlta Gutierrezbe (kb. 5 óra). Hajókirándulás a Sumidero Canyon-nál, amelyet Mexikó „Grand Canyon”-jaként is emlegetnek és egyik leglátványosabb természeti szépsége.. Vízesések, barlangok és sziklás képződmények tarkítják, amelyek közül kiemelkedik a „Karácsonyfa”, mely különleges formájáról kapta nevét. Látogatás Chiapa de Corzo-ba, ahol az első települést, „Mudejar”-t a spanyolok alapították. A település ma „La Pila” néven ismert, a 16. században épült, az arab hatású gyarmati építészet egyik példája. Ebéd után továbbutazás, szállás San Cristobal de las Casasban (2 éj).

Tervezett szállás: Hotel Casa Mexicana vagy hasonló  

8. nap: San Juan Chamula – Zinacantan
Meglátogatjuk a San Juan Chamula tzotzil közösséget, amely hagyományairól és ünnepeiről ismert. Itt részt veszünk egy helyi rituálén is. Végül Zinacantanban is meglátogatunk egy másik fontos tzotzil falut, temploma a gyarmati korból származik, de a 19. században neoklasszikus stílus szerint felújították, így a templom belsejében a katolikus és őshonos hiedelmek érdekes keveréke látható. A Zinacantan-i lakosok elsősorban a virágok termesztésével foglalkoznak, ez magyarázza ruháik lenyűgöző színeit is. Szabad délután San Cristobalban. Vacsora a szállodában.

9. nap: San Cristobal de las Casas – Villahermosa – Palenque
Reggeli után elutazunk Villahermosa-ba, ahol az olmék kultúra emlékeivel ismerkedünk a szabadtéri múzeumban, majd folytatjuk utunkat Palenquebe, az esőerdő mélyére. Érkezés után szabadidő. Vacsora és szállás Palenqueben (2 éj).

Tervezett szállás: Hotel Villa Mercedes vagy hasonló  

10. nap: Palenque - Misol Ha vízesés
Délelőtt városnézés Palenque-ben, Mexikó egyik leghíresebb maja városában. Palenque a 7. században élte virágkorát, majd a 9. század első felében elnéptelenedett és benőtte az őserdő, így a látnivalók jelentős részét buja növényzet rejti, ami misztikus környezetet teremt a romvárosnak. A Feliratok Piramisában találták meg Pakal király szarkofágját és lenyűgöző faragott sírköveit. Megnézzük a Nap templomot, a Kereszt Templomot és a Palotát. Ebéd útközben, majd a Misol Ha vízeséshez látogatunk.

11. nap: Palenque – Campeche
Reggeli után továbbutazás a Mexikói-öböl partján fekvő, fallal körülvett Campeche városába. San Francisco de Campeche a spanyolok által alapított első város a Yucatán-félszigeten. Történelmi belvárosa az UNESCO világörökség része, ahol számos erődítményt és bástyát láthatunk, melyek hajdanán a kalóztámadásoktól igyekeztek megvédeni a gazdag kikötővárost. A ma is látható épületekben kulturális intézményeket, múzeumokat rendeztek be. Érkezés után városnézés, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő a hangulatos városka egyéni felfedezésére. Szállás Campecheben (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel Plaza Campeche vagy hasonló   

12. nap: Campeche – Uxmal – Merida
Reggel Uxmal felé vesszük az irányt, a „háromszor épült” városba, hogy megismerjük a Guesser piramist, az apácazárdát, a kormányzó palotáját és a Ballgame-bíróságot. Ezután egy különleges helyi ételt fogunk megkóstolni ebédre, amely Uxmal környékére jellemző, és a földfelszín alatt főzik. Érkezés Meridába, a "fehér városba", ahol panorámás városnézésünk során a Montejo sugárút, a főtér, a székesegyház és a kormány palotái láthatók. Szállás Meridában (1 éj).

Tervezett szállás: Hotel Gamma El Castellano vagy hasonló 

13. nap: Merida – Chichen Itza – Playa del Carmen
Reggeli után indulás Chichén Itzába, Mexikó legfontosabb maja romvárosába, amely a világörökség része és a világ 7 új csodájának egyike. Meglátogatjuk a "Kastély" (El Castillo) néven ismert, Kukulkan tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramist, a labdajáték-pályát, a Koponya templomot, a Jaguár templomot, a csillagvizsgálót, az ezer oszlop terét és az áldozat kútját. Ebéd útközben. Szállás a Maya Riviérán, Playa del Carmen környékén (3 éj).

Tervezett szállás: Hotel Barcelo Maya Grand Resort vagy hasonló  

14-15. nap: Playa Del Carmen
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program: egyik nap a Yucatan-félsziget északi részének egy különleges romvárosát, Tulumot tekintjük meg. Tulum, a hajdani kereskedőváros a Karib-tenger partján épült. A fehérhomokos part fölé magasodó sziklán álló templom-együttes festői látványt nyújt. Másnap látogatást tehetünk az Xcaret öko- és aquaparkba, ahol közelebbről is megismerhetjük a Yucatan-félsziget állat- és növényvilágát, folklór előadásokat nézhetünk meg és megtekinthetünk egy tradicionális mexikói labdajátékot is. 

16-17. nap: Cancun – Budapest
Transzfer a cancuni repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a 17. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Mexikóváros történelmi óvárosa és Xochimilco
  • Teotihuacan
  • Puebla óvárosa
  • Oaxaca és Monte Alban
  • Palenque
  • Campeche óvárosa
  • Uxmal
  • Chichen Itza

Tájékoztató jellegű időpont és részvételi díj! (változhat).

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Félnapos Tulum kirándulás: kb. 35 000 Ft
Xcaret Ökopark látogatás showműsorral: kb. 73 000 Ft

Az árak tájékoztató jellegűek, változhatnak!

Tengerparti üdüléssel hosszabbítható a Maya Riviérán vagy Cancúnban.

Kérje ajánlatunkat!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel 
az elhelyezést a körutazás alatt helyi 4*-os szállodákban,
a Maya Riviérán helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban
a körutazás során félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül),
a Maya Riviérán all inclusive ellátást
a helyszíni közlekedést
a megadott programokat
a belépőket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalót kb. 150 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, repülőjegy, repülőtéri illeték, borravaló.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül), Playa del Carmenben all inclusive ellátást tartalmaz.

A területről: 
Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá. Körutunk programja a Yucatán-félszigetet érinti, ahol egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és nem utolsósorban a rejtélyes és lenyűgöző civilizáció, a maya kultúra emlékei. A csodálatos tengerpart mentén épült egykori maya városok és az őserdőből előbukkanó piramisok egyvelege egyedülálló a világon. A Maya Riviéra fehérhomokos tengerpartján pedig elsőrangú szállodák várják a pihenni vágyókat Cancuntól egészen az érintetlen Tulumig. Hivatalos fizetőeszköz: mexikói Peso (MXN). 1 USD = kb. 10 MXN, 1 EUR = kb. 15 MXN.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!