Mininyaralás a Garda-tó és környékén

5 napos utazás Olaszorszégba

Egyik állomásunk Malcesine gyönyörű városa lesz, ahol a városnézés alkalmával megismerhetjük leghíresebb jelképeit a Scaligero-kastélyt és a ma városházaként működő Palazzo dei Capitanit. A városból felvonóval felmegyünk a Monte Baldo tetejére (1700 méter), ahonnan káprázatos panoráma tárul elénk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Felszerelés: Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók! 

Módosítási díjak: 

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges
A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit. 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást busszal, 3 csillagos szállást, a reggelis ellátást, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a belépők árát, a további étkezéseket és italokat, és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
Minimum 35 fő

Szállás

Hotel Verona 3* vagy hasonló szálloda, a Garda-tó közelében.
A hotel úszómedencével és gyermekmedencével várja vendégeit vidéki környezetben, közvetlenül Bussolengo mellett. A medencére néző étterem nemzetközi fogásokkal és vegetáriánus ételekkel, valamint élő zenés estekkel várja vendégeit. A bárban egész nap fogyaszthatók harapnivalók.
A szobák erkéllyel rendelkeznek, ahonnan a dombokra, az olajfákra vagy a kertekre nyílik kilátás. A szobákhoz piperecikkekkel ellátott, saját fürdőszoba tartozik.
A szálláshelyen svédasztalos reggelit szolgálnak fel.

Ellátás: reggeli

Program: 

1. nap: Budapest - Treviso -Garda-tó
Találkozás 05:15-kor a Népliget – Könyves Kálmánkrt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás 05:30-kor. Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba.
Útközben látogatást Trevisoban, ahol a város híres középkori óvárosával ismerkedünk. „Miniatűr Velence” vagy „A vizek városa” - ahogyan a helyiek hívják ezt a díszes, árkádos házairól híres, virágos hidakkal és csatornákkal szabdalt hangulatos kisvárost.
Tovább utazás a Garda-tó közelében fekvő szállásunkra, ahol 4 éjszakát fogunk eltölteni.

2. nap: Malcesine - Monte Baldo hegy - Desenzano del Garda
Reggeli után elutazás a Garda-tóhoz.
Első állomásunk Malcesine gyönyörű városa lesz, ahol első programként a városból felvonóval felmegyünk a Monte Baldo hegy tetejére (1700 méter), ahonnan káprázatos panoráma tárul elénk. Maga a felvonó is egy különlegesség, mivel a kabin az út során 360 fokban megfordul a tengelye körül, így bárhol is állunk a kabinban, az egész tájat láthatjuk körülöttünk. A hegyen kellemes sétát tehetünk, elfogyaszthatunk egy finom olasz kávét, és nem utolsó sorban fantasztikus fotókat készíthetünk a Garda-tóról.
Ezután visszaereszkedünk a völgybe és városnézés következik. Megismerhetjük a város leghíresebb jelképeit a Scaligero-kastélyt és a ma városházaként működő Palazzo dei Capitanit.
Pihenésképpen ezután szabad program következik: sétálgathatunk az ódon falak között, elfogyaszthatunk egy finom ebédet, felfedezhetjük a városka rejtett kincseit.
A délutáni órákban ellátogatunk a tó délnyugati csücskében fekvő Desenzano del Garda városkájába, ahol sétálgathatunk az ódon kikötőben (már a 13. században is említették), vagy felkereshetjük a Palazzo Todeschinit, melynek 1580-ban épült fehér malcesine-i díszkövei 15 íves árkádot formáznak.
Felkereshetjük a Santa Maria Maddalena templomot vagy a várat, de ellátogathatunk a Római Villához, melynek tulajdonosa Flavius Magnus Decentius lehetett, akiről a város a nevét kapta. A római márványszobrokkal, falfreskókkal és mozaikokkal díszített "luxusnyaraló" saját stranddal rendelkezett, modern padlófűtése és fürdőmedencéje is volt, malmában saját lisztet őröltek.

3. nap: Verona - Sirmione
Reggeli után elutazás Veronába, a szerelmesek városába, melynek egésze az UNESCO kulturális világörökségének része. Köszönhető ez főként a híres ókori Arénájának.
Megtekintjük kívülről az ókori világ leghíresebb amfiteátriumát, az Arena-t, majd séta a Piazza delle Erben, melyet csodás középkori tornyok és épületek vesznek körbe.
A város könnyen felfedezhető gyalogosan, így a főbb nevezetességeket egy séta keretében meglátogatjuk.
Felkeressük Júlia házát, a dómot, megtekintjük a fontosabb látnivalókat.
A városlátogatás után a tóba hosszan benyúló földnyelven fekvő Sirmione városkába látogatunk. Az óvárosba vezető hídon átsétálva találjuk a mesebeli középkori Scaligero kastélyt. Színes óvárosa kávézókban és éttermekben gazdag. Sirmionéban található az antik világ egyik történelmi emléke, egy római kori villa, a Grotte di Catulló. A romok tövében, a tóban kénes hőforrások, azaz termálvíz bugyborékol fel, amit motorcsónakos / hajós kísérővel meg is tekinthetünk. Hajózás a Garda-tavon kihagyhatatlan élmény.
Szabadidőben elmerülhetünk a kis utcák látványában, a parkok hűvösében, ebédelhetünk, vagy akár fürödhetünk is a tóban.

4. nap:Riva del Garda - Varone vízesés - Limone sul Garda
Reggeli után ismét útra kelünk, elutazunk Riva del Gardaba, a tó északi részének mediterrán hangulatú kisvárosába. Egyik legérdekesebb nevezetessége az 13. században épült Torre Apponale 34 méter magas óratorony.
Szabadidő, bolyongás a macskaköves utcácskákban.
A nap utolsó megállója délután a Varone vízesés lesz, mely pár kilométerre található Riva del Gardatól. Az Alsó-barlangban egy igen keskeny sziklakürtőben zúdul a mélybe, közel 100 méter magasból a víztömeg, páratlan látványosságot nyújtva az odalátogatóknak.
A Felső-barlangig 115 lépcsőfokon keresztül jutunk fel, miközben csodálhatjuk az egyedülálló mikroklímának köszönhető botanikus kertet. Sok különleges növény virágzik itt, melyek ritkán láthatók együtt (mediterrán növények magashegyi növényekkel együtt).
A program után ellátogatunk egy helyi specialitásokat kínáló üzletbe, ahol már maga látvány is szemet kápráztató, hát még a választék! Borok, savanyúságok, lekvárok, oliva olajak, balzsamecetek, édességek, teák, a legkülönfélébb szeszes italok, felvágottak, sajtok, és minden, ami szem-szájnak ingere megvásárolható! Minden helyi, toszkán gazdaságokból származik
A látogatás után 16 órakor hajóval ellátgatunk Limone sul Gardaba, ahol 1 órás szabadprogram alatt bejárhatjuk a mediterrán városka zegzugos utcáit.
A tó nyugati oldalán visszatérünk szállásunkra.

5. nap: Vicenza - Budapest
Reggeli után, megtekintjük a “Palladio városa“-ként is ismert varázslatos Vicenzát. A mester munkássága városszerte visszaköszön. Szép épületei, villái felejthetetlen élményt nyújtanak az építészetet kedvelőknek.
Városnézés után elkezdjük utazásunkat hazafelé. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre a késő esti, éjszakai órákban.

A program változás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2023. október. 03
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2023. szeptember. 08
» Verona utcáin - Kovács Attila, 2013. február. 26
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2023. december. 01
» Ugrás mélybe -stílusosan! - Kovács Attila, 2023. november. 17
» Sirmione, Garda-tó - Kovács Attila, 2023. november. 12
» A Garda-tó csodája - Kovács Attila, 2023. szeptember. 30
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2023. augusztus. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást busszal, 3 csillagos szállást, a reggelis ellátást, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a belépők árát, a további étkezéseket és italokat, és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat.

Kötelező költségek: 

Monte Baldo felvonó: 11 200 Ft kötelezően fizetendő
Idegenforgalmi adó: 2 €/fő/éj (idegenvezető szedi össze a buszon)

Helyszíni költségek leírása: 

A helyszínen fizetendő költségek: (A belépők árai tájékoztató jellegűek, változhatnak.)

Idegenforgalmi adó: 2 €/fő/éj (idegenvezető szedi össze a buszon)
Scaligero kastély (Malcesine): 6 €/Fő
Varone vízesés: 6 €/Fő
Riva-Limone hajó: 6 €/Fő
Sirmione hajókázás: kb. 15 €/Fő
Torre Apponale (Riva): 2 €/Fő

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.
Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó: kb. 2€/fő/éj
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal. Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1000, 2000, 3000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően ld. http://www.budavartours.hu/sugo.html oldalon). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 20 perc)
M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (tervezett indulási idő + kb. 40 perc)
M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 55 perc)
M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 70 perc)
M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (tervezett indulási idő + kb. 80 perc)
M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 100 perc)
M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 140 perc)
Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor.
A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:
Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.
Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

·         dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
·         névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. 

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!