Kuala Lumpur és Burma

12 napos utazás nyaralással Mianmar-ban

Kuala Lumpurban Ázsia számos arcát megismerheted. Hatalmas csillogó plázák tövében utcai árusok kínálgatják friss gyümölcseiket fapultjaikról, ötcsillagos luxushotelek és hat sávos autópályák mellett az őserdő apró foltjai dacolnak a betontengerrel. Mianmarban (Burma) találjuk Délkelet-Ázsiában a legkevesebb nyugati turistát és a legkisebb nyugati hatást egyaránt. Ha valami igazán autentikus úti célt keresel, ahová még nem ért el a globalizáció, és ahol a helyiek ragaszkodnak ősi hagyományaikhoz akkor ez a neked való hely! A rendkívül közvetlen és barátságos helyiek tovább fokozzák majd színes élményeid.

Alapár tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyet, Programot és a transzfereket, Szállást 2 ágyas elhelyezéssel reggelis ellátással, Hajóutat, Angol nyelvű idegenvezetést, Belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri adókat és illetékeket, Fakultatív sztornó (szállás, utazás és illetékek 5%-a) valamint baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, Személyes kiadásokat.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 2 fő
Program: 

1. nap: Elutazás Budapestről.

2. nap: Érkezés Kuala Lumpurba a délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Kuala Lumpurban.

3. nap: Félnapos városnézés Kuala Lumpurban majd délután szabadprogram. Szállás Kuala Lumpurban.

4. nap: Transzfer a repülőtérre. Utazás regionális légitársasággal Yangonba. Érkezés Yangonba majd transzfer a szállodába. Rövid pihenő után ellátogatunk a híres Shwedagon pagodába, amely az ország egyik legkiemelkedőbb és legősibb építménye, illetve a helyi vallási élet központja. Szállás Yangonban.

5. nap: Reggelit követően elindulunk, hogy megtekintsük Yangon legkülönlegesebb látnivalóit: a fenséges Chaukhatkyi pagodát, a kolosszális fekvő Buddha szobrot és nem utolsó sorban a Botahtaung pagodát. Ezt követően, a Kandawgyi kertben tett látogatásunk során, megismerkedhetünk a gyarmati időkből fennmaradt jellegzetes épületekkel is. Alkalmunk lesz ajándéktárgyak vásárlására a Bogyoke piacon, ahol számos helyi, kézzel készített termék közül válogathatunk. Turánk befejezéseképpen ellátogatunk a város kínai és indiai negyedébe, ahol bejárjuk a hangulatos nyüzsgő utcákat és megkóstolunk pár ínycsiklandó specialitást. Szállás Yangonban.

6. nap: Reggelink elfogyasztása után egy reggeli járattal elutazunk Baganba. Felderítjük Ázsia egyik legősibb városát, amelyet csak az ezer templom földjeként emlegetnek. Az itt található 2200 szentély viszonylag kis területen, sűrűn egymás mellett helyezkedik el. Látogatásunk során a legérdekesebb pagodák megismerésére szorítkozunk. Megtekintjük a Shwezigon-t, amelynek aranyszínű sztúpája köré számos templom és szentély csoportosul. Megcsodálhatjuk a Wetky-in-Guyaukgyi ősi szentélyének különleges freskóit, majd az Anada pagodát, amely az egyik legnagyobb és egyben legjobb állapotban fennmaradt építmény, az itt található szentélyek közül. Ezt követően utunk az Anada Ok Kyaung-hoz vezet, amely egyike a kevés fennmaradt monostornak, majd végezetül felderítjük Htilominlo templomot, ami utolsóként épült a szentélyek közül az ősi Banganban. Szállás Baganban.

7. nap: Kirándulásunkat Amarapura egykori királyi fővárosában kezdjük. Megtekintjük U Bein 1,2 kilométer hosszú hídját, amely a leghosszabb cölöphíd a világon. A nyüzsgő hídon áthaladva átélhetjük a város autentikus hangulatát. Amarapura felfedezése után Mandalay felé vesszük az irányt, ahol először a Mahamuni pagodához vezet utunk, majd felkeresünk egy aranylemezkészítő műhelyt is. Ellátogatunk a Shwenandaw monostor káprázatos épületéhez, amely eredetileg a királyi palota részét képezte. Túránkat a Kuthodaw pagodánál zárjuk. Szállás Mandalayban.

8. nap: Reggeli után felkerekedünk, hogy egy kellemes hajóúttal eljussunk Mingunba. A településen tervezték megépíteni a világ legnagyobb pagodáját, aminek kivitelezését végül a király halála állította meg. A félkész épületet később egy erős földrengés rongálta meg. A romos pagoda rendkívül különleges látványt nyújt és egyedi hangulatot áraszt. Ez követően megtekintjük egy hatalmas harangot, amit a Mingun pagodából menekítettek ki a pusztító földrengéskor. Utunk ezután az egykori fővárosba, Inwa-ba vezet, ahol lovas kocsival derítjük fel a város legfőbb nevezetességeit. Ellátogatunk az Ava toronyhoz, majd az impozáns Maha Aungmye Bonzan monostorhoz. Végezetül a kecses Bagaya Kyaung monostort tekintjük meg. Szállás Mandalayban.

9. nap: Reggeli a szállodában majd transzfer a repülőtérre. Érkezés a hehoi repülőtérre, ahonnan a pindayai barlaghoz vezet utunk, amely évszázadok óta több ezer különböző Buddha szobornak ad otthont. Ezután felkeresünk egy hagyományos esernyőkészítő és egy papírkészítő műhelyt is. Szállás Pindayaban.

10. nap: Reggelit követően elindulunk a szépséges Inle tóhoz. Innen egy kis hajóval eljutunk Innpawkhone falucskába, ahol testközelből láthatjuk, ahogy a kis manufaktúrákban feldolgozzák a lótuszt és a selymet. Ezután látogatást teszünk a káprázatos Phaungdaw U pagodához, majd amennyiben időnk engedi, ellátogatunk Leshae településre, ahol megnézhetjük, hogyan készíti a helyiek különleges Buddha képeiket szárított virágporból. Végezetül az impozáns Nga Phae Chaung monostort és a függőkertet tekintjük meg. Szállás az Inle tónál.

11. nap: Reggelit majd transzfer a repülőtérre. Utazás belső járattal Yangonba, majd onnan Kuala Lumpurba. Elutazás Kuala Lumpurból isztambuli átszállással.

12. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyet, Programot és a transzfereket, Szállást 2 ágyas elhelyezéssel reggelis ellátással, Hajóutat, Angol nyelvű idegenvezetést, Belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri adókat és illetékeket, Fakultatív sztornó (szállás, utazás és illetékek 5%-a) valamint baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, Személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

repülőtéri és egyéb illetékek

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás repülővel, átszállással Kuala Lumpurba.

Szállás: 

Kuala Lumpur: Ancasa Hotel 3*
Yangon: East Hotel 3*
Mandalay: Thazin Garden Hotel 3*
Pindaya: Shwe Inn Gyin Hotel 3*
Inle tó: Conqueror Hotel 3*
Bagan: Amata Garden Hotel 3*

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére a belépéshez vízum és a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges - kitöltött vízumigénylő lap - 2 db színes igazolványkép. Indonéz vízumdíj kb. 25 USD, Kilépési illeték kb. 200.000 IDR (kb. 18 USD).
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk az utazáshoz. Kérünk, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot ( Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra; Telefon: 476-1364), vagy kérd ki háziorvo­sod tanácsát. Célszerű magaddal hoznod még: Láz-és fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasmenés elleni szert, ragta­paszt, sebfertőtlenítő szert, fáslit. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyúj­tásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!