Mexikóváros és üdülés Grand Oasis Palm Cancún ****

Mexikóváros és üdülés Grand Oasis Palm Cancún ****

11 napos körutazás tengerparti pihenéssel

Mexikóvárosban indul körutunk, ahol az azték birodalom emlékei békésen megférnek egymás mellett a spanyol alkirályság korából származó épületekkel és a modern felhőkarcolókkal. Napfény, homok és szörf – kell még valami a nyaraláshoz? A Mexikói Riviéra történelemben, ízekben, festői tájakban gazdag és természetesen minden megvan itt, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet menetrendszerinti járattal egy átszállással, repülőtéri transzfert minibusszal vagy autóbusszal létszámtól függően, (az idegenvezető várja a vendégeket a repülőtéren). Mexikóváros és Yucatán között belső repülőjárattal történik a transzfer (Mexikóváros-Cancún), 2 éjszaka szállást Mexikóvárosban 4*-os szállodába 2 ágyas szobáiban reggelivel, programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel, belépőkkel, majd 7 éjszaka szállást az előre kiválasztott szállodában, all inclusive ellátással, transzfereket, magyar nyelvű telepített idegenvezetőt a helyszínen, programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, foglalási díj, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%). A kilépési illeték (kb 200 peso- 18 USD/fő), mely a helyszínen fizetendő.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1.nap Budapest - Mexikóváros
Elutazás Budapestről az Air France/KLM menetrend szerinti járatával a kora reggeli órákban, átszállással. Érkezés Mexikóvárosba a délutáni órákban, majd transzfer a Hotel Casa Blanca 4* szállodába, ahol az első két éjszakát töltjük.

2.nap Mexikóváros
Reggeli a szállodában, látogatás a város legnagyobb parkjában, a Bosque de Chapultepec-ben található Antropológiai Múzeum-ban, ahol a spanyol hódítások előtti korból származó, páratlan értékű műkincsekkel, az azték, a tolték és a maya kultúra jelképeivel ismerkedünk meg. Következő állomásunk Mexikóváros védőszentjének temploma, a Guadalupe-i Szent Szűz bazilika, ahol sötétbőrű mesztic nő képében jelent meg a Szűzanya 1531-ben. Ezt a csodát eleveníti meg az itt kialakult parkban a sokféle kegytárgy, templom és szoboregyüttes. A fővárostól északra fekszik az UNESCO Világörökségének része Teotihuacán, ahol a Nap és a Hold piramis tetejéről megcsodáljuk azt a romvárost, amely több évszázadon át épült, és amelyet egykor a világ 5 legnagyobb települése között tartottak számon. A Holtak sugárútja (Calzada de los Muertos) köti össze ezt a két nagy piramist, mindkét oldalán elegáns és rendeltetésüket tekintve rejtélyes platformok sorakoznak. A program végén útra kelünk az 5450 méter magas, monumentális Popocatepetl vulkán lábánál fekvő Pueblába.

3.nap Mexikóváros - Cancún
Reggeli után, a világ egyik legnagyobb terén, a Zocalo-n indul városnéző programunk. A történelmi negyedben található főtér egyik ékessége, a Catedral Metropolitana, a legnagyobb Dél-Amerikában és az építészeti stílusok különleges kombinációja, tövében 2007-ben találtak rá egy időkapszulára, amely egy hatalmas gránitmedál és amely az aztékok többszázezer évet felölelő csillagászati adatait mutatja. Következő állomásunk a Nemzeti Kormánypalota, amely a vezérkar és a nemzeti kincstár székhelye. Ezután a Soumaya Múzeumba látogatunk el, ahol többek között Rodin, Picasso, Van Gogh, Monet remekműveit csodálhatjuk meg. A nap végén transzfer Mexikó város repülőterére, ahonnan Cancún-ba repülünk. Transzfer az előre kiválasztott hotelbe Cancún-ban vagy Riviera Maya-n.

4-9.nap Pihenés Cancúnban vagy Riviera Maya-n
Pihenés, illetve lehetőség fakultatív programokon való részvételre. Szállás az előre kiválasztott hotelben.

10.nap Cancún-Budapest
Pihenés, majd transzfer Cancún repülőterére, hazautazás.

11.nap Érkezés Budapestre

Kapcsolódó cikkek

» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila, 2013. május. 15
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2015. december. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

CHICHEN ITZÁ
A maya civilizáció legjelentősebb és legismertebb ősi városában többek között az évezredes piramisok, obszervatórium, játékok tere, harcosok temploma mesél arról, hogy ez a maya-tolték kultúra miként is létezett. A hatalmas, buja erdős területen a lélegzetünk is eláll a sok matematikai, csillagászati bravúrtól, ahogy a maya világkép esszenciáját, a Vénusz jegyet alkalmazzák, vagy ahogy a Kukulkán piramis elemeinek számadatai a naptár tagolását mutatják. Valladoid városán áthaladva megfigyelhetjük a mai maya életvitelt is. A főtéren láthatjuk a spanyol alapítású középkori templomot a freskókkal díszített városháza mellett a tarka koloniális és modern házak gyűrűjében. A program végén ellátogatunk egy autentikus tequilagyárba. Egész napos kirándulás ebéddel, belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel (6 főtől) – 105 USD/fő, 5-12 év között 70 USD/fő.

COBA
i.sz. 500 és 900 között a Yucatán-félsziget dúsgazdag kereskedelmi központja volt. Itt látható, és meg is mászható a térség legmagasabb, cukorsüvegre emlékeztető piramisa gőzfürdők, csillagvizsgálók és kikövezett útvonalak mentén. Sétálunk vagy biciklizünk a trópusi őserdőben, figyeljük a madarakat, böngésszük a hatalmas kőlapok véseteit. Ezután beköszönünk egy többgenerációs maya családhoz. A környéken sok a természetes víztároló medence, ahogy évszázadok óta itt hívják: cenote.  Megnézzük, hogy képet kapjunk arról, az emberek miként jutottak vízhez ezen az egyébként folyókban igen-igen szegény területen. Egész napos program ebéddel, belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel (6 főtől) – 100 USD/fő, 5-12 év között 60 USD/fő.

ISLA MUJERES SZIGET
1517-ben fedezte fel Francisco Hernández de Córdoba, mivel őt és legénységét egy hatalmas vihar Kubától egészen ide sodorta. Isla Mujeres (Asszonyok szigete) egy bájos kisvárossal, páratlan korallzátonnyal, fehér homokos tengerparttal rendelkezik. Katamaránnal hajózunk a szigetre, ahol fergetes hangulat és italok kíséretében érkezünk meg a Natural Marina Parkba. Itt megismerhetjük a korallzátonyok gyönyörű víz alatti világát, majd a fehér homokos parton lévő Beach Club-ban strandolhatunk, illetve a kisvároskát is felkereshetjük. Egész napos program ebéddel, belépőkkel – 80 USD/fő, 5-12 év között 60 USD/fő.

XCARET PLUS
csodaszép tengerparton fekvő öko/aqua park, amelyben akvárium, állatkert, és barlangfolyó található. Felár ellenében lovaglás, PADI búvárkodás, úszás delfinekkel. A nap csúcspontjaként ősi maja labdajáték bemutatója, illetve az ország legszínvonalasabb folklór együttesének táncelőadása zárja a programot. Egész napos program ebéddel, belépőkkel – 155 USD/fő, 5-12 év között 105 USD/fő.

TULUM
a rejtélyes égből leszálló maya isten városa, amely egy gyö- nyörű tengerparti sziklafalra és teraszra épült. Fénykorában, a XIV.században korallzátony által védett öblében kulcsfontosságú árucikkek mint. pl. kakaóbab, obszidián, só cseréltek gazdát. Természetesen ennek ma már csak a romjait járhatjuk be. Xel-Ha egy csodálatos park édes barlangvízzel és sós tengerrel. Úszhatunk a kristálytiszta hullámokban vagy búvárkodhatunk a trópusi halak társaságában. Sportosan biciklizhetünk az ökoútvonalon, kis múzeumokban pedig tanulmányozhatjuk a leguánok, színpompás lepkék, burjánzó növények életét. Egész napos program ebéddel, belépőkkel, bú- vár felszereléssel, a délután folyamán korlátlan étel, italfogyasztással, magyar nyelvű idegenvezetéssel (min. 6 főtől) – 150 USD/fő, 5-12 év között 115 USD/fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet menetrendszerinti járattal egy átszállással, repülőtéri transzfert minibusszal vagy autóbusszal létszámtól függően, (az idegenvezető várja a vendégeket a repülőtéren). Mexikóváros és Yucatán között belső repülőjárattal történik a transzfer (Mexikóváros-Cancún), 2 éjszaka szállást Mexikóvárosban 4*-os szállodába 2 ágyas szobáiban reggelivel, programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel, belépőkkel, majd 7 éjszaka szállást az előre kiválasztott szállodában, all inclusive ellátással, transzfereket, magyar nyelvű telepített idegenvezetőt a helyszínen, programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, foglalási díj, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%). A kilépési illeték (kb 200 peso- 18 USD/fő), mely a helyszínen fizetendő.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
A kilépési illeték (kb 200 peso- 18 USD/fő), mely a helyszínen fizetendő.

Helyszíni költségek leírása: 

A kilépési illeték (kb 200 peso - 18 USD/fő), mely a helyszínen fizetendő. További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, európai átszállással.

Szállás: 

Grand Oasis Palm Cancún****
Fekvése
: Családbarát szálloda, Cancún hotel negyedének az északi bejáratánál, közvetlenül a fehér homokos tengerpartnál. A bevásárló lehetőségek, éttermek és bárok akár gyalogosan is elérhetőek, de a vállalkozó kedvűek egy kellemes 10 perces sétával akár a Mexikói Művészeti Múzeumot is elérhetik. A szálloda közelében golfpálya is található.
Szolgáltatások: A családbarát szálloda, végtelen szórakozási lehetőségeket kínál a gyerekek (2-12 év) számára: napközben animáció, játékos, valamint ügyességi feladatok, játék szoba, medence csúszdával, színház, mini diszkó, Hook kapitány kalózhajó.
A gyerekek mellett a felnőttek gondtalan kikapcsolódására is nagy gondot fordít a komplexum, nem motorizált sporteszközök (kajak, kenu és szörf) használata, napközbeni és esti felnőtt animációs programok, modern SPA központ (térítés ellenében), fitneszterem, medence várják a kikapcsolódni vágyókat.
Számos étterem és bár kínálata közül válogathatnak az itt megszálló vendégek, a tradicionális mexikói fogások mellett, gasztronómiai ételkülönlegességeket, a nemzetközi konyha ízeit és japán ételeket is kipróbálhatnak. A komplexumon belül dohány shop és szépség szalon is megtalálható.
Elhelyezés: Egyszerűen berendezett, de minden igényt kielégítő standard szobákban, melyekben légkondicionáló, sík képernyős TV, telefon, hajszárító, IPOD csatlakozó, USB csatlakozó, minibár található. Térítés ellenében széf és WIFI elérhetőség is kérhető. Standard szobáiban maximum 2 felnőtt és 2 gyerek helyezhető el. A szobák egy része balkonnal is rendelkezik.
Ellátás: All inclusive. (Reggeli, ebéd és vacsora büfé rendszerben. Étkezés A'la carte éttermekben (előzetes foglalás szükséges). Helyi alkoholos és alkoholmentes italok fogyasztása az hotel összes bárjában. Napközben snackek fogyasztása.

Étkezés: 
A részvételi díj a körút során reggelis ellátást, az üdülés során All inclusive. (Reggeli, ebéd és vacsora büfé rendszerben. Étkezés A'la carte éttermekben (előzetes foglalás szükséges). Helyi alkoholos és alkoholmentes italok fogyasztása az hotel összes bárjában. Napközben snackek fogyasztása.
A területről: 
Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá. Körutunk programja a Yucatán-félszigetet érinti, ahol egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és nem utolsósorban a rejtélyes és lenyűgöző civilizáció, a maya kultúra emlékei. A csodálatos tengerpart mentén épült egykori maya városok és az őserdőből előbukkanó piramisok egyvelege egyedülálló a világon. A Maya Riviéra fehérhomokos tengerpartján pedig elsőrangú szállodák várják a pihenni vágyókat Cancuntól egészen az érintetlen Tulumig. Hivatalos fizetőeszköz: mexikói Peso (MXN).
Időjárás: 
Mexikóban a száraz évszak október végétől április elejéig tart. A száraz évszakban Mexikóváros környékén és a Yucatán-félszigeten ritka az eső, sok a napsütés. Csapadék inkább csak az ország déli részén, Chiapas államban fordul elő (14 napos körutazás). Novembertől márciusig Chiapas államban és a Yucatán-félszigeten 28-30 °C körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Mexikóváros és környéke több mint 2000 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, ott a nappali csúcshőmérsékletek 20 °C körüliek. A szinte folyamatos napsütés miatt ezt is kellemes melegnek érzik a turisták. Estére, illetve éjszakára viszont Mexikóvárosban lehűl a levegő, a hőmérséklet 10 °C alá is csökkenhet. A Karib-tenger térségére jellemző hurrikánszezon (ami Cancún környékét is érintheti) szeptember elejétől október végéig tart.
Vízum: 
Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, valamint üzleti tárgyalás céljából 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban. Az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig kell érvényesnek lennie. Beutazáskor be kell mutatni a visszautazásra szóló érvényes repülőjegyet, és rendelkezni kell a repülőjegyen megjelölt tartózkodási időhöz feltétlenül szükséges, ésszerűen meghatározott anyagi fedezettel.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!