Mexikó körút

13 napos utazás Mexikóba, cancun-i pihenéssel

Ősi civilizáció, természeti csoda, a modern kor és igazi latin amerikai életérzés, mindez megtalálható ebben a varázslatos közép-amerikai országban. Utazásunk végén a jól megérdemelt pihenésünket Mexikó legismertebb üdülőhelyén Cancunban töltjük All Inclusive ellátással.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Közép-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Figyelem! Amennyiben a csoport amerikai (USA) átszállással jön haza Mexikóból, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja. Azonban, az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén, vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, Szudánban, Líbiában, Szomáliában, Jemenben, Észak-Koreában vagy Kubában (2021-től), annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell az Amerikai Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, a rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyét igénylő magyar állampolgárokat, így számukra is vízumot szükséges intézni, melynek költsége és intézése az Utasokat terheli.

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Részvételi díj tartalmazza

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel
- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 9.620 Ft)
- közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel; Cancunban All Inclusive ellátással
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Helyszínen fizetendő ki- és belépési illetékek
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 18 fő
- 14-17 fő közötti felár: 35.000 Ft

Hossz: 
13 nap

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Mexikóváros:              BW Estoril Hotel
San Cristobal:             Hotel D’Monica
Palenque:                    Tulija Express
Campeche:                  Francis Drake
Merida:                       Hotel Residencial
Cancun:                      Hotel Grand Oasis Palm

Program: 

1. nap: Budapest – Mexikóváros
Elrepülés Budapestről átszállással Mexikóvárosba, a fővárosba, mely az ország legnagyobb és legsűrűbben lakott városa is egyben. Éjszakázás a repülőgépen.

2. nap: Mexikóváros – Xochimilco – Mexikóváros
Reggeli megérkezést követően a csomagok letétele a szállodában. Rövid felfrissülés, majd utazás az UNESCO Világörökségek részét képező Xochimilcoba, ahol gyönyörű színekben pompázó, kis csónakokba szállunk (trajinera) és a csatornákon hajózunk. Xochimilco-t a „virágzó földek helyének” is nevezik, a máig érintetlenül hagyott azték függőkertek miatt, mely több mint 100 kilométer hosszú csatornarendszerrel van behálózva. Délután látogatás Mexikóvárosban: a belváros, Metropolitan székesegyház és a Zocalo tér, mely a világ egyik legnagyobb tere. Felkeressük a Casa Azul múzeumot, ahol Frida Kahlo életútja kerül bemutatásra alkotásain keresztül. A festőművésznő magyar vonatkozásokkal is rendelkezik. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Mexikóváros – Teotihuacan – Mexikóváros
Reggeli után az Antropológiai Múzeum megtekintése, ahol Kolumbusz előtti időkból származó tárgyakat láthatunk, és megismerkedhetünk az egymást követő különböző civilizációkkal, majd megtekintjük a Guadalupei Miasszonyunk Bazilikát, mely a katolikusok egyik legfontosabb zarándokhelye, illetve a világon az egyik legtöbbet látogatott templom, illetve az itt található ereklyét. Folytatjuk látogatásunkat a Három Kultúra terénél, mely a nevének megfelelően azték romokból, spanyol Koloniális és modern mexikói épületekből áll. Ezt követően utazás Teotihuacanba. I.sz. 400-ban ez volt a világ hatodik legnagyobb városa, mely 300 évvel később elnéptelenedett, századokkal az azték megszállás előtt. Városnézés Teotihuacanban, az Istenek Városában. A II. és V. század között virágzó romváros ma az UNESCO Világörökségek része. Visszautazás Mexikóvárosba. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap: Tuxtla – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas
Reggeli, majd elrepülés Tuxtlába. Érkezést követően csónaktúra a káprázatos Sumidero Canyonban, Mexikó Grand Canyonjában. A folyó fölé emelkedő több mint 900 méter magas sziklafalak közötti szurdokban haladunk. Délután továbbutazás San Cristobal de las Casasba, amely egyike Amerika legrégebbi városainak. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casasban.

5. nap: San Juan Chamula – San Cristobal de las Casas
Reggelit követően San Juan Chamula és Zinacantan indián falvakat látogatjuk meg. A turisták által leglátogatottabb chiapasi falu San Juan Chamula, a környező hegyekben élő chamula indiánok vallási központja. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casaban.

6. nap: San Cristobal de las Casas – Palenque
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Palenque felé. Utunk a páratlanul szép Agua Azul vízesések mellett vezet, mely Mexikó legnagyobb trópusi vízesése. Lélegzetelállítóan szép látvány, ahogy a hatalmas víztömeg a mélybe zuhan és a kristálytiszta víz összegyűlik a különböző méretű medencékben. Folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökségek részét képező Yucatán-félszigeti maja romvárosba, Palenquébe. Vacsora. Szállás Palenquében.

7. nap: Palenque – Campeche
Reggeli után városnézés Palenquében. A XIII. Piramis és a „Feliratok piramisa” Mexikó leghíresebb maja piramisai, amelyek ugyanúgy, mint egyiptomi társaik, az uralkodók sírhelyei voltak. Az UNESCO Világörökségek részét képező város kiemelt szerepét az adja, hogy itt találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére. Utazás Campechebe: a város ott épült fel, ahol Cortez 1517-ben először lépett Mexikó területére. Vacsora, szállás Campecheben.

8. nap: Campeche – Uxmal – Merida
Reggeli, majd megtekintjük Campeche városát: városfalak hálózata, bástyák, erődítmények sokasága.  Az UNESCO Világörökségek részét képezi és az utazók listáján is igen előkelő helyet foglal el. Továbbutazunk Uxmal városába. Uxmal valaha fontos maja városállam volt a Yucatán-félszigeten. A lélegzetelállító épületkomplexumok bemutatják nekünk, hogy milyen lehetett az élet a klasszikus maja korban. Ezt követően utazás Meridába. Vacsora. Szállás Meridában.

9. nap: Merida – Chichen Itza – Cancun
Reggeli után megtekintjük Merida városát. Ezt követően utazás Chichen Itzába. Az 500 körül épült maja várost a X. században a toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán – a tollas kígyóisten – tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchen Itza a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló építészeti romegyüttese 1988. óta az UNESCO Kulturális Világörökségek része, és 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Itt található többek között a Kukulkan piramis, a Jaguár trón, a harcosok piramisa, stb. Folytatjuk utunkat Cancunba. Vacsora. Szállás Cancunban.

10-11. nap: Cancun
Reggeli, majd szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Fakultatív programlehetőség a helyszínen: délelőtt elutazás a Maja Riviéra egyik legkülönlegesebb attrakciójához, a Xcaret ökorégészeti tematikus parkba, ahol maja romok, rekonstruált maja falu, közép-amerikai állatok, akvárium, delfinek, botanikus kert, múzeum, lagúna fürdési és búvárkodási lehetőséggel, földalatti patak, tengerparti strand stb. található. (A program a helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora. Szállás Cancunban.

12. nap: Cancun …
Reggeli után rövid szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Napközben transzfer a repülőtérre. Hazaindulás Cancunból átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

13. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-            Mexikóváros történelmi központja és Xochimilco
-            Teotihuacan pre-hispán városa
-            Palenque pre-hispán városa és Nemzeti Parkja
-            Campeche történelmi erődítmény-városa
-            Uxmal pre-hispán városa
-            Chichen Itza pre-hispán városa

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Kapcsolódó cikkek

» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila, 2013. május. 15
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2023. augusztus. 21
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2023. június. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel
- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 9.620 Ft)
- közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel; Cancunban All Inclusive ellátással
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Helyszínen fizetendő ki- és belépési illetékek
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 18 fő
- 14-17 fő közötti felár: 35.000 Ft

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Helyszínen fizetendő ki- és belépési illetékek
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 265 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 265 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Figyelem! A csoportok általában Atlanta-i (USA) átszállással jönnek haza Közép-Amerikából, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja. Azonban az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén, vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, Szudánban, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben, annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell a Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

Kérjük, érdeklődjön irodánknál, hogy az adott csoportnak át kell-e szállni az USA-ban!

Közép-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Étkezés: 

Reggelis ellátás.

A területről: 
Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá. Körutunk programja a Yucatán-félszigetet érinti, ahol egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és nem utolsósorban a rejtélyes és lenyűgöző civilizáció, a maya kultúra emlékei. A csodálatos tengerpart mentén épült egykori maya városok és az őserdőből előbukkanó piramisok egyvelege egyedülálló a világon. A Maya Riviéra fehérhomokos tengerpartján pedig elsőrangú szállodák várják a pihenni vágyókat Cancuntól egészen az érintetlen Tulumig. Hivatalos fizetőeszköz: mexikói Peso (MXN). 1 USD = kb. 10 MXN, 1 EUR = kb. 15 MXN.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!