Mexikó – Guatemala – Belize – Copán

22 nap a maják dzsungelmélyi romvárosaitól guatemalai vulkánok mentén a Karib-tenger türkizéig

Alapár tartalmazza

20 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó, csónak), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a Bp.-Mexikóváros és a Cancun-Bp. repülőjegyeket

Alapár nem tartalmazza

belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (220 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat

Program: 

1. nap: Budapest - Mexikóváros
Indulás Budapestről európai átszállással Mexikóvárosba, érkezés az esti órákban. Akklimatizáció. Szállás: Mexikóváros.

2. nap: Mexikóváros
Egész napos program a nyüzsgő metropoliszban: Zocalo, katedrális, elnöki palota, Iturbide palota, Szent Ferenc templom, Csempék háza, Bellas Artes, Főposta, Museo Nacional de Antropología, Azték Nagytemplom. Éjszakai élet a Plaza Garibaldin (mariachi zenészekkel). Szállás: Mexikóváros.

3. nap: Mexikóváros
Délelőtt az ország védőszentjének katedrálisához, és annak legnagyobb zarándokhelyéhez, a Guadalupei Szűz Mária bazilikájába látogatunk. Délután kirándulás Teotihuacánba, az „Istenek városába”, Mexikó egyik leghíresebb rommezejéhez. (Holtak útja, Nappiramis, Holdpiramis, Quetzalcoatl-piramis). Visszaúton megállunk a Frida Kahlo múzeumban. Szállás: Mexikóváros.

4. nap: Mexikóváros - Oaxaca
Oaxaca felé vesszük az irányt, hosszú utazás következik Mexikó mélyébe. Útközben látogatás Cacaxtla romjainál: Kr. u. 1. évezred végéről való freskók. Szállás: Oaxaca.

5. nap: Oaxaca
Egész napos sűrű program vár ránk. A régészeti területek közül Mitlát és Monte Alban rommezejét keressük fel, de a romvárosok mellett a hét köznapi élettel is ismerkedünk. Esti séta Oaxacában, a hangulatos koloniális városban. Felkeressük a 18. századi domonkos kolostort, benne ősi zapoték emlékek, Monte Alban aranyleletei. Főtér és remek éttermek. Szállás: Oaxaca.

6. nap: Oaxaca - Palenque
Újabb hosszú, egész napos buszút áll előttünk fotóstopokkal, pihenőkkel a chiapasi őserdőkig. Így azonban másnap már megkezdjük az amerikai kontinens meghatározó kultúrájának, a majának feltérképezését. Szállás: Palenque.

7. nap: Palenque
Palenque – az egyik legszebb maja romváros. A dzsungellel borított helyszínen felkeressük a Feliratok templomát, a Nap-, a Kereszt- és a Leveles Kereszt templomát, az uralkodói palotaegyüttest, majd a helyi múzeumot is. Rövid megállót teszünk az Agua Azul vízesésénél. Szállás: Palenque.

8. nap: Bonampak - Yaxchilán
Kalandos kirándulásra indulunk. Először Bonampak rejtőzködő maja városát keressük fel (csodálatos, épségben fennmaradt freskók), majd háromnegyed órás csónakút végén Yaxchilánba, az őserdő és az Usumacinta folyó kanyarulata által védett „Zöld kövek városába” érkezünk. Szállás: Palenque.

9. nap: Palenque – San Cristobal de las Casas
Továbbindulunk a chiapasi hegyvidéken át San Cristobal de las Casas koloniális városáig. San Juan Chamula egyedülálló, maja-keresztény temploma valódi időutazással ér fel, majd rövid sétára indulunk San Cristobalban: Katedrális, Szent Domonkos templom. Szállás: San Cristobal de las Casas.

10. nap: San Cristobal de las Casas - Panajachel
Reggeli után Guatemala felé vezet az utunk. Célunk az Atitlán-tó és környéke, egész napos utazás a chiapasi, guatemalai hegyvidéken át. Hagyományos indián falvak, gyönyörű vulkánok. Szállás: Panajachel.

11. nap: Panajachel – La Antigua
Délelőtt elindulunk a gyönyörű La Antiguába, Guatemala régi fővárosába. Városnézés: barokk egyházi emlékek (katedrális, jezsuita kolostor, La Merced- és Szent Ferenc-templom) Szállás: La Antigua.

12. nap: La Antigua - Copán
Utolsó séták az elképesztő hangulatú kisvárosban, majd átutazunk Esquipulasba, Közép-Amerika második legfontosabb zarándokhelyére. A csodatévő Fekete Krisztus templomának megtekintése. Szállás: Copán.

13. nap: Copán – Rio Dulce
Korán reggel egy rövid időre átugrunk Hondurasba, hiszen itt található az egyik legnagyszerűbb maja város: Copán. A Főtér hatalmas sztéléi, a Hieroglifák lépcsője, Szobrok Múzeuma. Guatemalába visszatérve, estére a Rio Dulcéhoz érkezünk. Szállás: Rio Dulce.

14. nap: Rio Dulce - Flores
Délelőtt csónaktúrára indulunk a Rio Dulcén a Karib-tengerig: a mangrove-erdők madárvilága, San Felipe spanyol erődje, a guatemalai fekete garifunák lakta Livingston kikötővárosa. Folytatjuk utunkat a Petén-Itzá tavon fekvő Floresig. Szállás: Flores.

15. nap: Tikal
Az egyik leghatalmasabb maja romváros, Tikal és a körülötte elterülő nemzeti park meglátogatása tölti ki a napunk. Ismerkedés az őserdő állatvilágával (papagájok, majmok, ormányos medvék). Szállás: Flores.

16. nap: Flores – Caye Caulker
Reggel Belize felé vesszük az irányt. Határátkelés után Belize Cityből motorcsónakkal Caye Caulker festői szigetére érkezünk. A délután az elcsendesedésé. Naplemente a Karib-tengeren, a mangrovék szegélyezte kis zátonyon. Szállás: Caye Caulker.

17. nap: Caye Caulker - Tulúm
Reggel fürdés, kikapcsolódás és az eddigi fáradalmak feledése. Békatalpakat és búvárszemüvegeket kerítünk, hogy egy feledhetetlen úszkálás keretében ismerkedjünk a korallok élővilágával, rájákkal és cápákkal úszhassunk egyet. Kora délután továbbindulunk Tulúmba. Szállás: Tulúm.

18. nap: Tulúm
Az egyik legfestőibb maja romterület, Tulúm meglátogatása. Fürdőzési lehetőség a türkiz tengerben a csodálatos kőépítmények árnyékában. Szállás: Tulúm.

19. nap: Ek Balam – Chichén Itza - Mérida
Reggeli után folytatjuk a Yucatán-félsziget felfedezését. Ek Balam romterületének megtekintése. A nap fő látnivalója Chichén Itza, amely egykor Közép-Amerika legragyogóbb szakrális városa és a Tollas Kígyó kultusz központja volt. Felkeressük a Főpap Sírját, az Obszervatóriumot, az Ezer Oszlop csoportját, a Harcosok Templomát és a Jaguárok Templomát. Hűsítőként megmártózunk egy ősi maja cenotéban, 30 méterrel a föld alatt: Ik Kilben, este pedig kalandozunk Yucatán koloniális fővárosában, Méridában. Szállás: Mérida.

20. nap: Mérida környéke
Ez a nap Puuc-városok jegyében telik. Megcsodáljuk az uxmali Varázsló piramisát, az „Apácazárdát”, a hatalmas labdajáték teret, felkeressük a labnai Boltívet, megcsodáljuk a kabahi palota Esőistenének végtelenül ismétlődő ormányait, a sayili palota eleganciáját. Mind-mind a yucatáni maják Puuc-vidéki klasszikus kori városai. Szállás: Mérida.

21. nap: Mérida - Cancún
Reggel Cancúnból hazaindulunk. Viszlát, Közép-Amerika! Éjszaka a repülőn.

22. nap: Cancún - Budapest
Európai átszállás után Budapestre utazunk. Érkezés a déli órákban. Jó pihenést kívánunk!

Szállás: 4*, három éjszaka 3*

Ellátás: reggeli

Kapcsolódó cikkek

» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila, 2013. május. 15
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2015. december. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

20 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó, csónak), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a Bp.-Mexikóváros és a Cancun-Bp. repülőjegyeket

Alapár nem tartalmazza: 

belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (220 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható. Kötelező biztosítások: útlemondási és BBP utasbiztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokkal Budapest-Mexikóváros útvonalon.

Szállás: 

22 éjszaka szállás - 4* három éjszaka 3* - szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, tranzitálás, valamint üzleti tárgyalás céljából 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban. A belépéskor a migrációs hatóságok formanyomtatványt töltetnek ki a beutazóval. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 1 évig érvényesnek kell lennie!!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!