Mexikó - Eltűnt civilizációk nyomában

15 napos körutazás Mexikóban

Vegyen részt eme páratlan élményt nyújtó Mexikó-i körutazáson és garantáltan felejthetetlen élményben lesz része.

Alapár tartalmazza

13 éjszaka szállást átlagosan 3-4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban, a repülőjegyeket, a helyi autóbuszt, a leírásban megadott étkezésekkel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, belépődíjakkal, valamint a helyi és a kísérő idegenvezető költségeit.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Mexikóvárosba, a világ egyik leg­né­pe­sebb váro­sába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer a szállodába (3 éj).

2. nap: Teotihuacán, Guadalupe, Mexikóváros
Délelőtt kirándulás a több mint 1000 éves teoti­hua­cáni romvárosba, mely annak idején már a be­ván­dor­ló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói körutazás „kötelező” programja). Megcsodáljuk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas, mindkettő megmászható), sétálunk a „Holtak utcáján” a Citadella nevű épü­let ­együt­teshez és a Tollaskígyó temp­lomához. Vissza­út­ban meg­néz­zük a guadalupei régi és új bazilikát, amely Amerika leg­na­gyobb zarándokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne).
Délután lá­to­ga­tás a mexikóvárosi Chapultepec park­ban lévő Nemzeti Antropológiai Múzeumban, Földünk egyik leggaz­dagabb régészeti múzeumában (a Kolumbusz előtti közép-amerikai civilizációk való­sá­gos kincsesháza).

3. nap: Mexikóváros, Cuernavaca, Taxco
Egész napos kirándulás a Sierra Madre hegyein keresztül a Mexikóvárostól délre fekvő Cuernavacába, az örök tavasz váro­sába és Taxcóba, az ezüst­vá­ros­ba. Útközben fotószünet a mexikóvárosi Olimpiai Stadionnál és a modern mozaikokkal borított Egye­te­mi Könyvtár épületénél. Cuernavacában rövid séta a leg­fon­to­sabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez (erőd­sze­rű ka­ted­rá­lis, Cortés palotája stb.), majd to­vább­uta­zás Mexikó egyik leg­szebb kisváro­sába, Taxcóba, mely már a gyarmati korban az ezüstbányászatnak köszönhette gaz­dagságát. Az utazókat elbűvöli a város fekvése, a kanyargós, macs­ka­kö­ves utcácskák, a szebbnél szebb piros tetős, fehérre meszelt házak, az ezüstművesek boltjai, a tarka piac és a Santa Prisca-temp­lom, mely a churriguereszk stílus mesterműve.

4. nap: Mexikóváros, Puebla
Délelőtt vá­ros­né­zés Mexikó főváro­sában (Zócalo – a város hatalmas főtere; a ka­ted­rá­lis – Latin-Amerika egyik leg­na­gyobb temp­loma; Nemzeti Palota; Tenochtitlán, az azték főváros romjai stb.).
A vá­ros­né­zés után utazás Mexikó negyedik leg­na­gyobb váro­sába, Pueblába. Útközben szép kilátás nyílik az ország 5000 méter feletti hegycsúcsaira. Puebla óvárosa nagyszerűen megőrizte gyarmati jellegét. Vá­ros­né­zés: ka­ted­rá­lis, Szent Domonkos-temp­lom a meseszép Rózsafüzér-kápolnával, mű­vész­negyed, színes házsorok a gyarmati kor­szak­ból stb. Szállás Pueblában (1 éj).

5. nap: Oaxaca, Monte Albán
To­vább­uta­zás Oaxacába, Mexikó mű­em­lé­kek­ben egyik leggaz­dagabb váro­sába. Vá­ros­né­zés, melynek csúcspontja a páratlanul díszes Szent Domonkos-temp­lom. 
A vá­ros­né­zés után utazás az Oaxaca felett 400 méterre emelkedő Monte Albán régészeti körzetbe. A látvá­nyos rommező (temp­lomok, piramisok, labdajáték tér stb.) a zapoték és a mixték törzsek kultúrájának néma tanúja. Szállás Oaxacában (1 éj).

6. nap: Chiapas, Tuxtla Gutiérrez
Utazás Mexikó legdélebbi államának, Chiapasnak főváro­sába, Tuxtla Gutiérrezbe. Chiapasban a lakos­ság nagy része indián, a spanyolon kívül itt több mint 10 féle indián nyelvet beszélnek. Az út ezen a szakaszon gyengébb minőségű, de kárpótlásul szép tájakban és burjánzó trópusi növényekben gyö­nyör­köd­he­tünk. Szállás Tuxtla Gutiérrezben (1 éj).

7. nap: Sumidero-kanyon, indián települések (Chamula, Zinacantán), San Cristóbal de las Casas
Délelőtt kirándulás Chiapas nagy nevezetességéhez, a 800 méter mély Sumidero-kanyonhoz. A hajó­ki­rán­dulás során nemcsak a léleg­zet­el­ál­lító pano­rá­má­ban és a trópusi növényvilágban gyö­nyör­köd­he­tünk, hanem szerencsés esetben állatokat is láthatunk. Délután két indián település meglá­to­ga­tása következik (érdekes temp­lomok, népszokások, népviseletek stb.), majd is­mer­ke­dés San Cristóbal de las Casas-szal, Dél-Mexikó egyik leg­ér­de­ke­sebb városával. A nagyrészt indiánok lakta település ősi utcáin, jókora temp­lomai között sétálva a turisták úgy érzik, hogy itt megállt az idő. Szállás San Cristóbal de las Casasban (1 éj).

8. nap: Agua Azul vízesések
To­vább­uta­zás Palenque irányába. Útközben a pá­rat­la­nul szép Agua Azul vízesések meg­te­kin­té­se (Mexikó leg­na­gyobb trópusi vízesése). Szállás Pa­len­qué­ben (1 éj).

9. nap: Palenque
Palenque maya romjai az esőerdőben a mexikói körutazások legmaradandóbb emlékei közé tar­toz­nak. A régészeti körzet bejárása után to­vább­uta­zás a Mexikói-öböl partján fekvő Campechébe, szállás (1 éj).

10. nap: Campeche, Uxmal
Campeche városa ott épült fel, ahol Cortés 1517-ben először lépett Mexikó földjére. Vá­ros­né­zés (régi spanyol erődítmények, Régészeti Múzeum a San Miguel-erődben, modern Campeche stb.), majd utazás a szavannával körülvett Uxmalba, az egyik leglátvá­nyosabb maya romvárosba (Varázsló pi­ra­mi­sa, Apácazárda, Teknősbéka háza, Kormányzó palotája, Nagy piramis). Szállás Méridában, Yucatán állam főváro­sában (1 éj).

11. nap: Mérida, Chichén Itzá, Cancún
Méridát „fehér városnak” is szokták nevezni tiszta, rendezett utcái és jól karbantartott épületei miatt. A vá­ros­né­zés során látjuk Mérida elegáns főterét, a ka­ted­rá­list, a gyönyörű városházát, Montejo XVI. századi házát (a város első spanyol kormányzója volt), valamint a híres Montejo sugárutat tele szebbnél szebb palotákkal. 
Utazás a Yucatán-félsziget szavannáin keresztül Chichén Itzába, a maya föld leg­lá­to­ga­tot­tabb rom­váro­sába. A régészeti körzet bejárása során meg­néz­zük a Csillagvizsgáló épületét, a Kukulkán piramist, a Labdajáték terét, a Harcosok temp­lomát és a Szent kutat, ahol az indiánok emberáldozatokat mutattak be az Esőistennek.
Délután to­vább­uta­zás Mexikó világhírű üdülő­öve­ze­tébe, a Maya Riviérára. Szállás a Karib-tenger partján fekvő Cancúnban (3 éj).

12. nap: Cancún, Xcaret
Pihenés a karibi ten­ger­parton.
Fakultatív program: Xcaret. Délelőtt elutazás a Maya Riviéra egyik legkü­lön­le­gesebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti te­ma­ti­kus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya romok, rekonstruált maya falu, állatkert közép-amerikai állatokkal, lovasbemutató, akvárium, delfinek, botanikus kert, múzeum a maya rom­vá­ro­sok makettjeivel, lagúna fürdési és búvárkodási le­he­tő­séggel, föld alatti patak, ten­ger­par­ti strand stb. Este részvétel egy látvá­nyos előadáson, ahol Mexikó története elevenedik meg az indiánok labdajátékaitól kezdve a spanyol hódításon keresztül a spanyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy fe­lejt­he­tet­len bemutatója a mexikói nép­vi­se­letek­nek, népzenéknek és néptáncoknak. A fakultatív program ára: kb. 129 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – garantált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transz­ferköltség miatt.

13. nap: Cancún, Tulum
Pihenés a karibi ten­ger­parton.
Fakultatív program: Tulum. Félnapos kirándulás Tulum maya romváro­sába. A romok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A leg­épeb­ben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán talál­ható. A fakultatív program ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – garantált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transzferköltség miatt.

14. nap: Cancún
Délelőtt szabad program, majd transzfer a cancúni repülőtérre, elutazás Buda­pest­re.

15. nap:
Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila, 2013. május. 15
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2015. december. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Xcaret
Délelőtt elutazás a Maya Riviéra egyik leg­kü­lön­le­ge­sebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya romok, rekonstruált maya falu, állatkert közép-ame­ri­kai állatokkal, lovasbemutató, akvárium, delfinek, botanikus kert, múzeum a maya rom­vá­ro­sok makett­je­i­vel, lagúna fürdési és búvár­ko­dási lehetőséggel, föld alatti patak, tengerparti strand stb. Este részvétel egy látványos előadáson, ahol Mexikó története elevenedik meg az indiánok labdajátékaitól kezdve a spanyol hódításon keresztül a spanyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy fe­lejt­he­tet­len bemutatója a mexikói nép­vi­se­le­tek­nek, népzenéknek és néptáncoknak.
A fakultatív program ára: kb. 129 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – garantált indu­lás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transz­ferköltség miatt.

Tulum
Félnapos kirándulás Tulum maya romvárosába. A romok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A leg­é­peb­ben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Cas­til­lo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található.
A fakultatív program ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – garantált indu­lás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Kisebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transzferköltség miatt.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

13 éjszaka szállást átlagosan 3-4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban, a repülőjegyeket, a helyi autóbuszt, a leírásban megadott étkezésekkel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, belépődíjakkal, valamint a helyi és a kísérő idegenvezető költségeit.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték - VÁLTOZHAT!
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, fakultatív programok, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Várható költőpénz szükséglet: 
Fakultatív programok díja: 184 USD/fő, további költőpénz szükséglet egyéni igények szerint változó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Budapest – Mexikóváros / Cancún – Budapest út­vo­na­lon menetrend szerinti repülőjáratokkal, Mexikóban lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Megjegyzés: A 2016 évi csoportokhoz sikerült olyan repülőjegyet foglalnunk, amivel a cso­port­nak Cancúnból nem kell visszarepülni Mexikóvárosba, hanem közvetlenül repülhet Nyugat-Európába, majd onnan Buda­pest­re. A Cancún és Nyugat-Európa közötti közvetlen járat előnyei többek között az eggyel kevesebb átszállás hazaútban, valamint a kb. 3,5 órával kevesebb összes repülési idő, amely által a csoport a hazautazás napján jó 4 órával több időt tud pihenéssel eltölteni.

Szállás: 

November 3-i csoport: 6 éj­sza­ka (Mexikóvárosban és Cancúnban) 4 csil­la­gos, 7 éj­sza­ka 3 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban. (Ennek a csoportnak Cancúnban egy városi szállodát foglaltunk, amely nem ten­ger­par­ti, de van szabadtéri medencéje, illetve a cancúni szabadstrandok helyi buszjárattal érhetők el.)

November 24-i csoport: 13 éj­sza­ka átlagosan 4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
November 3-i csoport: Félpanzió – 13 büfé- vagy amerikai reggeli, 11 főétkezés (vacsora vagy ebéd a 2. naptól a 13. napig – napi egy fő­ét­kezés a 12. nap kivételével). November 24-i csoport: Félpanzió a körutazás során – 10 büfé- vagy amerikai reggeli, 9 főétkezés (vacsora vagy ebéd a 2. naptól a 10. napig – napi egy főétkezés). Az utolsó három éj­sza­kai szálláson az ellátás (a 11. nap estéjétől a 14. nap reggeléig) all inclusive rendszerű, a napi háromszori étkezés mellett a korlátlan ital­fogyasztás is benne van az árban. Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben va­cso­ra, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok.
Időjárás: 
Mexikóban a száraz évszak október végétől április elejéig tart. A száraz évszakban Mexikóváros környékén és a Yucatán-félszigeten ritka az eső, sok a napsütés. Csapadék inkább csak az ország déli részén, Chiapas államban fordul elő (14 napos körutazás). Novembertől márciusig Chiapas államban és a Yucatán-félszigeten 28-30 °C körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Mexikóváros és környéke több mint 2000 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, ott a nappali csúcshőmérsékletek 20-22 °C körüliek. A szinte folyamatos napsütés miatt ezt is kellemes melegnek érzik a turisták. Estére, illetve éjszakára viszont Mexikóvárosban lehűl a levegő, a hőmérséklet 10 °C alá is csökkenhet. A Karib-tenger térségére jellemző hurrikánszezon (ami Cancún környékét is érintheti) szeptember elejétől október végéig tart.
Vízum: 
Az útlevélnek a belépéstől számítva még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!