Mexikó - Aztékok és Maják nyomában

13 napos körutazás Közép-Amerikában

Egy mexikói körutazás felér egy időutazással: piramisok, indiánok, gyarmati stílusú haciendák, őserdők, hangulatos városok és álomszép üdülőhelyek tarka egyvelege, amelyet átsző az ezeréves történelem. Mexikó megdolgoztatja minden érzékszervünket, mert a színek harsányan vidámak, a chili tényleg olyan csípős, mint a híre, a mariachi zenekarok pedig minden sarkon húzzák a talpalávalót. Utazásunk során bejárjuk Mexikó legfontosabb látnivalóit, majd a Karib-tenger partján feltöltekezünk egy kis színvitaminna.

Alapár tartalmazza

Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
Elhelyezés 4* szállodákban, Taxcoban 3* hotelben, reggelivel
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb jelentkező esetén az árak módosulnak!
*A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyek+illetékek
Belföldi repülőjegy
Félpanzió ( az 1. naptól Cancúnig, csak a körutazás során!)
A cancúni szállodában All inclusive ellátás felár ellenében igényelhető
Storno, BBP biztosítás
Borravaló, személyes fogyasztás

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő
Program: 

1.nap Budapest > Mexikóváros

Indulás Budapestről, egy európai átszállás után érkezés Mexikóvárosba az esti órákban. Transzfer a szállodába.

Szállás: Mexikóváros (2 éj)

2.nap Mexikóváros

Egész napos városnézés Mexikó fővárosában, ahol több kultúra találkozását is nyomon követhetjük. Elmegyünk a főtérre, a Zócalóra, megnézzük a Katedrálist, a belvárost, A Nemzeti Palota színpompás muráljait, és Tenochtitlán, az azték főváros romjait. Délután tárlatvezetésen veszünk részt Mezo-Amerika leghíresebb antropológiai múzeumában, ahol részletesen megismerhetjük Mexikó indián kultúráit.

Szállás: Mexikóváros

3.nap Guadalupe > Teotihuacán > Puebla

Reggeli után indulunk Teotihuacánba, mely Mexikó egyik legfontosabb régészeti körzete. A Nap- és a Hold-piramis tetejéről csodálhatjuk meg a Kr. u. 6. században épült, és akkoriban a világ öt legnagyobb települése között nyilvántartott város romjait. Útközben meglátogatjuk Mexikó védőszentjének, a Guadalupe-i Szent Szűznek a bazilikáját is, amely mezo-Amerika legfontosabb kegyhelye. Késő délután utazás tovább Pueblába. Transzfer a szállodába.

Szállás: Puebla (1 éj).

4.nap Puebla > Cholula > Taxco

Délelőtt városnézés: Puebla híres a szépségéről, a régi és az új Mexikó ideális olvasztótégelye: a Talavera-kerámia gyárépületei, modern ipar és a négyszáz éves épületek a spanyol uralom idejéből szintúgy megtalálhatóak. Megnézzük a katedrálist, a Santo Domingo templom dúsan aranyozott Rosario-kápolnáját, a kézművespiacat, és a Bábuk házát. Majd megtekintjük a világ legnagyobb alapterületű piramisát Cholulában, amelynek tetejére a spanyolok templomot építettek. Késő délután transzfer az Ezüstvárosba, Taxcóba.

Szállás: Taxco (1 éj)

5.nap Taxco > Cuérnavaca > Mexikóváros

Délelőtt városnézés Taxcóban, az ezüstművesség központjában. Egész Amerikában itt találhatóak a legrégebbi ezüstbányák, a város környéki telérekből nyerték a híresen tiszta mexikói ezüstöt. Séta a hangulatos óváros szűk utcáin, egy ezüstműves műhely és a Santa Prisca-templom elbűvölő kőcsipkéinek, aranyozott fafaragásainak megtekintése. Útban vissza Mexikóváros felé megállunk Cuernavacában, az örök tavasz városában. Elsétálunk a székesegyházhoz és Hernán Cortez egykori palotájához. Érkezés vissza Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.

Szállás: Mexikóváros (1 éj)

6.nap Mexikóváros > Palenque

Délelőtt elhagyjuk a fővárost és elrepülünk a Yucatán-félszigetre, Villahermosába. A Yucatán Mexikó délkeleti részén elhelyezkedő földnyelv, amely a Karib-tengert választja el a Mexikói-öböltől. Itt volt a maja civilizáció központja, híres romvárosai Palenque, Uxmal és Chitzén Itza. A félsziget nagyrészt lapos, trópusi terület buja dzsungelekkel, a déli részen esőerdőkkel. Érkezés után látogatás Palenquébe, melynek romjai között találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére majd elfoglaljuk az őserdő ölelésében megbúvó szállásunkat, ahol kipróbálhatjuk a híres maja gőzfürdőt, a temazcált.

Szállás: Palenque (1 éj)

7.nap Palenque > Campeche

Reggel utazás Campechébe. A város a Mexikói öböl partján fekszik, fontos közlekedési és kereskedelmi csomópont. Ez az első település, amelyet a spanyolok alapítottak a Yucatán- félszigeten, ott, ahol hódítóként először léptek Mexikó földjére. Belvárosát, amely magán viseli a koloniális jegyeket, a Világörökség részévé nyilvánította az UNESCO. Érkezés után séta, városnézés az óváros gyarmati stílusú sárga és vörös házai között.

Szállás: Campeche (1 éj)

8.nap Campeche > Uxmal > Mérida

Reggel továbbutazunk Méridába, de előtte bejárjuk Mexikó egyik legbájosabb romvárosának, Uxmálnak a látnivalóit. Uxmal a késő klasszikus korban élte virágkorát, amikor sok alföldi maja város már hanyatlásnak indult. A régészeti kutatások alapján valószínűsíthető, hogy a város területe már a preklasszikus időben is lakott volt, de csak i. sz. 800 és i. sz. 1000 között vált fontos központtá. A város ma is látható műemlékeinek nagy része Chac király uralkodása idejéből származik, az i. sz. 9. század végéről. A leghíresebbek a dombra épült és korábbi épületeket magába foglaló Kormányzó palotája, és az Apácazárda. A Varázsló piramisa, amelynek lekerekített sarkai egyedülállóak a maja művészetben valamivel később épült. Programunk után Méridába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Mérida (1 éj)

9.nap Mérida > Chichén Itza > Cancún

Chichén Itza maja-tolték romváros a Yucatán-félsziget északi részén. Az 6. század körül épült maja várost a 10. században a Tulából kelet felé menekülő toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán – a tollas kígyóisten – tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchén Itzá a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló építészeti rom-együttese 1988 óta az UNESCO kulturális világöröksége, és a világ hét új csodáinak egyike. Miután megnéztük a labdajátékteret, a Kukulkán piramist, a Csillagvizsgálót és a Harcosok templomát, Cancún felé vesszük az irányt.

Szállás: Cancún (3 éj)

10-11.nap Cancún

Cancún a Riviera Maya névre hallgató turistaövezet központja a Karib-tenger partján. Eredetileg Cancún egésze a 20. század ötvenes évekig ismeretlen, a civilizációtól érintetlen karib-tengeri oázis volt alig néhány halászfaluval és a maják ősi romjaival. A mexikói kormány 1969-ben támogatta a nemzetközi turisztikai nagybefektetők megtelepedését és nekilátott a várost és szisztematikusan Acapulco ellensúlyaként kiépíteni, hogy a turizmusipar az ország délkeleti részén is beinduljon.Két nap pihenés a tengerparton, ahol fakultatív program keretében ellátogathatunk a maja romvárosba, Tulumba, vagy búvárkodhatunk a paradicsomi lagúnában Xel-Hában.

Szállás: Cancún

12.nap Cancún > Mexikóváros

A délutáni órákban utazás repülőtérre, majd mexikóvárosi átszállás után csatlakozunk a nemzetközi járatunkhoz.

13.nap Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
Elhelyezés 4* szállodákban, Taxcoban 3* hotelben, reggelivel
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb jelentkező esetén az árak módosulnak!
*A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyek+illetékek
Belföldi repülőjegy
Félpanzió ( az 1. naptól Cancúnig, csak a körutazás során!)
A cancúni szállodában All inclusive ellátás felár ellenében igényelhető
Storno, BBP biztosítás
Borravaló, személyes fogyasztás

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékek, vízumok

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető
Időjárás: 
A Ráktérítő ténylegesen kettéosztja az országot egy mérsékelt és egy trópusi éghajlatú övre. A Ráktérítőtől északra a téli hónapokban érezhetően hidegebb van, délre a hőmérséklet egész évben állandó, csak a tengerszint feletti magassággal változik.

A Ráktérítőtől délre fekvő, 1000 méternél alacsonyabb területeken az évi középhőmérséklet 24 és 28 °C közötti. Egész évben magas a hőmérséklet és csak 5 °C a téli és nyári középhőmérséklet különbsége. Északabbra az alacsonyan fekvő területeken a nyár ugyan a párás, meleg, de az évi középhőmérséklet alacsonyabb (20-24 °C), mert télen hűvösebb van.

A Mexikói-völgyben fekvő nagyvárosok tengerszint feletti magassága meghaladja a 2000 métert. Éghajlatuk egész évben mérsékelt (az éves középhőmérséklet 16-18 °C), éjjel egész évben erősen lehűl a levegő.

Mexikó nagy részén, különösen északon, száraz az éghajlat, szórványos a csapadék. A Nyugati- és Keleti-Sierra Madre hegyláncai között északon zonális sivatagi és száraz szavannai övek alakultak ki. Az országban dél ill. délkelet felé haladva a csapadékmennyiség növekszik, a trópusi alföldeken meghaladja a 2000 mm-t az éves csapadékmennyiség.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont
1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364
Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70.
Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878
Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00

Mexikói Nagykövetség

Cím: 1024 Budapest, Rómer Flóris utca 58. 
Telefon: 326-0447, 326-0486, 326-0676, 326-0677 
Fax: 326-0485  
E-mail: embamexhu@t-online.hu

Külképviseletek

Mexikóváros Magyarország Nagykövetsége 
Cím: Paseo de las Palmas 2005. Lomas de 
Chapultepec Del. Miguel 
Hidalgo México D.F. 11000 
Előhívó: (52)(55)
Telefon: 55-96-18-22, 55-96-05-23
Ügyelet: 55-96-18-22,

Honlap: http://embajadadehungria.com.mx/ és  www.mfa.gov.hu/emb/mexicocity

Pénznem

 

Mexikói peso. 1 USD = 12,9 MXN

Mexikóban a mexikói peso a hivatalos pénznem, amelyhez könnyen hozzájuthatunk akár ATM-ből, akár pénzváltás útján. Az USA közelsége miatt szinte mindenhol, még a mexikói piacokon is fizethetünk hitelkártyával és a nagyobb városokban, a turista látványosságok mellett mindenhol számtalan ATM található.

A hitelkártyák használata könnyű és biztonságos, így nem kell tartanunk a nagyobb készpénz miatti zsebtolvajlástól. Ha valaki mégis készpénzt szeretne vinni magával, akkor az amerikai dollár ajánlott, de ismerik és váltják az uniós Eurót is.

Nyelv

Hivatalos nyelv a spanyol, regionális szinten több indián nyelvet is beszélnek.

Időzóna

GMT: -6 óra

Telekommunikáció

A mobiltelefonok gond nélkül működnek, a szállodák internet hozzáférése a legtöbb helyen ingyenes, a lefedettség országos szinten jó. A rooming-tarifákról kérjük, hogy tájékozódjon a mobilszolgáltatójánál.

Elektromos hálózat

120V 60 Hz. A dugaljak eltérnek az európai szabványtól, amerikai típusúak.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!