Mesés Itália

Mesés Itália

7 napos körutazás Olaszországban

Firenze a "Virágok városa", Lucca a falakkal körülölelt város, Toszkána jellegzetes ciprusfái, a szebbnél szebb nevezetességekkel büszkélkedő Sienna, Róma az"Örök város", a san Marinoi Kormányzói Palota, ezen az utazáson valóban mesés tájakon kalandozunk.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 1 éj Bologna környéki *** szálloda, 2 éj *** Montecatini, 3 éj **** Mentana 2 ágyas szobákban, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a),Firenze 10 EUR/fő (Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!)

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1.nap: Budapest-Montecatini Terme 
Elutazás a kora reggeli órákban. Érkezés Montecatini Terme városába az esti órákban, szállás elfoglalása. Látogatási lehetőség Montecatini Alto hangulatos városközpontjában, ahonnan szép kilátás nyílik Montecatini városára.

2.nap: Firenze-Lucca
Reggeli a szállodában, majd utazás a toszkán régió kulturális fővárosába. A "Virágok városa", ahogy a helyiek egykor nevezték, a legenda szerint egy liliom mezőn épült fel. Erre a vörös liliom, a város jelképe is emlékeztet, melyet városnézésünk alkalmával cégéreken, zászlókon is megfigyelhetünk, Városnézésünk alkalmával megismerkedünk a híres Medici család történetével is, akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. A
Szent Kereszt templom megtekintése után a város jelképéhez a híres Ponte Vecchio hídjához látogatunk. Rövid szabadidő után megtekintjük a város politikai központját a Piazza della Signoria terét a Palazzo Vecchio épületével, a Loggia dei Lanzit híres szobraival, majd programunk a Dóm téren folytatódik. Késő délután rövid városnézés Lucca falakkal körülölelt városában, majd látogatás egy villa gazdaságban, borkóstoló (Ár: 15 EUR/fő). Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

3.nap: Pisa-Siena 
Toszkána jellegzetes lankái és magasba törő ciprusfái közt találunk rá a tartomány egyik gyöngyszemére. Pisa városát keressük fel, ahol a Csodák mezejének zöld pázsitján nézzük meg a büszkén elhelyezkedő csontfehér épületeket (Camposanto, Dóm, Keresztelőkápolna, Ferde Torony - a Toronyba a feljutás a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges). Következő megállónk az ízig-vérig középkori hangulatú, szebbnél szebb nevezetességekkel büszkélkedő Siena. Este érkezés a Róma környéki szálláshelyre, vacsora.

4.nap: Róma
Reggeli a szállodában, majd az „Örök város” felfedezése. Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagnan elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja. Utolsó állomásunk Róma jelképe, a Colosseum (Ár: 25 EUR/fő*), melynek megtekintésével zárjuk mai programunkat.

5.nap: Vatikán-Róma
A mai napon látogatást teszünk a világ legkisebb államában, a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum páratlan műkincseinek illetve a Szent Péter Bazilikának a megtekintésére részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Ár 45 EUR/fő*) Délután folytatjuk gyalogos városnézésünket az Angyalvár és Róma legszebb tereinek felkeresésével. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

6.nap: San Marino-Bologna
Utazás San Marino miniállamába. Megnézzük a Piazza della Libertá terén álló Kormányzói Palotát, és a legszebb kilátó pontokat is, majd folytatjuk az utunkat Bolognába. Városnézés, majd a szállás elfoglalása.

7.nap: Padova-Budapest
Hazautazás. Rövid megálló Szt.Antal városában, Padovában, városnézés, majd folytatjuk az utunkat Budapestre ahová az esti órákban érkezünk.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 1 éj Bologna környéki *** szálloda, 2 éj *** Montecatini, 3 éj **** Mentana 2 ágyas szobákban, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a),Firenze 10 EUR/fő (Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó. Firenze 10 EUR/fő (Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!)

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Firenze/S.Croce: 6 EUR
Firenze 10 EUR/fő (Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!)
Montecatini Alto 7 EUR
Lucca - borkóstoló: 15 EUR/fő
Lucca / San Martino katedrális és Ilaria sírja 5 EUR
Pisa-Ferde Torony 18 EUR
Pisa-2 műemlék esetén 7 EUR
Pisa - csak katedrális ingyenes
Pisa transzferbusz 2 EUR
Siena dóm 7 EUR
Siena keresztelőkápolna 4 EUR
Vatikán tárlatvezetéssel: 45 EUR
Vatikán 18 év alatt: 37 EUR
Forum+Colosseum 25 EUR
Forum+Colosseum 18 év alatt: 13 EUR
Róma tömegközl.: 7 EUR/nap

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!
Idegenforgalmi adó Montecatini: 1 - 1,4 EUR/fő/éj

Tisztelt Utasaink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli. 
Köszönjük megértésüket!

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Firenze 10 EUR/fő (Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!), Idegenforgalmi adó Montecatini: 1 - 1,4 EUR/fő/éj
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km
Balatonakarattya-Lukoil
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO
Balatonlelle-Marche
Nagykanizsa-Shell benzinkút-Balatoni út

Szállás: 

1 éj Bologna környéki *** szálloda, 2 éj *** Montecatini, 3 éj **** Mentana szállodában. A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Az ár kontinentális reggelit foglal magában. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!