Mesebeli Marokkó - Casablanca - Meknes - Ouarzazate – Marrakech

9 napos Körutazás a varázslatos Marokkóban

Engedje, hogy Marokkó világa elvarázsolja, utazzon velünk Dél-Marokkó vörös tájain át a Szaharához, a Királyi városokba és az Atlanti-óceán partjára ezen a felejthetetlen körutazáson!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet (menetrendszerinti járatra), elhelyezést helyi 3* és 4*-os besorolású szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban félpanziós ellátással, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetőt, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási (sztornó) biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a BBP biztosításokat

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 25 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Casablanca
Elutazás Budapestről a kora esti órákban frankfurti átszállással Marokkóba. Érkezés a legendás Casablancába a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába, vacsora. Szállás Casablancában.

2. nap: Casablanca – Rabat
Délelőtt városnézés Casablancában, a fehér városban, séta a Medinában és látogatás a lenyűgöző II. Hassan mecsetben. Délután a közeli fővárosba, Rabatba utazunk. A városnézés során megtekintjük a Királyi palotát és a király mecsetét kívülről, a Hassan mecset tornyát, az Oudaias kasbát, a Medinát és Chellah citadelláját. Vacsora és szállás Rabatban.

3. nap: Meknes - Volubilis - Fez
Reggeli után utazás Meknesbe, a marokkói Versailles-ba. Meknes történelmi városának fő látnivalója a Bab El Mansour kapu, Marokkó legszebb kapuja. Meknes környékén fekszik Volubilis bájos római kori romvárosa. Itt sétát teszünk az egykor pompás város utcáin, megtekintjük az épen maradt mozaikokat és megcsodálhatjuk a kilátást a környező völgyekre. Továbbutazás Fezbe, a szállás elfoglalása, majd vacsora. Szállás Fezben.

4. nap: Fez
Az egész napot Fez felfedezésével töltjük, ahol időutazást teszünk a középkori Medina kacskaringós utcáinak labirintusában barangolva, ahol teherhordó szamarakkal is találkozhatunk. A hatalmas Karaouine mecsetbe a nem muzulmán látogatók csak a nyitott kapukon át pillanthatnak be, de a mecset környékén található madraszák, vagyis iszlám iskolák egyikébe ellátogatunk. Természetesen a számos bőrcserző műhely egyikébe is betérünk, ahol az erős szag ellenére nem mindennapi látványban lesz részünk. Látogatás a Nejjarine szökőkútnál és séta a Medina utcáin. Vacsora és szállás Fezben.

5. nap: Fez – Merzouga
Korai reggelit követően buszra szállunk és folytatjuk utunkat délre, a sivatag felé. A hosszú út változatos tájakon át vezet, a zöldellő hegyek lassan kopár hegyi tájba váltanak, lenyűgöző kanyonok, majd pálmaligetek között vezet az út a sivatag szélén épült Erfoud városkáig, ahol terepjárókba szállva közelítjük meg sivatagi szállásunkat Merzouga közelében. Szállás egy sivatagi sátortáborban, ahonnan jó idő esetén fantasztikus naplementét csodálhatunk meg.

6. nap: Merzouga – Ouarzazate
Korán kelünk, hogy a napfelkeltét már a sivatag dűnéin csodálhassuk meg. Reggeli után visszautazás Erfoudba terepjárókkal, majd buszra szállunk és folytatjuk utunkat Ouarzazate felé. Pálmaligetek, a vörös hegyekből kiemelkedő kasbák, berber falvak, színes ruhákba öltözött helyi asszonyok látványa kíséri utunkat a Todra szurdokig, amely Dél-Marokkó egyik legszebb látnivalója, meredek sziklafalak között hűvös völgyet rejt az út. Szállás és vacsora Ouarzazate-ban.

7. nap: Ouarzazate – Marrakech
Reggeli után látogatás a Taourirt kasbánál, ami az egyik legszebb egész Marokkóban, majd Marrakech felé indulva, a több filmforgatásnak is helyszínt biztosító, látványos Ait Ben Haddou erődítménynél. Továbbutazás szép hegyi utakon, a Tizi n’Tichka hágón át Marrakech csodás városába. Délután séta a híres Djemaa El Fna téren, ahol éjjel-nappal zajlik az élet, mutatványosok, kígyóbűvölők, majomtáncoltatók, datolyaárus és narancsléfacsaró bódék lepik el a teret és a fantasztikus bazárokat is innen lehet bebarangolni. A séta után transzfer a szállodába, ahol a vacsorát is elfogyasztjuk. Szállás Marrakechben.

8. nap: Marrakech
Délelőtt folytatjuk Marrakech felfedezését, látogatás a város legfontosabb nevezetességeinél:  Koutoubia mecset, Menara kertek, Bahia palota, a Saadian sírok. Délután szabad program. Vacsora és szállás Marrakechben.

9. nap: Marrakech ...
Délelőtt szabad program, majd transzfer a repülőtérre, elutazás egy átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Casablanca, a Nyugat és a Kelet egyvelege - Szenczi Zsolt, 2013. január. 20
» Marokkó: Ahol a kövek is színesek - Hudanik Zsolt, 2012. január. 31
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. november. 28
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2017. április. 11
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2016. október. 28
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet (menetrendszerinti járatra), elhelyezést helyi 3* és 4*-os besorolású szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban félpanziós ellátással, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetőt, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási (sztornó) biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a BBP biztosításokat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Kötelező biztosítások.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, engedélyek, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokkal Budapest - Frankfurt - Marokkó útvonalon.

Szállás: 

Elhelyezés helyi 3* és 4*-os besorolású szállodákban, 1 éj kényelmes sivatagi sátortáborban félpanziós ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az Európai Unió lakosainak, csak érvényes útlevélre van szükségük a marokkói beutazáshoz. Az útlevélnek az országból való kilépéstől számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás marokkói tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!