Menorca, a Baleárok gyöngyszeme

8 napos körutazás

Vadregényes tájak, helyi ízek, tengerparti pihenés.

Alapár tartalmazza

3 éjszaka Mahónban, 3* szállodában reggelivel, 4 éjszaka Santanríában 4* -os üdülőszállodában félpanzióval, 2 ebéd (3. és 4.. napon) 4 vacsora a (4., 5., 6., 7. napon) kirándulásokat helyi idegenvezetővel a program szerint helyszíni busz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet a Budapest--Frankfurt -Mahón -Frankfurt-Budapest útvonalon, illetékkel, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), belépők (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás (kötelező): 1,5% Egyéb költségek: BBP biztosítás, Egyágyas felár, Fakultatív egész napos hajókirándulás ebéddel,Fakultatív zenés lovasbemutató transzferrel ÁR HAMAROSAN!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

3-4* szállodákban kétágyas  szobákban

Program: 

1. nap: Budapest – Menorca /Mahón/
Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, utazás 11:05-kor a Lufthansa menetrend szerinti járatával, frankfurti átszállással Menorca szigetére. Landolás a sziget fővárosában, Mahónban 16:10-kor, majd transzfer központi szállodánkba. A kevésbé ismert Baleári-szigetcsoport tagja remek hely a kikapcsolódáshoz. Jóval kevesebb itt a turista, mint a szomszédos, népszerű Mallorca és Ibiza szigetein, ellenben több türkízkék különböző árnyalataiban pompázó kristálytiszta vízű strandja van, mint ez utóbbi, szomszédos szigetnek együttvéve!  Amilyen kicsi Menorca területe, annyira változatos a szemet gyönyörködtető látványt nyújtó táj: sziklás, vadregényes partszakaszok, tágas lejtők, partig benyúló fenyőerdők, hosszan elnyúló, fehér homokos, már-már karibi hangulatú tengerparti szakaszok, jellegzetes menorcai birtokok a fehérre meszelt házakkal és legelésző tehenekkel. Éj Mahónban (3).

2. nap: Mahón
Mahón, a különleges szépségű város Spanyolország legkeletibb pontja. Itt található meg a mediterrán térség legnagyobb természetes kikötője is! Reggeli után kb. egy órás hajókirándulásra indulunk, mely során körbejárjuk, és megcsodáljuk az öblöt a kikötővel és a várost. Miután magunkba szívtuk a friss, tengeri levegőt, gyalogos városnézésre indulunk a sziget legfejlettebb, nyüzsgő városában, ahol a hangulatos utcák és terek mellett lépten-nyomon a letűnt korok különböző történelmi erődítményeivel, találkozunk és mint egy időutazás részeként éljük át a régi idők hangulatát. Megtekintjük az egyedülálló leletekkel rendelkező, történeti múzeumot, ahol az archeológiai leletegyütteseket hívva segítségül ismerkedünk meg a sziget életével, a keletkezéstörténettől kedve napjainkig! Délután a stratégiailag rendkívül fontos helyen épült 19. századi hatalmas erődöt, a La Mola-t fedezzük fel, csodálatos kilátásával lenyűgöző látványt nyújt Mahón városára. Este szabadidő, a város további felfedezése egyénileg.

3. nap: Torre d’en Gaumés – Albufera d’es Grau – Fornells
Reggeli után felkeressük a sziget őskori, kb. 4000 éves, megalitikus települését, a Torre d’en Gaumést. A rendkívüli, részlet gazdag leletek koruk ellenére jó állapotban maradtak fenn, ma is jól felismerhetőek az egykori lakóépületek, a hatalmas kőasztalok, és a sziklába vájt temetkezési helyek! Ezt követően meglátogatjuk az Albufera d’es Grau Nemzeti Parkot. Menorca nagy hangsúlyt fektet a sziget növény és állatvilágának megóvására, különösképp, hogy olyan madárfajok is élnek itt, melyek sehol máshol a világon. Menorcán az elsődleges cél, a táj arculatának drasztikus átalakítása nélküli fenntartható fejlődés megtartása. Ezért az UNESCO a szigetet 1993-ban bioszféra rezervátumnak nyilvánította. Délben közös tapas ebéd egy helyi étteremben, majd a sziget északi részén fekvő, festői halászfaluba, Fornellsbe megyünk, mely a spanyol királyi család által is kedvelt hely. A hely jellegzetessége a homárból készült egytálétel, a Caldereta de llagosta, ami ma már a közkedvelt, ínyenc falatok közé tartozik, - régen egyszerű olcsó fogásnak számított a helyiek körében. A nap végén visszatérünk Mahónba.

4. nap: Mahón – Binibeca – Binillubet sajt manufaktúra – Monte Toro-Santanría
Miután kicsekkoltunk szállodánkból, felkeressük a spanyol építész, Antonio Sintes által, az 1970-es években tervezett mesebeli, bájos halászfalut, Binibecát. Annyira jól sikerült megvalósítani ezt a tipikus, mediterrán, idilli környezet a fehérre meszelt, boltíves házakkal, és labirintusszerű utcákkal, hogy a hely ma is rengeteg turistának vonzóerő! Ez után irány a Binillubet kézműves, családi sajtmanufaktúra, ahol arra törekednek, hogy minél boldogabb teheneket tenyésszenek: olykor zenét hallgatnak, vagy akár focimeccset néznek a kérődzés közben, ami természetesen kedvező hatással van a tej minőségére és mennyiségére is. A farmon betekintést nyerünk a helyi, családi vállalkozás mindennapjaiba, és a híres sajtkülönlegességek készítésébe, melyre joggal büszkék a helyiek, hisz nagy mennyiséget exportálnak innen az Egyesült Államokba, Ausztráliába, és az Egyesült Királyságba is. Könnyű ebéd keretében megkóstoljuk ezeket a kézműves sajtokat, borok és a helyi kolbász/sonka különlegességek kíséretében.Horgony  A program után felmegyünk a sziget legmagasabb pontjára, a Monte Toro hegyre, ahonnan gyönyörű körpanoráma tárul elénk, és jó idő esetén Mallorca szigetét is lehet látni! Megnézzük a sziget védőszentjéről elnevezett, 16. századi, barokk kolostort, majd a nap végén elfoglaljuk tengerparti szállodánkat Santanría-ban, és vacsorázunk. (4 éj)

5. nap: Ciutadella – Naveta d’el Tudons
Ezen a napon a sziget régi fővárosát, a gyönyörű, mézszínű, gótikus és mór stílusú  épületekkel teli Ciutadellát látogatjuk meg. Az óváros elbűvölően romantikus kis terei között barangolva, megtekintjük a csodaszép, 14. századi katedrálist, a nagy történelmi és kulturális örökséggel rendelező városháza épületét majd a festői szépségű kikötőben sétálva éljük meg a különleges sziget mediterrán hangulaltát. TIPP!: Ebédre bátran térjünk be a népszerű Café Balear nevű étterembe, ahol mindig friss halat kóstolhatunk, ugyanis az étterem minden reggel saját hajójával jár ki halászni a nyílt vizekre, hogy mindig a legkíválóbb minőségű választékot kínálják az étterembe betérőnek.  Délután megnézzük a közeli, Kr. e. 1500-ból származó bronzkori temetkezési kamrát, a Naveta d’el Tudons-t.

6-7. nap: Santanría /fakultatív hajókirándulás  ebéddel és lovas parádé
Szabadnap, pihenés a tengerparti üdülő komplexumban. Fakultatív program lehetőségek: egész napos hajókirándulás Ciutadellából paella ebéddel, illetve este egy egyedülálló, zenés lovasbemutató. A szigeten az ünnepek és fesziválok legnépszerűbb főszeplői a híres menorcai lovak és lovasaik, - a legjobb és leghitelesebb bizonyítékai a helyi szokások bemutatásának. (előre fizetendők).

8. nap: Ciutadella – Budapest
Délelőtt még pihenés, majd kicsekkolás után indulás haza a mahóni repülőtérről 17:10-kor a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással. Landolás Budapesten 23:20-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Menorca teljes területe, mint bioszféra rezervátum

Kapcsolódó cikkek

» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2019. október. 31
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2019. szeptember. 23
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» A csodálatos Alhambra - Kovács Attila, 2017. május. 12
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2016. december. 23
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Spanyolország:

Koronavírus információ:
Nyitás:
2020.06.21-én Spanyolország megnyitja határait az Európai Unió tagállamaiból érkezők számára. A szállások 06.18-tól folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett koronavírus tesztre, illetve kötelező karantén nélkül lehetséges a beutazás.
Visszatérés Magyarországra: 2020.08.07-től hatályos rendelet értelmében Spanyolország „sárga” kategóriába került, így a Spanyolországból hazatérő magyar állampolgároknak 14 napos házi karanténba kell vonulniuk, mely 1 negatív koronavírus teszttel kiváltható. Ez alól kivételt az jelent, ha a hazatérést megelőző 5 napban, legalább 48 óra időeltéréssel elvégzett két negatív koronavírustesztet tud hitelt érdemlően felmutatni Magyarországra való belépéskor.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Fakultatív, egész napos hajókirándulás ebéddel 23 000 Ft
Fakultatív zenés lovasbemutató transzferrel ÁR HAMAROSAN!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

3 éjszaka Mahónban, 3* szállodában reggelivel, 4 éjszaka Santanríában 4* -os üdülőszállodában félpanzióval, 2 ebéd (3. és 4.. napon) 4 vacsora a (4., 5., 6., 7. napon) kirándulásokat helyi idegenvezetővel a program szerint helyszíni busz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet a Budapest--Frankfurt -Mahón -Frankfurt-Budapest útvonalon, illetékkel, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), belépők (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás (kötelező): 1,5% Egyéb költségek: BBP biztosítás, Egyágyas felár, Fakultatív egész napos hajókirándulás ebéddel,Fakultatív zenés lovasbemutató transzferrel ÁR HAMAROSAN!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 15 EUR/fő
belépők (helyszínen fizetendő): Kb 40 Eur/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

repülővel
a Lufthansa menetrendszerinti járatával, átszállással
Kézipoggyásszal, és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg),

Várható menetrend:

Légitársaság: Lufthansa

Budapest - Frankfurt:  11:05 - 12:50 óra
Frankfurt - Mahón:       14:05 - 16:10 óra

Mahón-Frankfurt:        17:10 - 19:15 óra
Frankfurt - Budapest:   21:45 - 23:20 óra

Szállás: 

3-4* szállodákban kétágyas  szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit, 2 ebédet és 4 vacsorát tartalmaz.
Időjárás: 
Az ország éghajlata éppoly sokoldalú, mint földrajzi jellemzői. Mediterrán éghajlatú, a keleti és a déli partszakaszokon magas a napos órák száma és minimális a csapadékmennyiség, a tél pedig enyhe. A szigeteken és a part mentén, a tengeri fuvallatoknak köszönhetően, a nagy melegek is jobban elviselhetőek.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!