Melkből Regensburgba a Felső-Dunán

5 napos buszos és hajós körutazás idegenvezetővel Ausztriában és Németországban

Utunk során Arstettenben felkeressük Ferenc Ferdinánd egykori, ma is főrendiek által lakott kastélyát, megtekintjük a múzeumot. Később megtekintjük Ausztria legrégibb vízierőművét, annak villamos energia termelő egységét, megismerjük a vízlépcsők működését. Az út a továbbiakban várak alatt, kolostorok között vezet Jochensteinig, a zsilip előtt a Dunából kiálló sziklán épült kis kápolnáig, szoborig. Átzsilipelve elérjük Németországot, a szép tájon Passauig kanyargunk.

Alapár tartalmazza

Az utazási költséget autóbusszal és hajóval, az elhelyezést középkategóriájú szállodákban, 2 ágyas szobákban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%, kikötői illetéket 9 400 Ft, félpanziós ellátás felárát 18 700 Ft, Audio Guide felárat 1 990 Ft, belépők árát kb.: 35 EURO.
Nyári napforduló a Wachauban – tűzijátékos hajózás fakultatív program, melynek felára: 8 200 Ft (A program minimális létszáma 38 fő, maximális létszáma 56 fő. Efölötti létszámnál kérésre foglalható osztrák hajón is hely a programra. Ára: 88 EURO)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
**
Program: 

1. nap: Indulás kora reggel Budapestről. Utazás rövid pihenőkkel az Alsó-ausztriaiKreuzensten várához: látogatás a történelmi utánérzés monumentális épületegyüttesében. Utunk következő állomása a Wachau vidékének „fővárosa”,Krems: séta a városban, majd szabadprogram. Délután autóbuszról csodálhatjuk meg a Duna nagyjából 30 km-es, hegyek között kanyargó szépséges szakaszát.Arstettenben felkeressük Ferenc Ferdinánd egykori, ma is főrendiek által lakott kastélyát, megtekintjük a múzeumot. Innen szállásunkra utazunk, vacsora a félpanziót igénylőknek, pihenés, szabadprogram.

A wachaui nyári napforduló ünnepére jelentkezőket az autóbusz este 8 óra körül a hajóhoz viszi. Beszállás után lassú ütemben hajózunk Spitzig, beállunk a gyülekező személyhajók konvojába. Elfogyasztjuk a hajó konyhájának desszertjét, koccintunk, majd amikor kigyúlnak a nyári napfordulót ünneplő örömtüzek, és eldördülnek a tűzijátékok, elindulunk, a fénylő éjben és Dürnsteinig ereszkedünk hajónkkal. Kihajózás Dürnstein közelében este 11 óra után. Visszaszállva autóbuszunkra ismét szállásunkra érkezünk éjfél környékén.

2. nap. Késő reggeli indulással Ybbsbe utazunk autóbusszal. Megtekintjük Ausztria legrégibb vízierőművét, annak villamos energia termelő egységét, megismerjük a vízlépcsők működését. Utána hajóra szállunk (2058 fkm), átkelünk az Ybbs-persenbeugi zsilipen, erdős hegyek között hajózunk a Strudengauszépséges vidékére. Greinben kikötünk, séta a várhoz, látogatás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Hajónkra visszaszállva lassan elhagyjuk a Strudengau-t, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk. Estefelé félpanziót igénylőknek vacsora a hajón, majd elérjük az Enns folyót és kikötünk Mauthausenben (2112 fkm). Innen Linzbe utazunk: rövid séta a főtéren és környékén, majd elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap. Reggel Autóbusszal Aschachba utazunk, hajóra szállunk (2163 fkm), majd felzsilipelünk a Felső-Duna talán legfestőibb tájára. Erdős hegyek között kanyarogva érjük el a Dunauschlingét, a Duna könyököt, ahol a folyó éles kanyarokkal ír le egy S betűt. Röviden ki is kötünk a festői tájon és felmegyünk a környék egyik szép kilátójához, Perzensteinhez. Hajónk útja továbbra is várak alatt, kolostorok között vezet Jochensteinig, a zsilip előtt a Dunából kiálló sziklán épült kis kápolnáig, szoborig. Átzsilipelve elérjük Németországot, a szép tájonPassauig (2225 fkm) kanyargunk. A három folyó torkolata felett elhagyjuk hajónkat és városnézésre indulunk: a belváros szűk utcái, Gizella királynénk sírja, a bazilika a világ legnagyobb orgonájával, az Inn partja. Passauból autóbusszaldeggendorfi szállásunkra utazunk.

4. nap. Reggeli után nekivágunk utunk utolsó hajós szakaszának. Deggendorfban (2284 fkm) beszállva kanyargunk Bajorország szép vidékein. Zsilipelünk Straubingnál, majd Geislingnél. Késő délután a Dunáról csodáljuk meg a német hírnév „templomát”, a Walhalla-t, a nemzetük nagyjainak emléket állító csarnokot. Rövidesen elérjük Regensburgot (2378 fkm), utunk végét. A történelmi belvárosba behajózva elbúcsúzunk hajónktól, autóbusszal szállásunkra megyünk.

5. nap. Napunkat regensburgi városnézéssel kezdjük: séta az ódon belvárosban, a dóm, a városháza, a kőhíd. Következő állomásunk Melk. Látogatást teszünk a korábban a vízről már megcsodált apátságban. Innen rövid pihenőkkel utazunk Budapestig, érkezés a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazási költséget autóbusszal és hajóval, az elhelyezést középkategóriájú szállodákban, 2 ágyas szobákban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%, kikötői illetéket 9 400 Ft, félpanziós ellátás felárát 18 700 Ft, Audio Guide felárat 1 990 Ft, belépők árát kb.: 35 EURO.
Nyári napforduló a Wachauban – tűzijátékos hajózás fakultatív program, melynek felára: 8 200 Ft (A program minimális létszáma 38 fő, maximális létszáma 56 fő. Efölötti létszámnál kérésre foglalható osztrák hajón is hely a programra. Ára: 88 EURO)

Kötelező költségek: 

Betegség-, baleset-, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás
Kikötői illeték: 9 400 Ft

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak kb.: 35 EURO/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépődíjak kb.: 35 EURO/fő, további költőpénz szükséglet igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal és hajóval.

Szállás: 

Középkategóriájú szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!