Marrakesh hangjai - Marokkó szíve tavasszal

6 napos utazás Marrakeshben

Marokkó. Egy ország, ahol megelevenedik az Ezeregy éjszaka világa, és ahol Nyugat-Afrika vándor népei, varázslói színesítik a mindennapokat. Egyedülálló élmény!

Alapár tartalmazza

4 éjszaka szállást
• minden szükséges transzfert
• a reggelit
• a részletes ismertetőben felsorolt programokat
• a magyar csoportvezető díját
• az idegenvezetést
• a Budapest – Marrákes – Budapest repülőjegyet

Alapár nem tartalmazza

belépők, engedélyek, egyéb (50 EUR)
• az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.)
• a kötelező biztosításokat

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1. nap: utazás Marrákesbe - Marokkó szívébe
Budapestről átszállással Marokkóba repülünk, érkezés Marrákesbe a délutáni órákban. Elfoglaljuk szállásunkat az óváros labirintusában megbúvó, hangulatos riádunkban, majd séta a Dzsemaa el-Fna őrült esti forgatagában, lacikonyhák füstjében, narancsárusok, jósok, tűznyelők, kígyóbűvölők, mutatványosok és majomidomárok, kék bársonyba öltözött mesemondók és afrikai orvosságos emberek rengetegében. Éktelen hajsza, rikító fények, rikoltó hangok és dobpergés, festői, zajos kavargás – páratlan hangulat, felejthetetlen élmény, bevezető az Ezeregyéjszakába, Afrika legnagyobb terén. Szállás: Marrákes.

2. nap: Marrákes csodái
Riádunk napsütötte teraszán reggelizünk, közben a közelien ragyogó Atlasz hegyeiben gyönyörködve. Ahogy Elias Canetti írja, ezeket a csúcsokat akár az „Alpok láncolatának vélhetné valaki, ha nem volna annyival vakítóbb a napfény, és nem pálmák borítanák a város felőli lejtőket”. A fotózás után egész napos városnézésre indulunk a medinában: ismerkedés Észak-Afrika és Marokkó történelmével, a maghrebi iszlám művészet és építészet remekeivel a Ben Júszuf medresze faragott árkádjai alatt és a Kutubija mecset minaretjének árnyékában, majd látogatás a Bahia palotában. Délután barangolás a medina bazárlabirintusában, fűszerillatú, tarka és hűs szúkok árkádos rengetegében: kötélverők, kosárfonók, szőnyegárusok, ékszerészek és bőrárusok végeláthatatlan boltjai, melyekben, Canetti szavaival „minden megtalálható, és minden többszörösen”. Szállás: Marrákes.

3. nap: fakultatív hegyi kirándulás a Magas-Atlasz berber falvaiba - vagy barangolás a medina múzeumaiban
A mai reggelen egész napos fakultatív kirándulásra indulhatunk magyar csoportvezetőnkkel a Magas-Atlasz berber falvaiba: előbb pálma- és olivaligeteken haladunk keresztül, majd vadregényes folyóvölgyeken átvágva mintegy 2500 méter magasra emelkedünk, távolban a Dzsebel Toubkal hófödte, négyezres csúcsával. Ebéd egy berber faluban, ismerkedés a helybéliek népviseletével, szokásaival és termékeivel. Délután terepjáróinkkal öszvéreket kerülgetve a kanyargós hegyi utakon a Magas-Atlaszból visszaereszkedünk a romantikus Marrákes oázisába. Akik nem tartanak velünk a Magas-Atlaszba, egész napos szabad program keretében egyénileg ellátogathatnak a Nicolas Müller, avagy Müller Miklós világhírű magyar fotós marokkói képeit is bemutató, nagyszerű La Maison de la Photographie de Marrakech múzeumba. Müller orientalista ihletéső szociofotóiból szinte életre kel előttünk az 1930-40-es évek egzotikus keleti világa. A fotómúzeum mellett található a kiváló, néprajzi jellegű Museum de Marrakech is. Este a város egyik leghangulatosabb éttermében mazsolás tazsint vacsorázunk kuszkusszal, kéjes dallamokra lejtő hastáncosokkal a háttérben. Szállás: Marrákes.

4. nap: fakultatív kirándulás az Atlanti-óceán partján fekvő Esz-Szavírába - vagy a modern Guéliz felfedezése
Ma egész napos fakultatív kirándulás magyar csoportvezetőnk vezetésével Esz-Szavíra kikötőjébe, az egykoron portugál Mogadorba látogathatunk. Ismerkedés a hangulatos várossal, mely Orson Welles: Otello, a velencei mór és Ridley Scott a Mennyei Királyság című filmjének forgatási helyszínéül is szolgált. Barangolunk az erődített óváros színes házakkal szegélyezett szűk, barátságos utcáin és terein, a kikötő rámpáin és a halpiacon. A fövénystrandon sétálgatva beülhetünk abba a kocsmába is, ahol a hagyomány szerint Jimi Hendrix is játszott 1969 nyarán. Akik nem tartanak velünk Esz-Szavírába, azok egész napos egyéni szabad program keretében felfedezhetik Guélizt, Marrákes dizájner boltoktól és trendi bároktól nyüzsgő modern negyedét. Különösen ajánlott sétát tenni Jacques Majorelle kaktuszokkal díszített kertjében, melynek mélykék villája egykoron Yves Saint-Laurent francia divattervező otthonául is szolgált. Hangulatos este, keleti kényelem és holdfényes varázs riádunk mozaikos medencéjének partján. Szállás: Marrákes.

5. nap: mézédes búcsú Marrákestől
Délelőtt szabad program, a fakultatív kirándulásokon részt vevők számára lehetőség a kimaradt múzeumok megtekintésére, egy-két utolsó pohár a mézédes narancsléből a Dzsemaa el-Fna tetőteraszi cukrászdáinak valamelyikében. Délután búcsút intünk a mesebeli Marrákesnek és hazarepülünk Budapestre.

6. nap: Budapest
A menetrend függvényében érkezés Budapestre.

 

Kapcsolódó cikkek

» Marokkó csodái - Kovács Attila, 2016. február. 29
» Casablanca, a Nyugat és a Kelet egyvelege - Szenczi Zsolt, 2013. január. 20
» Marokkó: Ahol a kövek is színesek - Hudanik Zsolt, 2012. január. 31
» Jóreménység-fok - , 2012. január. 27
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

4 éjszaka szállást
• minden szükséges transzfert
• a reggelit
• a részletes ismertetőben felsorolt programokat
• a magyar csoportvezető díját
• az idegenvezetést
• a Budapest – Marrákes – Budapest repülőjegyet

Alapár nem tartalmazza: 

belépők, engedélyek, egyéb (50 EUR)
• az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.)
• a kötelező biztosításokat

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték
útlemondási biztosítás
 

Helyszíni költségek leírása: 

reggelin kívüli étkezések, helyi fakultatív programok, személyes jellegű kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerint közlekedő repülőjárattal.

Szállás: 

Elhelyezés 3*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az Európai Unió lakosainak, csak érvényes útlevélre van szükségük a marokkói beutazáshoz. Az útlevélnek az országból való kilépéstől számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás marokkói tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál bővebb információt. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100, Váci út, Tel.: (1) 465-3800.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!