Marokkó királyi városai

7 napos körutazás Marokkóban

Marokkói utazásunk során meggyőződhetünk róla, hogy kevés olyan változatos, természeti látványokban gazdag része van az arab világnak, mint a legnyugatibb kelet országa, Marokkó. Egy ország, ahol megelevenedik az Ezeregy éjszaka világa, és ahol Nyugat-Afrika vándor népei, varázslói színesítik a mindennapokat. Egyedülálló élmény!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, 6 éjszaka szállást 4*-os kategóriában félpanziós ellátással, leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést, sztornó biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket 47.000 Ft/fő, Repülőtéri transzfereket 12.000 Ft/fő, utasbiztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
min. 20 fő
Program: 

 

1. NAP: BUDAPEST – CASABLANCA

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban indulás Marokkóba. Átszállás után érkezés délután, majd transzfer a szál­lodába, szállás.

2. NAP: CASABLANCA – RABAT

Reggelit követően városnézés Casablancában, mely az ország üzleti és haditengerészeti központja, fő kikötője. A városban keve­rednek az eredeti marokkói, a francia és spanyol építészeti stílus elemei. A Hasszan II. Mecset, Casablanca meghatározó látványos­sága, Marokkó legnagyobb, a világ hetedik legnagyobb mecsete, egyben a világ legmagasabbja a 210 méteres tornyával. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatalmas épületben. A város északi részén található a fallal körbevett Óváros, a Medina. Látjuk a tengerparti sétányt és a világítótornyot is, valamint a Királyi Palotát. Szabad program keretében lehetőség nyílik a hagyományos marokkói ízek kipróbálására, majd délután elutazunk Rabatba. Szállás.

3. NAP: RABAT – VOLUBILIS – MEKNES – FES

Reggeli után az adminisztratív központként ismert Rabatban néze­lődünk. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hassan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan mese­szép kilátás nyílik a folyóra. A várost elhagyva Meknes felé vesszük az irányt. Útközben Marokkó másik arcát is láthatjuk, hatalmas szőlő- és paratölgy ültetvényeken keresztül vezet az utunk. Meknest kb. 40 km hosszú városfal veszi körbe, csodásak a városba vezető kapuk, és sétálunk majd a zsidó negyedben is. Szabadidő, ebéd lehetőség, majd továbbutazunk az iszlám 5 legfontosabb szent városa egyikébe, Moulay Idriss-be, majd a román kori emlékeiről híres Volubilist nézzük meg mielőtt Fesbe, Marokkó talán leginkább lüktető és vibráló városába érkezünk. Szálláshely elfoglalása.

4. NAP: FES

Reggelit követően egész nap Fesben, a legrégibb Királyi városban barangolunk. A város Medináját az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. A rengeteg látnivaló közül a Madrasa Bou Inania van talán a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült főis­kola a legkifinomultabb mór építészeti remekmű. A hatalmas város­kapuk mellett a különböző negyedek is elvarázsolják az itt sétáló turistát. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszmű­vesek-bőrfestők, kőfaragók stb... Közvetlen a sikátorokban dolgoz­zák meg a portékáikat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. Séta a zsidó negyedben, a Nejjarine téren, majd este visszatérünk a szállásunkra.

5. NAP: FES – BENI MELLAL – MARRAKESH (500 km)

Reggeli után a várost elhagyva Marrakesh felé indulunk. Több órás utunk során érdekes tájakon, sűrű fenyvesek és cédrus erdők mellett, sár- és agyagtéglából épült berber falvakon haladunk keresztül, ahol láthatjuk, amint a fafaragók és szőnyegkészítők még a hagyományokhoz hűen végzik napi munkájukat. Az Atlasz-hegységen átkelve érkezünk az esti órákban Marrakeshbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: MARRAKESH

Reggeli után a „Dél gyöngyeként” ismert Marrakesh vilá­gába kóstolunk bele. A város nevéből ered az ország neve is. Az Atlasz-hegység hófödte csúcsai által övezett oázisban fekszik, melynek gazdag növényvilágát megtekinthetjük a Menara kert­ben. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, majd délután folytatjuk a városnézést a tipikus és Afrika legnagyobb hagyományos piacán a Jemaa El Fna-n. A mindig lüktető, emberekkel teli tér mesés lát­ványt nyújt, amit este is megcsodálhatunk, amikor igazán életre kel a tér és a helyi ízek is csábítóan hívogatnak. Este szállásunk ismét Marrakeshben.

7. NAP: MARRAKESH – CASABLANCA – BUDAPEST

Reggeli után pár órás utazással érkezünk vissza Casablancába. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és átszállással hazautazás Budapestre.

 

Kapcsolódó cikkek

» Casablanca, a Nyugat és a Kelet egyvelege - Szenczi Zsolt, 2013. január. 20
» Marokkó: Ahol a kövek is színesek - Hudanik Zsolt, 2012. január. 31
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. április. 20
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2018. április. 14
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2018. február. 26
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2018. február. 14
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, 6 éjszaka szállást 4*-os kategóriában félpanziós ellátással, leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést, sztornó biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket 47.000 Ft/fő, Repülőtéri transzfereket 12.000 Ft/fő, utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték 47.000 Ft/fő Repülőtéri transzferek 12.000 Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek kb.12 EUR.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapest–Casablanca-Budapest útvonalon, menetrend szerint közlekedő járattal. Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Szállás: 

Helyi besorolásnak megfelelő 4 *-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
 

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz, a programban feltüntetettek szerint.
Vízum: 
Marokkóba a magyar állampolgárok (30 napig) vízum nélkül utazhatnak be, és a beutazáskor legalább még 3 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A belépésnél regisztrációs nyomtatvány kitöltése kötelező. Új nemzetközi repülési szabályzat értelmében, amennyiben gyermek csak egyik szülővel vagy nagyszülőkkel utazik, akkor szükséges a másik szülő vagy utóbbi esetében mindkét szülő írásos nyilatkozata, melyben engedélyezik az utazást. A nyilatkozatot (2 tanú aláírásával) magyar és angol nyelven kell megírni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A közegészségügyi helyzet megfelelő, járványveszéllyel nem kell számolni. Védőoltás nem szükséges. Az európaitól eltérő higiéniai viszonyok miatt gyomor- és bélpanaszok jelentkezhetnek egyeseknél. A fentiek miatt a frissen fogyasztott gyümölcs- és zöldségfélék, valamint a kezek alapos mosása, illetve a húsok alapos megsütése javasolt. Bár a városokban a csapvíz ivásra alkalmas, de nem ajánlott csapvizet (és az abból készült jeget) fogyasztani, palackozott ásványvíz fogyasztása javasolt. Feltétlenül javasoljuk, hogy minden Marokkóba beutazó magyar állampolgár rendelkezzen a tartózkodás idejére érvényes és a legteljesebb (mindenre) kockázati területekre kiterjedő biztosítással. Minden orvosi szolgáltatás igénybe vétele után kérjenek hivatalos számlát. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!