Márciusi túra a Magas-Tátrában

Márciusi túra a Magas-Tátrában

3 napos gyalogtúra

Túra a Kárpátok bércein: Farsangi túra Európa legkisebb magashegységében. Ellátogatunk a Poprádi-tóhoz és a Zöld-tavi menedékházba, túrázunk a Kis-Tarpataki-völgyben, megnézzük a híres Tarpataki vízeséseket, szombat este pedig utó farsangi mulatság vár rád!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Czinke István - bringa
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

Az egésznapos túrához megfelelő állóképesség szükséges. Márciusban még gyakran van hó a Magas-Tátrában, a téli időjárás nehezítheti a körülményeket. Az útvonal végig jól kiépített turistaúton vezet, lavinamnetes területeken.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást busszal, szállásokat a program szerint; a reggeliket, a szombati vacsorát, valamint a túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

a programban nem szereplő étkezéseket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
30 - 46 fő

Szállás

Az utazás két éjszakáját a Magas-Tátra lábánál fekvő panzió szobáiban töltjök, Tatranská Lesnán. A szobák két ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
Egyágyas felár: 10.000 Ft / 2 éj
 

Program: 

1. nap: Budapest, Csorbató, Poprádi-tó, Csorbató, Ótátrafüred
Kora reggel indulunk Budapestről, találkozó 5.45-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 6 órakor. Dél körül érkezünk meg Szlovákia legmagasabban fekvő településére, a Magas-Tátrában lévő Csorbatóra (1335 méter). Innen nem túl nehéz, de látványos gyalogtúrára indulunk a Poprádi-tóhoz. A túraösvény csodaszép fenyves erdőben kígyózik a tóparton lévő Horský hotelig, ha van kedvünk és erőnk, elsétálhatunk a tavat megkerülve a Szimbolikus-temetőhöz, amely a Tátra örök birodalmában bolyongó lelkeknek állít emléket. Mielőtt visszaindulnánk a már ismert ösvényen Csorbatóra, a menedékházban egy kis pihenőt tartunk, körülöttünk a Tátra sziklás csúcsai magasodnak. A túra után a hegység lábánál fekvő szállásunkra utazunk.
Szállás: vendégház
Távolság: 8 km, szintemelkedés fel: 350 méter, le: 350 méter.

2. nap: Ótátrafüred, Tarajka, Zamkovsky menedékház, Kis-Tarpataki-völgy, Téry ház
Reggeli után elindulunk a Magas-Tátra legmagasabban fekvő menedékházához. A Téry Ödönről elnevezett menedékház káprázatos természeti környezetben, hegyek ölelésében fekszik. Ösvényünk a Kis-Tarpataki-völgyben kígyózik felfelé, kezdetben fenyves erdőben, majd sziklás, jól járható hegyi ösvényen. Ebédidőben érkezünk meg a Téry-házba. A menedékház éttermében kipróbálhatjuk a tátrai hegyi-konyha finomságait.
Ebéd után még sétálunk egyet a menedékház környékén, majd túravezetőnk kalauzolásával a már ismert ösvényen visszaereszkedünk a Zamkovsky menedékházba, majd a híres Tarpataki vízesések érintésével Ótátrafüredre. Este szállásunkon vacsora után jelmezes farsangi parti veszi kezdetét!
Szállás: vendégház
Ellátás: reggeli, vacsora
Távolság: 14 km, szintemelkedés fel, le: 950 méter.

3. nap: Ótátrafüred, Fehérvíz-forrás, Zöld-tavi menedékház
Szállásunkról a Fehérvíz-forráshoz utazunk (Biela voda), amely Tátra Lomnic szomszédságában található. Buszunkat hátrahagyva gyalog indulunk el a Késmárki Fehérvíz-völgyön (Dolina Kežmarskej Bielej vody).
Utunk fenyves erdőben halad, 2,5 -3 óra gyaloglás után érkezünk meg a Zöld-tavi menedékházhoz. Az 1551 méteren fekvő Zöld-tó környéke ideális kirándulóterep, a környező zárt völgyekben sokáig megmarad a hó és a jég, így a téli sportok szerelmesei is előszeretettel látogatják. A menedékházzal szemközt emelkedik a Tátra legmagasabb függőleges sziklafala, a Wéber (900 méter), a gigantikus Karbunkulus-torony, a Zerge- és a Fehér-tavi - csúcs. A menedékház éttermében megebédelünk, majd rövid pihenő után a piros jelzésen folytatjuk utunkat a Fehér-tóig (1615 méter), s tovább Fehérvíz -forrráshoz, ahol buszunk vár. Az esti órákban érkezünk Magyarországra.
Ellátás: reggeli
Távolság: 12 km, szintemelkedés fel: 550 méter, le: 550 méter.
 

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» A Magas-Tátra legszebb tavai - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást busszal, szállásokat a program szerint; a reggeliket, a szombati vacsorát, valamint a túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a programban nem szereplő étkezéseket, valamint az utasbiztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 50 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Kis hátizsák a napi túrákhoz.
Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség!!! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy a túrázás alatt törje fel a lábad!
Kényelmes túranadrág. Szél- és esőálló kabát, nadrág. Sínadrág és síkabát is megfelelő, ha nem túl vastag és nem akadályozza a mozgásod! 
Egyéb fontos felszerelés: polár pulcsi, kesztyű, sapka, sál, 2 pár túrazokni, egy kis méretű törölköző, tisztasági csomag, egy váltó cipő vagy papucs a panzióba, néhány alap gyógyszer (pl.:fájdalom csillapító, kötszer…stb), elemlámpa vagy fejlámpa, egy fémkulacs vagy termosz.
Érdemes beszerezni egy speciális aláöltözetet, amely a túrák során szárazon tart.
Réteges öltözködésre törekedj! (ami annyit jelent, hogy ne egy póló és egy nagyon vastag-meleg kabát legyen rajtad, hanem több réteg, amit tudsz variálni) Ne hozz túl sok váltóruhát, úgysem fogod használni; ne cipeld feleslegesen! A meleg ruházatodat viszont ne hagyd otthon!

Farsang: Szombat este farsangi mulatságot rendezünk! Aktív részvételetekre számítunk. Érdemes még otthon elkészíteni a farsangi ruháitokat, mert a legötletesebb jelmezeket értékes ajándékokkal jutalmazzauk!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda,- és visszaúton tartunk egy rövid pihenőt benzinkútnál vagy nagyobb parkolóban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

Az utazás alatt a reggeliket és a szombati vacsorát biztosítjuk, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszer vásárlásra, éttermi étkezésre. Tátrai túráink során több menedékházat érintünk, ahol megebédelhetünk. Szállásunkon étterem működik, ahol vacsorázhatunk. A szlovák árszint hasonló az itthon megszokotthoz.

Időjárás: 
Magas-tátrai túráink során változékony tél végi időjárásra kell számítani. Napközben 8-15 C fokra, naplemente után 10 C fok alatti hőmérsékletre kell számítani. A magasabb területeken előfordulhat 0 fok alatti hőmérséklet és havas terület!
Csomagolás: 
Bejáratott, jó lábbeli! Trekking cipő vagy bakancs a legalkalmasabb viselet, de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Meleg alsó és felső ruházat, szél- és esőálló kabát szükséges. Egy kisebb hátizsák, amibe az enni- és innivalót tesszük. Jó szolgálatot tehet egy túrabot, segíti haladásod a nehezebb részeken.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!